PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : grande punto vs hyundai i20

piscocuk
30-05-2011, 17:27
arkadaşlar ben yüksek honda fiyatları yüzünden marka değiştirmeye karar verdim.gönül isterki honda olsun ama 2001 model parasına dizel 2008 arabalar olması maalesef beni bu tercihe sürükledi

bu iki araca bakıyorum aralarında 5000-6000 gibi fiyatlar var i20 birazdaha pahallı (dizel olarak) siz olsanız bu iki araç arasında hangisini seçersiniz yada max 22-23 bin tl ye kadar hangi aracı önerirsiniz.açıkça yada bildiğiniz kadarıyla yorumlarsanız çok sevinirim.motor perf çok önemli değil nihayetinde 1,3-1,4 motorlar.

birde merak ettiğim bu araçların benzinli modellerini alıp lpg taktırmak nekadar mantıklı olur yada direk lpgli araçlarını almak???:beuj::beuj::beuj::beuj:

yasin_R
30-05-2011, 18:02
1.3 emotıon 90 hp 6 ileri konfor güvenlik paketini al. kafan kulağın rahat etsin. ben kullanıyorum son derece memnunum...

piscocuk
31-05-2011, 07:50
teşekkürler

leader_T
31-05-2011, 08:13
Punto multijet 90HP 6 ileri...

piscocuk
31-05-2011, 11:19
90 hp olanlar sadece 2006 model olarak var.2006 fiat alınırmı diye düşünüyorum :S

By_HaNNibaLL
31-05-2011, 11:43
90 hp olanlar sadece 2006 model olarak var.2006 fiat alınırmı diye düşünüyorum :S

bakimli olanini buldunuz mu hiç düşünmeden alabilirsiniz servis bakimli falan

piscocuk
31-05-2011, 11:53
bakimli olanini buldunuz mu hiç düşünmeden alabilirsiniz servis bakimli falan

sanırım siz kullanıyorsunuz.aracın ortalam 140 kmh ile giderken ki hissiyatı nasıl kopup gidecek gibimi yoksa oturaklımı.uzun yolda tatminkarmı?şehir içinde atakmı yakışı güzelmi yol tutuşu iyimi ve son olarak yol sesini çok alıp her yerinden pat küt çat sesler geliyormu?

teşekkürler

By_HaNNibaLL
31-05-2011, 12:01
sanırım siz kullanıyorsunuz.aracın ortalam 140 kmh ile giderken ki hissiyatı nasıl kopup gidecek gibimi yoksa oturaklımı.uzun yolda tatminkarmı?şehir içinde atakmı yakışı güzelmi yol tutuşu iyimi ve son olarak yol sesini çok alıp her yerinden pat küt çat sesler geliyormu?

teşekkürler

Teneke jantlarimla 180 giderken bile en ufak bi gezme ve güvensizlik yok rüzgar sesi aliyor o bi gerçek şehir içi atakliğida cok güzel aga bastiğinizda burdayim diyor araba :D ben sürekli akhisar bursa arasi gidip geliyorum 230 km yol 50 liralik mazotla 350 km yol yaptim 230dan sonrasi şehir içi

piscocuk
31-05-2011, 12:10
peki alacağım aracın değer nekadar olmalı..ben bakıyorum 90 hp emotion olanlarda sanırım en donanımlısı bu..dynamic baktım onlar full değil 19 dan başlıor 25 isteyende var

ortalama kaç km de ve kaç tl olanını seçmeliyim..bu araçların direksiyonlarının çok sorun yaptığını duydum. genel olarak kronik sorunları varmı?

Enes-x
31-05-2011, 12:29
Teneke jantlarimla 180 giderken bile en ufak bi gezme ve güvensizlik yok rüzgar sesi aliyor o bi gerçek şehir içi atakliğida cok güzel aga bastiğinizda burdayim diyor araba :D ben sürekli akhisar bursa arasi gidip geliyorum 230 km yol 50 liralik mazotla 350 km yol yaptim 230dan sonrasi şehir içi

Bundan emin misin :)

TEQUILA
31-05-2011, 12:33
1.3, 90 bg 6 ileri kullandım, hiç atik bir araba değil, aksine bana çok hantal geldi.
Belkide 1.4 civic kullandığımdan bana öyle geldi bilemiyorum.
Ekonomiklik dışında da bana göre hiçbir artısı yok.

Slmcnsl
31-05-2011, 12:34

bende 75 ligi var 3kapi , ben burdayim demeyi geçtim , nerdesin diyince köşe bucak saklanıyor mubarek=)

Enes-x
31-05-2011, 12:37
Abartmak gibi olmasında H100 minibüsün gaz tepkileri daha atik puntodan :) Alt devirlerdeki ani hızlanmaları önleyip yakıt ekonomisi sağlamak için mi bu şekilde diye aklıma geldi ama alakasıda olmayabilir..

mrtngn
31-05-2011, 13:43
Nedendir anlamadım ama 90'lık multijetler daha hissiz,gec tepki veriyor pedala..Alt devirler yanlıs cümle kurmayım ama lag cok fazla..180'lede pek güven hissi vermiyor acıkcası ama i20den iyi olcagını düşünüyorum.kullanıp sürmediğim içim kesinde bisey diyemiyorum.Sonucta nefesi belli,kasası yürüyeni belli.

Parcası ucuzdur,kronik olarak city olayı vardır kronikte denmez aslında ama oda bicok arabada halledilmiştir yada servise biraz baskı yapıldıgında garantiden halledilir..

6 ileri olması uzun yolda ciddi iyi olur.Yoksa 130'dan sonrası pek cekilmiyo devir oranı olarak.

Benzinli alıp lpg olayına girmeye hiç gerek yok,dizel alın bakımlarda biraz fazla verirsiniz kafanız rahat olur.Unutmadan klasik fiat problemi aracın içinde biraz tıkırtı olucaktır:D Hondadan geçiş yaptıgınızda sasırmayın sakın :D

piscocuk
31-05-2011, 14:46
Nedendir anlamadım ama 90'lık multijetler daha hissiz,gec tepki veriyor pedala..Alt devirler yanlıs cümle kurmayım ama lag cok fazla..180'lede pek güven hissi vermiyor acıkcası ama i20den iyi olcagını düşünüyorum.kullanıp sürmediğim içim kesinde bisey diyemiyorum.Sonucta nefesi belli,kasası yürüyeni belli.

Parcası ucuzdur,kronik olarak city olayı vardır kronikte denmez aslında ama oda bicok arabada halledilmiştir yada servise biraz baskı yapıldıgında garantiden halledilir..

6 ileri olması uzun yolda ciddi iyi olur.Yoksa 130'dan sonrası pek cekilmiyo devir oranı olarak.

Benzinli alıp lpg olayına girmeye hiç gerek yok,dizel alın bakımlarda biraz fazla verirsiniz kafanız rahat olur.Unutmadan klasik fiat problemi aracın içinde biraz tıkırtı olucaktır:D Hondadan geçiş yaptıgınızda sasırmayın sakın :D

açıklamalar çok iyi olmuş teşekkürler.bindiğimiz hondaları sürekli basık kullandığımızdan konfor olayına çok takıntılı biri değilim.ama aracın içinden ne lduğu belirsiz nereden geldiği belirsiz sesler çatırdamalar çıkınca sıyırıyorum

OnurÖzden
31-05-2011, 14:55
Aynı durumda bende varım abi , 20-22 lira bütçemiz var dizel araba bakıyorum.Bazısı puntoya olumlu yaklaşıyor , bazısı kötülüyor.Bende kararsızım :confused:

mrtngn
31-05-2011, 14:56
Halledilmicek seyler değil bunlarda ama hani Honda'daki sessizliği sakın beklemeyin:):) Özellikle bagaj tarafından emniyet kemerlerinden aracın durumuna göre ön konsoldan :):)

mrtngn
31-05-2011, 15:00
Kötü yani dediğim gibi o sınıf bir aracta olan seyler fiestasından,206sına kadar aynı olaylar..Alt devirlerde chiple falan biraz daha canlı hale gelir. Bunlardan baska kötü bi yanı yoktur..

Ama sunu bicok kişi biliyordur ki hyundai'nin son zamanlarda tüm arabaları sessiz.En basitinden getz,era gercekten aracta tıkırtı gıcırtı duymadım ben

piscocuk
01-06-2011, 15:07
şuanda puntocuların sitesinede üye oldum kullanıcı yorumlarını almak iiçin. genel bakış ver yorumlar benim isteklerimi karşılayacak cinsten.sonuçta ortalama 20000 tl lik bir araçtan imkansızı istemiyorum ve beklemiyorum :D

Shadow_Dancer
01-06-2011, 15:13
Punto iyidir..

Olumlu yönleri:

* Dizaynı güzel basit dokunuslarla daha etkileyici olabiliyor.
* Servis agı yaygın, parça olarak sıkıntı çekmiyorsun.
* 1.3 multijet başarılı bir motor, sadece alt devir sıkıntısı var; hacimden kaynaklı.
* Direksiyonda ki city mode'a alışınca diger direksiyonlar beton gibi geliyor.
* Kabin genişligi yeterli seviyede eger 4 kapı alacaksan. 2 kapıda ön kısım çok iyi, arka kısımda tavan yüksekligi sebebiyle gayet ferah.

Olumsuz yönleri:

* Görüş açısı alışıncaya kadar sorun olabiliyor.
* Alt takımı bana göre biraz zayıf, sesli çalışıyor.
* Kasa içerisinde tıkırtılar duymak olası, işçilik problemleri az da olsa var. Özellikle tek kapılarda.
* Hacimden kaynaklanan alt devir sıkıntısı var.
* Bagaj standart h.back araba boyutunda, aile kullanımında dar gelebilir.

By_HaNNibaLL
01-06-2011, 15:16
peki alacağım aracın değer nekadar olmalı..ben bakıyorum 90 hp emotion olanlarda sanırım en donanımlısı bu..dynamic baktım onlar full değil 19 dan başlıor 25 isteyende var

ortalama kaç km de ve kaç tl olanını seçmeliyim..bu araçların direksiyonlarının çok sorun yaptığını duydum. genel olarak kronik sorunları varmı?

40 50k uygun bi km 22 falan fiyat araliğida.
Direksiyona gelince belirli bi dönem kullanilan direksiyonlarda sorun vardi onuda fiat"a mail atarak serviste sorunu halledebilirsiniz ki üst modellerde bu sorun yok pek eskisi gibi ve ne kadar saçmaliktir ki dinamiklerde dijital klima var ama arka camlar elektrikli değil emotionlarda ise manuel klima ve arka camlar elektrikli :D

İlk gaza bastiğinda 1 2 snlik tepkime süresi var ama sonra asiliyor araba

piscocuk
01-06-2011, 15:28
Punto iyidir..

Olumlu yönleri:

* Dizaynı güzel basit dokunuslarla daha etkileyici olabiliyor.
* Servis agı yaygın, parça olarak sıkıntı çekmiyorsun.
* 1.3 multijet başarılı bir motor, sadece alt devir sıkıntısı var; hacimden kaynaklı.
* Direksiyonda ki city mode'a alışınca diger direksiyonlar beton gibi geliyor.
* Kabin genişligi yeterli seviyede eger 4 kapı alacaksan. 2 kapıda ön kısım çok iyi, arka kısımda tavan yüksekligi sebebiyle gayet ferah.

Olumsuz yönleri:

* Görüş açısı alışıncaya kadar sorun olabiliyor.
* Alt takımı bana göre biraz zayıf, sesli çalışıyor.
* Kasa içerisinde tıkırtılar duymak olası, işçilik problemleri az da olsa var. Özellikle tek kapılarda.
* Hacimden kaynaklanan alt devir sıkıntısı var.
* Bagaj standart h.back araba boyutunda, aile kullanımında dar gelebilir.

alt devirlerdeki ölülüğü güzel bir yazılımla daha canlı hale getirebilirmiyiz?

By_HaNNibaLL
01-06-2011, 15:40
alt devirlerdeki ölülüğü güzel bir yazılımla daha canlı hale getirebilirmiyiz?

Evet şuan benim aracimda yazilim var ve gayet güzel oldu farki hissediliyor

ahmetbaha-drs
01-06-2011, 15:43
Nissan Micra/Note 1.5DCI'da bakılabilir.:)

piscocuk
01-06-2011, 15:52
Evet şuan benim aracimda yazilim var ve gayet güzel oldu farki hissediliyor

bu motorun önü açıkmı peki..yani intercooler büyüse salyangoz falan biraz turbpyla oynasak gideri varmı?

Shadow_Dancer
01-06-2011, 16:57
75lik makinanin yazilima daha iyi cevap verdigi soyleniyor, ama denk gelirse tabii ki 90lik alin.Chiple alt deviri halledersiniz.

ersin_srndg
01-06-2011, 17:00
Hyundai i20 derim.japon olmasada o bir koreli :) zati hepsi birbirine benziyo.

By_HaNNibaLL
02-06-2011, 10:40
bu motorun önü açıkmı peki..yani intercooler büyüse salyangoz falan biraz turbpyla oynasak gideri varmı?

büyük turbo,downpipe,intercooler ile tatmin edici gücler elde etmek mümkün hazir kitleri bile satiliyor.

blue-chip
02-06-2011, 10:53
size kararlı ve stabil bir seçenek olarak citroen c3 öneriyorum arkadaşlar. en düşük versiyonda bile turbo tepkisi inanılmaz iyi. işçilik ve malzeme kalitesi olarak ise ne fiat ne de hyundai ile karşılaştırılamaz bile...

Onurkk06
05-06-2011, 00:51
opel corsa kılıklı i20 yerine punto alırdım cakma arabaları hiç sevmem bence punto daha güzel duruyor dizelini tavsiye ederim

Berkan
05-06-2011, 03:31
hyundainin İ serilerini yabana atmayın eski accentti getz vs. ile alakası yok. i20ler gayet güzeldir yerlilerde 2010dada yanlış hatırlamıyosam i20 troy adı altında Türkiyede üretilen modelleri geldi yanlışşam Ercan görünce düzeltir zaten :) .

piscocuk
06-06-2011, 10:19
yardımlar için teşekkürler arkadaşlar..accordla yola devam kararı aldık.test sürüşleri beni tatmin etmedi