Orijinalini görmek için tıklayınız : Nissan R34 skyline gtr
balkan88
30-05-2011, 19:47
Arkadaşlar r34 skyline ı yurtdışından türkiyeye getirtme imkanımız oluyormu bu konu hakkında bi bilgisi olan varmı?
3 yaşından büyük bir aracı Türkiyeye sokamazsınız
balkan88
30-05-2011, 19:58
=/ teşekkür
ProdriveSTI
30-05-2011, 19:58
hep hayalimizde mi yaşıcak o efsaneler,paramız olsa getiremicez mi yani ?
Boost Up
30-05-2011, 20:00
kaçıncı konu acaba? yurtdışından araba getirme konusu değil ama, direk r34 getiremiyo muyuz diye:hehe:
3 yaş sınırı olduğu doğru ve maliye politikaları gereği hiçbir zaman getirilemez eski bir araç.
ekonomi çöker...
hep hayalimizde mi yaşıcak o efsaneler,paramız olsa getiremicez mi yani ?
Malesef
3 yaş sınırını yakaladığınız araçlar içinde getirmek isterseniz %56 ötv ödemeniz gerekiyor araç 1.6 cc hacminden küçükse.
Eğer cc fazlaysa rakam dahada artıyor. 2005 yılında 2004 Cupra R almak istediğimde tüm bunlar karşıma çıkmıştı. 9600 Euro ödeyip alacaktım Belçikadan arabayı ama Ötv sebebiyle yalan olmuştum
ProdriveSTI
30-05-2011, 20:07
Haydaa.
Peki Ankarada R32 GTR var,sahibi Turan diye biri o nasıl getirdi ki ?
balkan88
30-05-2011, 20:07
3 yaş sınırı olduğu doğru ve maliye politikaları gereği hiçbir zaman getirilemez eski bir araç.
ekonomi çöker...
70 bin euroluk arabalar gelio ekonomi çökmüo bi tane eski araba getirsek nolcak =) (ekonomi çökmüo degilde ülke borcları artıo işte)
Low-Rider
30-05-2011, 20:10
Haydaa.
gümrük çıkışlıdır..
Low-Rider
30-05-2011, 20:10
70 bin euroluk arabalar gelio ekonomi çökmüo bi tane eski araba getirsek nolcak =) (ekonomi çökmüo degilde ülke borcları artıo işte)
herkes dışarıdan ucuz araba alırsa , burada 0 araba satılmazsa devlet vergi alamazsa ne olur?
Haydaa.
o araç zamanında girmiştir yurtiçine.
sadece bir tane eski arabamı? :)
bakanlar kurulu izin versin bakalım eski araçlara.
ertesi hafta ortalık araç çöplüğüne döner, piyasa tıkanır ve biter.
şahsen öyle bişey olsa ben neler getirtirim almanyadan italyadan... ;)
balkan88
30-05-2011, 20:19
peki ben bu işleri hiç bilmiyorum,avrupadan sürüp getirsek türk plaka filan alsak sonra yinemi sizin dediğiniz oluyor ? oda sizin dediğinizle aynı şeymi ?
ProdriveSTI
30-05-2011, 20:22
Para olsada binememek kötü bi durum :) Neyse swap yaparız bizde öyle avuturuz kendimizi :D:D
Burak Mehmet
30-05-2011, 20:24
r34 35 yaşına geldiği zaman getirebilirsin... onun haricinde getirip 1.5 sene kullanıp kapıkuleden,ipsaladan vs çıkıp geri gelmelisin...
peki ben bu işleri hiç bilmiyorum,avrupadan sürüp getirsek türk plaka filan alsak sonra yinemi sizin dediğiniz oluyor ? oda sizin dediğinizle aynı şeymi ?
ister sür getir ister uçur getir, eger yurtdışında uzun süre kalmayıp, yurdada kesin dönüş yapmıyorsan getiremezsin ne yaparsan yap.
kesin dönüşteki durumuda bilmiyorum o zaman 3 yaş meselesi varmı yokmu.. ama o durumda tek bir araba getirebilirsiniz..
GokhanE.
30-05-2011, 20:26
kendi elinizde olan bir araca bazı durumlarda kasa izni çıkartarak şasesini getirtebiliyorsunuz sanırım,r34 ün tüm parçaları gelebilir ama r32-r33 sahibi olanlar dışında kimse r34 şasesini Türkiye ye sokamaz diye biliyorum.
Boost Up
30-05-2011, 20:27
kesin dönüşte yaş farketmiyor
CasabLanca
30-05-2011, 20:30
Haydaa.
Yanlış bilmiyorsam Turan abiler Mersin'de bir samanlıktan çıkarmışlardı arabayı :D
tamam. o zaman yurtdışında yaşayan bir tanıdıgınız varsa, Türkiye'ye kesin dönüş yaparsa, R34 skyline al gel diip onun adına ruhsatlı arabayı kullanabilirsiniz (:
tayyip amcam cıksa desekı bır zamanlar hayaldı yaptık oldu dese kırmızı kurdeleyı bı kesse altından cıl cıl yaan r34 ler cıksa gtr lar supralar rx7 ler cıksa ne guzel olur dımı.
Yanlış bilmiyorsam Turan abiler Mersin'de bir samanlıktan çıkarmışlardı arabayı :D
Samanlıkta iğneyi bulmuşlar desene :hahaha:
balkan88
30-05-2011, 20:34
tayyip amcam cıksa desekı bır zamanlar hayaldı yaptık oldu dese kırmızı kurdeleyı bı kesse altından cıl cıl yaan r34 ler cıksa gtr lar supralar rx7 ler cıksa ne guzel olur dımı.
:D o cocuk aklından gecırıo bnmde bi r34 um bnmde bi rx 7 im olsa bizde nie yok :D:D
ProdriveSTI
30-05-2011, 20:35
:D onların ekipte yok yok valla,toyota soarer,r32 filan :))
Anca çift pasaportlu bir arkadaşın olacak almanyadan felan alacak turkiye ye getirecek sende alıp paşa paşa kullancan tabi sahibi olmadan :(
yurt dışından alırsınız, ülkeye sokamayınca haliyle gümrük el koyacaktır arabaya sonra ihalesini kovalarsınız.
kesin dönüşte yaş farkediyo sadece senin aracı aldıgın zaman 3 yaşından küçük olmalı. yoksa getiremezsin. yani 10 yıl önce 2. el 3 yaşında bir araba aldıysan getire bilirsin...
Sr22DeT Silvia
04-06-2011, 08:02
çifte vatandaşlığı olan (isveç türk) çocukluk arkadaşım temelli Türkiye ye dönüş yapıyor. 2 ay önce ona işi ile alakalı bir iş görüşmesi sağladım oda burada bir seminer verdi ve her şey şuan için iyi gidiyor. sohbet ederken, temelli dönüş yaparken senin sevdiklerinden bir tane alıp buraya getirebiliyorsam, alalım vereyim sana kullan demişti.
Aklıma Mavi bir R34 gelmişti tabi ama yaş sınırı ve hak hukuk olaylarını ne o, ne de ben bilmediğimiz için zaman içinde iyice araştırır, varsa imkanımız uygulamaya geçeriz demiştik.
Konu ile alakalı kesin ve net bilgilere sahip birileri varsa bilgi almak isterim. Diyelim arkadaş dönüş yapıyor ve R34 aldık gümrükte sıkıntı yaşamadan memlekete sokup, bine biliyormuyuz? yoksa 6 aydan 6 aya yurt dışına gir çık mı yapıyoruz ?
tayfun arkadaşının da belli bir yıl R34 dün sahibi olması gerekir
ve kesin dönüş yaparkende o aracı getirme hakkına sahibtir
ama sanırsam min 2 yıl sahibi olucak resmi olarak
Sr22DeT Silvia
04-06-2011, 10:01
tayfun arkadaşının da belli bir yıl R34 dün sahibi olması gerekir
ve kesin dönüş yaparkende o aracı getirme hakkına sahibtir
ama sanırsam min 2 yıl sahibi olucak resmi olarak
Hm yani diyelim bugün aldı arabayı 2 3 sene yatırdı parkında gitti ordan getircem dedi iş bitti yapı paydos mu?
kickbuttowski
04-06-2011, 10:37
o araç zamanında girmiştir yurtiçine.
sadece bir tane eski arabamı? :)
bakanlar kurulu izin versin bakalım eski araçlara.
ertesi hafta ortalık araç çöplüğüne döner, piyasa tıkanır ve biter.
şahsen öyle bişey olsa ben neler getirtirim almanyadan italyadan... ;)
iyide neden piyasa tikanir biter? her sekilde devlet vergisini almiyor mu fazlasiyla?
34btr1907
04-06-2011, 10:39
abd askerlerleri getirebiliyor tanıdıgı olan varsa tr deki üstlerde bağlantı kursun bence detay anlatırlar az çakal değil onlar alır getirirler dümenleri biliyorlardır.
e gidip yurtdışından alıp bınsek kendı arabamladamı giremem :D
sanırım şöyle bir durum vardı, yurtdışında 5 yıl kalacaksın kesin dönüş yapacaksın bir araba hakkın olacak :)
r34 hastası olarak ince ince detaylarını düşündüm : nismo fabrikasından yeni çıkmış bir r34 alırsak (16.9m japon yeni - 300bin dolara denk geliyo sanırım) girişte sorun yaşamayız en azından şase motor fln yeni olacak -ki nismo dünyada sadece 20 adet ztune r34 üretti diye biliyorum- yoksa böyle bir makineyi kim getirmek istemezki?
SVA Imports : Nissan Skyline R34 GTR V spec 2 (http://www.pistonheads.com/sales/1132147.htm)
ProdriveSTI
04-06-2011, 16:06
SVA Imports : Nissan Skyline R34 GTR V spec 2 (http://www.pistonheads.com/sales/1132147.htm)
Z-tune 50-70 arası bi rakam kadar üretildi diye biliyorum ben.
Bu arada linkteki R34 sahibinden'de 100 bin euro'ya satılıktı bi ara.
Z-tune 50-70 arası bi rakam kadar üretildi diye biliyorum ben.
Bu arada linkteki R34 sahibinden'de 100 bin euro'ya satılıktı bi ara.
skyline belgeselini izledimde ben orada 20 tane diyodu adam.. sanırım ilk seri ?
bu arada sahibinden de bulamadım link varsa atabilirmisin?
selamlar aracı yurt dışından alıp türkiyeye tatil maksatlı gelip cıtırbir hasarla gümrüğe terk edebilirsin.sonra satışa çıkar girip alırsın tabi oradan almak bir maliyet getirmek maliyet gümrük satışına duyan gelir oradan almak bir maliyet bunları göze alıyorsan hertürlü getirebilirsin.
ProdriveSTI
04-06-2011, 16:20
3-4 ay öncesine kadar vardı,kalkmış sanırım ilan.
selamlar aracı yurt dışından alıp türkiyeye tatil maksatlı gelip cıtırbir hasarla gümrüğe terk edebilirsin.sonra satışa çıkar girip alırsın tabi oradan almak bir maliyet getirmek maliyet gümrük satışına duyan gelir oradan almak bir maliyet bunları göze alıyorsan hertürlü getirebilirsin.
sadece bizim forumdan üyeleri toplarız açıkartırmaya :)
kickbuttowski
04-06-2011, 16:38
bir sey soracagim; vergisini verip turkiyeye arac sokmak mumkun degil mi? mumkunse yaklasik olarak nasil bir fiyata denk geliyor?
yani mesela bir ae86 tutup getirsek araba 30 yasinda neye gore alacaklar bunun vergisini turkiyeye ithal edilmedi ki? edildiysede ben bilmiyorum ama diyelimki turkiyeye ithal edilmeyen bir arac aldik o zaman?
KSK-VTEC
04-06-2011, 16:54
Unuttuğunuz birşey var r34 ler bildiğim hepsi sağdan direksiyonlu, sola çevirmekte ya imkansız yada çok zor diye biliyorum
Unuttuğunuz birşey var r34 ler bildiğim hepsi sağdan direksiyonlu, sola çevirmekte ya imkansız yada çok zor diye biliyorum
bi şirket vardı sanırım adı motor-max ti o şirket yapıyor fakat biraz tuzlu ..
hem orjinalini bozmanın hiç gereği yok bence :/
bir sey soracagim; vergisini verip turkiyeye arac sokmak mumkun degil mi? mumkunse yaklasik olarak nasil bir fiyata denk geliyor?
yani mesela bir ae86 tutup getirsek araba 30 yasinda neye gore alacaklar bunun vergisini turkiyeye ithal edilmedi ki? edildiysede ben bilmiyorum ama diyelimki turkiyeye ithal edilmeyen bir arac aldik o zaman?
ingiltereden 9 bin liraya 2011 focus buradaki fiyatına geliyor ..üstüne o kadar para harcıyosunuz getirmek için ...
ben şunu merak ediyorum şimdi biz r34 aldık japonyadan temiz bi 2.el :) sonra kıbrısa gitsek, oraya taşınmış gibi kaydettirsek aracı, sonra Türkiye ye dönsek buraya kaydedebilirmiyiz? ya da kıbrıs plakasıyla kullansak ne gibi durumlarla karşı karşıya kalırız ?
Bu tarz otomobil getirme işini dibine kadar araştırdım tek çaresi tatil maksatlı araçla gelen kişi arabayı şu yada bu sebeple gümrüğe terk edebiliyor ve sonra satışa çıkıyor satışa çıkma süresi max 3ay zaman alıyor girip alıyorsunuz direk adınıza pilaka ruhsat çıkıyor tek ve sıkıntısız yol bu gerisi illegal olur.birde özel izinle ital edilebiliyordu 20 yaş sınırı vardı 93 suprayı 2013te sokabiliyorduk masrafları 18bin dolar tutuyordu ancak yeni bir düzenleme ile bu yaş sınırını 30yıla yükselttiler.bu yoluda kapattılar.
Bu tarz otomobil getirme işini dibine kadar araştırdım tek çaresi tatil maksatlı araçla gelen kişi arabayı şu yada bu sebeple gümrüğe terk edebiliyor ve sonra satışa çıkıyor satışa çıkma süresi max 3ay zaman alıyor girip alıyorsunuz direk adınıza pilaka ruhsat çıkıyor tek ve sıkıntısız yol bu gerisi illegal olur.birde özel izinle ital edilebiliyordu 20 yaş sınırı vardı 93 suprayı 2013te sokabiliyorduk masrafları 18bin dolar tutuyordu ancak yeni bir düzenleme ile bu yaş sınırını 30yıla yükselttiler.bu yoluda kapattılar.
peki bu konsolostan fln istesek durum nedir bilginiz varmı?
Türkiye'de ikamet eden yada çalışan nato ws.yada konsolos olabilir birinde bu araçtan bulursanız ona bedelini öderseniz gümrüğe bırakırsa gümrükten girip ihale yoluyla alabilirsiniz.tabi açık arttırma yoluyla!buda hayal sonuç olarak türk pilakasını takacaksan tek yol bu.bizden yurt dışına giden askeri personelin orada görev yaparken alıp dönüşte yurda sokma yetkisi var görev süreleri 3 yıl gittikleri yıl almaları gerekişyor ancak sıfır olması gerekiyor.3yılın sonunda görev sonu türkiyeye getirebiliyorlar 1yıl en az satamıyorlar.onuda düşünmüştüm fakat r35 alabilirsin max r34 hayal))birde girip 6ay durup çıkarma durumu var.bu olaydada araçsahibi aracı yurtdışında 6ay ewelden almış olacak buraya misafir olarak gelecek 6ay max durabilir sonra çıkış yapacak 6ay sonra aynı arabayı getirecek bu durumdada kendinden bir başkasının kullanımı sıkıntılı yasaklar var buda dert.tek yol gümrüğe terk edip ihale yoluyla almak başka yolu çaresi şimdilik yok.
Türkiye'de ikamet eden yada çalışan nato ws.yada konsolos olabilir birinde bu araçtan bulursanız ona bedelini öderseniz gümrüğe bırakırsa gümrükten girip ihale yoluyla alabilirsiniz.tabi açık arttırma yoluyla!buda hayal sonuç olarak türk pilakasını takacaksan tek yol bu.bizden yurt dışına giden askeri personelin orada görev yaparken alıp dönüşte yurda sokma yetkisi var görev süreleri 3 yıl gittikleri yıl almaları gerekişyor ancak sıfır olması gerekiyor.3yılın sonunda görev sonu türkiyeye getirebiliyorlar 1yıl en az satamıyorlar.onuda düşünmüştüm fakat r35 alabilirsin max r34 hayal))birde girip 6ay durup çıkarma durumu var.bu olaydada araçsahibi aracı yurtdışında 6ay ewelden almış olacak buraya misafir olarak gelecek 6ay max durabilir sonra çıkış yapacak 6ay sonra aynı arabayı getirecek bu durumdada kendinden bir başkasının kullanımı sıkıntılı yasaklar var buda dert.tek yol gümrüğe terk edip ihale yoluyla almak başka yolu çaresi şimdilik yok.
şimdi atıyorum gümrüğe terk edince açık artırmada aracın ücreti bizemi gelicek yoksa direk al sana verdim diyemi gümrüğe bırakacağız orayı anlamadım ben:soru:
Aracı terk edince sizle maddi bağı kalmıyor!aracın ewraklarında bir sıkıntı yoksa araç 3ay civarında açık arttırma ile satışa çıkıyor parası olan girer alır.araç bedeli araştırılıp en yakın değer biçilip satışa sunuluyor.bol para ve bol boş zamanı olan arkadaşlar uğraşabilir.:)