PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir japon ve hata kodu :(

pureal
30-05-2011, 23:31
dün almış olduğum 2004 model 2.0 vvti auto avensisimde pc ye bağladığımızda şöyle bir hata verdi

P0016 Krank pozisyon Eksantrik Pozisyon Korelasyon Bank 1 Sensör A.

tecrübe ve bilgi sahibi arkadaşlardan çözüme yönelik yardımlarını bekliyorum.

kafeRS
30-05-2011, 23:34
Sanki triger değişimi geçmişte sente atlamış dicem ama, pekte anlamam elektronik arabalardan.. :)

pureal
30-05-2011, 23:40
Sanki triger değişimi geçmişte sente atlamış dicem ama, pekte anlamam elektronik arabalardan.. :)

ihtimal yüksek ama sente atlaması çok zor makine zincirli.... çalışmada herhangi bir sorun yok gibi....

pureal
31-05-2011, 10:36
cai+headers+yazılım+kısa nasıl olur ? :soru:

Kahraman castle
31-05-2011, 13:49

otomatik ise hiç tavsiye etmem.başın çok ağırır.

levent
31-05-2011, 17:33

beynine yazılım yapamazsınız zaten. otomatik vitese de kısa yapıcaksanız bilemiyorum zaten nasıl olur hiç görmedim ;)

hata koduna gelirsekte araç kaç km de ? triger zinciriyle ilgili bi sıkıntı gibi görünüyor.

elpadre
31-05-2011, 17:35
sılındır pozısyon sensoru honda crxlerde cıkıyor ama toyotada ılk defa duydum

levent
31-05-2011, 17:43
buldum;

- Dirty Oil
- Variable Valve Timing (VVT) sensor circuit is open or shorted
- Variable Valve Timing (VVT) sensor poor electrical connection
- Faulty Variable Valve Timing (VVT) sensor
- Damaged ECM

sebepleri olarak gösteriliyor, vvti sensörünü kontrol ettirin. sebep olarak ;

The Engine Control Module (ECM) set code P0016 when no receives no signal from the Variable Valve Timing (VVT) sensor.

demiş , yani sensörden sinyal alınamaması.

pureal
31-05-2011, 20:19
buldum;

- Dirty Oil
- Variable Valve Timing (VVT) sensor circuit is open or shorted
- Variable Valve Timing (VVT) sensor poor electrical connection
- Faulty Variable Valve Timing (VVT) sensor
- Damaged ECM

sebepleri olarak gösteriliyor, vvti sensörünü kontrol ettirin. sebep olarak ;

The Engine Control Module (ECM) set code P0016 when no receives no signal from the Variable Valve Timing (VVT) sensor.

demiş , yani sensörden sinyal alınamaması.

eyvallah leventçim ....bu arada sen nicki mi değiştirdin ?

BU®AK
31-05-2011, 20:31
Erselim hayırlı olsun. Sen test et bakalım banada özelden yaz duygularını hep merak ederim nasıl bişey avensis :) Bu aradada o sensör okumama işi 530 da başımızda ve sıkıcı bir durum Allah kolaylık versin...

semprimena
31-05-2011, 21:00
dün almış olduğum 2004 model 2.0 vvti auto avensisimde pc ye bağladığımızda şöyle bir hata verdi

P0016 Krank pozisyon Eksantrik Pozisyon Korelasyon Bank 1 Sensör A.

tecrübe ve bilgi sahibi arkadaşlardan çözüme yönelik yardımlarını bekliyorum.

Hocam bahse konu sensörlerinizin verileri ecu tarafından okunamadığından bu hatayı alıyorsunuz. Kısacası iki adet sensör değişimi gerekiyor...

oğuz
31-05-2011, 21:06
ihtimal yüksek ama sente atlaması çok zor makine zincirli.... çalışmada herhangi bir sorun yok gibi....

zincirde de atlıyor benim bildiğim ama o zor öyle olsa arabanın çalışmasından bile anlarsınız garipliği..

sadece lamba mı yaktı yoksa öylesine bağlattırdığınız damı çıktı.araçta arıza olarak bişey varmı..

sensörleri kontrol ettirin.arızayı silin .marş bas bakalım tekrar yakıcak mı

pureal
31-05-2011, 21:19
Erselim hayırlı olsun. Sen test et bakalım banada özelden yaz duygularını hep merak ederim nasıl bişey avensis :) Bu aradada o sensör okumama işi 530 da başımızda ve sıkıcı bir durum Allah kolaylık versin...

Allah razı olsun kardeşim....2 gündür testteyim normal şartlar altında tabi :) walla sıkıcı bir durum ama ne yapalım arabanın geri kalanı çok iyi olduğu için çok dert etmiyorum herhangi bir sıkıntıda yok sadece lamba yaktı özelden derin duygularımı ileticem :D

pureal
31-05-2011, 21:20
Hocam bahse konu sensörlerinizin verileri ecu tarafından okunamadığından bu hatayı alıyorsunuz. Kısacası iki adet sensör değişimi gerekiyor...

aynen dediğiğiniz gibi leventte aynı fikirde eee tecrübeye saygı ;)

pureal
31-05-2011, 21:22
zincirde de atlıyor benim bildiğim ama o zor öyle olsa arabanın çalışmasından bile anlarsınız garipliği..

sadece lamba mı yaktı yoksa öylesine bağlattırdığınız damı çıktı.araçta arıza olarak bişey varmı..

vvt sensörü birinci öncelik aracın çalışmasında herhangi bir sorun yok gayet güzel ve nizami çalışıyor hata kodlarını sildik 15-20 km sonra tekrar yakıyor :mad:

pureal
31-05-2011, 22:32
sorun şu an için vuruntu sensöründe görünüyor :(

levent
31-05-2011, 23:10
eyvallah leventçim ....bu arada sen nicki mi değiştirdin ?

aynen abi, nick değiştim . geçmiş olsun bu arada, komple bi check up yapın derim en kısa sürede:)

levent
31-05-2011, 23:12

zincirde atlama yaparsa düzensiz rolanti, performans kaybı vs gündeme geliyor direk. ayrıca zincirin atlaması çok çok zor :)

pureal
01-06-2011, 09:36
zincirde atlama yaparsa düzensiz rolanti, performans kaybı vs gündeme geliyor direk. ayrıca zincirin atlaması çok çok zor :)

sorun da zaten vuruntu sensörü yada şu parçadaymış sanırım vvti sensörü bu oluyor.

http://www.toyota-4runner.org/attachments/4th-gen-t4rs/12743d1170076888-how-does-vvti-technology-work-vvt-i-oil-control-valve.gif

genel chek up tan geçti araç ama bi yerden benzin aldım ondan sonra bu hatayı verdi :mad:

pureal
02-06-2011, 18:50
vvt sensöründe kısa devre tespit ettik...haydi bakalım ne kadar kaçacak bir yerlere