Orijinalini görmek için tıklayınız : Techturkey ailesindeki ustalara soru!!! :)
onurakbas
31-05-2011, 13:34
Aracımda şu anda kat iptal var ama muayeneden geçsin diye sahte katalizör görünümlü içi boş bi kat taktırdım cahillikle dikdörtgen birşey .. Alt devirler çok öldü backpress düştü arabam gazda çok yakmaya basladı ve dynoya çıkmadıgım halde su anda dalgalı bir grafiği oldugu hissediliyor.Bu sorunu çözer diye headers+ kat aldım ebaydan
ürün bu =
Stainless Steel Header & CAT Civic 88-91 92 93-00 SOHC | eBay (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230617422963&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWNX%3AIT)
bunun sorunu çözeceğini düşünerek satın aldım ama sonradan birşey farkına wardım
aldıgım headers inleti 2" outleti 2.25" yani inlet 51 lik borudan ve dolayısıyla katda ama genelde headerslara baktgımda 1.75 inlet oldugunu gördüm bu sorunumu çözmedekden çok sorun çıkarırmı 4-2-1 headersla bu işi çözebilirmyiim .bir yandanda su borusu gibi düşünürsek kalından inceye gidersek tazzik artar acaba dahamı iyi olur diyorum :):) tekrar bi cahillik yapmayım diye size danışmak istedim .
Aracım 1.6 ies gettrdğim parçalardan sonra 4-2-1 headers+kat sonra orjinal boru orta ve orjinal son sustrucu olacak bu kominasyon nası bir sonuc verir yakıt ve performans nasıl etkilenir bg elde edilirmi şimdiden teşkkürler işin ustalarına....:cool::cool:
kanashibari
31-05-2011, 15:21
Bu sistemde bence sorun çıkmaz sona kadar 51 mm egsoz sona da son susturucuyu düzgün seçersen sorun olmaz. Alt devirlerde çok hissedilir bir kayıp yaşayacağını düşünmüyorum.
onurakbas
31-05-2011, 20:57
Bu sistemde bence sorun çıkmaz sona kadar 51 mm egsoz sona da son susturucuyu düzgün seçersen sorun olmaz. Alt devirlerde çok hissedilir bir kayıp yaşayacağını düşünmüyorum.
teşkkürler
Ama daha çok bilgiye ihtiyacım var malesef deyen varmı sitede??
sana şöyle söyliyeyim o kat iptal tüpü vs hepsini sök at.
yapıcagın sistem belli 4-2-1 o headrsi takıcaksın sonrasına izmirde gökhan abinin sattıgı tek parca düz boru alıcaksın sona da ses istiyorsan otto hks apexi vssessiz olsun istiyorsan supersprint megan oem veya varex oem takıcaksın yada ortaya tüp susturucu takviyesi yapmalısın buda alt devirleri beslemede azda olsa yardımcı olur sonra bu setupu güzel bi filtre ile tamamlayacaksın.
arabanın gideri bayagı değişiyor bundan sonra biz denemesini yaptık bu setuplu benm aracım ile full oem bi rıdvanın aracı denedik en az 5-6 boy fark oluyordu sonra rıdvanda aynı setup yaptı suan kafa kafaya yürüyoruz.
üst devirler cok canlı altlarda az bi düşüş var ama rahatsız edici birsey değil.
yakıt olarak ne olur diye merak ediyorsan bu konuyu inceleyebilrisn
http://www.techturkey.com/forum/genel/47734-ies-yakit-hakkinda.html
onurakbas
31-05-2011, 21:26
sana şöyle söyliyeyim o kat iptal tüpü vs hepsini sök at.
yapıcagın sistem belli 4-2-1 o headrsi takıcaksın sonrasına izmirde gökhan abinin sattıgı tek parca düz boru alıcaksın sona da ses istiyorsan otto hks apexi vssessiz olsun istiyorsan supersprint megan oem veya varex oem takıcaksın yada ortaya tüp susturucu takviyesi yapmalısın buda alt devirleri beslemede azda olsa yardımcı olur sonra bu setupu güzel bi filtre ile tamamlayacaksın.
arabanın gideri bayagı değişiyor bundan sonra biz denemesini yaptık bu setuplu benm aracım ile full oem bi rıdvanın aracı denedik en az 5-6 boy fark oluyordu sonra rıdvanda aynı setup yaptı suan kafa kafaya yürüyoruz.
üst devirler cok canlı altlarda az bi düşüş var ama rahatsız edici birsey değil.
yakıt olarak ne olur diye merak ediyorsan bu konuyu inceleyebilrisn
http://www.techturkey.com/forum/genel/47734-ies-yakit-hakkinda.html
Çok sağol.. kaç bg aldın acaba ölçtün mü?
önumuzdeki hafta dynoya giricem sonrasında portpolish yapılıcak ve tekrar giricem sonra aracın konusuna eklerim cıktısını ;)
benm tahminime göre 130+ Hp
polishten sonra 135 civarı cıkar diye tahmin ediyorum.
onurakbas
31-05-2011, 21:43
önumuzdeki hafta dynoya giricem sonrasında portpolish yapılıcak ve tekrar giricem sonra aracın konusuna eklerim cıktısını ;)
Hadi baklım inş 135 civarı bulursun :) senn aldığın her bg tüm ies ler için yol gösterici olur :)
VteC_MaNiaC
01-06-2011, 07:25
moruk araba bunları yaptıktan sonra çok zengin çalışıyor... bence filtre egsoz dahi yaptıktan sonra SAFCyle inceden bir finetune yapmak lazım yoksa tam verim alınamıyo
onurakbas
01-06-2011, 21:04
yokmu başka bilgisi olan nası toplarız altları :)