Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 gti &opel gtc turbo (180 hplik)
arkadaşlar sizce rolling durumunda ne olur 200 e kadar?? STOK OLARAK
serqan23
31-05-2011, 16:06
gtc alır...
Almanci Tane-R
31-05-2011, 16:08
3 den sonra gtc uzar
cloverleaf
31-05-2011, 20:47
Fabrikadan çıktığı gibiyse!!filtre bile olmayacak!(hani STOK ya:D)106nin hiç şansı yok:heyoo:
BthnKrkt
31-05-2011, 20:51
gtc orjınal halde benm RC den 2 de bastıgımız anda kopmaya başlıyo sonra boy boy oluyo... ama 106 nın giderine bağlı
BlackEmperor
31-05-2011, 20:52
canım sıkılıyodu deneyelim :)
aynı motora sahip insignia ile basmıştık gti da 2 kişiydik geçmiştik..fakat astra daha iyi gider diye düşünüyorum..gti stock olunca gtc geçer diyorum :)
BthnKrkt
31-05-2011, 20:56
ben insignia ilede denedim fakat gtc insigniaya göre kat kat iyi gider
JapanVsGermany
31-05-2011, 22:38
ben 2.4 accord ile filtre we egsoz düz borulu GTI ile denedim, hız yükseldikçe accord öne çıkıyor,denedik gördük.
stock insignia turbo ile denedim, insignia şok etti beni, çok iyimserdim geçerim diye ama insignia "RAHAT" geçti...
Sonuç olarak ASTRA GTC, Stock bir 106'ya kesinlikle Acımaz ;) Şahsi fikrim deneyimlerime dayanarak bu yönde...
aviator35
31-05-2011, 22:40
gtc ile insignia'nın tek farkı ağırlık mı?
muhtemelen gtc geçecektir
canım sıkılıyodu deneyelim :)
deniyelim ama stok değilim :)
peki saxo nun speclerı=cip+filtre+51boru+13/59+eksoz olsa sonuc ne olur?
GTC alır diye düşünüyorum bende.
gtc vıtes attıkca farkı acacaktır
JapanVsGermany
04-06-2011, 23:37
peki saxo nun speclerı=cip+filtre+51boru+13/59+eksoz olsa sonuc ne olur?
O zaman GTCde de sadece yazilim olsun yine opel gecer dermisim ;)
Yuklu araba gecebilir belki ama 2side stock olursa GTC yaktigi benzine yanar ;)
alper1001
07-06-2011, 12:30
gti tehlikeli bir makine, 180-185hp ürettiğim dönemlerde 160a kadar 1boy gerisinde kalıyordum hep, aracın specide chip+filtre+headers+egzosttu, benim kayıplarım çok fazla ayrı konu, yazılan speclere göre gti 170-180lere kadar tutunabilir gibi geliyor en fazla, insignia nın da yürümeyenleri bana denk geliyor heralde, ben bi kaç kez didiştim, abartı bir performans göremedim veya basmadılar diim
Cliosportve
07-06-2011, 12:34
GTC ayırır
ben 2.4 accord ile filtre we egsoz düz borulu GTI ile denedim, hız yükseldikçe accord öne çıkıyor,denedik gördük.
stock insignia turbo ile denedim, insignia şok etti beni, çok iyimserdim geçerim diye ama insignia "RAHAT" geçti...
Sonuç olarak ASTRA GTC, Stock bir 106'ya kesinlikle Acımaz ;) Şahsi fikrim deneyimlerime dayanarak bu yönde...
hocam aslında bende 2.4 accordları merak ediyordum.insignia uzayıp gittimi yoksa sabit bi farkmı oldu.bende arkadaşımın insignia ile denedim ufaktan aça aça gitti.accordla nasıl oldu?
BlackEmperor
07-06-2011, 16:14
deniyelim ama stok değilim :)
ok bana uyar. özelden cebi gönderiyom.
video bekliyoruz bende gtc den yanayım.200 e kadar bi denensin konudaki gibi :)
ok bana uyar. özelden cebi gönderiyom.
dönücem size hocam
aLperTunga
08-06-2011, 10:04
hertürlü astra alır..
BlackEmperor
09-06-2011, 01:09
güzel denemeydi arkadaşlar tanıştığımıza memnun oldum. her ne kadar polis ve kamyonlar bizi rahat bıramasada ... :)
şimdi yorumları alalım :)
GTC 1340 kg+ cat back+downpipe
saxo 935 kg ( bu civar bişe ) filtre+ yazılım+kısa şanzıman+ komple egzoz
kısa şanzıman olduğundan her 2 aracın devrindede denendi yolcu yok
astra rahat alması lazım.turbo back exh.insignia bile denediğim bi kaç 106 yla kesinlikle giderdi.ve geçerdi
güzel denemeydi arkadaşlar tanıştığımıza memnun oldum. her ne kadar polis ve kamyonlar bizi rahat bıramasada ... :)
şimdi yorumları alalım :)
GTC 1340 kg+ cat back+downpipe
saxo 935 kg ( bu civar bişe ) filtre+ yazılım+kısa şanzıman+ komple egzoz
kısa şanzıman olduğundan her 2 aracın devrindede denendi yolcu yok
Abi ayağına sağlık kırmayıp geldiğin için.. :) bidahakine çay içmeden gitmem eve haberin olsun :D
serqan23
09-06-2011, 08:45
sonuçç ne oldu??
pardon ama astra gtc 1240 kg değilmi ?? bi yanlışlık olmasın?? sonucu her 2 taraftanda bekliyoruz yorumları ;)
astra rahat alması lazım.turbo back exh.insignia bile denediğim bi kaç 106 yla kesinlikle giderdi.ve geçerdi
okeye dönük değilse ciğerli bi gti-vts baya tutunur gibi geliyo bana:icon_tup:
BlackEmperor
09-06-2011, 11:13
Abi ayağına sağlık kırmayıp geldiğin için.. :) bidahakine çay içmeden gitmem eve haberin olsun :D
tamam kardeşim rolling sonrası muhabbet edemedik hafta sonu bişeler yapalım. çay,kahve :)
Bu arada arkdaşlar şöyle oldu anlatayım.
saxonun devrinde basınca ben 2. vites 40 civarı bişeye denk geliyorım 3500 devir civarı devirsiz kalıyorum. saxo kafa cıkarıryor kfa göz devam ediyoruz 3 biterken öne geçmeye başlıyordum 4 de açılmaya başlıyorum. vites kaçıdıklarımızı veya önce basmaları saymazsak durum bu. 2 de 60 gibi bastığımızda kafa kafa devam ediyor gene 3 biterken öne geçmeye başlıyorum. saxonun son hız 205 civarıymış o yuzden 200e kadar denedik. ben 3 deyken saxo 4 e atıyor galibaişte o ara bı yarım boy öne cıkıp sonrasındada acmaya devam ediyorum. Es kaza vites geç değiştirdin mi saxo gayet seri hızlanıyor. hatasız vites atmanız lazım tam devrinde :)
kısaca saxonun devirnde basınca 4 e atana akdar beraberiz. benım devrimde basınca 3 biter gibi oluncaya kadar beraberiz. Üç aşağı 5 yukarı durum bu.
bişey daha soyliim kg farkına istinaden saxodan 1.43 kat daha ağırım saxo tahmını 135 bg civarıdır ( bu speclere siz daha iyi bilirsiniz ne verebielceğini) benım kg da olsa 193 bg felan olurdu. saxo gayet hızlı maşallah, tam ayarlansın bi daha deneriz. :)
Bu arada benım araç 1340 kg ,1240 değil ( 1385 diyende var full donanımlı haliyle bende cam tavan yok )
Opel Astra GTC 1.6 Turbo 2008. Pictures. Specs. (http://www.carsplusplus.com/specs2008/opel_astra_gtc_16_turbo.php)
Opel Astra GTC 1.6 Turbo ECOTEC car technical specifications - automobile tech data from Carfolio.com - 3 door 1.6 litre (1598 cc) Inline 4 180 PS, 6 speed manual (http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=190366)
engin kardeşimde bi anlatsın. Gelen arkdaşlara teşekkürler kısa sürsede ceza yemden atlattık :D
BlackEmperor
09-06-2011, 11:22
2.kat duruyo benim iyi gittiği içinde ellemedim daha, aslında 2. katıda iptal etsem ustler cok daha istekli olacak. suan %70 perf alıyorum egzozdan. Stok rc ile 3-4 boy rahat oluyor.Yazılımlı 207 rc lemans ile denedik hep kafa kafaya yürüdük o yüzden şimdilik iyi. :)
Maşallah iki aracada.
Demek ki GTC'de güzel bir yazılım olsa çok tehlikeli makina olcak...
aynen abi ayarlarımı tam bi yapıyım bırdaha deniyelım :)
bendede durum söyle arkadaslar 5 vitesin ortalarına kadar öndeyim ben kendi 4.vitesimde hiç geçilmedim 5 e attıgım da astra geliyor yanı kısacası ortalama astra 4 e atana kadar kapımda 4 e atıyor 4 dolmaya baslarken ben o ara 5 e atıyorum ortalarında geçiyor ben muhtelemen hesaplamadım ama 180-185 civarına kadar burun önde tutunuyorum sonrasında geçiyor astra abi yanlışım varsa düzelt ibreye hiç bakmadım ama tahminim senin 4 ün ortalarında geçiyosun beni 200 de 3 boy yemiş oluyorum.. ayarlarımı bi yaptırıyım tekrar cıkarız abi aracına maşallah gayet güzel gidiyor:icon_tup: dyno ölcümünde benım aracım 127 hp verdi bu arada enson opelin devri nasıl oluyor dıye sorarsanız bılmıyorum ama opele kurduğunuzda benım devrim şöyle oluyor 2 vites 7000 falan bastıgım an bıtıyor vites ben bu kadar tutunabiliyorum ama stok gti ın hiç şanşı yok bencede
bu vites oranlarım şu şekilde benim13/59= 3-120 4-160 5-207.5 civarı bitiyor takometre hatası yoksa
opelede maşallah saxo ya da speclerıne gore gayet ıyı tutunmuş !! keske bide drag yapsaydınız..:soru:
opelede maşallah saxo ya da speclerıne gore gayet ıyı tutunmuş !! keske bide drag yapsaydınız..:soru:
dragmı?kilo avantajı ve pilotaj.astra çok sarar.dragtan çok rolling daha çok hangi aracın daha iyi olduğunu gösteriyor
dragmı?kilo avantajı ve pilotaj.astra çok sarar.dragtan çok rolling daha çok hangi aracın daha iyi olduğunu gösteriyor
mesele sarması sarmaması degılkı ona bakılırsa saxo da sarar cunku kısa sanzuman var ve muhtemelen 2 nın sonuna kadar sarıcaktır bu sadece bği deneme dragda saxo her türlü alır rollıngdede astra ve ona bakılırsa 185 hp cıvarındakı bı opelle 126 hp bi saxoyu denemekte pek mantıklı degıl ;)
BlackEmperor
09-06-2011, 16:36
aynen abi ayarlarımı tam bi yapıyım bırdaha deniyelım :)
bendede durum söyle arkadaslar 5 vitesin ortalarına kadar öndeyim ben kendi 4.vitesimde hiç geçilmedim 5 e attıgım da astra geliyor yanı kısacası ortalama astra 4 e atana kadar kapımda 4 e atıyor 4 dolmaya baslarken ben o ara 5 e atıyorum ortalarında geçiyor ben muhtelemen hesaplamadım ama 180-185 civarına kadar burun önde tutunuyorum sonrasında geçiyor astra abi yanlışım varsa düzelt ibreye hiç bakmadım ama tahminim senin 4 ün ortalarında geçiyosun beni 200 de 3 boy yemiş oluyorum.. ayarlarımı bi yaptırıyım tekrar cıkarız abi aracına maşallah gayet güzel gidiyor:icon_tup: dyno ölcümünde benım aracım 127 hp verdi bu arada enson opelin devri nasıl oluyor dıye sorarsanız bılmıyorum ama opele kurduğunuzda benım devrim şöyle oluyor 2 vites 7000 falan bastıgım an bıtıyor vites ben bu kadar tutunabiliyorum ama stok gti ın hiç şanşı yok bencede
bu vites oranlarım şu şekilde benim13/59= 3-120 4-160 5-207.5 civarı bitiyor takometre hatası yoksa
3 aşağı 5 yukarı durum bu 3-4 berabere kafa kafaya burun farkları oluyor saxo iyi atılıyor ilk basınca 4 e gelince dediğimiz gibi senin devrinde basınca bıraz daha geç alıyorum benım devrimde basınca kafa kafaya gidiyoruz 3 bitene kadar. guzel denemeydi işin kısası video felan varsa egzoz seslerini dinlerdik :)
Bu arada dragda saxo geçer beyler ben toparlayana kadar adamda kısa var :D dragı sevimiyorum arabaya yazık
Enginin dediğini gibi kısa şanzuman 2 taraftan birinin hızını kesiyor. ben Aslında 2. vites 60 da bana tam uymuyo gibi 2. de 65 felan daha iyi olur.
3 aşağı 5 yukarı durum bu 3-4 berabere kafa kafaya burun farkları oluyor saxo iyi atılıyor ilk basınca 4 e gelince dediğimiz gibi senin devrinde basınca bıraz daha geç alıyorum benım devrimde basınca kafa kafaya gidiyoruz 3 bitene kadar. guzel denemeydi işin kısası video felan varsa egzoz seslerini dinlerdik :)
Bu arada dragda saxo geçer beyler ben toparlayana kadar adamda kısa var :D dragı sevimiyorum arabaya yazık
Enginin dediğini gibi kısa şanzuman 2 taraftan birinin hızını kesiyor. ben Aslında 2. vites 60 da bana tam uymuyo gibi 2. de 65 felan daha iyi olur.
aynen abi haklısın bu arada benım saxo speclerıne gore ıyı gıden bı araba belkı aynı ozellıktekı baska bır saxo bu kadar tutunamazdı sana helekı stok olsa hıcten tutnamaz 3 te ayırmaya baslarsın gıbıme gelıyo masallahı var opelın güzel yürüyormus öğrenmıs oldum bende abi video var ama sen ızın verırsen atıyım cunku vıdeoda 2-3-4 var sanırım kısa bi video atarım buraya ayagına saglık böyle canımız sıkıldıkca cıkalım cok keyıflı oluyo helekı o turbonun sesı gelıyo ya sen 4 e alınca cok cok guzel :) video 1 tane cekmısler arkadaslar arkadan remus seslerı falanda var sanırım istiyım vıdeoyu atarım buraya :)
BlackEmperor
09-06-2011, 20:10
aynen abi haklısın bu arada benım saxo speclerıne gore ıyı gıden bı araba belkı aynı ozellıktekı baska bır saxo bu kadar tutunamazdı sana helekı stok olsa hıcten tutnamaz 3 te ayırmaya baslarsın gıbıme gelıyo masallahı var opelın güzel yürüyormus öğrenmıs oldum bende abi video var ama sen ızın verırsen atıyım cunku vıdeoda 2-3-4 var sanırım kısa bi video atarım buraya ayagına saglık böyle canımız sıkıldıkca cıkalım cok keyıflı oluyo helekı o turbonun sesı gelıyo ya sen 4 e alınca cok cok guzel :) video 1 tane cekmısler arkadaslar arkadan remus seslerı falanda var sanırım istiyım vıdeoyu atarım buraya :)
sesler duyusun yeter kardeşim sen özelden gönder bana guzelse burayada koyarsın :D
tamam abi yarın alıp atarım videoyu bu arada bi ara bizim gökhan dıye bı arkadas var fotografcı senın arabanın fotolarını cektırelım prof. güzel kareler yakalarız :)
aslında bende tam devrımde basamadım 2 vites 4000 de bastım fazla bu bidahakine biraz daha öldürcem seni 3000 de bascam :D
Selcuk_RoL
09-06-2011, 20:24
......... edit
BlackEmperor
09-06-2011, 20:34
tamam abi yarın alıp atarım videoyu bu arada bi ara bizim gökhan dıye bı arkadas var fotografcı senın arabanın fotolarını cektırelım prof. güzel kareler yakalarız :)
ok ayarlarız bi ara
ykavcioglu
09-06-2011, 20:46
zamanında stock 106 le astra denemişti. astra kopup gidiyordu.
videosuda olması lzm bulursam eklerim..
BlackEmperor
10-06-2011, 11:41
......... edit
bişe diyecek gibi başladın merak ettim :)
zamanında stock 106 le astra denemişti. astra kopup gidiyordu.
videosuda olması lzm bulursam eklerim..
iyi olur stok ile farkını görürüz.
bişe diyecek gibi başladın merak ettim :)
iyi olur stok ile farkını görürüz.
abi o yanımda gelen saxo zır stok tu bidaha toplandığımızda onlada denersiniz ;)
kelalper
10-06-2011, 22:05
106 ve VTS zamanının iyi yürüyen bir makinaları ancak 2 litre turbo beslemelilere karşı şansları olmayacağı çok açık. Temiz 205 GTI bulunabilirse denenebilir illa atmosferik istiyorsa. Astranın kendi sınıfı turbo beslemelilerin yanında şansı yok. Kendi zamanının bütün hothatchleri kendisinden hızlı.S40 T4 ile bile yürüme şansı az.
Kilo 106 GTI için her ne kadar avantaj olsada GTC Turbo alacaktır.
BlackEmperor
12-06-2011, 18:51
106 ve VTS zamanının iyi yürüyen bir makinaları ancak 2 litre turbo beslemelilere karşı şansları olmayacağı çok açık. Temiz 205 GTI bulunabilirse denenebilir illa atmosferik istiyorsa. Astranın kendi sınıfı turbo beslemelilerin yanında şansı yok. Kendi zamanının bütün hothatchleri kendisinden hızlı.S40 T4 ile bile yürüme şansı az.
astranın kendı sınıfında olan 207 rc lemansa suankı halımle 3-4 boy atıyorum yazılımlısı ilede ( 205 bg oldugunu soyledı sahıbı) beraber yuruyoruz o akşam denedıgımızde 10-15 kısı vardı denemeyı ızleyen ezbere konuşmasak daha ıyı olur marka fanatıklıgı ıle ısım olmaz kac kg ve kac bg isen ona gorede gıdersın ıster astra ıster pejo ıster honda
gene merak ettıgın bı durum varsa ben her zaman hazırım stock rc veya benzerı dnek arabalarla veya yazılımlı olanlarla her zaman denerım aracımın nasıl yuruduğunu forumdada uye olan bı cok arkdaşımıza sorabılırsın
bu arada arabam 1.6 turbo 2.0 zannettın galıba :)
kelalper
13-06-2011, 11:39
1.6 turbo ise o zaman OK sıkıntı yok. Ben 2 litre sandım.
astranın kendı sınıfında olan 207 rc lemansa suankı halımle 3-4 boy atıyorum yazılımlısı ilede ( 205 bg oldugunu soyledı sahıbı) beraber yuruyoruz o akşam denedıgımızde 10-15 kısı vardı denemeyı ızleyen ezbere konuşmasak daha ıyı olur marka fanatıklıgı ıle ısım olmaz kac kg ve kac bg isen ona gorede gıdersın ıster astra ıster pejo ıster honda
gene merak ettıgın bı durum varsa ben her zaman hazırım stock rc veya benzerı dnek arabalarla veya yazılımlı olanlarla her zaman denerım aracımın nasıl yuruduğunu forumdada uye olan bı cok arkdaşımıza sorabılırsın
bu arada arabam 1.6 turbo 2.0 zannettın galıba :)
O zaman ben stok rc yi geçerim abi :);)
BlackEmperor
13-06-2011, 19:06
O zaman ben stok rc yi geçerim abi :);)
bence üzersin :)
2saat önce ışıkda kalktık 120km lere kadar 3 boy kadar öndeydim.. astra stock, vts filtre egsoz :)
:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
2saat önce ışıkda kalktık 120km lere kadar 3 boy kadar öndeydim.. astra stock, vts filtre egsoz :)
160'a kadar 106 önde gider 4 vitesin başında gtc ayırmaya başlar arkadaşlar ( gtc vites kaçırırsa hiç şansı yok ) :D