Orijinalini görmek için tıklayınız : Hız Tutkunlarına İlginç Yöntem ...
Ahmet Saraçoğlu
01-06-2011, 00:38
Hasssss... , kesin izeyin.
Kanada'nın Vancouver kentinde trafik polisleri hız tutkunlarının önüne geçmek için son derece ilginç bir yöntem kullanmaya başladı. Yöntemin amacı sürücülerin dikkatini yolun ortasındaki bir cisme çekip yavaşlamalarını sağlamak ...
Hız tutkunları için ilginç yöntem videosunu izle - Haber - Mynet - Video (http://video.mynet.com/habervideo/Hiz-tutkunlari-icin-ilginc-yontem/964379/)
The Jackal*
01-06-2011, 00:40
İyimiş, ben galiba cocuk hızlı gelişiyor dedim :D
ani frene basıp direksiyon kırıp kazaya sebebiyet yüksek..
valla çok iyi fikirmiş Türkiye de ara sokaklara falan bolca koymak gerek.. gerçi kaza riski de fazla orası da doğru
bu da kazaya sebep olur ki
Bu sanala alışan , gerçek cocuk gördümü frene basmaz..
Yani Türkiye'dee olmaz bu olay :D
direkt kendisi kaza sebebi
_driver_
01-06-2011, 06:49
cok dogru...
Kazaya sebebiyet vereceğini tahmin etmiyorum.. dikkat edin yol dümdüz yani viraj veya kavşak sonrasında hemen gelen bir görüntü değil. Araç sürücüsünün dikkatsizliğine gelir diyorsanız eywallah ama dümdüz yol ve kendini çok uzak mesafeden belli ediyor görüntü..
direk aklıma bu sözler geldi.. :D:D
serdar_07
01-06-2011, 08:17
+1907 bende aynısını dicektim...
By_Carizma
01-06-2011, 11:34
1.si ilk gördüğünde %90 kaza sebebi :)
2.si insan bi sefer yer :D ikincide nede olsa bişey yok diye frene bile basmaz :D
Kazaya sebebiyet vereceğini tahmin etmiyorum.. dikkat edin yol dümdüz yani viraj veya kavşak sonrasında hemen gelen bir görüntü değil. Araç sürücüsünün dikkatsizliğine gelir diyorsanız eywallah ama dümdüz yol ve kendini çok uzak mesafeden belli ediyor görüntü..
Acemi sürücüler, kadın sürücüler ve bayanlardan beter kullanan erkekler içindemi geçerli bu :) katliam yaşanır :D
VTec_king
01-06-2011, 12:28
kaza sebebi bunu gören ani fren yapar arkadali girer
ülkemizdede yerleri belli oldukdan sonra insanlar tınlamamaya başlar
gerçek çocuk gördüklerindede durmaz ezerler
sakıncalı kesinlikle uygulanmamalı
kaza yapmıcak adamı kaza yaptırır bunlar..
valla bu uygulmadan sonra bir tek sanayi esanafının yüzü güler.
Adam sigarasını yakarken yada teybi kurcalarken önüne birden baktığında bunu görsün frene basınca bu mesafeden duramam diye öyle bir kırarki direksiyonu ya karşı şeritten gelene kafadan dalar yada taklayı atar. Nasıl kazaya sebep vermez diyorsunuz anlamıyorum. Demek sadece Türkiye'deki yöneticiler salak değil. Kanada'da da varmış. Hayaldi gerçek oldu.
musty01gtc
01-06-2011, 15:43
yok yok türkiye şartlarında bu sistem cok yanlıs olur bence neler neler yaşanır düşünmek bile istemiyorum :)
berkayGLRN
01-06-2011, 16:42
kaza sebebi olur bu ya
Bayrampaşalı
01-06-2011, 17:10
sakıncalı bısey yapmaya kalksalar baya kaza olur
yani e bide ona alışan orda gerçek cocuk olsa napıcak resim deyip sallamasa ilk başta vs. çok saçma bi uygulama bence..
Bulut Y.
01-06-2011, 17:42
üstünde lastik yakar bizimkiler herkes mevzuya ayıkır :D
İlla kasıcaksa yapsın bakırköy sahildeki gibi kamera bütün yollara bak bakalım basabiliyomu kimse 70 e sabitlemece :D
MrtYILDIZ
01-06-2011, 22:35
:icon_tup::beuj: çok doğru bi yakLaşım..
Yiğit Ş.
01-06-2011, 22:37
1 kere yavaşlarsın, ee sonra ne olucak ? :D
bızım ulkemızde boyle bır sey olsa uzerınde lastık ızlerı goruruz :D
Ne kadar mantık dışı bir yöntem.. Gerçek sanma durumunda ani şekilde manevra ile kazaya sebebiyet verir.
Böyle bir kazayı yapanlar artık yolda gerçek bir çocuk gördüğü zaman gerçek bir çocuk mu diye iki defa düşünür.
bir anlamda düşünce güzel ancak kısa mesafede farkındalık kazaya sebebiyeti doğurur direk. .