Orijinalini görmek için tıklayınız : scirocco 1.4 tsi (160)lık -- honda integra
by serçe
01-06-2011, 21:01
arkadaşlar bi deneme düşünüyoruz sizce roll de hangisi alır ?
space söyle
scirocco 1.4 tsi (160) : stock
integra : hytech headers düz boru son susturucusu ne tam olarak bilmiyorum ama hatırladığım kadarı ile bu space lerde
hangi teg bu integra?
hytech 2.5''
araboru 63lük(sağ tarafa alınmış olması lazım kesinlikle)
egzos
yalıtımlı filtre
eprom ayarı
yolcu koltuğu dahil komple sökük
14saç jantlar(önlere 45 yanak)
kopamazsın ama rahat önde gider;) dediğim gibiyse teg :)
by serçe
01-06-2011, 21:11
hangi teg bu integra?
hytech 2.5''
araboru 63lük(sağ tarafa alınmış olması lazım kesinlikle)
egzos
yalıtımlı filtre
eprom ayarı
yolcu koltuğu dahil komple sökük
14saç jantlar(önlere 45 yanak)
kopamazsın ama rahat önde gider;) dediğim gibiyse teg :)
arkadaş zaten siteye üye tolganın arabası tam olarak space'leri bilmiyorum bu bahsettiklerin tolganın arabasında varmı...
Juggernaut
01-06-2011, 21:22
Bence Scirocco.
bence kafa kafaya yürür belki belki yarım boy integra arada öne çıkar
teg öne çıkamaz pek diye düşünüyorum
şirokka geçilir tolga abinin arabaysa ;)
chip yoktu chip yaptıysa şansı yok rocco'nun.
levent@ kanka teg'in nasıl yürüdüğünü kimse bilmez yapan yok ben yaptım yürüdüm biliyorum nasıl gideceğini emin ol çoğu insana avcunu yalatır:D
M///maniac
01-06-2011, 22:39
tolga benimde sizi tanıyamadm:D
FiReWaLL
02-06-2011, 08:40
bencede TEG çıkar gibi öne
Alicanrs
02-06-2011, 08:43
çok konuşma gel deneyelim :D
Kesinlikle integra alir daglar kadar fark olmaz ama onde olacagina eminim .(integraya 2sene binmis biri olara ) vw basarili bir araba fakat teg gecmeye yetmez :)
serqan23
02-06-2011, 08:52
toolga scirocco bizim beyaz roccooo :) konuyu açan arkadaşımız. ama senın teg alır gider... :)
M///maniac
02-06-2011, 09:53
toolga scirocco bizim beyaz roccooo :) konuyu açan arkadaşımız. ama senın teg alır gider... :)
yok kankacım deneriz belli olmaz roccoda iidr debr degistrmem gerek bilion sonrasında hemen deneriz arkadasta merakını giderir:D bu arada bende hytec yok:D
M///maniac
çok konuşma gel deneyelim :D
kanka stock kaldgn sürece sanada giderahahahaha:hahaha:
serqan23
yok kankacım deneriz belli olmaz roccoda iidr debr degistrmem gerek bilion sonrasında hemen deneriz arkadasta merakını giderir:D bu arada bende hytec yok:D
bliorum bliorum arıorum smdı senı bu muhabbetı anlatırım sna tel.den :)
by serçe
02-06-2011, 11:23
tolga ben sercan dün aksam öyle rocconun sahibi arkadaşım merak etti diye actım konuyu bide senle deneyecek diye bir rivayet vardı ondan yazdım vefa ustanın ora da denk gelmiştik rs'e egzoz taktırmıştım sende orada hytec taktırıyor dun oradan aklımdan kaldı :D ne oldu taktıramadın mı ?
hytech yok başka marka bi hedırs var.
teg'in debriyaj bitik, chipi yok 14.5 afr yürüyor ayar lazım yani.
deneme zamanı zaten denenir videosu çekilir herşey açık açık söylenir.
@alican
adaş stock ctz'ninde şansı yok hbaerin olsun :)
dikmiş siniz aranıyorsunuz bakıyorum :D
bence rocco çok rahat alacaktır...
ahmetuzun
02-06-2011, 15:23
roccoya ıhtımaaal vermıorum teg ın en az 3 4 boyu var :)
Rocco alır gibime geliyo ama genede bellı olmaz...
M///maniac
02-06-2011, 20:11
tolga ben sercan dün aksam öyle rocconun sahibi arkadaşım merak etti diye actım konuyu bide senle deneyecek diye bir rivayet vardı ondan yazdım vefa ustanın ora da denk gelmiştik rs'e egzoz taktırmıştım sende orada hytec taktırıyor dun oradan aklımdan kaldı :D ne oldu taktıramadın mı ?
o dc replicaydı:D
M///maniac
02-06-2011, 20:16
bence rocco çok rahat alacaktır...
denenir görülür stock oldugu sürece sanmıorm roccnn geçicegni tabi denemek lazım denemeden bisey diyemem debr degstrm biliolar ztn araç sahipleride debr degstrm bi denicez ins
Alicanrs
02-06-2011, 22:33
hytech yok başka marka bi hedırs var.
teg'in debriyaj bitik, chipi yok 14.5 afr yürüyor ayar lazım yani.
deneme zamanı zaten denenir videosu çekilir herşey açık açık söylenir.
@alican
adaş stock ctz'ninde şansı yok hbaerin olsun :)
ehehe deneriz görürüz kanka =)
Kaa scirocco
03-06-2011, 00:59
roccoya ıhtımaaal vermıorum teg ın en az 3 4 boyu var :)
sen bayaa uçmuşsun 3 4 boyy
ahmetuzun
03-06-2011, 09:22
sen bayaa uçmuşsun 3 4 boyy
teg abımızın denerız goruruz cok basıt :)
63owen63
03-06-2011, 09:35
video ile görselleştirirseniz görmek isteriz, teg'in az bir farklı gecilecegini düşünüyorum
160 lık Rocco alır. Teg diyenlerin benzer bir araç ile denemesi varmı ?
Trance-R
03-06-2011, 10:16
rocco alır bencede ...
Rocco kaç kg, şanzuman oranları ne?
TEG'in yürüyüşünü en iyi ben bilirim sanırsam denediğim farklı farklı araçlar vardı roccoyu geçicek.
Burda ki TEG'in 3 tane eksiği var;
*Debriyaj
*14sac jant 45 yanak ile birlikte
*Chip ...
Bunlar olursa hiç şansı yok Rocco'nun..
He şunu da belirteyim Dc replikası var o hedırsın yerine hytech olmalıydı bu da bana göre bi eksiklik ;)
güzel bir deneme olur .benim tahminim teg alır yönünde. alican chip debriyaj tamamda hytech ile dc replica headers arasında çok bariz performans farkı olacağına sanmıyorum.
Bariz fark olur abi,torkta da hp'de de ;)
keşke sen arabayı satmadan tolgayla deneseydin bunu en iyi ozman görürdük ;)
Rocco kaç kg, şanzuman oranları ne?
TEG'in yürüyüşünü en iyi ben bilirim sanırsam denediğim farklı farklı araçlar vardı roccoyu geçicek.
Burda ki TEG'in 3 tane eksiği var;
*Debriyaj
*14sac jant 45 yanak ile birlikte
*Chip ...
Bunlar olursa hiç şansı yok Rocco'nun..
He şunu da belirteyim Dc replikası var o hedırsın yerine hytech olmalıydı bu da bana göre bi eksiklik ;)
Ben rocconun oranlarını bilmiyorum hocam ama şunu söyleyebilirim. Benim traktör teg ile rahat yürüyor ve 1-2boy oluyor. Roccoda bana 4-5 atıyor rahat rahat. Birde eksik yazman biraz garip olmuş. O zaman roccoya da chip atalım, 15jant takalım :)
Ben kendi tecrübelerimi paylaşıyorum.
Rocconun 160hp olması yetmez mi?
Teg orj 140hp bilinir ama değildir.
Deneme olur umarım, videosuda çekilip konulur güzel olur yani.
Senin denediğin TEG'in specleri neydi? Senin aracının verileri nedir?
keşke sen arabayı satmadan tolgayla deneseydin bunu en iyi ozman görürdük ;)
Abi orj DC ile Hytech 'Replika' hedırsın verilerinin olduğu bi fotoğraf vardı gördün mü hiç bilmiyorum, ordan kıstas alabilirsin durumu :)
alper1001
03-06-2011, 11:20
bencede scirocco biraz daha avantajlı geliyor, ama 2 aracında nasıl yürüdüğünü pek bilmediğim için biraz farazi bir yorum olacak, denemenizi bekliyorum
Benim denediğim tegin specleri,
15jant,filtre,egsoz.
bende 17jant,yazılım, 60mm,komple egsoz,egr iptali.
Bu arada geçersin, geçemezsin muhabbeti istemiyorum çünkü ölesine denendi ve can ciğer kardeşimin aracıdır.:icon_tup:
serqan23
03-06-2011, 11:34
arkadaşlar konusu gecen ıkı araçta arkadasımızın araçları. scırocco stock vti ile denedi vti geçti. sciroccoyu gecen vti ile teg bitik debrıyajla denedi teg geçti. Sımdı burdan sonucu sız cıkartın ;)
@faberge
K.bakma ama geçmen çok normal abi yani:D
TEG'lerin durumları da belli zaten TR'de ki.
Sanırım siyah kaplamalı olan ile denedin:)
TEG'cilere spec tavsiyelerimi belirteyim(tecrübeyle sabittir);
*Headers: Hytech
*Egzos Sistemi: 63lük hafif boru, egzos sağ tarafa alınmalı
*Filtre Sistemi: Yalıtımlı CAi veya Short Ram(Uçta Kesinlikle HKS mantar)
*Yolcu koltuğu dahil sökülmeli
*Uzun şanzuman oranlarından dolayı 45 yanak lastiğe 14'' hafif bi jant jant
*Spor yay/Coilover vs.( kesinlikle coilover tercih edilmeli yere aktarmada sıkıntı olmaması için )
*Elektrik akımı düzenlenmeli(TEG'lerin sıkıntısıdır genelde ve performansa etkisi açık şekilde vardır)
*Emme manifoldu ve Gaz kelebeği port polish(Kapak açılcak ise kapakta işlenmeli)
*Stage2 debriyaj
*Hafif volant
*Hafif krank kasnağı
*Chip
Emin olun üstüne basa basa söylüyorum TEG'de bu saydıklarım dışında bişey var mı diye şüphe edersiniz gidişini gördükten sonra :)
Bende kapak işli değildi,hafif volan ve krank kasnağı yoktu, lastik ölçülerim 15sac jant vardı 55 yanakla eşşek ölüsüydü filtrem bitikti yürüyüşü çok şaşırtıcıydı :)
Bu saydığım speclerde ki bi TEG filtre egzoslu VTI'yı geçer öyle diyim..
Not: TEG'in ciddi sağlıklı olduğunu varsayıyorum en azından kendi aracım için bunlar geçerliydi;)
kanka bu yazdıgın specde ki teg o zman 306 gtı ı da geçer öylemi ?
Geçemez fazla gerisine de düşmez ama.
Stock 306gti diyosan geçer.
peki senin araban stok ayarında bi araba dimi, tolganın araba da bahsettıgın speclere yakın siz bi denesenize bakalım noluyo sonuça bakarız setup da eksık olanların ne kadar fark edeceğini bilen adamlarız bi fikir yürütürüz hem senin tezinde sonuçlanmış olur şahsen bende cok merak edıyorum sonuçta tegim de 306 ım da oldu zamanında
Deniycez zaten kanka ben arabamın bakımlarını bitiremedim bi türlü biliyosun;)
Bi o2 sensörü değişmem lazım,benzin filtresini değişemedimhala arabada duruyor birde filtrenin yerini değiştiricem radyatörün önünde ve borusunun üstündede radyatör hortumu var yumurta kır kızarır cinsinden ciddi söylüyorum bunu mecaz anlamda değil bu arada.
Onun da eksikleri var baya debriyaj bitik chipi yok ayarsız yürüyor şuan, aracın can damarı chip olayı.
eprom ayarı
bu nedir tam olarak ?
Deniycez zaten kanka ben arabamın bakımlarını bitiremedim bi türlü biliyosun;)
Bi o2 sensörü değişmem lazım,benzin filtresini değişemedimhala arabada duruyor birde filtrenin yerini değiştiricem radyatörün önünde ve borusunun üstündede radyatör hortumu var yumurta kır kızarır cinsinden ciddi söylüyorum bunu mecaz anlamda değil bu arada.
Onun da eksikleri var baya debriyaj bitik chipi yok ayarsız yürüyor şuan, aracın can damarı chip olayı.
sen git yaren e benim arabada orda hem tamponunu bırak hem ne ıstıyorsan yaptırsana olm
arkadaşlar konusu gecen ıkı araçta arkadasımızın araçları. scırocco stock vti ile denedi vti geçti. sciroccoyu gecen vti ile teg bitik debrıyajla denedi teg geçti. Sımdı burdan sonucu sız cıkartın ;)
VTI ile deneyen Rocco 122 Hp miydi yoksa 160 HP mi ?
by serçe
03-06-2011, 14:27
rocco 160 lık
serqan23
03-06-2011, 14:30
160 hp...........
HImm.. Golf 140 lar'ın VTI lara kafa tuttuğunu hatırlıyordumda video olarak (kendim görmedim)
Rocco güzel gider SuperCharger sayesinde düşük devirlerde güç başlar ama hatice'ye değil neticeye bakmak lazım. Reelde denemek lazım :)
serqan23
03-06-2011, 15:07
HImm.. Golf 140 lar'ın VTI lara kafa tuttuğunu hatırlıyordumda video olarak (kendim görmedim)
Rocco güzel gider SuperCharger sayesinde düşük devirlerde güç başlar ama hatice'ye değil neticeye bakmak lazım. Reelde denemek lazım :)
140 lık golfun vti a kafa tutacagını hiç sanmıyorum. bız stock 170 lik gt ile denedik vti ı. sadece fıltrelı vti ile kafa kafaya gıdebıldıler. vti 5500 dewır ustu oldugu ıcın alt dewırlerde basılmadı. bu söyledıklerım realde denenmıs denemelerdir... :icon_tup:
M///maniac
03-06-2011, 15:25
Ben rocconun oranlarını bilmiyorum hocam ama şunu söyleyebilirim. Benim traktör teg ile rahat yürüyor ve 1-2boy oluyor. Roccoda bana 4-5 atıyor rahat rahat. Birde eksik yazman biraz garip olmuş. O zaman roccoya da chip atalım, 15jant takalım :)
sizilede denemk isterm o zaman bi rocco ile deneyce bn fikrlernzn degscgi düsünüorm
by serçe
03-06-2011, 15:30
140 lık golfun vti a kafa tutacagını hiç sanmıyorum. bız stock 170 lik gt ile denedik vti ı. sadece fıltrelı vti ile kafa kafaya gıdebıldıler. vti 5500 dewır ustu oldugu ıcın alt dewırlerde basılmadı. bu söyledıklerım realde denenmıs denemelerdir... :icon_tup:
benle de dener misin ? koşarak :D
Juggernaut
03-06-2011, 19:19
Bizde denemiştik zamanında stock gt caili vti'ı rahat 5-6 boy geçiyor.
Headers egsoz filtreli vti la denk gidiyolardı.
Stock vti ın gt ile yürümesi mümkün değil.
Arkadasın dediği gibi stock vti ın dengi 140 lık tsi.
140lık ta VTI'nin dengi değil :)
170tsi> vti > 140tsi
inşallah scirocco alır. ;)
O ne demek ya?
Ben inşallah manchester barcelonayı yener dedim diye mi diyon sen şimdi böyle :D
serqan23
04-06-2011, 00:00
benle de dener misin ? koşarak :D
herzaman heryerde :) pampa sen bıraz agırsın sıfırdan kalkarım senle :D
serqan23
04-06-2011, 00:02
Bizde denemiştik zamanında stock gt caili vti'ı rahat 5-6 boy geçiyor.
Headers egsoz filtreli vti la denk gidiyolardı.
Stock vti ın gt ile yürümesi mümkün değil.
Arkadasın dediği gibi stock vti ın dengi 140 lık tsi.
bence senın denedıgın gt nin arkasında gt yazıyodur. ıcı 140 lıktır. su bahsettıgın arabaların hepsınden arkadaslarımızda war. her zaman denedıgımız araclar. mumkun olmayan seylerı söyleyen sensın bence bırdaha dusun :icon_tup:
serqan23
04-06-2011, 00:05
140lık ta VTI'nin dengi değil :)
170tsi> vti > 140tsi
fıltrelı bı vti ile hıdır fıltre egzozlu vti arasında 5 6 boy fark olacagını söyluyor arkadas. :) öle bı spec warsa hemen kendı arabamı bosaltayım da arkadasın söledıgı speclerı yaptırayım. baksana 5-6 boy ılerı atıcaksa arabamız bosa ugrasıyoruz :D
Serkan hedırssız vtec'le hedırslı vtec arasında ciddi fark oluyor ;)
Sende egzosta yokmus dediği fark olur emin ol :)
serqan23
04-06-2011, 00:09
Serkan hedırssız vtec'le hedırslı vtec arasında ciddi fark oluyor ;)
Sende egzosta yokmus dediği fark olur emin ol :)
bende fıltre hıdır egzoz war. scıroccoyla sadece fıltrelı vtı da yuruttuk bız. ıkı arac ustundende konusabılıyorum bu yuzden. illakı hıdırlı vti ile hıdırsız vtı arasında fark war ama su fıltre hıdır egzoz uclusu 5-6 boy atmaz bunuda bılıyorum :)
Sadece filtreli bi VTİ ile denedin mi sen?
Filtre,hedırs,egzos rahat 5-6boy yapar 240lara kadar hatta dahada fazla olur.
serqan23
04-06-2011, 00:13
Sadece filtreli bi VTİ ile denedin mi sen?
Filtre,hedırs,egzos rahat 5-6boy yapar 240lara kadar hatta dahada fazla olur.
denedıgım ıcın böyle konusuyorum :) cok yakın bır kardesımde war. uzun sure sadece fıltreyle gezdı. bızım zorumuzla duz boru egzoz taktı arabasına. aracında sadece fıltre warken bıle 5-6 boy fark olmuyordu arada.
Juggernaut
04-06-2011, 02:20
bence senın denedıgın gt nin arkasında gt yazıyodur. ıcı 140 lıktır. su bahsettıgın arabaların hepsınden arkadaslarımızda war. her zaman denedıgımız araclar. mumkun olmayan seylerı söyleyen sensın bence bırdaha dusun :icon_tup:
Biz zamanında golf gt yi 6 tane farklı vti ile denedik zamanının speclerine göre en iyi vti larıydı.Dördünün videosu youtube da var golf tsi vs vti yazarsan ilk çıkan dört videoyu izleyebilirsin araçlarda ne olduğu videoların altında yazıyor.
GT'nin hakkı dediğin gibi değil.
Stock vti ile headers,egsoz filtreli vti arasında nekadar fark olduğunuda vti iyi tanıyanlar yazsınlar.
serqan23
04-06-2011, 08:23
Biz zamanında golf gt yi 6 tane farklı vti ile denedik zamanının speclerine göre en iyi vti larıydı.Dördünün videosu youtube da var golf tsi vs vti yazarsan ilk çıkan dört videoyu izleyebilirsin araçlarda ne olduğu videoların altında yazıyor.
GT'nin hakkı dediğin gibi değil.
Stock vti ile headers,egsoz filtreli vti arasında nekadar fark olduğunuda vti iyi tanıyanlar yazsınlar.
ben fıltrelı vti ile filtre hıdır egzozlu vti arasındakı farkı ıyı bılıyorum. hergun ustunde oldugum aracı tanımıcak degilim. bız ıkı aracıda hem scıroccoyla denedık hemde golf gt ile denedık. ben aldıgımız sonucları yazdım sana. filtreli vti gt ile kafa kafaya gitti. yine aynı vti sciroccoya 1-1,5 boy fark attı. ki bendekı filtre hıdır egezozlu vti ı söylemıyorum bıle.
yusufcan_k
04-06-2011, 09:05
rocco alır bencede bırakmaz
roccoda 160 gibi değildir :)
Juggernaut
04-06-2011, 11:04
ben fıltrelı vti ile filtre hıdır egzozlu vti arasındakı farkı ıyı bılıyorum. hergun ustunde oldugum aracı tanımıcak degilim. bız ıkı aracıda hem scıroccoyla denedık hemde golf gt ile denedık. ben aldıgımız sonucları yazdım sana. filtreli vti gt ile kafa kafaya gitti. yine aynı vti sciroccoya 1-1,5 boy fark attı. ki bendekı filtre hıdır egezozlu vti ı söylemıyorum bıle.
Bende altı tane vti ile denedik videoları var gir bak diyorum.
Sizin denediğiniz gt'de sorun var demekki yada boy hesaplarımız farklı.
Standart vti ile headers,egsoz,filtreli vti arasında kaç boy fark olur peki sana göre?
sizilede denemk isterm o zaman bi rocco ile deneyce bn fikrlernzn degscgi düsünüorm
Deneyelim hocam, geçmek geçilmek hiç önemli değil. Keşke istanbulda olsamda tanışsak muhabbet edip denesek :o
serqan23
04-06-2011, 11:10
Bende altı tane vti ile denedik videoları var gir bak diyorum.
Sizin denediğiniz gt'de sorun var demekki yada boy hesaplarımız farklı.
Standart vti ile headers,egsoz,filtreli vti arasında kaç boy fark olur peki sana göre?
kendı denedıgım aracı baskasından ızlememe gerek yok dıye dusunuyorum.
gt de sorun yoktu. Boy olmadıgı ıcın hesaplamasıda kolay idi. yanyana gıden araçların boylarını hesaplamak pekte zor degil.
ben fark olmaz demıyorum ıllakı fark olacaktır. ama aradakı bı hıdır ve bı egzoz 6 boy ileri atmaz vti ı.
Senın denedgın gt cok cigerliymiş kocaman masallah :icon_tup:
Juggernaut
04-06-2011, 11:21
Boy hesaplarımız farklı diye filtre,egsoz,headerslı vti ile standart vti için dicektim cümle yanlış olmuş.
Konuyuda daha fazla uzatmaya gerek yok herkes kendi deneyimini yazıyor sonuçta.
Bu denemeyide bekliyoruz en kısa zamanda videolu bir şekilde.
serqan23
04-06-2011, 11:25
Boy hesaplarımız farklı diye filtre,egsoz,headerslı vti ile standart vti için dicektim cümle yanlış olmuş.
Konuyuda daha fazla saptırmaya gerek yok herkes kendi deneyimini yazıyor sonuçta.
Bu denemeyide bekliyoruz en kısa zamanda videolu bir şekilde.
eger bı fıltre hıdır egzoz benı 6 boy ileri götürecekse benım arabama bıde beyın takayım da type r larla yuruyeyım ozaman ben :)
sapıtmıyoruz muhabbet sohbet herkes deneyımlerını paylasıyor burda. kısısel hıcbır sıkıntı yok :icon_tup:
olur tabı deneme oldugu zaman haberdar ederım senı vıdeolar ustunden daha net konusuruz :) tanıstıgıma memnun oldum :heyoo:
Stock VTI, f-h-e'lu VTI'n 5-6 boy gerisinde kalır dostum.
Daha fazlası da olur yüksek süratlerde.
Niye iddia ediyosun hala anlamış değilim :S
Senin arabanla her araba bir mi?
Şuan senin aracında f-h-e var mı? aynı speclerde ki başka bi vtecle denemek ister misin?
Şuan senin aracında f-h-e var mı? aynı speclerde ki başka bi vtecle denemek ister misin?
+5500
ilk vtı ım orjinaldi filitre headers komle egzozla çok çok fark etti heleki headers çok güzel güçler veriyo vtı ya
Hatta şöle söyliyim tam hatırlamamakla beraber 160 stock olan vtı ya bu 3 lüyle 175 hp vermişti
f-h-e 175-180 arası bi hp veriyor VTI'da.
Headerssız VTI'ı abartmayın yani, headerssız vtec'i bulduğunuz yerde gömmeye çalışın headerslısı fena yapar ona bulaşmayın :D :D
Headerssız VTI zayıf VTI'dır unutulmasın ;)
naim_crx
04-06-2011, 15:49
Konuya dönülecek olursa bende bir şeyler yazmk istiyorum .
160 lık rocco stock vrx ile denedi rocco da stoc rollde rex geçti . Sonra hemen arkadasından yine aynı rex ile filtre-egzost ve hıdırlı bir başka rocco denedi rex 1 boy geçildi ben burada kimin geçip kimin geçemeyeceğini denenmeden bilemeyiz derim ama rocco çok abartıldığı gibi değil bence
roccoda hıdır diye birşey olmaz .stok kavramımız ne hondada bazı şeyler varken stok ama sciroccoda son susturucu bile iptal olsa egzozlumu oluyor
Juggernaut
04-06-2011, 16:43
eger bı fıltre hıdır egzoz benı 6 boy ileri götürecekse benım arabama bıde beyın takayım da type r larla yuruyeyım ozaman ben :)
sapıtmıyoruz muhabbet sohbet herkes deneyımlerını paylasıyor burda. kısısel hıcbır sıkıntı yok :icon_tup:
olur tabı deneme oldugu zaman haberdar ederım senı vıdeolar ustunden daha net konusuruz :) tanıstıgıma memnun oldum :heyoo:
Ben hala headers,egsoz,filtre üçlüsü 5-6 boy farkettirir diyorum.Vti sahibi olmasamda parçaların nekadar etkilediğini denemelerden çok gördüm.
Bildiğim kadarıyla beyin fazla fark yaratmıyor bahsettiğim spec vti larda.Onun yerine distribitörden avans aç bide kısa tak stok fn2 lerle 200'e kadar falan yürürsün:)
serkan yersiz inat ediyor :D
serkan aracın nasıl yürüyor bilmiyorum.
fakat miami tayfun abinin VTI'lar ile ilgili açtığı bi konu var o konuyu bi oku, ben çok biliyorum edasında olma sakın vardır belki öğreneceğin bişeyler:icon_tup:
senin yerinde olsam orayı bi okurdum şahsen
ben aldığım her aracın bakımı tam olsa bile yapıyorum. Çünkü ben ne yaptığımı ve ne zaman yaptığımı bilmiş oluyorum içime daha çok siniyor aracım:icon_tup:
filtre hedırs egzos neptune+p28, stg2 debriyaj, benzin pompası ,emme manifoldu+gaz kelebeğini değiştirir veya işletirdim, hafif volant.
birazda avans açardım speclerimi bu şekil yapardım.
juggernaut@ kısa vtecleri geri düşürüyor aşırı yüklü olupta devir çevirmedikçe. f.h.e 2lüsüyle bitiriyor arabayı yani :)
Edit: konuyu buldum; http://www.techturkey.com/forum/atmosferik-besleme/44454-vti-hk-filtrekomple-egsozlucitir-modlu-makinalar-icin.html
Juggernaut
04-06-2011, 17:40
Altta basınca 2.vites 55,60 gibi artısı oluyorda üstte basınca avantajı olmuyordu diye hatırlıyorum. Gerçi kısa olan her araç için bu böledir.
60 VTI'ın en ölü devri :D kimse 80den aşağı basmak istemez, vtec open ! :D
Juggernaut
04-06-2011, 17:54
Kısalı vti'ında 80 de basma gibi şansı yok sanırım bassa bile bastığı gibi vites atar herhalde:)
serqan23
05-06-2011, 12:34
bizim bahsettıgımız vti ların bırınde sadece fıltre. dıgerındede fıltre hıdır egzoz war. aradakı hıdır egzoz sadece 6 boy öne atmaz vti ı. denemek sorun degıl ortada ıddıa da yok. ama ustunde oldugum aracın tepkılerınıde benden daha ıyı bılemezsınız heralde?
serqan23
05-06-2011, 12:36
f-h-e 175-180 arası bi hp veriyor VTI'da.
Headerssız VTI'ı abartmayın yani, headerssız vtec'i bulduğunuz yerde gömmeye çalışın headerslısı fena yapar ona bulaşmayın :D :D
Headerssız VTI zayıf VTI'dır unutulmasın ;)
tabıkı hıdırlı vtı ıle hıdırsız vtı farkı war. ama bahsettıgım sadece fıltrelı vti warya, hıdırlı vti geçti gozumuzun onunde :) hee her hıdırlı vtı gecer mı orası bılınmez ama hıdırlıyı gectıgıne sahıt oldum :)
Her VTI bir değil serkan.
Aynı speclerde ki bi araç diğerine üstünlük kurabiliyorsa,
Şu 5-6boy olayı da rahat rahat gerçekleşir diyorum.
Daha bişey yazmıycam sabit görüşlü bi arkadaşımızsın :)
serqan23
05-06-2011, 12:41
serkan yersiz inat ediyor :D
serkan aracın nasıl yürüyor bilmiyorum.
fakat miami tayfun abinin VTI'lar ile ilgili açtığı bi konu var o konuyu bi oku, ben çok biliyorum edasında olma sakın vardır belki öğreneceğin bişeyler:icon_tup:
senin yerinde olsam orayı bi okurdum şahsen
ben aldığım her aracın bakımı tam olsa bile yapıyorum. Çünkü ben ne yaptığımı ve ne zaman yaptığımı bilmiş oluyorum içime daha çok siniyor aracım:icon_tup:
filtre hedırs egzos neptune+p28, stg2 debriyaj, benzin pompası ,emme manifoldu+gaz kelebeğini değiştirir veya işletirdim, hafif volant.
birazda avans açardım speclerimi bu şekil yapardım.
juggernaut@ kısa vtecleri geri düşürüyor aşırı yüklü olupta devir çevirmedikçe. f.h.e 2lüsüyle bitiriyor arabayı yani :)
Edit: konuyu buldum; http://www.techturkey.com/forum/atmosferik-besleme/44454-vti-hk-filtrekomple-egsozlucitir-modlu-makinalar-icin.html
alican ınat yok ortada kardesım. tayfun abının konusunu ben coktan okudum. ortada bılmıslık falanda yok ben baskasının arabasına gore degıl kendı arabama gore konusuyorum. filtreli vti dedigim vti da cok yakın bı kardesımın aracı bırde onun ustune konusuyorum :)
ben aracımı daha cok basıt seylerle kullanma taraftarıyım. fıltre hıdır egzoz yeter bi iddia yok cunku ortada. benı gectı senı gectım den zıyade bu sayede arkadaslıklar kurmak amac. :icon_tup:
serqan23
05-06-2011, 12:45
Her VTI bir değil serkan.
Aynı speclerde ki bi araç diğerine üstünlük kurabiliyorsa,
Şu 5-6boy olayı da rahat rahat gerçekleşir diyorum.
Daha bişey yazmıycam sabit görüşlü bi arkadaşımızsın :)
aynı speclerdekı her vtı aynı olmaz tabıkı.
ılerleyen zamanlarda ıllakı goruruz bıyerde bu speclerde aracları :)
sabıt degıl de bende 306 hakkında bıraz bısey bılırım ama senın altında olan arac hakkında kesın olarak konusmam cunku o aracı herkesten ıyı sen bılırsın.:)
Serkan aracın hangi VTI bilmiyorum.
Sen kendi aracın üstünden yorum yapıyorsun doğrudur,
Ben sağlıklı herşeyiyle tamam olan 2 aracın arasında olucak farkı söylüyorum sana.
Geçmek geçilmek değil mevzu, o yazımda anlatmak istediğim aynı speclerde ki 2 VTI arasında bile fark olabiliyorken f-h-e'un 5-6boy getirisi rahat olur son hızlarda bunu anlatıyorum.
Kendi aracını kıstas alma sadece genel bi konuşma olduğu için.
Senin aracında o etkiyi yapmayabilir ama başka bi VTI'da yapabilir anlatmak istediğim bu yani:icon_tup:
serqan23
05-06-2011, 13:03
Serkan aracın hangi VTI bilmiyorum.
Sen kendi aracın üstünden yorum yapıyorsun doğrudur,
Ben sağlıklı herşeyiyle tamam olan 2 aracın arasında olucak farkı söylüyorum sana.
Geçmek geçilmek değil mevzu, o yazımda anlatmak istediğim aynı speclerde ki 2 VTI arasında bile fark olabiliyorken f-h-e'un 5-6boy getirisi rahat olur son hızlarda bunu anlatıyorum.
Kendi aracını kıstas alma sadece genel bi konuşma olduğu için.
Senin aracında o etkiyi yapmayabilir ama başka bi VTI'da yapabilir anlatmak istediğim bu yani:icon_tup:
neyse alıcan kardeısm uzatmaya gerek yok. ben kendı aracımın speclerıyle mutluyum.
en basından berı kendı aracımdan ve sadece fıltrelı olan kardesımın aracından bahsettım sna. genele almadan.
o etkıyı yapan vti ları izlemek zewk werecektır bizlere...:)
Deneyelim hocam, geçmek geçilmek hiç önemli değil. Keşke istanbulda olsamda tanışsak muhabbet edip denesek :o
üstad eskişehire uğruyorsan,bu yaz içinde denk gelirsek denemek isterim,fiatın multijetiyle ne oluyor hdi lar? turbo back egz,filtre,yazılım ıvır zıvırlı fiat 1.6 mj lerle aynı dolulukta hdi nasıl gidiyor?bende 122 tsi ağır bi a3 var 18 jantlı filan :),hatta kütahyada leon vardı sanırım,onlada denemek isterim.kütahya-eskişehir meeting yapmak lazım :)
neyse alıcan kardeısm uzatmaya gerek yok. ben kendı aracımın speclerıyle mutluyum.
en basından berı kendı aracımdan ve sadece fıltrelı olan kardesımın aracından bahsettım sna. genele almadan.
o etkıyı yapan vti ları izlemek zewk werecektır bizlere...:)
En Vti & Vti Stoc - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/en-vti-vti-stoc_2005670.htm)
filtre hedırs egzos
stock vtec
yorum senin :) :)
bilmesek konuşmayız dostum yani:icon_tup:
caglargungor
16-06-2011, 20:25
tegler biraz oynandımı ilgiç sonuçlar veriyor dikkat derim =))
teg öne çıkamaz pek diye düşünüyorum
konu dışı olacak ama avatar resminin aynısı bendede vardı .güzel nostalji oldu :)