Orijinalini görmek için tıklayınız : Onemli : 26 Haziran AKHISAR YARISI IPTAL !!!
VoodooRush
25-06-2011, 17:58
bu saatte mi söylenir ....umarım ii bir gerekçeniz vardır...
Okuduğum bütün mesajlarınız neden alttan alttan tahrik eder cinste?
edo typer
25-06-2011, 18:03
bu saatte mi söylenir ....umarım ii bir gerekçeniz vardır...
yoldaydın galıba??? hem gelmiosunuz hemde bu saate mi yazılır dıosunuz boyle bos beles yazılara ne taw oluom arkadas... sebebını okursun sebep olanlara yazarsın yazıcagını..
Arkadaşlar tam gerekeni p.tesi yazicaz çok sinirliyiz..ağzımızdan ana avrat çıkacak yoksa
ankaradaki yarışı trt vercekti sanırım.ordaki ilgi azalcak diye bu yarışı iptal etmiş olabilirlermi?
ama böyle sacmalık anca tr de ollur.
yazık emek verenlerin halini hiç düşünmüyorlar.
ayrıca n kadar küfür ederlerse bence azdır.
JumboAli
25-06-2011, 18:37
Yazik guhah adi ustinde spor bu rant sacasi veriyolar resmn sadece kostek oluyolar lafim gitcegi yeri bulur nasilsa allah emek verenin yaninda gazamiz mubarek ola...
yahu sakinolun federsyon onayı vermişmiydi hala onaymı bekliyordunuz sain olalım beyler bu forumda devlete yada bir kuuruma küfür etmek beni or duruma düşürr abartmayın çok isterseniz byrun federasyon orda ona küfür edin fax çekin teleex çekin teelefon edin buyrun ama burdan mümkünse etmeyin
yola çıkmak üzereyken haber geldı üzüldük hem düzenliyenlerin hemde yarısmak için hazırlananların emeklerine yazık gercekten ama yapılcak bişey yok artık bu saatte heralde şaka gibi bir olay sıkıntının nedeninide cok merak ettim...bi aksilik çıkmazsa o kadr ugrastıgımız için ankaraya dogru yola cıkıcaz..
suan istanbula geri donuyoruz, yarisin iptaline sebep olan kisi veya kisiler bunca emege hangi vicdanla saygisizlik yapabiliyolar anlamak zor. Cok daha farkli seyler yazilir aslnda ama gerek yok bekleyelim gorelim.
Herseye ragmen izmirli arkadaslara cok tesekkur ederiz yaris iptalde olsa cok guzel bi gun gecirdik
yaa salak salak yazmaemreee kim neye engel olacak ankarada 80 katılımcı var sınırlandırdık biz 60 a indirdik hala ne sebebinden bahsediyorsun
ozgun sonuca bakarsak yaris olmadigina gore bi engel varmiski olmamis dimi. Engel ne bilemem bekleyelim dedim o yuzden
ozgun sonuca bakarsak yaris olmadigina gore bi engel varmiski olmamis dimi. Engel ne bilemem bekleyelim dedim o yuzden
bunun yerine engelin yada neden iptal edildiğini doğru olarak yazsalarda kimseyi zan altında bırakmasınlar...
Kardeşim bizene ankaradaki katilimdan
Kardeşim bizene ankaradaki katilimdan
abicim size federasyon onay verdimi ? verdide gerimi aldı söylermsin ?
Kardeşim biz 15 gün önceden gonderdik belgelerimizi bui lk yarısımiz deil 3 günde izin çıkıyor
Kardeşim biz 15 gün önceden gonderdik belgelerimizi bui lk yarısımiz deil 3 günde izin çıkıyor
çıktımı izin ? ?
Talih.b16
25-06-2011, 19:07
yannış anlamayın sıkıntılı bi durum yazık emeğe ama izin cıkmadan yarış var deiyseniz siz suçlu durumuna düşersiniz.biri kösteklemişte olsa sonuçta izin cıkmadıysa ve siz devam dediyseniz konu tartışılır
Bosu bosuna tartismayin zaten canimiz sikkin zamani gelince gerekli aciklama yapilir...
SHUMİ
tosfed izin vermemiş kardeşlerim ayıp edilmiş yanlış olmuş ..
sonuc olarak federasyo izin vermemiş
Mustafa Birsesli
25-06-2011, 19:14
okadar emege yazık olmuş yarış organizasyon kolay olmuyor!!!! önemli bir durum olmasa iptal etmezlerdi iptal etmek için raporlu deli olmak lazım ...
By_HaNNibaLL
25-06-2011, 19:16
Yazik oldu onca insan geldi sabahtan uğraşti herşey hazirken polisin gelip dağitmasi
Mustafa Birsesli
polis ne alaka ya allah allah
KSK-VTEC
Ozgun tosfed izin vermedigini biliyorsun madem ozaman nedenide aciklada ogrensin millet
Aynen mustafa işin içinde byk başlar var polis ne alaka cozemedik
M_PROJECT
25-06-2011, 19:19
olayin moral bozuklugu ile , insanlari zan altinda birakicak soylemlerden kacinalim arkadaslar , bu org iptal edildiyse bunun muhattabi federasyondur , telefon fax mail , herturlu ulasmak ve cevap almak mumkundur .
KSK-VTEC
25-06-2011, 19:29
Ben hilmi
Turkiyedeki Drag yarislari icin herkes destek oluyor
Siz biz yok herkes cabaliyor
Guyyaa
Ankaraninki emek bizimkisi kuru ekmek mi
Federasyon yetkilisinin iyi yarislar kazasiz belasiz tamamlayin demesi uzerine istanbuldan ciktim izmire geldim dun aksam sen hala izin diyorsun ozgun birak artik ankarali abilerini yalamayi kimse bana bundan sonra ankara hakkinda kotu bisi yazma demesin
Ben bu camiadaki ayrimciligi ayriligi bugun gordum herkes kendini dusunur olmus
Benim emegimin onemi yok ama baskalari ne emekler veriyor disinden tirnagindan artirip yarisa geliyor yazik oldu onlara uzuldum
Ankaraya adam gibi pist yapilsin bende gelip yarisayim Ama betonda draga hayir
Civili alanda draga hayir
Tirtilli startta yarisa hayir
Kavgali yarisa padokta araba cevrilen yarisa hayir
Yarisa katilanlarin dunya para verip aldiklari lastiklere yazik
Bakin biz cuma gunune kadar bu izin isi icin bekledik fakat izin gelmedi. son gune kadar bu yarisin yapilabilmesi icin butun baskilari yaptik ama sonuc vermedi. bu bizim 1 sene icinde 4. Yarisimiz bu gune kadar yaris gunu bile emniyet gelmmisken bir anda her ne hikmtse emniyetten antreman gunu geliniyor gerekli izniniz yok o yuzden yaris yapamazsiniz diyor. Bİzim tum derdimiz bu sporu gelistirmek.butun niyetimiz bu.ama unutmayin zamaninda baskalari tarafindan izinsiz cok yaris yapildi. sunu unutmamak gerek ki gelen arkadaslarin tum masraflari karsilanmistir ve İyi bir sekilde ugurlanmistir.tum gelen gelmeyen arkadaslara saygilar sevgiler....
mert_leon
25-06-2011, 19:35
yazıklar olsun. verilen emeklere yazık. inşallah herkes daha fazla gerilmeden işin aslı ortaya çıkar.
Emek veren arkadaslarimizin dusundukleri yakin tarihli bir tepki organizasyonu olmali. Bu tip birsey olacaksa ben sahsen destek vermek isterim.
Yigidi oldur ama hakkini yeme ;)
Verilen emeklere uğraşılara yazık geçmiş olsun :(
34btr1907
25-06-2011, 19:40
yani mevzu aynı tarihe denk gelmesi ve bir tarafın izinli bir tarafın izinsiz olup diğer tarafı ispiklemesi bumudur.
buysa vallahi yazık çok ah aldılar demektir.
Bakin biz cuma gunune kadar bu izin isi icin bekledik fakat izin gelmedi. son gune kadar bu yarisin yapilabilmesi icin butun baskilari yaptik ama sonuc vermedi. bu bizim 1 sene icinde 4. Yarisimiz bu gune kadar yaris gunu bile emniyet gelmmisken bir anda her ne hikmtse emniyetten antreman gunu geliniyor gerekli izniniz yok o yuzden yaris yapamazsiniz diyor. Bİzim tum derdimiz bu sporu gelistirmek.butun niyetimiz bu.ama unutmayin zamaninda baskalari tarafindan izinsiz cok yaris yapildi. sunu unutmamak gerek ki gelen arkadaslarin tum masraflari karsilanmistir ve İyi bir sekilde ugurlanmistir.tum gelen gelmeyen arkadaslara saygilar sevgiler....
Bu durumda neden federasyona sovuyosunuz arkadaslar ?
Cuma gunu baktinizki izin gelmedi iptal ilan etseydiniz keske... hem sizlere yazik madden maanen hemde gelenlere yazik ...
Diger taraftan donen dolap nedir ne degildir bilmem ama donen bi dolap varsa ortaya cikartin isterim bizde bilelim kim kimin kuyusunu kaziyor ...
Herkeze cok gecmis olsun umarim bole kotu durumlar birdaha tekrarlanmaz ...
ARMADA_FB
25-06-2011, 20:06
Yapılan olay ortada... Sakin olup Temmuzu beklemekten başka bir çaremiz yok ...ben 22 mayısta sırf izlemek için gitmiştim çok şahane idi herşey inşallah Önümüzdeki organizasyonlarda öyle olacak
Çok net kaynaklardan baskının Ankara kaynaklı olduğunu biliyoruz. Bu tür bir siyasi baskı yaşadığımız için üzgünüz. Kayıt yaptırıp, bugün antrenman için Akhisar a gelen bütün araçların yol masrafı karşılanmıştır. Yarışa kayıtlı kişilere durum izah edilip yarış kayıt ücretleri ödenmiştir / ödenecektir. RPM Race Events ekibi olarak da bir daha drag organizasyonu yapmama kararı almış bulunmaktayız. Sadece spor gelişsin diye, kar amacı gütmeden çıktığımız bu serüveni bugün noktalamış bulunuyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Yarışımız için mağdur olan arkadaşlardan da özür diliyoruz.
kara_baskan
25-06-2011, 20:18
hakan arkadasimiz dogru diyor ama
bilmedigi birsey var.
cuma gunu federasyonda yapilan toplanti sonucu tarafimiza telefon edilmis, kupa torenini pist disinda yapmamiz ve kapi numarasi kullanmamamiz sarti ile yaris yapmamiza izin verilmistir
yani federasyondan izin alinmistir
Yanlis ve aceleci (fevri) olur karariniz Deniz. Cok iyi bir baslangic uaptiniz vede onculukleriniz oldu bu alanda. Daha saglikli dusunup karar verin derim. Siz yapmassanizda kimse o pisti degerlendirmez, oyle atil kalir
vallaha yazık ya bu kadar millet hazırlanmış emek etmiş...
Federasyon yetkilisinin iyi yarislar kazasiz belasiz tamamlayin demesi uzerine istanbuldan ciktim izmire geldim dun aksam sen hala izin diyorsun ozgun birak artik ankarali abilerini yalamayi kimse bana bundan sonra ankara hakkinda kotu bisi yazma demesin
hll hilmi yaz kardeşim..
denizde iyi yazmış yapın artık dragları izmir için bitmiştir...
Tarkan abi iste bu dedigini tum Turkiye anlar saniyorduk bizde ama egolarina hakim olamayanlar varmis .... Yazik cok yazik hemde !
hani derle'ya karholsun faşimz...:D
Herkes bireysel otursun bir dusunsun bir insanin emeginin cignenmesi ne demektir?haksizligin karsiliginda ne yaParsiniz?bir cogunuz emek iscisisiniz emek iscisiyiz!
Gecen yarista tam 10 saat gunesin altinda kemara yayini yaptim.agzimi actim mi?benim gibi herkes o durumdaydi.butun ekibin dusuncesi budur!butun hkaye(ekipce dusuncedir) sporun gelismesi yeni dostluklarin olusmasi ve dostluklarin pekismesidir.spora katki yapmaktir.herkes elini tasin altina soksun bi dusunsun.bu konu altinda dahada yazmam saygilar!
ondan sonra türkiyede neden böyle org.lar olmuyor derler. bu düşünce tarzıyla biz daha çoook geriden gideriz yazık
Burak Kasim
25-06-2011, 20:55
Gecmis olsun emegi gecen butun arkadaslara.
Eger bole bi politik olaydan dolayi yaris iptal olduysa, cok yazik olmus.
Walla bidaha drag yapmicaz gibi bisey solerseniz, siz yenilgiyi simdiden kabul etmis sayilirsiniz, bende diyordum ki kendime bidahaki yapilicak organizasyon bomba gibi olur inadina diye dusunmustum.
Bence sakin kafa ile oturup dusunulmeli, pireye kizip yorgan yakilmamali.
haklısın burak aslında...
ama birgün yapın birgün yapmayın söylevi çok kötü fedarasyon açısından..
KINIYORUZ!!!!! FEDERASYONU
M_PROJECT
25-06-2011, 21:01
iyi de abi , kinamak boyle olmaz ki , biz birakiyoruz derseniz nerde kalir sizin profesyonelliginiz ? hayatinda bir kere ceza yiyip omur boyu araba kullanmamak gibi bisi bu ...
TAM35GNY
25-06-2011, 21:02
Corumdaki yaris ne olmus bilginiz var mi??
Geçen yarışda net üzerinden çok keyif alarak izlemişdim ve çok güzel bir gün geçirmişdik hepberaber nasıl bir gerekçe ile iptal edildi bilmiyorum ama böyle gönülden uğraşan emek veren arkadaşlara gerçekden ayıp olmuş...
chiefkadir
25-06-2011, 21:04
Emek veren arkadaslarimizin dusundukleri yakin tarihli bir tepki organizasyonu olmali. Bu tip birsey olacaksa ben sahsen destek vermek isterim.
Yigidi oldur ama hakkini yeme ;)Tarkan güzel yazmışsın,
İzin vermeyipte o kadar insanın hevesini kursağında bırakan insanlar çokmu huzurludur ne mantıkla iptal etmişler veya izin alınamamış hayret...
Ankaradan herhangi birisinin iptal edilmesi için zerre kadar çabası olacağını zannetmiyorum çünkü dün boos daydım izdiham vardı kayıt için zaten ankarada yapılan akhisardaki gibi sadece drag değil festival havasında geçiyor ikisinin aynı gün olması sadece akhisarı baltalamıştır , böyle bir iptal hali hakkaten çok saçma olmuş , tüm izmirli dostlara geçmiş olsun diyorum elimde imkan olduğu sürece akhisara geleceğim
Burak Kasim
25-06-2011, 21:10
Siz davanizda zaten haklisiniz, bi yerde yanlis yapilmis kesinlikle ama bence vazgecmeyin.
Siz nede olsa bunu para icin degil spor icin yaptiniz sirf bu yuzden takdir edilir yaptiginiz emekler.
Sahsen ben 20-21 Haziranda(Tarih olarak emin degilim) yaris war dediler ona gelicektim, izlemeye gecen yaz geldigim gibi.
Bence bundan sonra yapilicak olan sey kendinizi dahada gelistirmek.
Diger organizasyonada kizmayin bence Federasyona kizin karar nerden ciktiysa onu kinamaniz lazim.
Isallah hersey Turkiye Motorsporlari icin daha iyi olur.
Siz kendinizi gelistirirseniz onlarda yillar icinde yaptiklari ayibi anlarlar.
Zaten organizasyon azligi olan bi ulkede, bu camianin icindeki insanlarda kuserse way halimize.
Burak Kasim
25-06-2011, 21:13
iyi de abi , kinamak boyle olmaz ki , biz birakiyoruz derseniz nerde kalir sizin profesyonelliginiz ? hayatinda bir kere ceza yiyip omur boyu araba kullanmamak gibi bisi bu ...
Katiliyorum hic gerek yok bole bi karar alinmasina.
Bu yarisi kim iptal etti bilmiyorum ama iptal edenleri mutlu etmis olursunuz yaptiginiz hareketle baska bisey degil.
abi işte hilmi yazmış aradım çıkın diye,bize söylenilen yapın denizindedigi gibi.. bu tutum karşısında kim ne yapar biraz düşünün adamın aklına herşey geliyor.
bu ankaradaki org sebepse gerçekten yazık bende yarın dbs typerı izleyecektim diğer araçlarla beraber hulk son ayarından sonraki sn yi görecektim...
bunca kişinin hakkını kim yemişse allahlarından bulsunlar...
yazık emeklere yazık.....
bir pazar keyfi yapacaktık içine ettiler bir güzel...
bundan sonra caddede gazlayalım eskisi gibi...en İyisimi O
mert_leon
25-06-2011, 21:24
bundan sonra caddede gazlayalım eskisi gibi...en İyisimi O
bugüne kadar yaptıklarınızı çöpe atmış olursunuz abi. eden bulur demek lazım. bence inatla daha da iyisini yapıcaz demelisiniz. tabi insanda sabır kalmıyo bu tür hareketler karşısında ama dediğim gibi eden bulur.
KSK-VTEC
25-06-2011, 21:28
İyide kadir gecen ay ayni gun yaris duzenlemeye izin veriyorda bu gun ankarayla cakisinca niye izin vermiyor bide bizim taraftan bakiver. Bu kumpas direk BOOS un halt yemesi hani bizi kucumsuyordu ya gurcelll bey,
Siz ne yapiyorsunuzki orada gece mangal sabah drag niye engellediklerini delikanli gibi soylesinler. Bizim bi alakamiz yok gibi cocukca bi savunma yapmayin gerekcesi ilk giriste yaziyor.
Mehmet Alacicek
25-06-2011, 21:31
sen işini gücünü bırak yarış yapacaz die kimse sıkıntı yaşamasın die sorun olmasın die haftalarca haftada iki gün buluş (işinden ailenden gene fedakarlık yap) bu yarışı nasıl daha iii yaparım die çene patlat beyin patlat aynı zamanda arabanı hazırla arabasını hazırlıyana yardım et (gene bu spor için fedakarlık yap) koştur koştur.... cuma günü gelen akadaşları misafir et ilgilen raahat etmeleri için ne gerekioosa yap cmts sabah erkenden kalk akhisaara yola çık ordaki işlerle ilgilen pazarsa yarışa hazırlan sorunsuzca yarış olsun die..... biz bu yarışa hazırlanırken çok keyif aldık eğlendik.......[B]sonunda bumu olmalıydı......
yazacak çok şey varda yeri ve zamanı geldiğinde yazılır çizilir....
İyide kadir gecen ay ayni gun yaris duzenlemeye izin veriyorda bu gun ankarayla cakisinca niye izin vermiyor bide bizim taraftan bakiver. Bu kumpas direk BOOS un halt yemesi hani bizi kucumsuyordu ya gurcelll bey,
Siz ne yapiyorsunuzki orada gece mangal sabah drag niye engellediklerini delikanli gibi soylesinler. Bizim bi alakamiz yok gibi cocukca bi savunma yapmayin gerekcesi ilk giriste yaziyor.
öncelikle ne BOOS un yönetiminde nede organizasyonunda aktif görev aldım, eğer kısmet olursa yarın yarışacağım.
şimdi burada hata payı birazda bu organizasyonu yapanlarda değilmi madem izin alamadınız neden bugüne kadar beklediniz ? öncesinde bunu katılımcılara bildirebilir çözüm aranabilirdi diye düşünüyorum
TAM35GNY
25-06-2011, 21:36
hakan arkadasimiz dogru diyor ama
bilmedigi birsey var.
cuma gunu federasyonda yapilan toplanti sonucu tarafimiza telefon edilmis, kupa torenini pist disinda yapmamiz ve kapi numarasi kullanmamamiz sarti ile yaris yapmamiza izin verilmistir
yani federasyondan izin alinmistir
Durum buymus...
Burak Kasim
25-06-2011, 21:42
şimdi burada hata payı birazda bu organizasyonu yapanlarda değilmi madem izin alamadınız neden bugüne kadar beklediniz ? öncesinde bunu katılımcılara bildirebilir çözüm aranabilirdi diye düşünüyorum
Zaten baskasini tamamen suclamak cok sacma olur, o yanlis.
Tabiki onlarda sinirleri yatisinca kendi hatalarini kabul ediceklerdir, bencede yaptiginiz yanlis olmus son dakkaya kadar beklemek.
Erken davranabilirdiniz ama bellki daha onceden oldu bu sefer de olur diye dusundugunuz bende iptal olucagini dusunmemistim acikcasi.
Ben iki tarafida taniyorum bence birbirinizin kalbini kirmaniza gerek yok, izin vermeyenlerin sucudur bu kesinlikle.
Birlik oluncagina gruplasmaya gidilirse bence cirkin bisey cikar ortaya, surekli atisma gerginlik vs.
Ulu Onder'in sozunu unutmayalim.
"Ben sporcunun zeki, cevik ve Ahlakli olanini severim"
ghibli06
25-06-2011, 21:45
bir Ankaralı olarak çok üzüldüğümü belirtmek isterim... ne yazık ki ölümlü Antalya yarışından sonra TOSFED in draglara ne kadar soğuk baktığını çok iyi biliyorum... son 2 yıldır yine eski ortam yakalanmaya başlandı ama Trkiye Otomobil Sporlar Federasyonu (http://www.tosfed.org.tr/) girin bakın takvimde drag yarışları yok ama izni verenler onlar...
adam gibi mahalli ve de ulusal yarış takvimini kendileri belirlese ne tarihler çakışır ne de sıkıntı olur... burada İzmirin Ankarayı, Ankaranın İzmiri suçlaması bana çok mantıklı gelmiyor, Ankara yarışlarının izni zaten alınmıştı, federasyon 26Haziranda sadece ir yarışa izin vereceğim, ona da son dakika karar vereceğim demedi ki???
Ankaralı olanlar bilir, burada her hafta drag deseniz o tribünler de dolar katılımı da siz sınırlarsınız, herhangi bir yarışın iptaliyle de kimsenin işi olmaz...
rahmetlinin dediği gibi 'ne kadar alkış o kadar kalkış'... kimse küsmesin, kimse vazgeçmesin, dragsız organizasyonsuz günlere geri fönmeyelim...
Yazmıyım Dedim, Duramıyorum.
Türkiye'de Drag Sporu, Federasyon Tarafından Caddeci Sporu Olarak Görülüp, Üvey Evlat Muamelesi Yapılırken,
Ne Ulusal, Nede Mahalli Takvimde Yer Almazken.
RpmRaceEvents Ekibi Olarak Çıktık,
Sırasıyla,
-6 Haziran 2010 Akhisar 402mt. Türkiye'de Bir ilk Olarak Online Sonuç Sistemi.
-31 Ekim 2010 Akhisar 402mt. Online Sonuç Sistemine Yeniliklerle Devam Edildi.
-12 Nisan 2011 RpmRaceEvents 2011 Yarış takvimi Açıklandı,
http://www.techturkey.com/forum/motorsporlari/83988-rpm-race-events-manisa-akhisar-drag-yarislari-ve-sonuclari-22052011-a.html
-27 Nisan 2011 Konya Takvimi Açıklandı. İlk Yarış Tarihi Olarak 22Mayıs Seçildi.
http://www.techturkey.com/forum/motorsporlari/82484-konya-1oto-drag-sampiyonasi.html
-22 Mayıs 2011 Akhisar 402mt. Türkiye'de Bir İlk Olarak İnternetten Canlı Yayın & Online Sonuç Sistemi.
9 Farklı Ülkeden 10binlerce Kişi Yarışı Canlı Takip Etti.
-6 Haziran 2011. Boos Ankara, Bizim Tarihlerini Nisanda Duyurmuş Olduğumuz 26Haziran'a ve 24Temmuz'a Yarış Koydu.
Bunun Üzerine, Klüp Olarak Hem Boos Yönetimine Özel Olarak, Hemde Techturkey Üzerinden Sizlerin Vasıtasıyla Bir Teklifte Bulunduk.
"Madem Yarış Yapmak istiyorsunuz.
Madem Tarihlerin Değişme Şansı Yok.
Biz 26Haziran Yarışını İptal Edip, İzmiri Toplayıp Ankaraya Gelelim.
Siz 27Temmuz Yarışını İptal Edip, Ankarayı Toplayıp Akhisara Gelin."
Cevap "Hayır İptal Yok" Oldu.
Peki,
-26 Haziran 2011 Akhisar 402mt.
Ankara Kaynaklı Olduğunu Öğrendiğimiz Ağır Toplar, İzmir ve Manisa Yerel Yönetimlerine ve Federasyon'a Yaptıkları Siyasi Baskılarla Yarışımızı İptal Etmişlerdir.
Antrenmanlara Polis Ekipleri Gelmiş, Antrenman Yapan Sporcuları Pistten Çıkartmıştır.
Garip Bir Şekilde,
Öncesinde Akhisara Geliceğini Söyleyen Birçok Kişide Sanki Birilerinin Bir Kuyular Kazdığından Haberdar Gibi, Ankara Yarışına Gitmeyi Tercih Etmiştir.
Garip Beyler!
Şimdi Biz, Kendi İmkanlarımızla Bu Kadar Yırtınırken, Birileri Böyle Köstek Olmayı Seçiyorsa.
Biz Daha Ne Kadar Çabalıyalım?
Yarın Ankara Mahalli Yarışında Yarışıcak Arkadaşlara Başarılar Dilerim.
Kazasız Belasız.
dragon07
25-06-2011, 21:50
rpm türke herşey için yine tsk ederim...antalyada manisaya yola çıktık sonra tekrar antalyaya döndük :)
istesek ankaraya giderdik ama gitmedik...
kul hakkı yendi... fazlda bişi yazmaya gerek yok, ama çok sövdüm :)
egeturbo
25-06-2011, 21:53
Gerçekten üzücü bir durum.
RPM olarak bizlere gerçekten güzel saatler ve ilkleri yaşatmış olmaları yarışanlara ve izleyenlere keyifli pist organizasyonları düzenlemişlerdi.Ama organizasyonlardan çekiliyoruz demek bence RPM e yakışmadı tam tersine bu işe daha güçlü ve sıkı sarılmalarını beklerdim.Rpm grubundaki abiler oldukça bu işe gönül vermiş ve adam gibi adamlardı.İnş bu kararları bir anlık üzüntü ve kırgınlıktan dolayı yazılmış olmasını diliyorum.Oraya kadar gelenlerin yol ücretlerini bile karşılamaları bile alkışlanacak bir durum.Herşeyde bir kısmet vardır.Kimse böyle olmasını istemezdi sonuçta oraya kadar gelen yarışmacılar dişin tırnağından arttırıp gelenlerde var.Herşeyde bi hayır vardır RPM daha keyifli ve iyi bir organizasyonla bizlere keyifli saatler yaşatmaları dileği ile
Gokalp-M
25-06-2011, 21:54
4 gözle bekliyorduk pazar gününü emeklere çok yazık oldu.
RPM kalite kokan organizasyonlar düzenliyor.neden böyle baltalanıyor anlamıyorum :S
RPM 'nin en son internetten canlı yayınladıgı yarışı pazar gününü ilk defa keyifli geçirerek izlemiştim,herhalde bu yarışta canlı yayınlanacaktı ancak içine edilmiş.Benim bile keyfim kaçtı ugraşanları ,emek verenleri düşünemiyorum.
DogukanB
25-06-2011, 21:56
Renç çok güzel yazıyorsun, çok da haklısınız ama böyle bir şeyin kimin veya kimleri isteği üzerine yapıldığını paylaşsanız daha iyi olmaz mı? Siz isim vermediğiniz sürece Ankara organizasyonunda görev alan kişi veya kuruşlar belki haklı belki haksız yere zan altında kalıyor.
Valla bu dragta bir otomobil sporu, aynen futbol gibi bir spor iste. Ama Fenerbahce bile seyirci kaybi olur diye Galatasaray macini rafa kaldirtmaz. Ornekte abes, cunku olay basli basina oyle. Demekki birileri kendine fena rakip gormuski, engellemeler var
Gerekli açıklamayı yapsanız keşke,çok meraklandım insan ister istemez huzursuzlanıyor.
M_PROJECT
25-06-2011, 22:03
beyler acik acik Boos akhisar yarisini iptal ettirmek icin gerekli kisiler ile gorusmustur diyebilicek , bundan emin olan kimse var mi ?
varsa eyvallah boyle bir yanlis yapilmissa soylenecek cok sey var, ama yoksa , varsayim ustunden gidiyorsaniz , sonucta bir cok insana iftira attiginizin farkindasinizdir umarim . yazdiklarim yanlis anlasilmasin ama eger bundan emin degilseniz suan bir cok kisi Boos a antipati topluyor .
aynı tarihe geldiğinde rpm in teklifini kabul etmemeleri,onların yaptığını gösteriyor gibi.
sakın yanlış anlamayın lütfen,ankara ekibiini suclamıyorum.teklifi kabul etmemleri böyle düşünmemi sağlıyor.
rpm in teklifi bu spor için yapılmış en güzel fedakerlıktır.
dragon07
25-06-2011, 22:05
Renç çok güzel yazıyorsun, çok da haklısınız ama böyle bir şeyin kimin veya kimleri isteği üzerine yapıldığını paylaşsanız daha iyi olmaz mı? Siz isim vermediğiniz sürece Ankara organizasyonunda görev alan kişi veya kuruşlar belki haklı belki haksız yere zan altında kalıyor.
dogukan ozaman erkeklik yapanlar cıkıp buraya yazıcaklar biz yaptık ettik diye...
cepten 200-300 tl harcadık bizde geri döndük...
iş yerlerinden izinler alındı...iş güç yarım bırakıldı...kimse kimseyi kandırmasın birisi bu yarısı engelledi :)
Okadar emeğe, onlarca insanın yollarda ve orda perişan olduğuna gerçekten çok üzüldüm. Gerekli mercilerden umarım en kısa sürede gerekçeli bir açıklama yapılırda kimse zan altında kalmamış olur. Hukukta suç kanıtlanmadıkça kişi suçsuz sayılır, içinizdeki duyguları anlıyoruz fakat sizde bu çerçevede düşüürseniz daha adil bir yaklaşım olur. Sonraki yarışlarda bu tarz olayların gerçekleşmemesi dileği ile...
DogukanB
25-06-2011, 22:09
dogukan ozaman erkeklik yapanlar cıkıp buraya yazıcaklar biz yaptık ettik diye...
cepten 200-300 tl harcadık bizde geri döndük...
iş yerlerinden izinler alındı...iş güç yarım bırakıldı...kimse kimseyi kandırmasın birisi bu yarısı engelledi :)
Ben haksızlar demiyorum, sonuna kadar haklılar. Eğer öyle bir şey varsa bir Ankaralı olarak ben de utanırım bu durumdan. Ama Mustafa Abide yazmış üstte BOOS yaptı, veya x kişisi yaptı yüzde yüz denilebiliyor mu?
Draglar canlansın diyipte bunu yapıcak biri çıkıp ta buraya evet ben yaptım demez zaten :)
Butun emeklere yazik katilimcilardan tutun,Yarin sabahin erken saatinde kalkip hatta ve hatta 1-2 gun onceden oraya syirci olarak gelecek bizlere ve diger arkadaslara kadar herseye yazik olmus.
Bu yapilan cok buyuk saygisizlik sebeplerini merak ediorm gercekten..
Emege saygi diye gecinilen su ortamda hani emege saygi ? Buyuk ayip...
sen kime atar yapıon la banamı sölüosun sen sşimdi sana söylemiyorum dersin benim imzamda yazıo o R yapma yapıcaksanda birdaha yazma sen kimsin la işimiz gücümüz yok sizin dragınızımı engellices hangisine destek çıkmadık la zamanındaaa sen kimsin de onu y azabiliosun SEN KİMSİN
arkadaşım EROL DİYORKİ TELEFONDA SON DAKİKAYA KADAR CVP GELMEDİ TELEFONDA TEOMAN DİE BİRİYLE KONUŞTUK SADECE TEK TEK KALDIRIN DEDİ SONRADA İZİN VERMEDİ YAZMA
HAAAAA burda birini sucluyorsanız karın ağrınız varsa ben bundan süpheleniyorum yazın yada kapayın gaganızı
Ne demek istiyorsun ozgun yazılanları oku kardeşim..
Ozgun tosfed izin vermedigini biliyorsun madem ozaman nedenide aciklada ogrensin millet
olm anlamadınmı Ben eroldan öğrendim napayım ben ayar yaparken öğrendim hattta msupradaydım
onursumer
25-06-2011, 22:19
federasyonun izin vermeme sebebi nedir yani boyle bir organızasyon neden yapılmasınki ?
bir eksikmi vardı ? birşeymi yanlıştı yani direk izin vermiyoruz denmesi saçma olmazmı ?
sonuçta oncesi olmuş ilk defada yapılan bir organizsayon değil ki bi benzeri ankarada yapılırken ona izin çıkıp buna çıkmaması çok entresan konuyu okudum okudum herkes kendince haklı ama sonuç yok ortada
DogukanB
25-06-2011, 22:20
Konuyu okudum ama sadece ankaradan engellediler yazıyor. Bu kadar eminseniz neden paylaşmıyorsunuz?
ghibli06
25-06-2011, 22:21
boos yarışı iptal ettirdi, toplam 20 araba kaydolmuştu şimdi 80 mi oldu Ankara...
yanlış yapıyorsunuz, yıllarca TR de draglar sadece İzmit ve Ankarada yapılırken de şimdi de Ankaranın dışarıdan araba gelmesine bile ihtiyacı olmadı ki şimdi herhangi bir org. iptaline ihtiyacı olsun... bir çok arkadaşım yarın Ankaraya geliyor, herzaman olduğu gibi giderek yarışan arkadaşlarımıza destek vereceğiz, kimin kazandığını umursamadan...
lütfen bu işi 2 kulübün kavgasına çevirmeyin, gerçekten böyle bir şey yapıldıysa da kavgasını TOSFED le verin derim, sonuçta Akhisarı Ankara onaylamıyor TOSFED onaylıyor...
yaaa emek verdiniz öğremi pekii ben 2 haftadır adam gibi ewime gidemiyorum neden ? ?? düşündünüzmü ben iptal ettirmişim gibi yazmışınız sıkıntısı olan varsa yazar kakas gelen varsa evet özgün sana söylüyorm deer
siz emek veriyorsunuz biz vermiyoruz dimi ?
keske ankaradaki grup ak hisarda olsaydı inananın çok sewinirdimmmm ama neoldu bilmiyorum umrumdada değill neden olduğu benimle sıkıntısı olan varmı arkamdan değil önümde konuşun arkamdan konuşuosanız önümü yiyebilirsinizz şimdi ayara nçıkıom muhtemelen gecenin bi körüne kadar girmem haaaaa kakanız velirse buyrun yazın çekinmeyin nnn yazın yazın yada 0532 2765910 kakanız vars aararsınız....
M_PROJECT
25-06-2011, 22:26
yaaa emek verdiniz öğremi pekii ben 2 haftadır adam gibi ewime gidemiyorum neden ? ?? düşündünüzmü ben iptal ettirmişim gibi yazmışınız sıkıntısı olan varsa yazar kakas gelen varsa evet özgün sana söylüyorm deer
siz emek veriyorsunuz biz vermiyoruz dimi ?
keske ankaradaki grup ak hisarda olsaydı inananın çok sewinirdimmmm ama neoldu bilmiyorum umrumdada değill neden olduğu benimle sıkıntısı olan varmı arkamdan değil önümde konuşun arkamdan konuşuosanız önümü yiyebilirsinizz şimdi ayara nçıkıom muhtemelen gecenin bi körüne kadar girmem haaaaa kakanız velirse buyrun yazın çekinmeyin nnn yazın yazın yada 0532 2765910 kakanız vars aararsınız....
la bi git aspava ye acilirsin . sakin ol :)
özgün sen niye üstüne alındın kanka okuduğum kadarı ile sana bişi diyen olmadı kiiii olamazda senin ne karın ne çıkarın varda yarış iptal ettireceksin günlerdir deli gibi çalışıyorsun ayar kayar işleri ile senin bu işlerde ne faktörün olabilir dadlım sıkma canını.
Mustafa Birsesli
25-06-2011, 22:27
ankaranın akhisarın yarıını engelleyip kendine rant cıkaracagını sanmıyorum ankaranın zaten kendi yarışcısı kendıne yeter başka bir sebebi olabilirmi acaba
TAM35GNY
25-06-2011, 22:29
Rpm'den kimse Ankara'ya birsey demiyor ortada bir suc varsa TOSFED'in sucu vardir. Kimin baskisi olduysa o baskiya boyun egen tosfeddir ve tosfedin sucudur..
Ozgun sen de sakin ol abi senlik birsey yok kimsenin taraf olmasina da gerek yok bence..
Onurkk06
25-06-2011, 22:31
bencede arkadaşlar ankaranın diğer illerden gelecek araçlara ihtiyacı yoktur zaten katılımı bol bi yarış ama akhisar draglarını kim engellediyse ne karıştırdıysa ondan cıksın bu kadar emek sanmıyorum ankaradan akhisar draglarını engelleyeklerini geçmiş olsun
Birde bence acik acik ne biliniyorsa yazilsin. Sonucta ne savundugumuzuda bilelim. Kime giydirecegimizide tabi.
DCO Works
25-06-2011, 22:32
bende şunu anlamıyorum:
gerekli açıklama sonra yapılacaktır denilmiş(demekki her şey kesinleştirilip yazılacak)
neden alakalı alakasız herkes " açıklayın, neden açıklamıyosunuz, adam gibi yazın" gibi yorumlar yapıyo.
adamlar yazacaz demiş bekleyin biraz. öss sonucu açıklarmış gibi açıklada açıkla :) :
Beyler bu yazıyı yazıp ardından teşekkür edip şimdide suçlama yok diyorsunuz, emeğinizi biliyoruz, sinirlenmenizi anlıyoruz ama böyle yazmakla olmuyor dimi?
yarın yağmur yağarsa ne olucak istanbulda yağış var ankara ve akhisarda da yağarsa yağmur yağdı tartışma bitti olucak sanırım....
Mustafa Birsesli
25-06-2011, 22:34
evet çok ciddi bir durum kesin bir durum varsa açıklamakta fayda var kim yaptı
ysa deşifre edilmeli bence
Gunayin dedigibi ...
Ankara tosfede lafimiz ikilemmi oynamasin..
TAM35GNY
25-06-2011, 22:36
Haklisin baturalp kizginlikla yazilmis diye dusunuyorum az once telefonla konustum izmirdeki arkadaslarla su an geergin bir ortam var.. Ben ozur dilerim bu yazi icin talihsiz bir aciklama olmus diyelim abi..
ghibli06
25-06-2011, 22:36
Tarkan kankam aynen katılıyorum sana... burda emin ol düne kadar Akhisarın adı kimsenin ağzında değilken şimdi sanki Ankara Akhisarı iptal ettirdi imaları havada dolaşıyor... birileri iddialarını dillendirsin artık ama havada kalmasın, sonucunda kim ne kazanmış kime yaramış neden yaramış onu da yazsınşar... yok siyasi baskıymış yok kulismiş bu laflar yakışmıyor ...
yarın ankarada yağmur diyor
ANKARA İçin 5 Günlük Hava Tahmini - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=ANKARA)
bu arada beyler
Tosfed umarim bir aciklama yapar. Ama devlet dairesi gibi davranirsa isimiz var
M_PROJECT
25-06-2011, 22:39
yarın ankarada yağmur diyor
ANKARA İçin 5 Günlük Hava Tahmini - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=ANKARA)
bu arada beyler
yav yigit gitmedigin yaristan sanane , birak yagarsa yagar yagmazsa yagmaz , ankarada cok yagmurda yaris yapildi zamaninda .
yav yigit gitmedigin yaristan sanane , birak yagarsa yagar yagmazsa yagmaz , ankarada cok yagmurda yaris yapildi zamaninda .
niye kızdınki abi bilgi vermekte suç oldu sanırım belki gözden kaçmıştır diye söyledim
Bulentim kankam, dogal olarak tarih cakisma konulari ve tartismalar akla bir parmak olabilecegini getirdi. Ancak izini vermis gibi davranip songun iptalini belirten yada belirtmeyi yerel yonetime yapan TOsFed. Simdi TOSFED in kuskunlugu ortadan kladirmak icin birsey yapmasi sart
Haklisin baturalp kizginlikla yazilmis diye dusunuyorum az once telefonla konustum izmirdeki arkadaslarla su an geergin bir ortam var.. Ben ozur dilerim bu yazi icin talihsiz bir aciklama olmus diyelim abi..
abi BOOS üyesi filan değilim ama bu tarz tartışmalar her iki tarafada zarar olur sadece. istanbulda 2 klüp var kardeş kardeş geçinirken izmir-ankara gibi iki şehir birbirinedüşmesin.
M_PROJECT
25-06-2011, 22:42
niye kızdınki abi bilgi vermekte suç oldu sanırım belki gözden kaçmıştır diye söyledim
kizmadim neden kizayim , madem paylasican onu diger konuya yazman gerekir . buraya degil .
chiefkadir
25-06-2011, 22:43
Yaw yaz günü yağsa yağsa bir saat yağar bilemedin iki saat ... serin olur hiçdeğilse hertürlü hava açar ve yarış olur, konu ankarada yağmurda yarışdan ziyade akhisarın neden ve kim tarafından iptal edildiği
kizmadim neden kizayim , madem paylasican onu diger konuya yazman gerekir . buraya degil .
herkes burada belki buradaki iptalden oraya gidecek olanlara duyurmak adınaydı neyse...
TAM35GNY
25-06-2011, 22:44
Tarkan kankam aynen katılıyorum sana... burda emin ol düne kadar Akhisarın adı kimsenin ağzında değilken şimdi sanki Ankara Akhisarı iptal ettirdi imaları havada dolaşıyor... birileri iddialarını dillendirsin artık ama havada kalmasın, sonucunda kim ne kazanmış kime yaramış neden yaramış onu da yazsınşar... yok siyasi baskıymış yok kulismiş bu laflar yakışmıyor ...
Ispatlamasi cok guc bir durum soz konusu bu yuzden haklisiniz ama ortada bir hak yenmesi soz konusu olunca ister istemez akillara ilk dusen bu yonde olmus anlasilan dolayisiyla haklisiniz hos olmuyor zan altinda birakmak arkadaslarim adina herkesten ozur diliyorum..
Gursel arkadasimizin yaris oncesi yazilari hatta facebooktan bile yazilari biraz tahrik edici oldu bu sebepten akla ilk gelen sey bu yonde oldu bence..
Gereksiz yere herkesin aklina dusen seyi yazili olarak burda ifade edilmesi yanlis olmus bizi suclu duruma sokmus ben tekrar ozur diliyorum arkadaslar..
Eger bir sekilde ispatlanirsa ki bence cok zor ama o zaman birileri de arkadaslarimdan ozur diler heralde..
Beyler bakin simdi kizgin yorgun sinirlisiniz ve bundan dolayi yanlis anlamaya megillisiniz ama ;
net bilginiz varsa yazin yoksa itham suclama iyi sonuc vermez insanlari kirar zedelersiniz ki bunu sizlerde istemezsiniz .
Acik acik %100 delilli ispatli emin olarak bu isi Ankaradaki organizasyon mu bozdu diyorsunuz ?
Eger bukadar netseniz eyvallah yazin isim isim herkez ogrensin neler donmus yok kulaktan dolma ise bu bilgi tahminlere dayaniyosa ahmet abinin arkadasi veli soledi veli abinin kayinbiraderi duymus la yaziyosaniz iki gun sonra hem uzulursunuz insanlari kirdiginiz icin hemde mahcup olursunuz bukadar kisinin onunde .
lutfen sakin olun ve bu isle ilgilenen bu isin basinda kim varsa yaziversin bizlere ne olup ne bitti isim isim makam makam kesin bilgi versin . Kimsenin giyabinda konusup sonradan mahcup olmayin insanlara .
Lutfen yazdiklarimi da onu tutuyo bunu tutuyo gibi algilamayin benimde keyfim kacti sizler kadar arkadaslarimi aradim akhisarda yarisa gelen insanlarin uzgun oldugunun farkindayim .
Ama net bi sekilde yazmak yada itham etmeden once %100 emin olmak lazim suclu varsa dokun ortaya net sekilde ki herkez bilsin kim hizmetkari bu sporun ; kim dolap cevireni ...
Tosfedlede kimle konusuldu cok merak ettim olay benim anladigim tosfed de cozulecek kimdir yarisi yapin ama bunlari bole bole yapin diyen ve daha sonra iptal edildi diyen yetkili kisi ?
TAM35GNY
25-06-2011, 22:49
abi BOOS üyesi filan değilim ama bu tarz tartışmalar her iki tarafada zarar olur sadece. istanbulda 2 klüp var kardeş kardeş geçinirken izmir-ankara gibi iki şehir birbirinedüşmesin.
Yok abi cok haklisin kesinlikle.. Dedigim gibi yarisin cakismasindan kaynaklanan ve yaris oncesi bazi igneleyeci yazidan dolayi akla gelen o olmus ama tabi ispatlanmadan itham etmek dogru degil..
Ortada bir haksizlik var bu yuzden gerginlik hat safhada.. Biraz yatisinca sorunun kaynagi bulunur insallah..
ghibli06
25-06-2011, 22:54
sırf İzmirden Tarkan kankamı görmek için bile gidilir bu tarz organizasyonlara, burada birbirini sadece forumlardan tanıyan çok kişi var, farklı şehirler farklı ortamlar kaynaşmamız için fırsat ve de ben bu fırsatı engellemek isteyecek birini göremiyorum... isterse aynı gün olsun ne farkeder kim nereye yakınsa ya da nereye gitmek isterse gidebilir, izler tanışır keyif alır...
drag yarışları çok önemli arkadaşlar ve bunu da TOSFED falan anlamaz, onlar kedilerini ayrı bir gezegende zannediyorlar, modifiye kültürünün pistlere yansımasıdır draglar, bunun ili ilçesi yöresi vs yoktur, kimse küsmesin vazgeçmesin ve de en önemlisi suçlamasın riza ediyorum...
yani akisar başvurdu tomsfed izin vermedi mi şimdi. peki bu güne kadar izin alınamadıgı neden deklare edilmedi. bilmedigimden soruyorum daha öncede izinler son dakika mı veriliyordu...
başından beri okuyorum büyük talihsizlik falan değil bugüne kadar yarışlar sürekli düzenlenmiş yapılmış kimse birşey dememiş etmemiş şimdi neden iptal ediliyor polis ne alaka ?
Ha şuda var ankaradaki ekibin bir parmağı olsa bile bu işte kalkıp bunu biz yaptık demez, bu durumu iptal edenlerde kalkıp bize ankaradan falanca yerden baskı geldi demez yani burda yazılanlar gerçek bile olsa ispatlanamaz iftira adı altında kalır
Birileri bir tekerin iyi döndüğünü görmüşki durdurmak için çomak sokulmuş bu çomağı sokmak isteyenler kim olabilir çıkarları nelerdir bunları araştırmak lazım yani bizim bu dönen tekerimizi kim devirmek isterse altındada onların parmağı vardır bunuda iyi düşünüp iyi araştırmak iyi neden sonuç yapmak gerekir diye düşünüyorum
emekleri yenen arkadaşlarada büyük geçmiş olsun son olarakta bu organizasyonu ben düzenleseydim ve böyle birşey olsaydı kesinlikle çekiliyorum demezdim demekki iyi yapıyorum birşeyleriki birilerine dokunuyor mantıgıyla çok daha güzelini yapardım RPMTURK ekibide umarım bu şekilde birşey yaparlar. Yarışlara son mesajı sinirle yazılmış bir mesaj olarak görüp kaale almıyorum
Meyve veren ağaç taşlanır
ozgun bırıncısı sen neden boyle bır gırıs ve gelısme yaptın anlamadım ?? kımsenın sana atar tutar yaptıgı yok bence sende olaya objektıf bakmalısın... akhısara gelen bır organızator veya yarıscı olarak bır dusun ıstersen bu olayı...
yarısla ılgılı acıklamaya gelınce arkadaslar...
bundan 15 gun once bu yarıs ıcın ızın basvurusunda bulunduk normalde max 3 gun ıcerısınde cıkan ızın bu kadar zamanda sonuclanamadı !! neyse dıyelımkı tosfed yogundu vs vs dı ) bılseydık boyle bır sorun cıkacagını bu basvuruyu cooook onceden yapardık neyse uzatmayayım tosfed ın yarıs ıcın ızın vermedıgı acıklanıyor bkz son 1 gun kala !! allem kullem tosfeddekı tanıdıklara gerek baskı gerek rıca mınnet ıle bıze verılen soz ( kı bu soz hılmıyede verılmıs bunun akabınde hılmı aracını ızmıre gonderıyor ) bu soz uzerıne tmm dıyoruz dıger yarıslara gore daha dıkkatlı olup hıcbır yarısta eksık etmedıgımız ambulansı ıtfayeyı ve cekıcıyı tam takır hazır edıyoruz yanı bır yarısta alınması gereken max guvenlık onlemlerı alınıyor,sure sıstemını kıralıyor canlı yayın vs ıle ılgılı tum calısmaları yapmıs bulunuyoruz maddı dıger gıderlere harcanan mıktarda cabası...eee sonra ben daha yoldayken ve saat 17.00 cıvarı pıste polıs gelıyor ve bu yarısın ıznı yok bugun ve yarın burada lastık cevıremezsınız dıyor yetkılı kısılerı emnıyete beklıyor ( sımdı bu bızım yaptıgımız ılk yarıs degıl sımdıye kadar ne bır antremanda nede yarıs anında emnıyet guclerı gelıp ne yapıyorsunuz sız kardesım demıyor bıle ) sımdı burada oncelıkle gelen memur bırıncı olarak arkadaslar yarıs ıcın ızın belgenız varmı ? gorebılırmıyız mı der yoksa dırek bu yarısın ıznı var yok yapamassınız mı der ?? neredn bılıyor bızım yarıs ıznımız olup olmadıgını ???
denızle pıste varıyoruz pıste abı sızı enıyete beklıyorlar denılyor bızde dogan kırbasla konusup ısı cozumlemeye calısıyoruz beledıye baskan yrd ıle gorusuyoruz ben karısamam bu soruna yapacak bısey yok dıyor,sonrası dırek kaymakamla gorusmeye calısıyoruz konustugumuz yetkılıler bu ısten bısey cıkmaz ankaradan baskı var bıze gelen bılgı bu yarısa onay verılmemesıdır denılıyor buradakı yetkılı kısılere cok gırmek ıstemıyorum anlayın lutfen...yapılan tel gorusmelerı vs sonucu yapacak baska bırsey olmadıgından ben baslıga yarısın ıptal edıldıgını yazıyorum...
sımdı oncelıkle sorun tosfed de olsa madem 2 yarısın cakısmaması gerekıyor akhısar yarısıyla konyayı neden cakıstırdılar ??
ılk defa gorustugumuz tanımadıgımız gorusmeler yaptıgımız yetkılıler neden bıze boyle bır emır geldıgını soylesınler ?
ısım onemlı degıl madem o kadar katılım var neden gerek tosfed gerek mevzu bahıs klup bıze cakıstırmayın bu yarısları dıye uyarılarda bulunuyor ?
bu sorulara cvp verebılecek bırı varsa dınlemek ısterım ankara demek ne demek ?? ( yanlıs anlamayın ankara derken konu ıle ılgılı ankaradakı yetkılı ve klup gorevlılerınden bahıs edıyorum ankaradakı arkadaslarla hıcbır ılgısı yok )
ısın bu yonlerı sıze ne anlatıyor tum gunu anlattıgım bu yazılarla bır engelleme ısın ıcınde bır fıtne yokmudur ??
tum motorsporları ve bu camıa ıcerısınde bugun ıtıbarıyle anladıgım ( ben ve rpmraceevents gorevlı ve destekcılerı dıger arkadaslarım adına konusuyorum ) sımdıye kadar bız bosuna ugrasmısız bu kadar emek yapılanlar hep bosaymıs bazılarının egolarını tatmın etmek ve bırılerını hos tutmaktan baska hıcbırsey goremedım ben koca bu gunun ıcerısınde nerede kaldı bunun sporu ? sız bız olduk nerede emege saygı ? bu ıs sadece maddıyatla,cıkarlarla olculecekmıs demekkı...
sımdı bukadar rezaletten sonra bızden spor dedıgımız bu ıse nasıl devam etmemızı ıstıyorsunuz ? sahsen dırek konustugum ben ve bırkac arkadasım ne bır yarıs nede bır organızasyon yapmak ıstıyoruz dolayısıyla bugun verdıgımız bır kararla artık yarıs yapmamaya karar vermıs bulunuyoruz hafta ıcı klubun kapanısı verecegız ( tabı bu yazdıklarıma bızene kardesım sankı sız olmasanız bu spor olmuyacak dıyen arkadaslarımada katılıyorum ) sımdıye kadar bırseyler yapabldıysek ne mutlu bıze bıze destek veren tum dostlara sonsuz tesekkurler hatalarımız olduysa affola...
bugun yarıs alanına gelen yolda olup ulasabıldıgımız tum dost ve arkadaslardan cok ozur dılıyoruz arkadaslarımında yazdıgı gıbı masraflarında onlara yardımcı olmaya calıstık hakkları ıllakı gectı halal etsınler bızden yana en ufak bır hak varsa analarından emdıklerı sut gıbı helalı hos olsun...
bızlerı anlamanızı temennı edıyor,rahatsızlık verdıysek ozur dılıyor,herkese keyıflı forumlar dılıyoruz...acıklama bundan ıbarettır lutfen baska tartısmalar olmasın konu uzamasın
JapanVsGermany
25-06-2011, 23:47
iptal kararından sonraki tüm mesajları okudum tek tek...
Yıllardır ankarada düzenlenen tüm drag yarışlarını izlemiş birisi olarak önce dedim ki
"Aynı tarihte akhisar'da, konya da, Çorumda izmitte antalyada drag olsa bile Ankarada tribünler yine full çeker, katılım da yine maksimum düzeyde olur, Ankaranın ne seyirci ne de yarışmacı konusunda katılım sıkıntısı asla çekmez, neden kalkıp akhisardaki yarışları iptal ettirsin, o yarışa girmeyenler ankaraya gelsin de yarışma kontenjanı dolsun mu diyecekler sanki?"...
Eğer ki Gerçekten emeklerinizi baltalamak isteyenler warsa, Kadir Mewlam onlara inşallah hak ettikleri cezayı werir....
Ama inanın ankarada öyle bir poransiyel war ki, aynı tarihte akhisar da düzenlenen bir drag için kumpas yapmasına gerek yok diye düşünüyorum hala...
Çok geçmiş olsun akhisarda organizasyonu düzenleyen arkadaşlara we katılımcılara, umarım bir daha aynı durum tekrarlanmaz...
m power_35
25-06-2011, 23:48
arkadaşlar defalarca akhisarda yarışlara katıldım türkiyedeki en iii organizasyon hep ordaydı biz iki tane araç hazırladık günlerce emek verip bu organizasyona değil bize yapılan bir ayıp lanet olsun tepeden binme o.çouklarına ....emeğinize sağlık akhisarda organizasyon yapan arkadaşlara
Ya ozgunun isim gucum yok senn imzanimi takip edecem?5 aydir girip gorduum ettigim yok senle kisisel sorunum sikintim yok senin nerde olduunu naptii bilmem etmem her seyi ustune aliniyorsun sen?
Eger benle ilgili kisisel sorunun varsa numarami bliosun istedigin zaman arayabilirsin konusuruz.Ben fikirmi yazdim yanlista degil bu kadar adam emek harcamiz gelcemis hazirlanmis ayip degil mi dedim
Ozaman girmiceksin aekadasin arkadaslarin yaz dedi die yazmicaksin girip burasi ortak forum kimse kikseni yancisi deil ben dostlarimi sawunuum herzaman erolda dostumdur abiside ankaradakilerde ben heoinizden cok draglarda kendimi yirtarim ben bana ole yazamasssin zaten Ortami germeyin burasi senin sikayet forimun deil takip ediceksin benim imzamida takip ediosunki onu yaziyorsun uzaatma!!! Varsa derdin ara
Cankaraca
26-06-2011, 00:11
Meyve veren ağaç taşlanır
+35
İnsanların emeklerine kastedildigi bir ortamda yasıyoruz artık malesef. Yazıklar olsun diyorum sadece.
Arasana kaaan beni arasana
dragon07
26-06-2011, 00:24
akşam üzerinden beri bitane boos üyesi yada tomsfed üyesi tek bişey yazmadı...buda ilginç degil mi :)
yarıstan önce ankara yarısının reklamlarını yapanlar herşey güzel olcak diyenler şimdi niye yazmıyorlar ?
akşam üzerinden beri bitane boos üyesi yada tomsfed üyesi tek bişey yazmadı...buda ilginç degil mi :)
yarıstan önce ankara yarısının reklamlarını yapanlar herşey güzel olcak diyenler şimdi niye yazmıyorlar ?
ortami kizistirmak iyi bir hareket tarzi degil yakistiramadim sana
dragon07
26-06-2011, 00:37
özür dilerim abicim ama ne diyeyim...sanki forumdakilerden baska akhisar yarısının iptal oldugundan kimsenin haberi yokmuş gibi...20 sayfa ankara ekibi boss yada tomsfed birileri suçlanmış atıp tutulmuş...kimsede alakamız yok diyemiyor demiyor.
iyi geceler
özür dilerim abicim ama ne diyeyim...sanki forumdakilerden baska akhisar yarısının iptal oldugundan kimsenin haberi yokmuş gibi...20 sayfa ankara ekibi boss yada tomsfed birileri suçlanmış atıp tutulmuş...kimsede alakamız yok diyemiyor demiyor.
iyi geceler
Estafurullah ozruluk bir durum yok; isin icindeki adamlara birakmak lazim sozleri herkez bi sakinlessin zaten nevar neyok cikar ortaya tosfed den kimse forumlarda aciklama yazmaz federasyon kluplere benzemez . gel gelelim diger taraftan ankaradaki klup suan icin suclamalara ses cikartmamis ki bunu cevap vermemek olarak degil ortam sakinlesince cevap verirler herhalde diye dusunuyorum kendi adima o nedenle bence izleyici kalmak bu konunun nerede netlesicegini gormek lazim ama bunu yaparken ortada %100 net bir durum yokken kimseyi zanaltinda birakmamak lazim .
Herkezin Gunahi vebali boynuna ...
iyi geceler
ben kim haklı kim haksız konusuna girmek istemiyorum, bu tür organizasyonları bi yapan sizler vardınız, sizde çekilince nolacak düşünemiyorum. tamam, sonuna kadar haklısınız. benim de böyle bir organizasyonum bu şekilde sonuçlansa belki ben de aynı şeyi yapabilirdim. fakat ben inadıma daha da güzel bir organizasyon yapmaya çalışırdım. gerçi bide sizin açınızdan bakınca biraz zor gibi ggörünüyor ama yine de ben aynı şeyi yapardım. tabiki bi sürü emeğiniz boşa gitmiş, tabiki bütün drag severler madur olduk. ama bu ne olursa olsun yaşanabilecek bir durum diye düşünüyorum. sakinleşince bunu bir daha düşünmenizi diliyorum. tabiki bir sürü insan bu yarış için fedakarlıklarda bulundu, tabiki bir sürü para harcandı bu yarışa. size de hak veriyorum. umarım siz bir daha düşünürsünüz, umarım suçlular ortaya çıkarlar, neden böyle bir şey olduğu ıspatlanır. Dilerim bu son bir organizasyon olmaz, başka yarışlarda da sizin, destek verebilirsek hepimizin katkılarıyla buluşuruz.
Ben Butun gun sanayide ve Ankara ekibi ile beraberdim
Özgun İsmail abı vs gıbı
kımsenın Yarışın ıptal oldugundan veya boyle bir seyın gerceklesecegınden kımsenın haberı yoktu
Herkes arabasının derdıne dustu ve yarısa hazırlanma derdınde.
ufak tefek aksılıkler oldu..su an hala sanayıdeyız ve arabalar yetıstırılmeye calısılıyor
yanı kımsenın bırbırının drag yarısını baltalayıacak zamanı vaktının olduguna ınanmıyorum.
Akhısar yarışının ıptal olduguna cok uzuldum
yapılan emekler ve harcanan paraları dusununce gercekten uzucu bı durum.
emredeler
26-06-2011, 01:05
ben kim haklı kim haksız konusuna girmek istemiyorum, bu tür organizasyonları bi yapan sizler vardınız, sizde çekilince nolacak düşünemiyorum. Tamam, sonuna kadar haklısınız. Benim de böyle bir organizasyonum bu şekilde sonuçlansa belki ben de aynı şeyi yapabilirdim. Fakat ben inadıma daha da güzel bir organizasyon yapmaya çalışırdım. Gerçi bide sizin açınızdan bakınca biraz zor gibi ggörünüyor ama yine de ben aynı şeyi yapardım. Tabiki bi sürü emeğiniz boşa gitmiş, tabiki bütün drag severler madur olduk. Ama bu ne olursa olsun yaşanabilecek bir durum diye düşünüyorum. Sakinleşince bunu bir daha düşünmenizi diliyorum. Tabiki bir sürü insan bu yarış için fedakarlıklarda bulundu, tabiki bir sürü para harcandı bu yarışa. Size de hak veriyorum. Umarım siz bir daha düşünürsünüz, umarım suçlular ortaya çıkarlar, neden böyle bir şey olduğu ıspatlanır. Dilerim bu son bir organizasyon olmaz, başka yarışlarda da sizin, destek verebilirsek hepimizin katkılarıyla buluşuruz.
+1..............
Öncelikle Bursa'dan yola çıkarken bizi arayarak dragın iptal olduğunu bildirdiği için Erol'a çok teşekkür ederiz. Şans eseri planladığımızdan yaklaşık 5 saat geç yola çıkıyorduk ve daha şehir içindeyken telefonu alarak gidecek arkadaşlar uyardık. Olayın aslı ortada ve aşikardır ki tosfed sadece bir kaç ZZnin fındık zevkinde iş yapıyor. Bu yıllardır böyle, bu adamlar bu işi işlerine geldiği gibi yaptığı için 2004ten beri lisans yeniletmiyorum. Ve Allah bunlar bildiği gibi yapsın, bin belasını versin demekten başka birşey de elimden gelmiyor.
İptal haberini aldığımızdan beri yaklaşık 8 saat geçti, bu işte parmağı bulunanlara 402 mt'den hesaplasan bir ömür boyu yetecek kadar sözlü tebrik!lerimizi ilettik.
KSK-VTEC
26-06-2011, 01:39
Ben Butun gun sanayide ve Ankara ekibi ile beraberdim
Özgun İsmail abı vs gıbı
kımsenın Yarışın ıptal oldugundan veya boyle bir seyın gerceklesecegınden kımsenın haberı yoktu
Herkes arabasının derdıne dustu ve yarısa hazırlanma derdınde.
ufak tefek aksılıkler oldu..su an hala sanayıdeyız ve arabalar yetıstırılmeye calısılıyor
yanı kımsenın bırbırının drag yarısını baltalayıacak zamanı vaktının olduguna ınanmıyorum.
Akhısar yarışının ıptal olduguna cok uzuldum
yapılan emekler ve harcanan paraları dusununce gercekten uzucu bı durum.
Mertcan cım bu olayda bi kasıt var ama kim nasıl yaptı bilmiyoruz bunu kanıtlayamayızda çıkıpta evet ben yaptırdım demiyeceğine göre böyle muallakta kalıcak bu olay ama
İşin ilginci geçen ay konya ile aynı tarihte olan yarışımıza izin veren tosfed bu sefer ankara ile aynı tarihte diye izin vermedi ve bunu dosyayı yarıştan 15 gün önce gönderip son günü bize haber verdi yarış yapamazsın diye daha önceki yarışların çoğunda 2 günde izin veren tosfed bu sefer 10 günde sonuçlandıramadı.
Daha ilginç bişey söyliyimmi izmir valisine kadar ulaştık tanıdıklar vasıtası ile oda manisa valisini aradı aldığımız cevap bu yarış kesinlikle düzenlenmiyecek yönünde ankaradan haber gelmiş
düşününki ne kadar büyük olaymışki valinin bile haberi var olaydan ve polisler gönderiliyor pistte sanki orda eşkiyalık yapıyormuşuz gibi bide polis arkadaşlar GBT kontrollü yaptılar olayın ciddiyetinin düşün artık
Ha bide erolun anakaradan forumdan birisiyle yaptığı telefon görüşmesinde "biz çamur yapmak istesek o yarışı size yaptırmayız" gibi bir cümle kuruluyor bu alanen aba altından sopa göstermek değilde nedir.
Son olarak Ankara drag konusunda aktif olarak yazan çizen arkadaşlar vardı onlarda saat 21:30 aktif olmuşlar ne ilginçki bir tanesi konuya yazı yazmamış
Neyse konuyu fazla uzatmaya gerek yok bundan sonra arkadaşlarımızda aldığı karar gereği bir daha drag yada herhangi motorsporları ile alakalı yarış düzenlenmiyecek
overblack
26-06-2011, 02:01
Şimdi herkes kızgınlıkla bişiler yazıyorda..amaç üzüm yemek ise şunlar yapılmalı.sonuçta herkes bu iş için emek,zaman ve para harcıyor ve herkes bu sporu yapmak istiyor.öncelikle ankarada siyasi açıdan çok ama çok sağlam bir bağlantı olmalı.illerdeki amatör dernekler rpm,boos,burmot vs. forum sitelerinde birbirini yemeden birleşip drag federasyonu adı altında bir federasyon kurmalı.ilgili bakanlıktan siyasi bağlantı sayesinde bu federasyona türkiyede drag müsabaka izni alınmalı.bu işin çaresi burdur.tosfed'le ilgili ağır şeyler yazmak istemiyorum çünkü bu iş bir zümre işi senelerden beri.kendileri,çocukları,amcaoğulları,görümceleri hafta sonu eğlencesi haline getirdikleri için zaten dikkat ettiyseniz senelerdir memleketten bir tane amatör yarışçı çıkmıyor.paran varsa range rover paran yoksa game over...caddeyede bekleriz oluyor açıkcası.
Beyler ayip oluyor, bana da laf etmeyin tepemin tasini attirmayin. Aradim bem erol ile konustum, bizim sizinle bir derdimiz yok. Sizi neden iptal ettirelim? O kadar isin gucun arasinda manyak miyiz biz? Bizim yonetimden biri tutup boyle bisey yapmaz. Aksama kadar 60 kisi kesin kayitliydi, sanki kayit yok da ibnelik olsun diye federasyonu aradik.. Yapmayin etmeyin. Bu kadar da vicdansizlik olmaz, hepimizde allah korkusu var. Bu kadar insani rezil eden adamda allah korkusu yoktur.
Laflarinizin nereye gidecegini bilerek konusun, ofkeyle kalkip zarar ile oturnayin. Eger bizim aramizdan biri sizin isinize comak soktu ise hepimiz serefsiziz, allah da bize gunyuzu gostermesin insallah.
Haydi iyi geceler.
34tb9544
26-06-2011, 02:13
gıselerden cıkmadan allahtan bırını aradık ve yarıs ıptal dedıler o 70 km lık yol o yarısı ıptal edenın taaaaa a.... a..ına gırsın
Osman Bahadır
26-06-2011, 02:35
Millet işi gücü bırakıp yarış iptal ettirmişmiş... Yahu bu adamların Ankara'da o kadar gücü olsa gider adam akıllı bir pist yaptırırlar veya yere asfalt döktürürler. Belediyeye bile rica minnet iş yaptırtıyorlar.
Yanlış yapıyorsunuz. Düşmanlık sokuyorsunuz araya... Aynı amaçla yapılan, birbirine rakip olmayan, ayrı ayrı seyirci ve katılımcı kitleleri olan dost, kardeş organizasyonlar bunlar. Bu şekilde düşmanca tavırlar yıkıcı olur, tamiri mümkün olmayan sonuçlar doğurur.
Gelelim izin meselesine;
Federasyona bugün baskı yapıldı diyorsunuz. Peki neden normalde 3 günde çıkan izin 15 gündür çıkmıyordu? Baştan beri mi baskı yapılıyordu? Arayıp sordunuz mu neden izin çıkmadı diye? İzin çıkmayınca gerekli tedbirleri, gerekli görüşmeleri yaptınız mı? Gerekçelerini sorgulayıp, varsa eksiklikleri giderme yoluna mı gittiniz? En sonunda hiçbir sonuç alamayınca da tüm katılımcı ve seyircilere iptal kararını mı duyurdunuz?
Polis veya herhangi bir yerel yönetici gelip size izninizi sorduğunda "efendim biz federasyondan teoman'mıydı neydi, onunla telefonda görüştük, "iyi hadi kalkın" demişti" mi diyecektiniz. Tabi ki hayır. Hani yazılı izniniz diye soracaklar tabi ki. Peki organizasyon ne yaptı? Son geceye kadar kimselere bundan bahsetmedi. Federasyon izin vermemişse federasyonla hesaplaşın. Düşmanca sağa sola saldırmak da nedir? Gidin federasyonu mahkemeye verin, dava edin, işin peşini bırakmayın. Haa, varsa kanunsuz bir yola sapıp organizasyonunuza engel olan, onun da peşini bırakmayın. Ama gelip de burada sizinle aynı yola baş koymuş, aynı amaç için çabalayan, aynı alın terini, aynı emeği yalnızca farklı bir ilde gösteren insanlara saldırmayın.
Umarım federasyon koyduğu bu engele mantıklı bir açıklama getirir. Ve inşallah bundan sonra iş daha sıkı tutulur ve hiçbir yasal engele mahal verilmeyecek şekilde önlemler, tedbirler alınır ve Akhisar dragları devam eder.
bız sıze olanları anlatıyoruz bu kadar anlatılandan sonra bu ısın ıcerısınde bır comak yokmu sımdı bırı cıksında Allah rızası ıcın bıze arkadas yok burda bısey tosfed ızın vermemıs ıste desın ??? ısım vermıyoruz yapanında kım oldugunu bılmıyoruz fakat ankaradan sıyası baskı var denılıyor ?? bu yastan sonra yalanmı soyleyecegız ? sımdı kım cıkarda ben yaptım der ?? olay ankara kaynaklı orası net ama klupmu yapar baskasımı o bılınmıyor ıste bızde onu anlatmaya yarıs ıptali ile ilgılı gereken bılgıyı vermek cabasındayız yarıs ıptal oldı dıyıp gecesemıydık ama ınsanlarda sınırlı hala bıraz anlayıslı olun..
bu yapılan ılk yarıs degıl federasyon sımdıye kadar gonderdıgımız tum belgeyı onaylamıstır,normal bır sekılde gereklı ızın ıstenmıs ve son 1 gun kala bunun cevabı gelmıstır sonrası ztn hafta sonu
bızım hıcbır organızasyonumuzda ne basvurularımızda nede yarıs ıcersınde kural vs yonunden bır eksıgımız olmamıstır kalkıp eksıgınızmı vardı onlarımı gıderemedınız muhabbetı olmasın bence...!!!
son gece dedıgınız cuma gunuydu ztn :) cumada yok kesın olmuyor denılseydı aynı tepkıyı yıne gosterırdık...persembeden yarısa ızmıre gelen araclar ve rezervasyonlar vardı ztn bıraz sınırlede olsa bazı seylerı anlatmak ıstedıgımız bu konuda bızı tanıyan yuzyuze gorustugumuz ınsanlar var bu olaylara bastan berı nasıl ılımlı baktıgımızı ıyı bılıyorlar ama bu yasananlar kımın basına gelse emın olun aynı seyı yasayacaktık forum olarak,o yuzden bızlerıde bıraz anlayın amac kımseyı kotulemek degıl yasanan olaylarda cıdden hıc hos degıl...
bılmıyorum farkındamısınız gereksız yere uzuyor artık konu bence kapatalım artık derdımızı umarım anlatabılmısızdır
yonetıcı arkadaslardan konuyu kılıtlemelerını rıca edıyorum daha fazla bırbırımızı kırmayalım
tegci_09
26-06-2011, 10:13
şu an akhisardayız 250 km deptik geldik iptal edenlerin alayını çok sevdiğimi iletiyorum bütün akrabaları mesajı doya doya almıştır umarım....
onursoytam
26-06-2011, 10:44
madem öle sokakta gazlamaya devam.... 2 gün sonra ankara yı da iptal ederler
yazıık yazııık
su an akhisarsayim drag pistinde biton arkdsi topldm gldm rezilligimden dolayi hakki gecen herkese tesekkurler.
ben ankarada yarışa giriyor olsam ve 1 gün öncesinden manisadaki yarışın federasyon tarafından iptal edildiğini öğrensem, tepki koymak adına ankaradaki yarıştan çekilirim.
onursumer
26-06-2011, 11:12
federesyondan doğru bilgi oğrenilene kadar bu konunun sonu yok
kim neden hangi sebeble iptal etmiş onu gerçekten çok merak ediyorum ankaradaki yarışa emek veren düzenleyen insanlarında boyle birşeye kalkışmalarını ayrıca saçma buluyorum bence bu işin altında başka işler olmalı onlarla alakasızdır diye düşünüyorum
sonuçta burda herkes aynı şeye gonul vermiş ve turkiyede birşeyler yapmaya çalışıyor rekabet olduğunu duşunmuyorum
federasyondan duzgun bi açıklama bilgi edinilmediği surece bu konunun zaten sonu gelmeyecek çünkü herkes kendine gore haklı
cuma gecesi 2 araç yola çıktık bursa yolunda aracım arızalandı krank dişlişi sıyırdı siboplar eğildi.1 araçımız devam etti akhisara gitti.benim durumumu öğrenen EROL, HİLMİ (çekiçi ayarlaması) ve bir kaç arkadaş telefonla arayıp geçmiş olsun yapabileceğimiz birsey varmı demeleri bile bi yardımlaşma,kardeşlik örneğiydi.TEŞEKKÜR EDERİM.arabayı bursada bırakıp forumdan tanıdığım ama yüzyüze görüsemediğim birkaç arkadaşla tanışmak için akhisara otobüsle giderken iptal edildiğini öğrendim ve istanbula dönmeye karar verdim.
sonuç uykusuzluk-yorgunluk ve maddi zarar ama bunların hepsi bi kenara bu dostluk,kardeşliK,yardımlaşma ortamını görmek on numara idi.gidemesemde bu bana yeterli.şunu diyecem ankara olsun,manisa olsun diğer iller olsun gelebildiğimiz yarışlara gelecez.yarışa girmesekde dostlarımızı görecez.BİRBİRİMİZE KÖSTEK OLACAĞIMIZA,DESTEK OLALIM.hepimiz bu dragları kabul ettirmek için uğrasıyoruz.ama manisa draglarına yapılan çok büyük bi haksızlıktı maddi manevi o kadar insanın,yarışacak olanlarında emeğine yazık oldu.bence herzaman yaptığınız gibi RPM Race Events - Manisa Akhisar drag yarışları devam etsin arkadaşlar.iptal olsada verdiğiniz emeklerden dolayı tüm RPM ekibine teşekkür ederim.
coolvtec
26-06-2011, 11:15
Benim merak ettiğim 2 şey var;
Soru 1)
Nisan başlarında RpmRaceEvents 2011 yarış takvimi açıklandı.
Ama Ankara o kadar gün varken neden yarışlarını, bizim tarihlerini 2 ay önceden duyurduğumuz günlere koydu (26Haziran'a ve 24Temmuz) ??????
-Belki dikkat edilmemiştir, gözden kaçmış ve şans bu ya, aynı güne denk gelmiştir...
Peki soru 2)
Şimdiye kadar Akhisarda sorunsuz ve çok güvenli bir şekilde o kadar yarış düzenlemiş ve hepsi için de kolay bir şekilde izin almışken neden bu yarış için izin çıkmadı????
-Belki de yetkili kişilerden biri Perşembe gecesi rüyasında Antalya yarışındaki talihsiz kazayı gördü, içi rahat etmedi, yarışları iptal kararı aldı, ama Ankara yarışı gözündan kaçtı...
Görüldüğü gibi talihsizlik yaşanmış, bir ard niyet yok diye düşünelim ve geçmişi unutup önümüze bakalım.
Yönetimin kararı son karardır ama bir RPMTURK üyesi olarak, bu talihsiz olayı unutup, tarihleri değiştirelim ve kaldığımız yerden aynen devam edelim derim.
ghibli06
26-06-2011, 11:17
tebrikler arkadaşlar, burda bilen bilmeye herkesi Akhisar dragları Ankara engelledi tezine inandırdınız... Ankaradakiler yarıştan çekilsin önerileri geliyor baksanıza, yarın bir gün herkes birbirinin yüzüne bakacak dünden beri diyoruz ki bu tarz şeyler yazmayın, bu memlekette Ankara draglarını anca seçim etkiler sınavlar bile etkilemez ama bunu bilmeyen hayatında daha belki Ankaraya bile gelmemiş bir sürü kişi tavır almaya başladı...
yıllardır aşırı kalabalığı önleyelim katılımı sınırlayalım diye düşünülen bir yer burası, TOSFED e hiç saydıran yok, Ankarada yapılan yarışın da, iptal edilenlerin de sorumlusu TOSFED tir, sayfasında bir satır bilgi bile olmayan kurum!
onursumer
26-06-2011, 11:27
zaten federasyondan mantıklı akla yatar bir sebeb oğrenilip açıklanmadığı surece bu konunun sonu yok :)
ghibli06
26-06-2011, 11:28
Benim merak ettiğim 2 şey var;
Soru 1)
Nisan başlarında RpmRaceEvents 2011 yarış takvimi açıklandı.
Ama Ankara o kadar gün varken neden yarışlarını, bizim tarihlerini 2 ay önceden duyurduğumuz günlere koydu (26Haziran'a ve 24Temmuz) ??????
-Belki dikkat edilmemiştir, gözden kaçmış ve şans bu ya, aynı güne denk gelmiştir...
Peki soru 2)
Şimdiye kadar Akhisarda sorunsuz ve çok güvenli bir şekilde o kadar yarış düzenlemiş ve hepsi için de kolay bir şekilde izin almışken neden bu yarış için izin çıkmadı????
-Belki de yetkili kişilerden biri Perşembe gecesi rüyasında Antalya yarışındaki talihsiz kazayı gördü, içi rahat etmedi, yarışları iptal kararı aldı, ama Ankara yarışı gözündan kaçtı...
Görüldüğü gibi talihsizlik yaşanmış, bir ard niyet yok diye düşünelim ve geçmişi unutup önümüze bakalım.
Yönetimin kararı son karardır ama bir RPMTURK üyesi olarak, bu talihsiz olayı unutup, tarihleri değiştirelim ve kaldığımız yerden aynen devam edelim derim.
sizce Ankarada drag yarışları kaç senedir yapılıyor?? org. yasağını saymazsak 10 sene... 2001 senesinden beri tarihler hemen hemen aynıdır, Haziran son hafta ilk yarış Temmuz son hafta ya da Ağustos ilk hafta 2. yarış... bu tarihler hiç değişmedi ki, Mayısata Eylülde vs yarış olmaz burada... BOOS bu tarihleri gayet iyi bilerek ve de herhangi bir org. tarihine gerek duymadan olması gereken tarihleri yazdı arkadaşlar, lütfen bu işi bu hale getirmeyin... Akhisar 2. senesinde Ankara resmi olarak 10, gayrı resmi 20. senesinde belki...
bu iş sadece Ankara ile olmaz, RPM de kesinlikle yılmamalı ve de organizasyona neden izin verilmediğini iyi araştırmalıdır sonuçları da buraya açıklamalıdır...
geçmişi çok eskilere dayanan ve de nerdeyse gelenekselleşmiş tarihleri olan Ankara yarışlarına bu kadar da vicdansız sallanmasın...
tebrikler arkadaşlar, burda bilen bilmeye herkesi Akhisar dragları Ankara engelledi tezine inandırdınız... Ankaradakiler yarıştan çekilsin önerileri geliyor baksanıza, yarın bir gün herkes birbirinin yüzüne bakacak dünden beri diyoruz ki bu tarz şeyler yazmayın, bu memlekette Ankara draglarını anca seçim etkiler sınavlar bile etkilemez ama bunu bilmeyen hayatında daha belki Ankaraya bile gelmemiş bir sürü kişi tavır almaya başladı...
yıllardır aşırı kalabalığı önleyelim katılımı sınırlayalım diye düşünülen bir yer burası, TOSFED e hiç saydıran yok, Ankarada yapılan yarışın da, iptal edilenlerin de sorumlusu TOSFED tir, sayfasında bir satır bilgi bile olmayan kurum!
ben ankaradakilere yarıştan çekilsin demiyorum, şahsım adına böyle birşey yazdım.
ankara draglarını seçimler etkiler sınavlar atkileyemez demişsin, ankara madem bukadar önem veriyor bu draglara önce kendine adam gibi dünya standartlarında bir pist yapsın, yapsın ki manisa gibi tr çapında kötünün iyisi diyelim yeterliliği olan bir pistteki yarışı iptal edip bukadar insanı madur etmek yerine, yaptığı pistin kalitesiyle bu spora gönül vermiş olan bizleri (onlara göre müşteri) ankaraya çekmenin yollarını araması daha mantıklı.
KSK-VTEC
26-06-2011, 11:35
Usta olay tosfed kaynaklı ama tosfedin sence umrundamı aynı günde 10 tane yarış olması, adamlar zaten bizi bir kaçtane çapulcu olarak görüyorlar, sitesinde yazılmamış diyorsun geçen ayki konya yarışıda sitelerinde yazılmadı bizimki yazılmıştı.
Nese bundan sonra bişey yazılmasın çizilmesin gurcell arkadaşa baksana ali kıran baş kesen hala tehtidlerine devam ediyor merak ediyorum gelip beni evimdenmi aldıracak.
Ankaralı arkadaşlar siz kendi kendineze yetersiniz bizlere ihtiyacınız yok kendi kendize hipodromda kalkmaya devam edin.
Kalın sağlıcakla gürcell özellikle sen bana ve bize karşı mesaj yazma arkadaşım.
ghibli06
26-06-2011, 11:40
ben ankaradakilere yarıştan çekilsin demiyorum, şahsım adına böyle birşey yazdım.
ankara draglarını seçimler etkiler sınavlar atkileyemez demişsin, ankara madem bukadar önem veriyor bu draglara önce kendine adam gibi dünya standartlarında bir pist yapsın, yapsın ki manisa gibi tr çapında kötünün iyisi diyelim yeterliliği olan bir pistteki yarışı iptal edip bukadar insanı madur etmek yerine, yaptığı pistin kalitesiyle bu spora gönül vermiş olan bizleri (onlara göre müşteri) ankaraya çekmenin yollarını araması daha mantıklı.
Ankaradaki pistin sadece zemininde dönemsel sıkıntılar oluyor, sen hiç yarış yapılan yeri gördün mü?? 250-300 metre ile drag yaptık zannedilirken 10 sene önce başladı burda gerçek uzunukta drag yarışları, kapalı tribün de var açık portatifler de... beton zemin de yok tamamı asfalt, kaçış alanları ve de durma alanları gayet uzun ve geniş... eskiden Türkiye pist yarışlarının bir ayağı burda yapılırdı, hipodrom lafı geçmişten gelen addır, orda beygir koşmayalı kaç sene oldu...
sen hala yarışı iptal ettirip Ankaraya müşteri çekilmesinden bahsediyorsun, bu tarz söylemlerde bulunabilmen için olayları gayet net biliyor olman lazım... kimse burda dragsevere müşteri gözüyle bakmaz...
ghibli06
26-06-2011, 11:46
Usta olay tosfed kaynaklı ama tosfedin sence umrundamı aynı günde 10 tane yarış olması, adamlar zaten bizi bir kaçtane çapulcu olarak görüyorlar, sitesinde yazılmamış diyorsun geçen ayki konya yarışıda sitelerinde yazılmadı bizimki yazılmıştı.
Nese bundan sonra bişey yazılmasın çizilmesin gurcell arkadaşa baksana ali kıran baş kesen hala tehtidlerine devam ediyor merak ediyorum gelip beni evimdenmi aldıracak.
Ankaralı arkadaşlar siz kendi kendineze yetersiniz bizlere ihtiyacınız yok kendi kendize hipodromda kalkmaya devam edin.
Kalın sağlıcakla gürcell özellikle sen bana ve bize karşı mesaj yazma arkadaşım.
hocam tekrar geçmiş olsun, emin ol bu olay genellenebilecek bir olay değil Ankara ile... derdim bu olayların evveliyatlarını bilmeden burda yok Ankaraydı yok İzmirdi RPM di BOOS tu üyelerin arkadaşların birbirlerine düşmesi...
İzmirde çok dostumuz vardır, çeşitli illerde bu yarışların olmasından daha güzel bir şey olabilir mi??? en kötü birbirimizin yüzünü görüp yarışıp izleyip geri dönüyoruz...
buradaki hava tamamen Ankara ve org. yapan BOOS a döndü... Gürsel de o nedenle bir yandan kaç haftadır org. uğraşırken bir de bu iddialara cevap verdiği için sözleri yanlış anlaşılmış olabilir...
tekrar diyorum, modifiye kültürünün pistlere yansımasıdır drag yarışları, her ne olursa olsun sakin kalarak fevri çıkışları önlemeliyiz ve de yarışların devamı konusunda acele karar vermemeliyiz...
Onurkk06
26-06-2011, 11:47
abi kaç yaş büyüksün niye bütün ankaralı arkadaşlara böyle bi lafta bulunuyosun ki ? hipodromda kalkmaya devam edin diye ? Hala Ankara'yı zan altında bırakıyorsunuz başınıza bir talihsizlik gelmiş bizde üzüldük kim sevinir ki bu duruma ?
Apo yla Cesmedeyim gunesleniyorum
Gece drag yapicaz havuzlu villada .....
KSK-VTEC
26-06-2011, 12:12
yaaa fodepar yaparsan ne olucak :D
ha bide kuralarda birbirinizi çekmeyin :D
onursoytam
26-06-2011, 12:14
günah günah öle sölenmez :D biraz daha uygun dille sölenr :)
Şimdi kimse kusura bakmasın.
Geçen Akhisar'da harika bi organizasyon oldu mu? Oldu da olmadı.
Organizasyon namına herşey, mükemmelden bir gıdım fazlası olsa da tüm kanallarda günde 1398728937 defa bir video döndü mü? - Döndü..
Bu video her yayınlandıgında o şehrin polisine de başkanına da devletten birileri birilerine hesap sordu mu? - Sordu
Kusura bakmayın ama bizim "çok da tehlikeli değil.sonuçta sabahın körü" dediğimiz olay, başkaları tarafından Antalya faciasından daha kötü görünüyor.Zira birisi kaza iken öbürü ise bilerek ve isteyerek adam öldürmeye teşebbüsten başka bişey değil.
Ben tüm bunların, yarış onayı konusunda etkili oldugunu düşünüyorum.
RPM' in emeklerine çok üzüldüm. Ama en kısa zamanda, çok daha iyi bir organizasyonla, bu işe nasıl gönül verdiklerini ve bazı konularda öncü olabileceklerini göstereceklerdir.
Bu konu EKEray a kadar geldi valla helal olsun
yaaa fodepar yaparsan ne olucak :D
ha bide kuralarda birbirinizi çekmeyin :D
Antisosyal kardesim sende gel :d
Talih.b16
26-06-2011, 13:02
sitede bakkal manav avukat işçi herkesimden insan var yokmudur tosfedde tanıdığı olan kimin ne yaptığını öğrensin.bence avukat arkadaşlarımızdan biri bi şikaye dilekçesi doldursun herkes doldurup göndersin gençlik ve spor bakanlığımı olur neresi olur onu bilemiyorum ben.öle oturdukları yerden yarış iptal etmek bitaraflarının keyfine iş yapmak nasıl olur görsünler binlerce dilekçeye birileri mecbur cevap vermek zorunda.yaa bişi olmaz demeyin ama lütfen hep bişi olmaz diyip sallayıp gidiyoruz şikayet etmiyoruz.bişi cıkmasada birileri rahat oturamasın koltuklarında gerekirse ahim falan var yazıp bişiler gönderebiliriz onlarada sonuçta avrupalı serseri gözüyle bakmaz sporcu gözüyle bakar bu işleri yapanlara.lütfen şikayet işini dikkate alalım koyun gibi güdülmeyelim.
By_HaNNibaLL
26-06-2011, 13:03
federasyon onada karşi cıkar abi polis gelir kontak basmayin diye
Eray Yümsel
26-06-2011, 13:23
Şimdi kimse kusura bakmasın.
Geçen Akhisar'da harika bi organizasyon oldu mu? Oldu da olmadı.
Organizasyon namına herşey, mükemmelden bir gıdım fazlası olsa da tüm kanallarda günde 1398728937 defa bir video döndü mü? - Döndü..
Bu video her yayınlandıgında o şehrin polisine de başkanına da devletten birileri birilerine hesap sordu mu? - Sordu
Kusura bakmayın ama bizim "çok da tehlikeli değil.sonuçta sabahın körü" dediğimiz olay, başkaları tarafından Antalya faciasından daha kötü görünüyor.Zira birisi kaza iken öbürü ise bilerek ve isteyerek adam öldürmeye teşebbüsten başka bişey değil.
Ben tüm bunların, yarış onayı konusunda etkili oldugunu düşünüyorum.
RPM' in emeklerine çok üzüldüm. Ama en kısa zamanda, çok daha iyi bir organizasyonla, bu işe nasıl gönül verdiklerini ve bazı konularda öncü olabileceklerini göstereceklerdir.
radyo kardeşim senin frekansın şaşmış konuyu farklı noktalara çekme ben manisada nekadar emniyet mensubu varsa hepsiyle görüşüp konuyu kapattım bilip bilmeden buraya yazı yazma konunun benle bir alakası yok zaten olsa vali vs kurumlar belirtirlerdi bu nedenden dolayı size yarış yaptırmıyoruz diye boş konuşma yani
radyo kardeşim senin frekansın şaşmış konuyu farklı noktalara çekme ben manisada nekadar emniyet mensubu varsa hepsiyle görüşüp konuyu kapattım bilip bilmeden buraya yazı yazma konunun benle bir alakası yok zaten olsa vali vs kurumlar belirtirlerdi bu nedenden dolayı size yarış yaptırmıyoruz diye boş konuşma yani
edit.............
M.Can Çimir
26-06-2011, 13:33
Tamamen tarafsız yazıyorum.
Arkadaşlar okuduğum kadarıyla zaten resmen 'olmayan' bir yarışın iptal edildiği yazıyor. Yani TOSFED tarafından onaylanmayan, Emniyetin haberinin olmadığı (veya izninin olmadığı) bir yarış.
Ortalığı iyice kızıştırmaktansa; bir gün daha bekleyin. Yarın ilk iş günü, TOSFED Sportif Departman'a ilgili kulüpten veya herhangi bir vatandaş yarışın ek yönetmeliğinin onaylanmama gerekçesini talep eden bir dilekçe yazıp fakslasın veya mail atsın. Yazılı olarak başvurulduğunda size mutlaka ama mutlaka geri dönmek zorundalar.
Örneğin; telefonda Ahmet'le Mehmet'le konuşup vettel'i getirip Manisa'da f1 aracı ile şov yaptıracaklarmış da diyebilirler ve vettel İspanya'da yarışırken onu Manisa'da bekleyen yurdum insanı hiçbir hak iddia edemez. Ama iş yazıya dökülünce tüm giden dökümanlar kayıt altına alınır ve hepsi döküman numarası alarak arşivlenir.
Ayrıca; Teoman'ı tanırım. TOSFED Sportif Departman'da görevlidir. Spor Kurulu'nun Halkla İlişkiler'i gibi birşey yaptığı iş. Hiçbir suçu günahı olmadığından eminim. Çünkü onun yarışı onaylama veya iptal etme gibi bir yetkisi yok, iş Spor Kurulu'nda biter, bu kurulun başkanı da Metin Çeker abimizdir.
Organizatör arkadaşlar bu işi bilmeyen kişiler değiller. Ancak Federasyon'a yarış ek yönetmeliğini gönderdikten sonra 5-10-15 gün geri dönülmezse ve bu arkadaşlar da bu süre zarfında 'hayırdır? eksik, yanlış birşey mi var organizasyonda?' demezlerse istemeyerek bu tarz durumlarla karşılaşılır.
Ben Ankara veya başka bir yerden baskı olduğuna da inanmıyorum. Daha önceki yarışta veya yarış öncesinde yaşanan bir olaydan bahsediliyor, konuyu bilmiyorum ama acaba İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine böyle bir durum yaşanmış olabilir mi? Bu sorunun cevabı da TOSFED'e gönderilecek dilekçeye gelen cevapta yer alacaktır.
Ayrıca bir yarışın izinleri sadece TOSFED'den değil; Valilik, İl/İlçe Emniyet Müdürlükleri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Belediye, İtfaiye Daire Başkanlığı, Pist İşletmesi gibi kurumlardan da alınır.Sadece Valilik izin vermezse bile Polis oraya panzer ve çevik kuvvet yığıp kimseyi içeri sokmayadabilir.
Ufak tefek aksaklıklar kimsenin moralini bozmasın, kimseyi bu işten soğutmasın. Her zaman çıtayı daha yukarıya taşımaya çalışmamız ve bazı kurum ve kuruluşlara kendimizi kabullendirmemiz lazım tüm otomobil camiası olarak.
Saygılar,
M.Can ÇİMİR
turgaymete
26-06-2011, 14:00
Konuyla pek ilgim yok ama Tosfed'in sitesinde Ankara lisanslı tesis olarak gözükmüyor, var mı sebebini bilen ?
Trkiye Otomobil Sporlar Federasyonu (http://www.tosfed.org.tr/lisansli_sportif_pistler.asp)
Konuyla pek ilgim yok ama Tosfed'in sitesinde Ankara lisanslı tesis olarak gözükmüyor, var mı sebebini bilen ?
Trkiye Otomobil Sporlar Federasyonu (http://www.tosfed.org.tr/lisansli_sportif_pistler.asp)
Çünkü orası pist değil.Fuar alanı,askeri ve polis eğitim alanı.Resmi bayramlarda kutlama noktası vs...
coolvtec
26-06-2011, 14:14
Hilmi yarışırken dikkat et, çocuk altında falan kalıp boğulmasın, yaşı genç, hem düğünü var 1 aya. :D
istanbula geldiğinde bizim havuzda da drag olur yarı olimpik stayla 1/8 mil hesabı :)
DaRkNeSs-
26-06-2011, 15:47
herkese geçmiş olsun öncelikle.
yarışa bu kadar süre izin vermeme olayı enteresan.normalde 3 günde gelen izin için neden izin çıkmadığı 15 günde,lütfen bi dilekçe yollayın mantıklı bi sebep söylemek zorunda federasyon,çok saçma sebepsiz onay vermemeleri.
ama herşeyden önce lütfen küsmeyin daha orda yarışıcam 400 metre süremi görecem :)
bikaç gün sakin kafa düşünün klübü kapatmaktan vazgeçin yoksa cuma akşamı çiftede gördüğümde sizi çenemden kurtulamazsınız :D
işin şakası bi yana engelleme de olsa pes etmemeniz lazım,pes edecek tipler değilsiniz sizler, şaşırmayın kendinizi :) birkaç gün sakin kafa düşünün ve tekrar yapın inadına... akhisarda yarışmak isteyen,orda yarış izlemek isteyen binlerce insanı madur etmeyin lütfen :)
yarışa bu kadar süre izin çıkmayışı oradaki dragdan ziyade diğer tosfed kaynaklı organizasyonlardan kaynaklı olabilir mi acaba? bugün başka organizasyonlar da var sanırım ankarada...
izmir kalitesiyle farkli beyler bence küsmeyin daha iyisi illaki olacaktir zmnla.at arabasi,bisiklet yarışı olsa bile sırf sizleri görmeye bile gelinir
volkan ışık ismi geçiyor hem akhisar hem ankara için..
Mustafa Birsesli
26-06-2011, 16:02
volkan ışık ne iş anlamadım
Araç show ve tanıtımını yapıcaktı abi. Tv de görmüştüm bi bokada benzemiyor, el arabası üstüne kapı pencere yapılmış bi araç
bilmiyorum ankaradan arayan bir kaç arkadaş akhisar yarışını ışık iptal ettirmiş dediler..ankarayıda kendi reklamı ile vurmuş..gösteriden zaman kalmamışki
ozgünde yazmış zaten xxx carlar diye..
Yaziklar olsun onun gibi adama.sirf kendi reklami olcak diye tum dunyanin ilgisini ceken spor u iptal ettirdiyse.
Bide bu adam motorsporlarinda oncu olcak biri.yazik gercekten cok yazik.
Kendisini severdim ama bu olaydan sonra zerre kadar degeri yok gozumde!
Erol abi peki dün yaşanan iptal olayları esnasında volkan ışık adı geçtimi ?
hee gerçekden izmirede el atmış olabilir nihayetinden federasyonla büzüktaşlar..
duymadım göki
abi bide şöle vereyim :D
volkicar
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/79584-volkicar-volkan-isik.html
volkan ışık ismi geçiyor hem akhisar hem ankara için..
bilmiyorum ankaradan arayan bir kaç arkadaş akhisar yarışını ışık iptal ettirmiş dediler..ankarayıda kendi reklamı ile vurmuş..gösteriden zaman kalmamışki
ozgünde yazmış zaten xxx carlar diye..
Yaziklar olsun onun gibi adama.sirf kendi reklami olcak diye tum dunyanin ilgisini ceken spor u iptal ettirdiyse.
Bide bu adam motorsporlarinda oncu olcak biri.yazik gercekten cok yazik.
Kendisini severdim ama bu olaydan sonra zerre kadar degeri yok gozumde!
hee gerçekden izmirede el atmış olabilir nihayetinden federasyonla büzüktaşlar..
duymadım göki
Yanlis Yapiyosunuz ... Volkan Isigi zerre kadar tanimadan bole seyler yazmaniz uzucu ...
ghibli06
26-06-2011, 16:20
arkadaşlar işin şekli yavaş yavaş belli oluyor... Ankara vs boşuna günah aldınız size söyleyim, Volkicar mıdır nedir, 20 m git dön geri gel organizasyonu için Ankara da İzmir de hiç oldu! zaten Ankarada kimsenin herhangi bir yarışı iptal ettirecek ne niyeti ne de gücü olur buna inanın...
birbirimizi boşuna yemeyelim derken işin şeklinin bu şekilde olabileceğini tahmin ediyordum ama Volkan Işıka yakıştıramıyordum, duyumlar hemen hemen doğru, bütün o reklamlar vs tamamen bu gocartlar içinmiş...
bence form'u oku iyice bugra ankaralılarda aynı şeyi yazmış kii
diger bir yazan da admin Oz
arkadaşlar işin şekli yavaş yavaş belli oluyor... Ankara vs boşuna günah aldınız size söyleyim, Volkicar mıdır nedir, 20 m git dön geri gel organizasyonu için Ankara da İzmir de hiç oldu! zaten Ankarada kimsenin herhangi bir yarışı iptal ettirecek ne niyeti ne de gücü olur buna inanın...
birbirimizi boşuna yemeyelim derken işin şeklinin bu şekilde olabileceğini tahmin ediyordum ama Volkan Işıka yakıştıramıyordum, duyumlar hemen hemen doğru, bütün o reklamlar vs tamamen bu gocartlar içinmiş...
neden hocam boşuna günah aldık..
kaymakam ydrc. izin ankaradan vermiyorlar diyor..
egerki volkan ışık sa oda ankarada ve tosfed le araları nasıl herkez bilir..
hee ben net izmiri volkan ışık katletti demiyorum ama ankara baskısı büyük..
ghibli06
26-06-2011, 16:26
Ankara derken burda alınan çok oldu hocam, sanki otomobil camiası baskı yapmış gibi algılandı yoksa sonuçta burası başkent, EmniyetGenel müdürü de burda, MİT de burda...
şimdi iki tarafında birlik olup şu ucube arabaya karşı cok güzel bir organizasyon yapmasını oneriyorum.daha bilincli izleyicilerin katıldığı bir yarış süper olur.
bence form'u oku iyice bugra ankaralılarda aynı şeyi yazmış kii
diger bir yazan da admin Oz
msn yokmus sanirim sende aslinda az konussaydik msnde iyi olurdu forumda public yazmak istemedim erol...
Simdi Volkan Isik gidin Bu yarisi iptal edin demez bu 1.
Ankaradaki organizasyon benim gozumde tosfedin organizasyonudur ayni zamanda dragdan da ote bu 2.
Sebebide orda bir cup in ilk ayagi yapilmasidir benim sahsi tahminim (yanlis anlasilmasin bole dusundum gorunce ) basin yayin organlarinin ankara ilgisinin asil sebebide volkicardir buda 3.
Izmiri ve izmirli arkadaslari nekadar sevdigimide bilirsiniz izmir pistinde benim basima gelen sikayet ve iptal durumunuda bilirsiniz bunun uzerine de diyorumki erolcum bu yukarda yazdiklarim gibi buda benim sahsi fikrimdir 15 gun once evrak yolladin tosfed yarisa bir gun kalmis izin onaylamadiysa cumartesi gunu hangi devlet dairesine hangi spor il mudurlugune hangi valiye hangi emniyet mudurlugune izin yazisi gonderir ? ki zaten tosfed 2-3 noktaya gonderir onlarda numara basar alt kurumlara gonderir bole degilmidir bu prosedur ... cumartesi bunun olabilme ihtimali varmidir ?
Bu durumda sizin yapmaniz gereken arkadaslar tarihi ileri aliyoruz demektir yada iptal yayinlamaktir cumadan hatta persembeden yayinlamaktir.
Tosfedden sozlu gelen hicbir onay onay degildir federasyon baskani bile solese resmi yazisma olmadikca o polis o kapilari tutar iceri sokmaz kimseleri .
Bunlari sakinlikle dusunup tartmak lazim dun Ankara idi bugun volkan isik oldu yarin mehmet ahmete donucek yapmayin bunu kendinize zarar vermeyin benim dilegim budur .
bundan ders alip daha iyilerini yapin isterim ben kendi adima .
Yarin tosfedde olucam ben bu arada sormak istedigin herseyi sorarim senin adina da .
yazdiklarimida dost arkadas tavsiyesi olarak gormeni isterim bunlari yazma niyetim budur cunku ...
KSK-VTEC
26-06-2011, 16:46
Buğra sen hala bu olaylar normal diyorsun yani akhisar yarışana izin verilmemesi, olaylara çok pozitif bakıyorsun tosfed izin vermedi diye uğraşmıyacakmıyız aaa vermedi ne yapalım *** olduk hadi geri dönelim sen sormazmısın abi daha önce 2 gün önceden izin çıkartmıştınız şimdi 15 gün önce den vermiyorsunuz diye, sonuç olarak bizim yarış birileri yüzünden iptal oldu o kim bilemem.
Ankara yarışı farklı ozaten gerçekleşiyordu güvenlik sebebi ile iptal olmuş
bugra yarış iznini bize tosfed geçiktiriyor ( bu arada çakışan yarış için hem boos hemde bms toplantı yapıp karar alma aşamasıda giriyor devreye bu zaafda bizim belgelerimiz gönderilmişti..) artık sümen altındamı kaldı yan yattı çamuramı battı,birisi biraz sallayın bu işimi dedi orasını bilmiyorum ama geçen yarışda 3 günde gelen izin bu yarışda p.şembe ye kadar gelmedi perşembe tmm gelicek denilen izin cumaya mırın kırında kalıyor ve denilen siz yarışı yapın ama kapı numarası takmayın ve kupa törenini pist dışında yapın bu kadar şaçma birşey ben ilk defa hayatımda yaşıyorum..
artık her kimse bu taşın altındaki orada kalsın baya bir uzun süre çıkmasın..
yaa haklısın abi, benimde bole bi organizasyonum iptal olsa ben de sebebini araştırırdım. araştırıp bize sebebini yazcaklar işte. daha neyin tartışması yapılıyor burda? bsuçlular tabiki aranacaklar, ıspatlanacak elbet. biraz beklemeyi deneyip boş yere bir birimizi kırmamız anlamsız şuanda. bence sakin olup gerekli açıklama gelene kadar bekledmde kalalım ve daha fazla hiç kimse kırılmasın.
Ben hilmi
Turkiyedeki Drag yarislari icin herkes destek oluyor
Siz biz yok herkes cabaliyor
Guyyaa
Ankaraninki emek bizimkisi kuru ekmek mi
Federasyon yetkilisinin iyi yarislar kazasiz belasiz tamamlayin demesi uzerine istanbuldan ciktim izmire geldim dun aksam sen hala izin diyorsun.......................................... .................. kimse bana bundan sonra ankara hakkinda kotu bisi yazma demesin
Ben bu camiadaki ayrimciligi ayriligi bugun gordum herkes kendini dusunur olmus
Benim emegimin onemi yok ama baskalari ne emekler veriyor disinden tirnagindan artirip yarisa geliyor yazik oldu onlara uzuldum
Ankaraya adam gibi pist yapilsin bende gelip yarisayim Ama betonda draga hayir
Civili alanda draga hayir
Tirtilli startta yarisa hayir
Kavgali yarisa padokta araba cevrilen yarisa hayir
Yarisa katilanlarin dunya para verip aldiklari lastiklere yazik
hilmi gayet güzel hafta sonu olaylarını yazmış..:icon_tup:
dragon07
26-06-2011, 16:56
2 yarısta patladı...
artık ankaralı abilerimizde orda yarıs yapılamadıgının farkına varmışdırlar umarım...
akhisar gibi özel pist olmadıgı sürece ankarada bi daha yarıs yapılamaz
ankaranın amacı izleyici kitlesini gösterip pist yaptırmaktı ama başarılı olunamadı galiba ...
drag yarıslarına biraz balta vurcaklar gibi geliyor bana :)
federasyondan size yaris yapin diyen kisi kimdir isim soyad yazar yada pmlermisiniz bana bu is insanlar kirilmadan hallolmali bence .
En temizi siz ismi yollayin ulasalim soralim hatta teklif edelim foruma yazmak ister ise foruma da yazsin gerekce sebepleri bu sekilde onu bilmem bunu bilmem diyerek suclama olmasin kimsenin kalbi bosyere kirilmasin hepimiz bu camia icindeyiz zaten bi elin parmaklari kadariz kirilmasin birbirine bu parmaklar ...
bu işle ilgili arkadaşlarım gerekli görüşmeyi yapıcaklar zaten..şuan denizdeler bira içiyorlar:D
ben şuan isim yazmak istemiyorum.düşüncelerimi yazıyorum:)
bu işle ilgili arkadaşlarım gerekli görüşmeyi yapıcaklar zaten..şuan denizdeler bira içiyorlar:D
ben şuan isim yazmak istemiyorum.düşüncelerimi yazıyorum:)
Afiyet olsun :D
bugra_0101
26-06-2011, 17:04
Afiyet olsun :D
bu arada izmitteki pist günleri ne oldu son durum nedir ?
hee yaa aga sıra sizde izmit yapın da gelelim biz sıramızı savdık artık..
KSK-VTEC
26-06-2011, 17:06
Buğra gerek yok artık bu iş bitti bizim yarış gerçekleşmedi akhisarda artık yarış düzenlemiyeceğiz düzenlemek isteyenler pist orda gitsin yapsın hem cebimizden para vereceğiz hem koşturacağız hemde küçük görüleceğiz ben yapılmaması taraftarıyım.
Adminlerden okuyan varsa bu konuyu kitlersek iyi olur gereksiz yere 2 tarafta rencide oluyor
_muhaRRem
26-06-2011, 17:06
aynen izmit açılsada gitsek ..
Federasyonla gorusmeler suruyor kismetse yakinda tarihleri aciklariz gibime geliyor ;) (tabi eksileri arti yapmak bizi baya yoruyor ... )
izmit pisti açıldımı ki bugra ?
bugra_0101
26-06-2011, 17:07
Federasyonla gorusmeler suruyor kismetse yakinda tarihleri aciklariz gibime geliyor ;) (tabi eksileri arti yapmak bizi baya yoruyor ... )
hadi hayırlısı :)
_muhaRRem
26-06-2011, 17:07
zahmetsiz olmuyor bu işler maalesef. ama o pist açılırsa inanılmaz kaliteli ve güzel bir organizasyon olacağına eminim.. ben kesinlikle gelicem mesela :)
hee yaa aga sıra sizde izmit yapın da gelelim biz sıramızı savdık artık..
Yok ole Erol yapariz izmiti gelin basimizin uzerinde yeriniz var ama ole sira savdikla falan olmaz o isler ben sira savmadiysam bukadar senedir bukadar basima gelenle sizin daha sira savmaya coook yarislariniz var insallah ;) ole kusmek cekilmek yakismaz izmire ...
Buğra gerek yok artık bu iş bitti bizim yarış gerçekleşmedi akhisarda artık yarış düzenlemiyeceğiz düzenlemek isteyenler pist orda gitsin yapsın hem cebimizden para vereceğiz hem koşturacağız hemde küçük görüleceğiz ben yapılmaması taraftarıyım.
Adminlerden okuyan varsa bu konuyu kitlersek iyi olur gereksiz yere 2 tarafta rencide oluyor
Ole vazgecmek yok pasam biz seneler boyu harcadik cepten yedik keseden zamandan alinterinden ole yan yatti camurabatti yok yapmak zorundasiniz kirilmak gucenmekle bu spor ilerlemez ...
izmit pisti açıldımı ki bugra ?
henuz resmi oalrak acilmadi resmi karting yarislari yapilmakta sadece ...
bugra_0101
26-06-2011, 17:15
bunu yapmayın pes etmeyin tamam birileri belki bi taş koydu yarışımıza belki başka bir sorun oldu onu bir şekilde öğrenicez kısmetse hafta içi gerekirse herkes mail atar dilekçe yazar sorarız adam gibi bi cevap alana kadar
cuma akşamı arabamı hazırladım yarışa gelcem c.tesi öğlen bazı aksiliklerden akşam çıkma kararı aldım EMG beni aradı yarış iptal oldu kimsenin bilmediği bi sebep yüzünden , gelen arkadaşların zararını karşılamışınız gerçekten Helal Olsun size bunu başka kimse yapamazdı
bu işin peşini bırakmamanız taraftarıyım;
türkiyede kaç tane gerçek drag organizasyonu düzenleniyor ?
kaç tanesinde canlı yayın var ?
kaç tanesinde online sonuç var ?
gittiğimiz yol her zaman asfalt olmaya bilir , arada mıcırlı yola da girmemiz gerekiyo herkes üzgün , sinirli bence biraz sakinleşin ve ondan sonra karar verin RPM boşu boşuna kapanmasın
Bir daha yarış yapıp yapmama tartışmaya açık bir olay..
hee bu yönetimle bence bilmiyorum ama zor gibi..
Volki Car denilen Fiber arabalar yuzunden butun gunumuz rezil oldu...
Insanlar sıkıldı
okadar kısıyı zabtetmek gercekten zor
Low-Rider
26-06-2011, 17:19
Volkicar'ları oraya getiren yarışı düzenleyenler değil mi? Bence volkan ışık'a yüklenmek gereksiz..
ee mertcan o zaman ankara ugraşmıyacak bu işlerle ayberk dedi,hilmi dedi orada yarış olmaz hem pist kötü hem seyirci taşkın diye..
ankara ya pist yapılmadıgı sürece bu iş böyle devam eder..
Erol adamlar kendılerı yapmıs zaten organızasyonu
vıp masalarını kurmuslar kendılerı eglendıler
Drag orada yan eğlanceydı başka bır sey degıl :)
Volkicar'ları oraya getiren yarışı düzenleyenler değil mi? Bence volkan ışık'a yüklenmek gereksiz..
Benım gorusum VOLKI carı getıren degıl Volkı carcılar dragı getırmıs gıbı oldu :icon_tup:
Bu arada İsmail abiyi tebrik etmek istiyorum kendi rekorunu kendisi kırdı yine 10.360 :)
böyle olacağı zaten belliydi, herkes biliyordu.
Low-Rider
26-06-2011, 17:25
Benım gorusum VOLKI carı getıren degıl Volkı carcılar dragı getırmıs gıbı oldu :icon_tup:
Benim anlamadığım bugün kü organizasyon drag yarışı ve drag yarışından ekstra olarak yanlama vs volki car show değilmiydi?
Yoksa volki car organizasyonu vardı da onun yanında aynı güne drag mı sokuldu?
evet boos un bencede biraz suçu var yanlış organize olmuşlar..
Benim anlamadığım bugün kü organizasyon drag yarışı ve drag yarışından ekstra olarak yanlama vs volki car show değilmiydi?
Yoksa volki car organizasyonu vardı da onun yanında aynı güne drag mı sokuldu?
Kanka bilgidin
sıralamalı turlu bır bırlerı ıle yarısan bır yarıs duzenlemısler
4 araba aynı anda cıkıp en 10 tur atıp en ıyı sureyı yapmaya calsıyırolardı
ve en ıyı sure yapan 8 arabada fınalde bır bırını gecmeye calsıyorlardı
boyle bır yarıştı
Bu arada İsmail abiyi tebrik etmek istiyorum kendi rekorunu kendisi kırdı yine 10.360 :)
Çıkarma arabayı bir kaç gün:D
böyle olacağı zaten belliydi, herkes biliyordu.
Herkes Müneccim cunku :cool:
bugra_0101
26-06-2011, 17:29
evet boos un bencede biraz suçu var yanlış organize olmuşlar..
boos u vazgeçelimde :D şimdi iptal olan yarışı ne zaman tekrarlıyoruz ??:icon_tup:
Low-Rider
26-06-2011, 17:29
Basın bültenini okudumda şimdi volki car yarışı bütün gün sürecek ama aynı anda isteyen drag yarışınıda izleyebilecek denmiş yani planlanan şey bir yanda volki carlar dönerken diğer yanda drag yarışı yapılmasıymış
Organizasyon Volkan Işık (V1 Challenge) yarışlarıyla başlıyor. Bu kupada Türkiye nin tanınmış 24 Ralli ve Pist pilotlarını İLK DEFA oval olarak hazırlanmış piste aynı anda seyredeceksiniz. 10 turluk bu yarışlar gün boyu sürecek.
Aynı alanda Drag Kupası Araçları yarışacak. Drag yarışında da bir ilk yaşanacak bütün seyirciler ve yarışmacılar zamanlarını ve hızları Amerika daki gibi anında görecekler.
Basın bültenini okudumda şimdi volki car yarışı bütün gün sürecek ama aynı anda isteyen drag yarışınıda izleyebilecek denmiş yani planlanan şey bir yanda volki carlar dönerken diğer yanda drag yarışı yapılmasıymış
volkı carın yapıldıgı yerden drag arabalarının donus yolu vardı
aynı anda yapılması IMKANSIZ dı
Organızasyonda bozukluk olabılır ama
organızsyona gercekten cok emegı gecen Barıs abı Turan abı ve Gursel abın emeklerı odenmez acıkcası
volkicar in show gosteri yada tanitimi degil ilk ayak yarismasiydi zaten bu ... ki bu bilinen biseydi ...
Bu haftasonuna hazirlaik yapan akhisar ve ankara her ikisi icinde ekiplere ; yarismacilara izliyicilere herkeze cok gecmis olsun insallah benzer kotu durumlar tekrar yasanmaz herkez doya doya lastik kokusuna doyar ...
Low-Rider
26-06-2011, 17:31
Okey "aynı alanda" kısmını "aynı anda" okumuşum ben:)
Vallahi yazık o kadar emeğe koşturmaya
boşverin iptal olan yarışı adı üstünde bitmiş iptal olmuş..
demekki bir daha volkicar yarışı olduğunda drag var denildiğinde kimse takılmayacak.bunu anlamış olduk.
en güzel iş izmir dönüşü köfteci yusufa uğramak yaa :D angarada aspava yimekten 10 kat iyidir :D
Herkes Müneccim cunku :cool:
Münenccim demiyelimde biz ona tecrübe desek daha güzel olur.
Münenccim demiyelimde biz ona tecrübe desek daha güzel olur.
Ne kadar drag tecruben var cok merak attım ? :soru:
bugra_0101
26-06-2011, 17:38
en güzel iş izmir dönüşü köfteci yusufa uğramak yaa :D angarada aspava yimekten 10 kat iyidir :D
valla en çokta ona üzüldüm hayallerim vardı ,yemin ederim tadı kursağımda kaldi :D
ahh be bilader izmirin mangal keyfi hiç bir yerde yoktur buna eminim..
dün zar zorda olsa yaktık yine mangal ateşimizi..:) ama sonra gelen haberle yıkıldık aq
Shadow_Dancer
26-06-2011, 17:40
Bu işi hobi haline getirmiş insanlar birlik beraberlik içerisinde olmadıgı müddetçe degil bizde drag yarışı, at yarışı bile düzenlenmez.
İnsanların arasında hala İzmir,Ankara,İstanbul vs. tartışması yaşanıyor, sanki aynı ülkenin evladı degil bu polemige girenler.
Yurtdışında ki organizasyonlara bakıp salya silmeye devam edelim bence...
illa benim drag tecrüben olması gerekmiyor abi, herkesin tecrübeleri bunlar. benden önce de ankarada yarışları izleen oldu tanıdıklarımdan, benimde izlediklerim oldu. ve hepsinde böyle olaylar yaşandı hemen hemen. hee oldu iyi mi oldu? hayır, keşke olmasaydı.
yıllardır ölü olan bu sporun tekrar canlanmasında ve gelişmesinde izmirin emeğini kimse tartışamaz Mustafa kankamın ülkü pistinin açılmasına yardımcı olması ve neredeyse hergün yaptığı org.lar sonrası RPM ekibinin düzenlediği akhisar yarışları ve getirdiği yenilikler ortada tamam ankara her ne kadar bu işin başkenti sayılsada maalesef bu işin orada yapılamayacağını böylesine planlı ve büyük bir org.da daha görmüş olduk.
herkes çok çaba sarfeti emek verdi uykusuz kaldı emeklerin bu şekilde çöp olması gerçekten çok üzücü ama kimsenin hakkının kimsede kalmayacağınıda birkez daha görmüş olduk.
emek verip emekleri boşa çıkan tüm arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. bu pis kumpası çeviren ve kardeşi kardeşe kırdıran ş.sizlerede ana avrat sövüyorum :)
önümüzdeki maçlara bakacaz artık :)
ahh be bilader izmirin mangal keyfi hiç bir yerde yoktur buna eminim..
dün zar zorda olsa yaktık yine mangal ateşimizi..:) ama sonra gelen haberle yıkıldık aq
tavuklarda guzeldi heee :D.
ankaralı arkadaslarada geçmiş olsun...
mustafa davuk yinmi gardasim :D ama yogurt efsane :D
Boşverin abi, izmirde mangal keyfi için bile gelinir oraya
manda yoğurdu :D
olum izmirin mangalı her yerde güzel lan :D ahhh mustafa panpam :D
sırf mangal olsa yine iyi, mangalıyla, ortamıyla, insanlarıyla güzel izmir.
Mustafa Birsesli
26-06-2011, 18:04
yaw miğdeme agrı girdi okudugum an yapalım yine beaaa
manda yoğurdu :D
olum izmirin mangalı her yerde güzel lan :D ahhh mustafa panpam :D
hacı drag mırag hikayede ortada biyerde buluşalım mangal dragları yapalım amk 50 60 tane mangal aynı anda yakalım herkes herkesten yesin yaww
kanka ben ay sonu geliyom yine çeşmeye erdek ve cunda yalan oldu bizi çeşme paklar :D
Mustafa Birsesli
26-06-2011, 18:05
haluk bilen biliride çagıralım oymak beyi olsun o :P
kanka arabam yok şu e21i ödünç versene yaa sende çok var gibi görünüyo :D
Mustafa Birsesli
26-06-2011, 18:07
verürüm panpam
güzel olur aslında, ama yol baya bi uzak, bizimkileri kandırmam biraz zor olabilir. :)
bak bu yazdığını söz kabul ederim ve çirkefe bağlarım :D
Mustafa Birsesli
26-06-2011, 18:08
satışını bıle veririm :)
satışını bıle veririm :)
boşuna demiyorum benim öz kardeşim diye yaa mucksss :D
Mustafa Birsesli
26-06-2011, 18:10
(bu hafta m10 takayım ben onada uahahha )
yaw miğdeme agrı girdi okudugum an yapalım yine beaaa
hacı drag mırag hikayede ortada biyerde buluşalım mangal dragları yapalım amk 50 60 tane mangal aynı anda yakalım herkes herkesten yesin yaww
lulululululu ben varim valla bana uyar :D ama yogurtlar senden biz bulamayiz ole mandalisini falan :D ahahhaha
Mustafa Birsesli
26-06-2011, 18:11
muştunun başşakları saolsun abiiii :)
(bu hafta m10 takayım ben onada uahahha )
kankacım bunu bir daha duymamış olayım :D m10 falan :D gerçi arabasızlık çok kötü rabbim düşürmesin :D m10ada razıyım :D m5 bile olabilir :p
ahahahhahaha :D ahhahahahahhahah :D
ahahahhahaha :d ahhahahahahhahah :d
++++++++++1:):)
Juggernaut
26-06-2011, 18:17
Düzlük falan uzatılmışmı acaba var mı değişiklik?
Düzlük falan uzatılmışmı acaba var mı değişiklik?
techte konuyu acarim yakinda orda konusuruz yeri geldiginde biraz daha sabir :D ;)
akhisarda mangal, donuste kofteci yusuf. Sonra bi uyudum uyandigimda bostancidaydik :D