Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 GTi Kalkış problemi
Öncelikle iyi akşamlar..
Baskı balatam bitmeye yakın olduğundan dolayı kalkarken titreme yapıyordu.. Biraz önce otoparkta yanaşırken, ayağımı debriyajdan çekerken araba kendini aşırı bi şekilde öne atmaya başladı.. Geri kalkışta herhangi bir sorun yok fakat ileri kalkarken araba kendini bayağı şiddetli şekilde ileri atıyor ve stop edecek gibi oluyor.. Titreme yapmıyor..
Sorun nedir sizce ?
Baskı balataysa iyi zaten değişecek de başka bişeyde sıkıntı yoktur inş.
berkayGLRN
02-06-2011, 20:28
debriyaj bitiyo galiba:)
debrıyaj hocam degıstır sıkıntın düzelır
komple değiştirme baskının durumu iyiyse sadece balata çaktır :)
Ya şanzıman revizyona girdiğinde çok iyi değildi bitmişti baskı balata değişmesi gerekiyordu ama o zamanda benim bütçem müsade etmedi.. Ayın 15'inde komple değiştircem ama başka bir sıkıntı değildir umarım
benım bıldıgım baskı balata bıtınce araba yerınden bıle kalkmaz . benımde gtı nın baskısı bıttı dedıgım noktada araba yurumez hale gelmıstı bagırıyodu sadece baskı bıttıgı ıcın kacırıyo oda gaza tepkıyı bosa cıkartıyo bosta gıbı arac oluyordu . ben oto yedek parca ısı yapıyorum devamlı baskı balata satıyorum ama hıc duymadım baskı bıttıgınde araba kendını one atar dıye neyse yanlıs bılıyorum her halde :) ustana gotur kardesım cozer ne oldugunu :) bı mıs gıbı baskı balatanla debrıyaj telını sansuzman yagını degıstınmı degme keyfıne :)
Ne yalan söyleyeyim ben de brk19 gibi biliyorum...
Bittiği zaman zaten giderken otomatik araçmış gibi boşa gaz veriyormuşsun gibi hissediliyor...
Valla bende emin değilim tam ne olduğundan.. Endişeliyim o yüzden..
Anıl_Kuru
02-06-2011, 22:55
rölanti motoru
Senin konunu hiç etmek istemiyorum da benim de merak ettiğim bir husus var..
Geçen bir yerden dönücem geri vitese taktım rahat geçti debriyajı kaldırdım hareket ederken ön taraftan sanki bir şey koptu...
2 Haftadır da garajdan cıkarken ön takımdan küt diye bir ses geliyor sonra bi daha o ses yok... Ne olabilir... ?
Anıl_Kuru
02-06-2011, 23:07
Geçen bir yerden dönücem geri vitese taktım rahat geçti debriyajı kaldırdım hareket ederken ön taraftan sanki bir şey koptu...
2 Haftadır da garajdan cıkarken ön takımdan küt diye bir ses geliyor sonra bi daha o ses yok... Ne olabilir... ?
oda şanzıman bence:D
Anıl_Kuru
02-06-2011, 23:08
bende geriye atıorm ayağımı çekeyim hızlanayım tak die bi ses vites atıor boşa şanzımanda sıkıntı var
Yok bende vites yerinden çıkmıyor...Sanki akslarda oralarda bir yerlerde gibi sorun...
Emin olamıyorum ki ben de... Vakit bulursam baktırayım en iyisi...
hddsheriff
02-06-2011, 23:11
aks bilyası veya aks kafası :)
Debriyaj teli kurma mekanizman bozuk bence. Çatalda yamulmuş olabilir. Debriyajın değişecekse bunlarıda değiştir tam olsun.
komple değiştirme baskının durumu iyiyse sadece balata çaktır :)
:icon_tup:
Debriyaj teli kurma mekanizman bozuk bence. Çatalda yamulmuş olabilir. Debriyajın değişecekse bunlarıda değiştir tam olsun.
Maliyeti nedir bunların bilginiz varmı ?
Çatalın yan sanayisi yoktur herhalde 50-70 arası çataldır. Ama çatalı debriyaj ile beraber değiştir. Debriyaj teli mekanizması ile benim araca Bosch marka 110 tl idi sanırım. Aşağı yukarı sizinkide aynı fiyattır. Eski debriyajda bile yeni tel bayağı fark ettiriyor.
Çatalın yan sanayisi yoktur herhalde 50-70 arası çataldır. Ama çatalı debriyaj ile beraber değiştir. Debriyaj teli mekanizması ile benim araca Bosch marka 110 tl idi sanırım. Aşağı yukarı sizinkide aynı fiyattır. Eski debriyajda bile yeni tel bayağı fark ettiriyor.
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için..
sanzıman yada motor kulagın kopmusss
Peki alt şanzıman kulağından yapar mı bunu ?
Alt şanzıman kulağı pek iyi durumda değildi..
Peki alt şanzıman kulağından yapar mı bunu ?
Alt şanzıman kulağı pek iyi durumda değildi..
yapar kardeşim sen baştan aşagı göster bir bakılsın
Geri viteste kalkarken bir sıkıntı yok ama ?
önceki aracımda sanzuman kulagım kopuktu (alt kulak) hiçbir vites te atmıodu ama 5 ten sürekli atıyordu şimdi vitesten atmasıyla ne alakası var dıebilirsin,her vites te aynı tepkiyi vericek diye bir kaide yok
Hmm anladım.. Fikir edinmeye çalışıyorum.. Dediğin gibi de olabilir, bilgiler için teşekkürler..
yiğit205
03-06-2011, 08:55
sanzuman kulagı veya motor kulagında sıkıntı var...aks kafalarında olsa arac hareket halınde sallanır..
aLperTunga
03-06-2011, 09:58
onur senın bence debriyaj telinde sıkıntı var muhtemelen uzun debriyaj teli var senın aracın ustunde uzun debrıyaj telıde baskının durumuna göre otomatık kendı ayarlıyor kavrama noktasını..baskıdan öyle bişey yapmaz zaten baskıyı değişecen birde KISA tel taktır hem daha yumuşak uzuna göre hem daha uzun ömürlü hemde kafana göre ayar yaparsın...teli mutlaka dediğim gibi al..
aLperTunga
03-06-2011, 10:18
allah aşkına kulaklarla arabanın kendını ıleri atmasının ne alakası var kulaklar kopuk olsa motor fazlaca oynar okadar yani..onur senın debrıyaj son demlerını yasıyor ve ondan dolayıda telin çok yukarda kavrıyor yukarda kavradıgı için sende gaz-kavrama ikilisini ayarlayamıyorsun gaz verırken kavrama gec oldugu için verdiğin gaz fazla geliyor ve araba kendını ileri atıyor..dediğim gibi baskıyı değiş ve KISA tel mutlaka al..
motor kulağı kopuk silecek çalışmıyor acaba ondanmıdır gibi bişi olmuş bu :D
onur senın bence debriyaj telinde sıkıntı var muhtemelen uzun debriyaj teli var senın aracın ustunde uzun debrıyaj telıde baskının durumuna göre otomatık kendı ayarlıyor kavrama noktasını..baskıdan öyle bişey yapmaz zaten baskıyı değişecen birde KISA tel taktır hem daha yumuşak uzuna göre hem daha uzun ömürlü hemde kafana göre ayar yaparsın...teli mutlaka dediğim gibi al..
allah aşkına kulaklarla arabanın kendını ıleri atmasının ne alakası var kulaklar kopuk olsa motor fazlaca oynar okadar yani..onur senın debrıyaj son demlerını yasıyor ve ondan dolayıda telin çok yukarda kavrıyor yukarda kavradıgı için sende gaz-kavrama ikilisini ayarlayamıyorsun gaz verırken kavrama gec oldugu için verdiğin gaz fazla geliyor ve araba kendını ileri atıyor..dediğim gibi baskıyı değiş ve KISA tel mutlaka al..
Tamircim ile de konuştum oda debriyaj telindendir diyor Alper abi.. Dediğin gibi uzun tel var benim araçta.. Kısa tel taktıralım o zaman baskı balatayla birlikte..
aLperTunga
03-06-2011, 12:28
motor kulağı kopuk silecek çalışmıyor acaba ondanmıdır gibi bişi olmuş bu :D
valla biri kuuyuya bi taş attı herkes peşinden izledimi neydi o yüz?aynen o misal oldu buda..
aLperTunga
03-06-2011, 12:30
Tamircim ile de konuştum oda debriyaj telindendir diyor Alper abi.. Dediğin gibi uzun tel var benim araçta.. Kısa tel taktıralım o zaman baskı balatayla birlikte..
sen rahat ol dediğim yap..bi sıkıntın olursada telefonum var ara ben sana her türlü yardımcı olurum..böyle konu acarsan kafan cok karışır sonra kulakların hepsini değişirsin boş yere ;)
sen rahat ol dediğim yap..bi sıkıntın olursada telefonum var ara ben sana her türlü yardımcı olurum..böyle konu acarsan kafan cok karışır sonra kulakların hepsini değişirsin boş yere ;)
Tamam abi haberleşiriz yine sağolasın :icon_tup:
sen sımdı bole konusuyorsun ya bıgun kulaklardan bırı koparsa anlarsın ;):D:D:D:D
aLperTunga
04-06-2011, 07:53
kardeşim ben 5 senedir 106 ya biniyorm..ve eski arabamda topidosunda bir poşet kulak saplamasıyla gezerdim 12*9 metrik 8 civatalarla.. benim kadar kulak koparan yoktur herhalde..kulaklar kopuk oldugunda motor ileri geri oynar fzlaca..gazın tepkimesine etki etmez..sen onurun sorusunu anlamadın sanırım ufkcum..
kardeşim ben 5 senedir 106 ya biniyorm..ve eski arabamda topidosunda bir poşet kulak saplamasıyla gezerdim 12*9 metrik 8 civatalarla.. benim kadar kulak koparan yoktur herhalde..kulaklar kopuk oldugunda motor ileri geri oynar fzlaca..gazın tepkimesine etki etmez..sen onurun sorusunu anlamadın sanırım ufkcum..
bende 2003 sonundan ber bınıyorum, mevzu bayı deıl onur bı baktırsın arabasına bakalı sonuc ne cıkıcakk :):)
TolgaEsentepe
04-06-2011, 17:23
bu yoruma katılmadan edemeyeceğim.. Tecrübe güzel şey :) Kesinlikle kısa takıp manuel ayar yaptırmalısın acaip yumuşuyor kavrama da güzelleşiyor gibi gelmişti bana
Telden başka bişey değil..70 TL tel al yenısını bitsin :)
Valla ilk tel diyen benim ama arkadaşlar o kadar ısrarla yazıyorlar ki olay çıkmasın dedim. İyikide öyle yapmışım bak olay çıkmış. :D
Bugün gösterdim ustaya..
Alt şanzıman kulağı 4 tane civatadan 2 tanesi yalama olmuş, 1 tanesi kesmiş, 1 tane civata tutuyormuş oda koptu kopacak Allah'a emanet..
Bugün gösterdim ustaya..
Alt şanzıman kulağı 4 tane civatadan 2 tanesi yalama olmuş, 1 tanesi kesmiş, 1 tane civata tutuyormuş oda koptu kopacak Allah'a emanet..
Hadi yaa iyi hemen sorunu bulmuşunuz ya müdahale ettinizmi
Yok abi torna işçiliği falan biraz fazla tutuyo şuanki bütçem karşılamıyo 1-2 gün yatması lazım.
Yok abi torna işçiliği falan biraz fazla tutuyo şuanki bütçem karşılamıyo 1-2 gün yatması lazım.
Hay Allah ya :( Seninde sorunlar bitmedi bi türlü..
Hay Allah ya :( Seninde sorunlar bitmedi bi türlü..
Hep kendi kafasızlığım.. Bişeyi canı çıkana kadar kullanıyorum sonra 20 liralık masraf 250 liralık masraf oluyo..
şanzıman kapağı bulursan al tornacının yapacağı çok sağlıklı olmaz yükün hepsi kulakta ....başımıza çok geldi haberin olsun
SifirinciMurat
04-06-2011, 21:53
şanzıman kovanı lazımsa bana ulaş :)
şanzıman kovanı lazımsa bana ulaş :)
Fiyatı P.M alabilirmiyim :)
bugün gösterdim ustaya..
Alt şanzıman kulağı 4 tane civatadan 2 tanesi yalama olmuş, 1 tanesi kesmiş, 1 tane civata tutuyormuş oda koptu kopacak allah'a emanet..
ewet arkadaslar tel sevdası tutturdunuz gıttınız... Sonuc ne kulak dımı benım dediğim cıktı dımı :):):) geçmıs olsn tekrardannn
sonuc olarak kulakmıs dımı :):)
aLperTunga
05-06-2011, 23:06
bende 2003 sonundan ber bınıyorum, mevzu bayı deıl onur bı baktırsın arabasına bakalı sonuc ne cıkıcakk :):)
yanlış anlamazsan ufuk bişey soracam kesinlikle ynlış anlama.yaş kaç senin?8 sene bayaa olmuşda? ;)
aLperTunga
05-06-2011, 23:12
ewet arkadaslar tel sevdası tutturdunuz gıttınız... Sonuc ne kulak dımı benım dediğim cıktı dımı :):):) geçmıs olsn tekrardannn
hee bu arada onurun bahsettiği sorun kulaklık bi sorun değil yaptırsın görelim,ilk baktırdıgı ustada tel demiş,sonradan da kulak dendi..yine diyorum kulaklık bi sorun değil,,ben o kadar kulak promlemi yaşadım ama araba kendini ileri atmadı o şekilde..
hee bu arada onurun bahsettiği sorun kulaklık bi sorun değil yaptırsın görelim,ilk baktırdıgı ustada tel demiş,sonradan da kulak dendi..yine diyorum kulaklık bi sorun değil,,ben o kadar kulak promlemi yaşadım ama araba kendini ileri atmadı o şekilde..
Yok abi telefonda görüşmüştüm tel olabilir demişti..
Cumartesi sabah zor zar götürdüm bakıldı arabaya harbiden kulak yani.. Hatta otoparka geri getirirken daha beter oldu geri vitesede geçmiyor şimdi şanzıman iyice kaydı..
Ve kaputu açıp motora baktığımızda aşağı doğru meyillendi.. Alt şanzıman kulağında 2 civata yalama olmuş, 1 tanesi kesmiş, 1 tane tutuyodu en son oda koptu kopacak..
aLperTunga
05-06-2011, 23:36
sanzıman yada motor kulagın kopmusss
ufuğun dediği burda kulaklar kopmuş..ben o kadar kulak kulak kopardım öyle bi durumla karşılaşmadım..senin civatalrın kopmuş şanzuman kaymış..kulak kopuncada şanzuman vites ayırmayacak kadar gitmeyecek kadarda kaymaz..
07 09 1986 yanı 25 yasındayım :) ben bu sorunun aynısını eskı aracımda yasadım ona dayanarak emın konustum :) sende sakın yanlıs anlama benı nolur :)
aLperTunga
06-06-2011, 00:13
ben anlatamadım sanırım sana ufuk sen dedınkı kulaklar kopmuştur..bende diyorumki üst kulak koparsa içindeki saplama kırılır araba vibrasyonlu çalışır içi zarıldar.alt kulak sanzıman kulagının içi koparsa motor çok oynar ama sanzıman yerınden kaymaz..bu adamın sanzımanı kaymış yerinden..kulak kopunca araba kendını ileri atmaz onurun dediği şekilde anlatabıldımmı?maşş bu arada 16 yaşından beri 106ya biniyorsun süper valla bayaa bi 106 ya sahip olmuşsundur bi ara nostaljı babıında araclarının resımlerını yollarmısın bana merak ettım eskı 106 resimlerini görmek mutlu edıyor benı..
yaw arkadas kusura bakma ama sen kımsın senın derdın ne ? gel bi ara sefaköye yemek yıelım muhabbet ederım arabanı gorerım.. orcunlar geldı gıttıı bak ne guzel sende gelsene :)
sna hemde resımlerı gosterıyım o zamanlar dijital yoktu :)