Orijinalini görmek için tıklayınız : Kat iptali sensör sıkıntısı
emrah-58
02-06-2011, 23:04
1.4 is 2000 model kat iptali yaptık sensör deliği açtık sensörü takmamıza rağmen araç motor arıza lambası yakıp , yakıtı fazla yakmaya başladı , bende çözüm olarak katalizörün içini boşalttırıp yerine taktırdım sensörüde taktım yine lamba yanıyor bu lambayı en dogru şekilde nasıl söndürürüz? şuan normal işlevini yapıyormudur
istersen sensor yanıltıcı aparat bende var
takıp sensoru yanıltabılırsın
emrah-58
02-06-2011, 23:22
takıp sensoru yanıltabılırsınpeki ne kadar saglıklı olur yakıtı eski haline döndürürmü motor arıza ısıgı yandıgı sürece yakıtım tavanda yoksa az yakıyodum bu işlemden önce
emrah-58
06-06-2011, 03:18
bugün katalizörün yerine takılan düz boruyu iptal ettirip katalizörün içini boşaltıp taktırdım belki lamba söner diye fakat , sönmedi , makineye bağlatıp söndürdüm , şuan ilk marşda gaz yemeyip 2. marşda sorunsuz çalışıyor sorun ne olaki :S ?
onn_dear
06-06-2011, 03:43
bildiğim kadarı ile 2000 civic 1,4is lerde katta sensör yokki, bende 2000 model 1.4is kullanıyorum, katı çıkartıp kat iptal tüpü taktım sorun yok. Anlayamadım :S
LightSide
06-06-2011, 03:57
00 Modellerde olması lazım, bende var sensör içini boşaltıp yanıltıcı taktık yakıtda yada cekıste bı degısıklık olmadı.
onn_dear
06-06-2011, 05:15
00 Modellerde olması lazım, bende var sensör içini boşaltıp yanıltıcı taktık yakıtda yada cekıste bı degısıklık olmadı.
o zaman hb.lerde mi var sadece benim araç 2000 model sedan d14a4 motor kodu.
BAHADIR24
06-06-2011, 22:02
takıp sensoru yanıltabılırsın
nasıl bir aparat bu:confused:
nasıl bir aparat bu:confused:30 tl lik bir aparat :D
aynen oyle
sensoru yanıltıyor
katalıtık varmıs gıbı goruyor
benım tornacım yapıyor
ısteyen olursa turkıyenın her yerıne kargo ıle yollarım :D
bende de var bende de hemde kendim yapıyorum ben dünyanın diğer ucuna bile yollarım ahah , mertcanı baltalama spec :D
BAHADIR24
06-06-2011, 22:13
o2 simulator aldık yine çözemedik(tabi nasıl montajlanacağı konusunda kimse yardımcı olmadı:rolleyes:) sensörü uzaklaştırdık yine olmadı kahrolsun secondary o2:D:D:D
o2 simulator aldık yine çözemedik(tabi nasıl montajlanacağı konusunda kimse yardımcı olmadı:rolleyes:) sensörü uzaklaştırdık yine olmadı kahrolsun secondary o2:D:D:D
sensör yanıltıcı ile de olmadıysa yanıltmaya çalışılan sensörün bozuk olma ihtimalini düşündünüzmü peki :D
BAHADIR24
06-06-2011, 22:23
sensör yanıltıcı ile de olmadıysa yanıltmaya çalışılan sensörün bozuk olma ihtimalini düşündünüzmü peki :D
o kesin zaten:D ama ona para vermem inat ettim:ofk: simulator sensör bozuk olsada sorunu çözer dedim onuda tam olarak bağlayamadık en son sinirden kestim attım 2. o2 yi:hahaha:
bak sana tavsiye orjınal almana gerek yok , delphi nın muadil sensörleri var dinle benı hiç uğraşma 80-90 tl bişi bahsettiğim sensörler ancak senın o2 nın üzerindeki kod numarasına denk gelen sensörü sana parçacı listesine bakarak verebilir birde sensör yanıltıcı takarsın sorunun ucuz ve kısa yoldan çözülür
tarantino
07-06-2011, 11:27
emrah ümraniyeye yolun düşerse gel ben sana yardımcı olayım
2 adet 24 lük somuna bakar kargo margo yok eksozcuya götürürüm seni 20 tl verirsin işin hallolur
:D:D:D:D yusuffffffff
emrah ümraniyeye yolun düşerse gel ben sana yardımcı olayım
2 adet 24 lük somuna bakar kargo margo yok eksozcuya götürürüm seni 20 tl verirsin işin hallolur
:D:D:D:D yusuffffffffmehmet bozuk olan sensörü yanıltmaya çalışmanın mantıgı nedir , sensör kökten yanılmış ölmüş zaten , senın dediğin ölü bir adama yalan söylemek adam zatenn ölmüş kandırsan noolur kandırmasan noolur ahahaha :D
tarantino
07-06-2011, 11:38
mehmet bozuk olan sensörü yanıltmaya çalışmanın mantıgı nedir , sensör kökten yanılmış ölmüş zaten , senın dediğin ölü bir adama yalan söylemek adam zatenn ölmüş kandırsan noolur kandırmasan noolur ahahaha :D
o zaman uygun fiyata sensör veririk yusuf nie canını sıkıyosunki :D tek kaplolu 4 kaplolu hehepsi var elimde :D :D :D ben bozuk olduğunu okumadım
yanlız adamlar şunu yaptılarmı sizden öğrendiğimi burada satayım :D
sensör uzatma aparatının ucunun 3-4 mm delik olucağını biliyorlarmı eğer normal delik ise bir faydası olmayacağını biliyorlarmı
sen nerden biliyorsun deme geçen gün arkadaşımın otomatik d16v1 motoruna yaparken sen die emreyi aradım saolsun o söledi yoksa bizde uğraşıp duracaktık şimdi hiçbir sıkıntı yok ;)
2Fast4Me
07-06-2011, 11:42
bende de var bende de hemde kendim yapıyorum ben dünyanın diğer ucuna bile yollarım ahah , mertcanı baltalama spec :D
biz almıştık yusuf abiden, kullandık bi sorun yoktu, tavsiye edilir :)
o zaman uygun fiyata sensör veririk yusuf nie canını sıkıyosunki :D tek kaplolu 4 kaplolu hehepsi var elimde :D :D :D ben bozuk olduğunu okumadım
yanlız adamlar şunu yaptılarmı sizden öğrendiğimi burada satayım :D
sensör uzatma aparatının ucunun 3-4 mm delik olucağını biliyorlarmı eğer normal delik ise bir faydası olmayacağını biliyorlarmı
sen nerden biliyorsun deme geçen gün arkadaşımın otomatik d16v1 motoruna yaparken sen die emreyi aradım saolsun o söledi yoksa bizde uğraşıp duracaktık şimdi hiçbir sıkıntı yok ;)iş bilenın kılıç kuşananın memedıııım, sensörü uzaklaştırmak çözüm değil asıl olan sensörün okuyacagı egsoz gazı miktarını düşürmektir , garantili sensör yanıltıcı imalatı yapılır , aracınızın markasını söylemeniz yeterli ( reklam spec) :D
emrah-58
09-06-2011, 01:28
katalizörün içini boşatıp taktım sensörüde yerine taktım lamba yine yanıyor delirticek bu beni ya :S
Emir-Sb3R
15-10-2011, 00:41
Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama banada yanıltıcı lazım acil hemde :D
Emir-Sb3R
16-10-2011, 11:53
Yok mu bilen :eek: :D
Ariza isigi yandigi zaman bilgisayara baglayip sonduruyorlar yenibisnada biryere gitmistim benim airbagli direksiyonu soktum spor direksiyon taktim arriza lambasi yakti sonra tekrardan airbagli direksiyonu taktirdim isik sonmedi bilgisayara baglaytim ve sondurttum
İsik kendinden sonmez eski haline getirsen bile elektronik mudahale sart ek ariza yanilticilarla bosuna ugrasma
Emir-Sb3R
16-10-2011, 12:40
İsik kendinden sonmez eski haline getirsen bile elektronik mudahale sart ek ariza yanilticilarla bosuna ugrasma
Bu cevap bana değildi sanırım ? :)
Bende ışık yanmıyor çünkü , katımı iptal ettiricem bu yüzden yanıltıcı arıyorum arıza vermesin diye :)
istanbulda bildiğim egsozcu iskender usta/maslak da var.işi bilen egsozculardada olabilceğini düşünüyorum.
yada tornacıda yaptırabilirsin ben öyle yapmıştım.
1.4 is 2000 model kat iptali yaptık sensör deliği açtık sensörü takmamıza rağmen araç motor arıza lambası yakıp , yakıtı fazla yakmaya başladı , bende çözüm olarak katalizörün içini boşalttırıp yerine taktırdım sensörüde taktım yine lamba yanıyor bu lambayı en dogru şekilde nasıl söndürürüz? şuan normal işlevini yapıyormudur
teksensor yokmu sende?
VteC_MaNiaC
17-10-2011, 09:01
katalizörün içini boşatıp taktım sensörüde yerine taktım lamba yine yanıyor delirticek bu beni ya :S
akü başını söküp bekleyip beyni resetlediniz mi ?
sensör yanıltıcı lazımsa hazır yapılmış 50 tane kadar var elimde :D
teksensor yokmu sende?2000-2001 modellerde çift var özgün
Emir-Sb3R
18-10-2011, 22:52
sensör yanıltıcı lazımsa hazır yapılmış 50 tane kadar var elimde :D
nihayet , sizden bu mesajı bekliyordum :D , hesap no pm lütfen :D
nihayet , sizden bu mesajı bekliyordum :D , hesap no pm lütfen :Dgerçekten atayımmı hesap no uuraştırma bak :D
Emir-Sb3R
18-10-2011, 22:54
yok abi ben sana bikaç ay önce pm de attım cevap gelmemişti , hala aynı fiyattansa alıyorum hemen :D,
birde ışık yakmaz değil mi hiçbirşekilde ?
yok abi ben sana bikaç ay önce pm de attım cevap gelmemişti , hala aynı fiyattansa alıyorum hemen :D,
birde ışık yakmaz değil mi hiçbirşekilde ?valla benım arabamda takılı ve vw grubunda da denedik hiç yakan olmadı eger abı yandı dersen (yanmayacagına emınım) iade garantılı kardeşim
Emir-Sb3R
18-10-2011, 23:06
valla benım arabamda takılı ve vw grubunda da denedik hiç yakan olmadı eger abı yandı dersen (yanmayacagına emınım) iade garantılı kardeşim
PM attım abi.. :)
hasan çağri
18-10-2011, 23:12
Valla o lanet isikla bende ugrastim cok. Yerini degistirdik yaniltici taktik; silihoruz siliyoruz 3 gun sonra gene yaniyo cildirmak uzereydim. En sonunda sensor bozuk dedi bu sefer servislerarizali sensoru hulamadi falan. En son natasda arizayi nasil sildilerse masallah hala yanmadi :-D demekki sensorde sikinti yokmus biz silmeyi becerememisiz :-)
Demem o dur ki ariza isigi yansa bile dogru cihazla silinince ariza kodu yeniden yanmiyor :-)
Bu arada yusuf abinin yaptigi yaniltici var bende suan yanmiyor ariza falan.
Valla o lanet isikla bende ugrastim cok. Yerini degistirdik yaniltici taktik; silihoruz siliyoruz 3 gun sonra gene yaniyo cildirmak uzereydim. En sonunda sensor bozuk dedi bu sefer servislerarizali sensoru hulamadi falan. En son natasda arizayi nasil sildilerse masallah hala yanmadi :-D demekki sensorde sikinti yokmus biz silmeyi becerememisiz :-)
Demem o dur ki ariza isigi yansa bile dogru cihazla silinince ariza kodu yeniden yanmiyor :-)
Bu arada yusuf abinin yaptigi yaniltici var bende suan yanmiyor ariza falan.memnunsan ne mutlu hasan :icon_tup: