Orijinalini görmek için tıklayınız : Özel plaka sorunu
Sıfır km bir araç alacağız , yalnız 0 km araç kredisi kullanılcak ve araçta şirket üstüne olacak.İstediğimiz plaka şirketin bulunduğu semtte yok.
Aracı şahıs üstüne nakit alıp ,plakasını ayarlayıp daha sonra şirket adına devredersek 2. el kredisi veya ihtiyaç kredisi kullanmak gerekiyor, o zamanda faiz oranı çok astronomik oluyor.
Özetle aracı kredi kullanarak şirket üstüne aldığmızda İstediğimiz plakayı almanın hiçbir yolu yordamı yok mudur ?
abdullahçöllü
04-06-2011, 13:56
aynı şehir içinde olduktan sonra bölge de değişiyormu özel plaka alabilmek için.? siz diğer semtten istediğiniz harfi alabiliyosanız ve şirket adresiniz başka bi semtte ise sanırım yapacak bişey yok. ama muhasebicinizle görüşün illaki o plakayı istiyorsanız belkide masrafsız bi şekilde muhasebeci o plakanın olduğu semte bi şube felan gösterebilir belki.. böylelikle adres o şubenin olduğu yerden gösterilir. plakada alınır sanırım.. yada ben çok mu hayalciyim acaba..:)
Şimdi artık özel plaka almal çok zorlaştı..
Murat Özcan
04-06-2011, 20:45
Şimdi artık özel plaka almal çok zorlaştı..
emniyete bağış yaparak devam etmiyor mu özel plaka olayı,yoksa yeni bir kanun mu çıktı ben oyle bılıyorumda yanlıs olmasın gene
Ferhat_V
04-06-2011, 22:42
aracı alacağınız bayinin muamecisi yokmu ? eğer varsa para vererek istediğin özel plakayı 0 aracına tescil ettirebilirsin..eğer yoksa sağlam bir muameleciyle plakayı ayarlayıp bayiden geçici plakayla alıp işlemleri kendinde yapabilirsin..
biz 2 araçta bu şekilde plaka almıştık ama 2008 ve 2009 seneleriydi şuan yaparlarmı bilmiyorum..bu arada plakalar özel isim değildi (yani 34 ENS 63 gibi değildi. ) ama 3 harfli yine bizim için özeldi..
SekoLive
04-06-2011, 22:45
enes sıfır arabada bu iş cidden artık zor... ben yapmanın dediklerinden başka bi yolu olacağını sanmıyorum.
.::EmrE::.
05-06-2011, 00:20
Çok zorlaştı bu iş şirket aracına baya bir zor ya..
Enes ben ne yaptıysam alamadım hiç boşuna uğraşma benim megane tırdan indi herkes aldı gitti arabasını ben plaka işi için boş boş 3 gun galeride beklettim bırak özel plakayı sonu 1903 bile alamadık ki kemal t nin muammelecileri bizimkiler 2 3 koldan saldırdık olmadı,bnm arabada şirket üstüne kredili malesef olmadı en son ESG plakadan wazgectım sonu 1903 olsun dedım onada sanırım para ıstediler salak bir rakam onuda ben kabul etmedim diye hatırlıyorum ama tam emin değilim sonuc olarak kosturmaya değmez aracın bağlı olduğu yerle istediğin plaka denk gelmıyorsa şirketin olduğu yere malesef olmuyor kardeşim:(
aynı şehir içinde olduktan sonra bölge de değişiyormu özel plaka alabilmek için.? siz diğer semtten istediğiniz harfi alabiliyosanız ve şirket adresiniz başka bi semtte ise sanırım yapacak bişey yok. ama muhasebicinizle görüşün illaki o plakayı istiyorsanız belkide masrafsız bi şekilde muhasebeci o plakanın olduğu semte bi şube felan gösterebilir belki.. böylelikle adres o şubenin olduğu yerden gösterilir. plakada alınır sanırım.. yada ben çok mu hayalciyim acaba..:)
Benimde ilk aklıma gelen yeni bir şube oldu ama düşündüğümüz kadar basit bir olay değilmiş.
kredı ısı bozuyo :(
Aynen nakit ödense bağışı yap al plakayı..
aracı alacağınız bayinin muamecisi yokmu ? eğer varsa para vererek istediğin özel plakayı 0 aracına tescil ettirebilirsin..eğer yoksa sağlam bir muameleciyle plakayı ayarlayıp bayiden geçici plakayla alıp işlemleri kendinde yapabilirsin..
biz 2 araçta bu şekilde plaka almıştık ama 2008 ve 2009 seneleriydi şuan yaparlarmı bilmiyorum..bu arada plakalar özel isim değildi (yani 34 ENS 63 gibi değildi. ) ama 3 harfli yine bizim için özeldi..
Ferhat şirket adının sessiz harflerini istiyorduk , kosifler bu şartlarda mümkün değil diyor.
Enes ben ne yaptıysam alamadım hiç boşuna uğraşma benim megane tırdan indi herkes aldı gitti arabasını ben plaka işi için boş boş 3 gun galeride beklettim bırak özel plakayı sonu 1903 bile alamadık ki kemal t nin muammelecileri bizimkiler 2 3 koldan saldırdık olmadı,bnm arabada şirket üstüne kredili malesef olmadı en son ESG plakadan wazgectım sonu 1903 olsun dedım onada sanırım para ıstediler salak bir rakam onuda ben kabul etmedim diye hatırlıyorum ama tam emin değilim sonuc olarak kosturmaya değmez aracın bağlı olduğu yerle istediğin plaka denk gelmıyorsa şirketin olduğu yere malesef olmuyor kardeşim:(
Bu sevdadan vazgeçiyoruz o zaman hiç kasmayalım..
Teşekkürler herkese..
Konunun devamı geldimi?
Şirket üzerine alınan bir araçta özel plaka işlemleri yapılamıyormu?
Ferhat_V
09-06-2012, 20:22
yapılır tabiki herşey paraya bakıyor.:)
Artık yapılamıyor diye biliyorum; sadece o bölgedeki harf gurubundan seçim yapabiliyorsun, mesela ben kadıköyde oturuyorum CHA, CLA gibi plakalardan birini seçebiliyorum,
Sercan AKCAN
09-06-2012, 22:35
yada ikametini senin istediğin plaka nerdeyse oraya alıyorsun o şekilde yapabilirsin.ama kredi olayı biraz sıkıntı.bide emniyet şubeleri uçuk bağışlar istiyolar.
yada ikametini senin istediğin plaka nerdeyse oraya alıyorsun o şekilde yapabilirsin.ama kredi olayı biraz sıkıntı.bide emniyet şubeleri uçuk bağışlar istiyolar.
Sahte ikametgah düzenlemek suç teşkil ettiği için iyi bir çözüm olduğunu düşünmüyorum
Örn: arkadaşımın evi, arkadaşımın iş yeri = TCK 356 3 ay hapis
orhan_guney
09-06-2012, 23:15
yapamasınız bize ne müşteriler geliyor ne paralar teklif edenler var ama olmuyor kesinlikle. peşin alsan olurdu.
onursumer
10-06-2012, 00:00
Konu eski ama Kredi isi bozuyor anca kredi bittikten sonra il disi satisla plakayi alirsinz
Konunun devamı geldimi?
Şirket üzerine alınan bir araçta özel plaka işlemleri yapılamıyormu?
Tabi ki yapılır ama bizim olay biraz farklı hem şirket üstüne olmak zorunda hemde sıfır araç kredisi kullanılmak zorundaydı.Bu durumda farklı bir semtten plaka almanın tek yolu plaka almak istediğin semte bir şirket şubesi açmak oda haliyle baya vakit ve nakit alan saçma birşey olurdu.
Öbür türlü nakit alım olsa aracı sıfır olarak plakayı almak istediğin semtte ikamet eden bir şahsın üstüne alıp plakayı aldıktan sonra tekrar şirkete satış yapılabilir.
Biz şirketin sessiz harfleri olan dms plaka istiyorduk farklı bir semtten o olmadı haliyle , Bizde soyaddaki harfleri barındıran plaka zaten şirketin kayıtlı olduğu semtteydi onu aldık demirel :) Bence daha güzel oldu.
http://img26.imageshack.us/img26/3974/dsc0104yk.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/26/dsc0104yk.jpg/)
Sahte ikametgah düzenlemek suç teşkil ettiği için iyi bir çözüm olduğunu düşünmüyorum
Örn: arkadaşımın evi, arkadaşımın iş yeri = TCK 356 3 ay hapis
Evet Ozan abi haklısın o riske girmeye gerek yok direk istediğin plakanın bulunduğu semtte ikamet eden birine aracı satmak en temizi.Fazladan 250 tl alım-satım masrafı oluyor.
Bu arada kadıköyde o saydıklarının yanı sıra çok daha fazla plaka var özel olarak.Cem,hkn,hka,jle gibi.
Konu eski ama Kredi isi bozuyor anca kredi bittikten sonra il disi satisla plakayi alirsinz
Onur o il dışı mevzusu baya mazide kaldı :) Şehir içinde de satış yaparak plaka değişikliği talep edebiliyorsun.
Enes sunu soyliyim banka rehin koyarsa is cok zor ama biz diger araci sirket adina aldik banka ile iliskilerimiz cok saglam rehin gostermediler istedigimi an satabiliyoruz banka ile anlasma soz konusu iceride belli bir miktar euro tutuyoruz sadece