Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç içi Gıcırtı sorunsalı?

Germanci
04-06-2011, 21:21
Beyler 2007 passat aracımın içinde göğüs olsun kapılar olsun özellikle sıcak aylarda inanılmaz gıcırtılar geliyo sanki arabanın heryeri sallanıyo gibi. Sesi kesmek için tavsiyeleriniz varmı yada bu konuda Ankarada yalıtım tarzı bişiler yapan biyer varmı?

fatih(fb)
04-06-2011, 21:23
yakınında megane2 varsa ona bin sonra passata geri bin :)

Murat Özcan
04-06-2011, 21:32

megan 2 mi aman aman bin pişman ol :icon13:

fatih(fb)
04-06-2011, 21:38
megan 2 mi aman aman bin pişman ol :icon13:

passatın değerini anlaması için öyle dedim zaten:D

Germanci
04-06-2011, 21:46
doğrudur söyledikleriniz ama bu bile inanın beni inanılmaz rahatsız ediyor.

emir91
04-06-2011, 21:50
Fiestada öneririm passata aşık olursun :D

JapanVsGermany
04-06-2011, 21:53
bugün Honda Tech'e uğradım, bizim kubilay we saz arkadaşları CUSTOM yalıtım yapıyorlardı, çok zor bir şey olmasa gerek :)

initial-D
04-06-2011, 22:01
valla ben 99 model volvo s40ın göğüste bazı parçaları sökünce birbirine temas eden parçalarda kumaşımsı bantlar gördüm plastiklerin temas ettiği yerlerde ve içerdi hiç tıkırtı yoktu 11 yaşında arabada.sadece torpidomdan ses geliyordu onuda eski tahta pencerelere takılan cam lastiği ile kesmiştim:)

ama o dediğim yapışkan kumaşlar yada herneyse fabrikasyonmu bilemeyeceğim

Frank
04-06-2011, 22:08

bu guzel bı tavsıye :D

Murat Özcan
04-06-2011, 22:23
doğrudur söyledikleriniz ama bu bile inanın beni inanılmaz rahatsız ediyor.

kesin üretimde bir hata vardır bugune kadar passatlarda boyle bır sey hıc duymadım hadı sıfır megane desenız tamam dıycem onlar full hatalı,passat şaşırttı beni

EM-RE
05-06-2011, 01:46
Hazır konusu açılmışken sorıyım coupe araba için 2 kapı,arka koltukların yanları yani çamurluk içi ve bagaja yalıtım yaptırırsak ortalama kaç kg gelir bu malzemeler bilgisi olan varmıdır?

gökberk
05-06-2011, 02:02
Zamanında Gökhan abi (Göki ZD) 106 için böyle bir yalıtım yapmıştı diye hatırlıyorum...
Ondan bilgi alabilirsiniz.

EM-RE
05-06-2011, 02:50
onun ki brz daha farklıydı kardeşim onunkinde ısıda var yani kışın havalandırmasızda geziyordu onun yalıtımı bızım istediğimize göre biraz farklıydı..

harrem
05-06-2011, 02:55
Würth firmasının bu tarz sesler ıcın sprayi vardı. Ismı sımdı aklıma gelmedı ama arastırırsan bulabılırsın sanırım bır tanıdıgım passat ıcın kullanmısdı o sprayı ve faydalı oldugunu soylemısdı..

ouzs
05-06-2011, 03:14
Würth ün silikon spray leri var. onu alıyosun. sürmüyosun bile.. okadar yani. alınca geçer :D

Plastik aksamın sertleşmesinden ötürü gelen sesler olabilir. eğer öyleyse würth ün slikon spray lerini sıkıntılı bölgelere sıkarak seslerin şiddetini azaltabilrisinz. hatta sadece plastik aksamdan geliyosa sesler tamamen gidebilir bile..

Germanci
05-06-2011, 03:24
evet sesler plastik aksamdan geliyor. Ürünün tam adını verebilmeniz mümkünmü? birde plastiği yumuşatıyo falanmı tam olarak ne yapıyo?

harrem
05-06-2011, 04:17
SILIKON SPREY 500ML. (http://shop.wurth.com.tr/silikon-sprey-500ml) arkadasım Ürün bu.Sen genede arastır. Ben kullanmadım ama kullanan arkadasım oldu plastik sesi kesildi aracta dedi.Benım elımden gelen bu kadar umarım problemını çozersin

Germanci
05-06-2011, 12:59
SILIKON SPREY 500ML. (http://shop.wurth.com.tr/silikon-sprey-500ml) arkadasım Ürün bu.Sen genede arastır. Ben kullanmadım ama kullanan arkadasım oldu plastik sesi kesildi aracta dedi.Benım elımden gelen bu kadar umarım problemını çozersin

Teşekkür ederim fiyatı uygunmuş denemeye değer.

Germanci
23-07-2011, 01:02
sonunda wurth un urununu alıp uyguladım kesin sonuca ulaşamadım malesef bazı yerlerde çözüm olsada sorunun % 75 lik kısmı hala mevcut gıcır gıcır plastik aksamdan ses geliyor. başka tavsiyesi olan varmıdır?

denizoglu
23-07-2011, 19:17
ben dayanamadım söktürüp geri taktırdım yine gitmedi.

Germanci
02-08-2011, 01:12
ben dayanamadım söktürüp geri taktırdım yine gitmedi.

ne yapacaz böyle sıcak havalarda hiç çekilmiyo araca arada bir binen farketmiyo fakat ben artık işi psikolojik bi duruma getirdim acayip rahatsız ediyo...

mehmetRS
02-08-2011, 09:25
ben gıcırdayan yerlerin içine dogru azar azar wd 40 sıkıyorum:) mesela kapı tarafındanmı geliyor diyelim, arası acık olan gıcırdamaya musait aksamların arasına ufak ufak pıstlatıyorum.. gıcırtı olmuyor :)

edit : söyleyim ama baştan, wd 40 sıcakta daha beter kokuyor

PimPCaR
02-08-2011, 10:14
Tıkırtı ve gıcırtı sesler konusunda takıntılı biri olarak şöyle birşey önerebilirim, aracı bi başkası sürsün sende yanına otur ve gelen seslerin nerden geldiğini bulmaya çalış. tespit ettiğin yerler plastik ise muhtemelen sıcaktan gevşediğinden dolayıdır. özelliklede araba bütün gün güneşte duruyosa.sökme şansın varsa bu parçaları söküp bez bantlarla ve oturduğu yerlerdeki yuvalara yapışkanlı sünger, köpük veya lastik tarzı şeylerle güzelce sabitlemeyi dene. aynı şekilde kapı döşemelerindende ses geliyodur muhtemelen. onlar içinde sökme imkanın varsa şöküp içte klipslerin dayandığı yerlere ve saca deydiği köşe yerlere gözükmeyecek şekilde süngerli veya lastikli bantlardan yapıştır. muhtemelen sesi büyük oranda azaltıcaktır. passatlarda genelde bu tarz sesler torpido yada döşeme aksamı söküldükten sonra gelebiliyor. öyle bi durum varsa seslerinde normal oldugunu söyleyebilirim.

Ranthor
02-08-2011, 10:15
bütün vidaları sık, kapılardaki özellikle, ön göğüsde de ses varsa onu da sık

fastchild
02-08-2011, 10:44
abi sen gel bizim 20 yıllık bmw'ye bin sonra git passatı sat :D

abi önce sesin hangi köşelerden geldiğini bulmaya çalış yani tam olarak nerelerden ??

bölgedeki bütün vida,kilpsleri kontrol et sonra hala varsa önerilen çeşitli spreylerle bu işi çözebilirsin sanırım

Germanci
02-08-2011, 20:14
ben gıcırdayan yerlerin içine dogru azar azar wd 40 sıkıyorum:) mesela kapı tarafındanmı geliyor diyelim, arası acık olan gıcırdamaya musait aksamların arasına ufak ufak pıstlatıyorum.. gıcırtı olmuyor :)

edit : söyleyim ama baştan, wd 40 sıcakta daha beter kokuyor

wd 40 yerine wurthun bi spreyi var bu iş için onu kullandım zaten sıktım tüm ses gelen yerlere birazına faydası oldu ama hala sesin çoğu duruyor.

Tıkırtı ve gıcırtı sesler konusunda takıntılı biri olarak şöyle birşey önerebilirim, aracı bi başkası sürsün sende yanına otur ve gelen seslerin nerden geldiğini bulmaya çalış. tespit ettiğin yerler plastik ise muhtemelen sıcaktan gevşediğinden dolayıdır. özelliklede araba bütün gün güneşte duruyosa.sökme şansın varsa bu parçaları söküp bez bantlarla ve oturduğu yerlerdeki yuvalara yapışkanlı sünger, köpük veya lastik tarzı şeylerle güzelce sabitlemeyi dene. aynı şekilde kapı döşemelerindende ses geliyodur muhtemelen. onlar içinde sökme imkanın varsa şöküp içte klipslerin dayandığı yerlere ve saca deydiği köşe yerlere gözükmeyecek şekilde süngerli veya lastikli bantlardan yapıştır. muhtemelen sesi büyük oranda azaltıcaktır. passatlarda genelde bu tarz sesler torpido yada döşeme aksamı söküldükten sonra gelebiliyor. öyle bi durum varsa seslerinde normal oldugunu söyleyebilirim.

aynen dediğin gibi plastik gevşediği için geliyo sesin hepsi göğüsten bez bant vesair bişi ile sıkıştıracağım mesafe yok aralarında birbirine dayanıyor.

bütün vidaları sık, kapılardaki özellikle, ön göğüsde de ses varsa onu da sık

ne kadar vida varsa hepsini sıktım ama ne fayda.

abi sen gel bizim 20 yıllık bmw'ye bin sonra git passatı sat :D

abi önce sesin hangi köşelerden geldiğini bulmaya çalış yani tam olarak nerelerden ??

bölgedeki bütün vida,kilpsleri kontrol et sonra hala varsa önerilen çeşitli spreylerle bu işi çözebilirsin sanırım

çoğu klipsi değiştirdim vidaları tamamen sıktım ama hala göğüsten geliyo mümkün olsa aralarına bez bant veya o tarz sünger vesair bişi ile doldurcam ama parçalar birbirine dayanıyo ne yapacağımı şaşırdım.

thedevil
02-08-2011, 20:19
müziğin sesini aç