PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Universite Degisikligi Burs-Kayit siLdirme yardim..

driftboy
05-06-2011, 09:52
MerhabaLar..

Sakarya universitesi Fen Edebiyat fakultesi 1. Sinif ogrencisiyim. Bu sene yeniden sinava girdim gecen seneden cok cok daha iyi bi puan ve siralamam var. Bende burdaki kaydimi sildirip seneye baska bi universiteye gecme planlari yapiyorum. Fakat bazi yanitini bulamadigim sorular var..

1.si Kredi yurtlar kurumundan Ogrenim kredisi almaktayim. Burdan kaydimi sildirip seneye baska uni'ye gecince bu kredi islerini nasi yapicam ? Kaydimi sildirince aldigim para da kesilecek. Bunu yeniden devam ettirmek icin nasi bi yol izlemeliyim ?

2. si kaydim oldugu surece ben bu parayi alicam sonucta. Sitede 2016 nin 1. ayina geri odemem gorunuyo. Bu para kesilince almadigim aylar olacak bunu nasi halledebilirim..

3.su kaydimi sildirmek icin en dogru tarih nedir ? Bursa ya donmeden sildireyim mi yoksa sinava girip tercih zamanini beklemelimiyim ?

Kredi yurtlar kurumuna gidiyorum burda bana net bisey soyleyemiyorlar. : 0 312 430 17 80 nolu numarayi arayin yardimci olur díyorlar arayinca biz burdan bisey yapamayiz ordaki mudurlugumuze gidin diyorlar..

Aramizda bicogumuz uni okuyoruz. Belki kendinin yada cevresinden birinin basina boyle bisi gelenler vardir..

driftboy
05-06-2011, 11:04
Yokmu yardim edicek kimse ?

rodya
05-06-2011, 11:11
Okulunun ögrenci işlerine gittiğinde onlar seni yönlendirecektir.Aradaki yazışmaları vs onlar hallederler.Muhtemelen yeni üniye geçtiğinde devam eder bursun.
Kayıt sildirme işlemlerinin ne kadar sürdügünü ögren.Onların koydukları sürenin üzerine en az 1 hafta daha ekleyip, sınavdan sonra sildir bunu. Ben, daha sınava girmeden sildiren hiç görmedim.Hatta mevcut sistem nasıl bilmiyorum ama tercih vs yaptıktan sonra silmen en garantisi..

fdogan
05-06-2011, 11:19
Bence kaydını kazandıgın universite kesinleştiğinden sonra yeni universitendeki kayıtlardan 1-2 hafta önce gidip kaydını al ve kaydını alırken okuldan bir kagıt isticeksin kagıtta ayrıldıgın fakülte, bölüm, okul numaran ayrıldıgın tarih vs. gibi tüm detayların yazması gerekiyor bu kagıtla birlikte yeni universiteden aldığın öğrenci belgesi ile kyk'a gidip bir dilekce yazıyosun ve kredini aynı şekilde almaya devam ediyorsun
Bende üniversite değiştirdim hiç bir işlem yapmadan aralık ayına kadar almıştım kredimi daha sonra kesildi ve baya uğraşmıştım bu işler için bu arada eğer kesintiye uğrarsa kredi almadığın için toplam borçdan düşülüyor

HarunToprak
05-06-2011, 11:20
Bir arkadaşım senin gibi 2yıl kayseride okudu kredi aldı. Sonra orayı bırakıp kocaeline geldi kredisi kesildi. Ordaki kredinin kesildiğini biliyorum ama burdan nasıl devam edersin yeniden mi başvurursun bilmiyorum,muhtemelen tekrar başvurman gerekli. + olarak orayı bıraktıktan belli bir süre sonra aldığın paranın borç belgesi gelicek,sende öğrenciliğe devam ettiğini gösteren belgemi ne veriyorsun erteliyorlar. Benim bildiklerim bunlar.

driftboy
05-06-2011, 11:21
Yani tercihleri yaparken uni'ye kayitli olmam bi sorun iskal etmiyo ? tercih sonuclari aciklandiktan sonra kaydimi alabilirim yani ?

ArMy
05-06-2011, 11:34
Hazırlık okudun mu orda.Eğer okumadıysan tek yıl okuyp yeniden tercih yapıcaksan puanın yarıyarıya düşme muhabbeti vardı.2 senenin sonunda yeniden sınawa girip başka üniversiteye tam puan ile yerleşebiliyorsun diye biliyorum..Bu arada belki aynı bölüm kazanırsın okuduğun dersleri de gider orda gösterir bi üst sınıftan devam edersin.Bence şuan acele etme hele bi gir bakalım önündeki sınavlara sonuçlar açıklansın sonra düşün taşın yeterince zaman oluyor..

fdogan
05-06-2011, 12:04
Yani tercihleri yaparken uni'ye kayitli olmam bi sorun iskal etmiyo ? tercih sonuclari aciklandiktan sonra kaydimi alabilirim yani ?

Evet aynen öyle

driftboy
05-06-2011, 12:49
hazirli okumadim ilk senem ama okuldan gelen puan haric yani ham puan oldugu halde siralamam gecen seneden hemen hemen 2 kat daha iyi..

HaKo
05-06-2011, 13:17
eyer sistem değişmeyidyse şu an bir üniversiteye kayıtlı olduğun için katsayın düşücek. katsayı 4. senenin sonunda normale dönüyor.

driftboy
05-06-2011, 13:19
eyer sistem değişmeyidyse şu an bir üniversiteye kayıtlı olduğun için katsayın düşücek. katsayı 4. senenin sonunda normale dönüyor.

Katsayi derken okuLdan gelen puandan mi bahsediyosunuz ??

HaKo
05-06-2011, 13:25
Katsayi derken okuLdan gelen puandan mi bahsediyosunuz ??

evet yanlış söylemişim, okul puanı düşüyordu yarı yarıya.

ArMy
05-06-2011, 13:27

4 sene değildir o. 4. yarıyıldır.Yani 2. öğretim senesinin sonu?

Frank
05-06-2011, 13:28
Bende senn durumun aynını yasadım kardesım.
Sımdıden kaydını sılmene gerek yok tercıhler bellı olsn o zman su an okudugn unıversıteye gıdıp dılekce verıyorsun kaydının sılınmesı ıcın sana lıse dıplomanı gerı verıyorlar.
Bunun dısında ogrencı ıslerınden kyk ya verılmek uzere bı dılekce ornegı alıyosun doldurup yenı ogrencı belgenle beraber kyk ya gonder bursun kredın devm eder yenılemene gerek yok yanı

driftboy
05-06-2011, 13:37
Bende senn durumun aynını yasadım kardesım.
Sımdıden kaydını sılmene gerek yok tercıhler bellı olsn o zman su an okudugn unıversıteye gıdıp dılekce verıyorsun kaydının sılınmesı ıcın sana lıse dıplomanı gerı verıyorlar.
Bunun dısında ogrencı ıslerınden kyk ya verılmek uzere bı dılekce ornegı alıyosun doldurup yenı ogrencı belgenle beraber kyk ya gonder bursun kredın devm eder yenılemene gerek yok yanı

Simdi Tamam :)

1-Sinava giriyorum.
1-Tercihlerimi Yapiyorum
3-Tercih Sonuclari Aciklaninca Okula gidip kaydimi sildiriyorum ve burs icin belge aliyorum.
4. Yeni üniversiteme devam ediyorumm :)

Cok tesekkurlerr :)

Berkan
05-06-2011, 14:27
sen her ihtimale karşı bir dersanenin yada otarz biyerin rehber hocalarına vs danış