Orijinalini görmek için tıklayınız : Direksiyonu Yumuşatmak
Merhaba arkadaşlar cuma günü bir arkadaşıma bir 106 quiksilver aldık.
Fakat direksiyonu GTi'dan sanırım biraz daha sert. hem kendisi hem de annesi kullanıyor ve direksiyon biraz ağır gelmiş. Sert olan direksiyonu yumuşatmanın bir yolu var mıdır?
Ustam kangoo direksiyon pompasının bire bir uyacağını ve takabileceğini söyledi de, pompanın basıncı fazlaysa, direksiyon kutusuna zarar vermez mi ? ayrıca daha çok enerjiye ihtiyaç duyduğundan şarj dinamosuna zarar verir mi, rölantide dalgalanmalara bile yol açabilir diye düşünüyorum..
Pompa değişmeden neler yapılabilir ?
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda acaba?
öncelkıle üzerindeki pompa sağlam mı ? sağlam olduğu halde ağır gelıyosa ona alışmaya çalıssınlar nekadar ağır olabılır araç hafif ve ön takıma bınen guc az ayrıca hidrolık dıreksıyon. fakat bozksa yada keçelerde patlak kaçak vs varsa bi baktırın orj. yeterlı yumusaklıgı sağlayacak nıtelıktedır
Lastik ebatları orj. mi? Arabada klima varsa 175/65/13 yoksa 175/60/14 olması gerek orj lastik ebatlarının
sakın kangoo yu takmayın sınıfının en ağır direksiyonlu aracı zaten kendisi
Ağırlık sorunu herşeyden olabilir.Direksıyon pompası yada direksıyon kutusu arızalı olabilir..
halilcan9455
05-06-2011, 18:47
sakın kangoo yu takmayın sınıfının en ağır direksiyonlu aracı zaten kendisi
aynen katılıyorum.
bizde berlingo var bugüne kadar kullandığım en yumuşak direksiyon.
amcamda da kangoo var biraz önce bindim.torosların biel daha yumuşak nerdeyse :D
boosted_pug
05-06-2011, 22:16
bence sizin arabanın ya direksiyon kutusu yada pompası arızalı ben yıllardır direksiyon pompasız kullanıyorum çokda rahat kullanılıyo hatta geçen direksiyon powerı taktım ikinci gün rölesini söktüm çok yumuşak geldi
Lastik ebatları orj. mi? Arabada klima varsa 175/65/13 yoksa 175/60/14 olması gerek orj lastik ebatlarının
Hem klima var hem de 106 GTi Jantları var araçta sanırım sebep bu. Direksiyon çok ağır değil fakat benim gti'dan daha ağır.
Benim merak ettiğim şey başka aracın pompasını 106'ya takarsak ne olur, fazla basınç keçeleri mi patlatır, şarj dinamosu mu yetmez, pompanın girişleri mi farklı, röle ne işe yarar, daha yüksek amperli bir röle takılsa ne olur ? Yani direksiyonu yumuşatan şey nedir :D çok merak ediyorum.
106larda hidrolik pompası elektrikli mi arkadaşlar?
Hem klima var hem de 106 GTi Jantları var araçta sanırım sebep bu. Direksiyon çok ağır değil fakat benim gti'dan daha ağır.
Benim merak ettiğim şey başka aracın pompasını 106'ya takarsak ne olur, fazla basınç keçeleri mi patlatır, şarj dinamosu mu yetmez, pompanın girişleri mi farklı, röle ne işe yarar, daha yüksek amperli bir röle takılsa ne olur ? Yani direksiyonu yumuşatan şey nedir :D çok merak ediyorum.
Keçe patlatma konusu keçelerin yıllanmış olduğundan muhtemel olabilirde olmayabilirde ama peşin peşin keçeler yenilenirse bence sıkıntı olmaz. Şarj dinamo zorlanır zira cam kapatırken bile farda minik dalgalanma olabiliyor dikkatli bakıldığında(her arabada olur demeyin Quik'lerdeki durum biraz farklı)