PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alman devi VW Türkiye'de üretime geçecek

::ZaFeR::
06-06-2011, 11:43
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/2009/664220100215114746919.jpg

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, hem Volkswagen'in Türkiye yatırımı hem de Türk malı otomobil hakkında konuştu.

Türkiye distribütörü oldukları Volkswagen (VW) grubunun Türkiye'de üretime geleceğini belirten Şahenk, "Gelmeleri lazım artık. Türkiye belirli bir büyüklükte olduğu için, dış ticaret anlamında bir yerlere geldiği için Türkiye'yi artık görmemelerinin imkânı yok" dedi.

VW'nin Türkiye'de yatırıma gelmesi için Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'da kısa bir süre önce çağrı yapmıştı.

Önceki gün TRT Haber'de konuşan Şahenk, Türkiye'de otomotiv sektörünün çok yol katettiğini belirterek, Türk malı otomobil için ise "Neden Türkiye'de bir marka çıkmasın? Bir memleket projesi lazım. Gerekiyorsa herkesin buna katkıda bulunması lazım" yorumunu yaptı. Şahenk'in adı daha önce Türk malı otomobili Türkiye'de geliştirebilecek kişilerin arasında yer almıştı.

NTV

Jetta'ya gelen vergi etkisini göstermeye başladı anlaşılan :)

ST
06-06-2011, 11:45
Hayırlısı olsun belki Kocaeli taraflarına açarlar bizde fabrikada çalışırız :)

bilalMW
06-06-2011, 11:49
gelmemiş gelecekmiş sanmıyorum ki Doğuş'a ufak bir yaptırım oldu diye VAG üretim planlarını ona göre düzenlesin.VAG'da Merkel'e der Türkiye hükümeti de geri adım atar.Ha atmadı AB olarak attırırlar. Kötümser olmak istemem ama aklımda direk böyle bir senaryo geldi.

timucintt
06-06-2011, 11:56
bir ara BMW de geliyordu sözde x1 x3 trde üretilecekti :D yalan oldu :D buda yalan olmasın :D

bilalMW
06-06-2011, 11:58
bir ara BMW de geliyordu sözde x1 x3 trde üretilecekti :D yalan oldu :D buda yalan olmasın :D

Kırklareline gelicekti ama BMW değil. Magna Steyr'dı. X3 üretilicekti ilerde başka modeller.Olmadı nasip kısmet.:)

messi
06-06-2011, 12:04
inşallah gerçekleşir bi üretim projesi.
üretim merkezi olarakda eskişehiri seçseler keşke. :)

Emir_b16a
06-06-2011, 12:24
reklam kokan hareketler bunlar :)

hasan çağri
06-06-2011, 12:33
Meksika hamlasine hızlı cevap :) Ek vergi ile biraz olsun dikkatlerini çekmişler demekki :) Türkiyeye çoktan gelmeliydi zaten... Bu kadar büyük satış rakamları ile gelmemeleri otomotoiv kaynaklı cari açığın sebeplerinden birisi...

Bencede hikaye çıkabilir ama çıkmasa da uzun zaman alacağı için böyle bir yatırım çok sevinemeyiz :)

DR808
06-06-2011, 14:41
Açılsa bari belki fiyatları ucuzlar :D bi tane daha Wv alırım :D:D:D