Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nissan Altima Turbo

JameX
06-06-2011, 22:01
S.a
Siteyi Uzun Zamandır Takip Ediyorum Ama İlk Defa Bir Proje Yapma İmkanım Oldu e Size Danışmak İstedim.
Araç Almak İçin 7.000 TL Bütçem Var Ve İnternetten Baktımğımda Kafama Yatan Tek Araç Nissan Altima Yada Laurel. Aralarında Ne Fark Bilmiyorum!
Drift Aracı Olara Düşünüyorum Ama Kimse Abartılı Anlamasın Kendi Çapımda Biraz Yanlıcam.
Araştırdığım Kadarıyla Bu Araçta 2000cc Karbüratörlü 90hp CA20S Motor Var.
Birde Elimde Volvo S70 T5 ten Çıkma Turbo Var. Araç Parasının Haricinde Motor Modifiyesine Ayırdığım 3000TL Var.
Bana Yarcı Olup Hayalimi Gerekleştirmek İçin Destek Vericek Herkesin Mesajlarını Bekliyorum. Saygılar...

akıncı
11-06-2011, 12:36
3000 liraya turbo zor bence aldığın altımanın motor durumu ne vaziyette genelde hep bitik oluyo iyi diyelım kaç psi basmayı düşünüyosun ?

apsimaty
11-06-2011, 12:58
Bende bir altima kullanıcısıyım. Şu an ki sahip olduğum 2. altima. Bende proje hayalleriyle aldım. Çok araştırma yaptım. Bence kendi motoruna turbo deneme belki birşeyler alırsın ama sorunların bitmez. Enjeksiyonlu olsa belki bir ihtimal ama karbüratöre turbo zor iş. En mantıklısı motor atmak bende şu an birikim yapıyorum motor için parayı denkleştirdiğimde projeye başlıyacağım Allah izin verirse. Sana da Allah kolayık versin.

Bu da ilk Altima m ile yapmış olduğum küçük bi deneme.

YouTube - ‪Nissan Cefiro A31 CA20S Drift‬‏ (http://www.youtube.com/watch?v=Tmu9AKAT1V0)

Emir_b16a
11-06-2011, 14:41
para biriktirip swap yapmayı düşünebilirsin çok fazla motor seçeneği var konulabilicek

kadirsa
11-06-2011, 15:46
"şerrrrefsizim aklıma gelmişti" diyecem ama manası yok bu işler maalesef para konuşuyor. Bakalım benim altima ne zaman görecek projeyi. Swap en akılca yapılacak iştir bence de ;) Karbüratörlü motor üzerinden yola çıkmak verimsiz ve zahmetli olacaktır taminimce.

0M42
12-06-2011, 19:06
Turbolayacaksan kur bi megasquirt sonrasında düşük boost bas altima o zaman zevkli bir araç olur bence.

JameX
13-06-2011, 15:04
Aslında Amacım Çok Yüksek Beygirler Değil Sadece Drift İçin Gerekli Gaz Tepkimesini Yükseltmek.
Ama Turbo Taktıktan Sonra İlk Etepta Yeterli Gelsede Daha Sonra Mutlaka Limitleri Zorlucağımı Biliyorum Ve CA20 Olduğu İçin Alt Yapıya Ve Bloguna Güveniyorum.

apsimaty Stock Motor, Açık Diff Ve 1300kg lık Ağırlıkla Potansiyeli Olduğunu Görüyorum. Zaten Bu Fiyatlara Alınacak Başka Bi Drift Aracı Yok. Şahin Doğan Almaktan İyidir.

Bi Kaç Pürüz Var Onları Giderdikten Sonra Aracı Alıcam.Elimde Turbo Olduğu İçin Onu Kullanabilirmiyim Diye Sordum. En Azından İlk Etapta Gerekli Bakımları Yaptıktan Sonra Önce Diff Kaynak Yapıp Arkada Ağırlık Yapan Koltukları Söktükten Sonra Biraz Daha Göze Hoş Gelen Yanlamalar Yapılır Heralde. Yorumlar Pek İç Açıcı Değil Demekki Biraz Daha Para Biriktirip Swap İşine Girmek Gerekiyo.

fastchild
13-06-2011, 16:14
kaç bg bilmiyorum altima ama en başta araba güzel bir hafifletme işlemi ile diferansiyal kaynaklanıp hafif dönüşlerle başlanabilir işe bu sırada biraz daha para biriktirip swap-turbo gibi işlemlere girebilirsin abi

JameX
15-06-2011, 16:04
Motor Atmak En Manyıklısı Geliyo Ama ***** Türkiyedeki Sıkıntılardan Dolayı Ruhsata İşletme Konusu Beni Korkutuyor.