Orijinalini görmek için tıklayınız : Megane III coupe 1,5 DCI & 01 Focus Sporttrend
Dostlar bi arkadaşımın merakından ötürü bu konuyu açtım. Kendisinde 17'' jantlı 135000 km lerde filtre dahi olmayan stok 2.0 focus sporttrend var çipli yeni megane 1,5 dci 105hp coupe ile denemesinde ne olur çok merak ediyoruz Drag , roll her ikisi için. Hatta çipsizi hakkında da yorumlarınızı da esirgemeyin, Deneyen bilen gören fikri gelen paylaşırsa anketide kullanırsak memnun olurum...
Megane uzar, deneme aralıkları vs. de önemli. Focus zaten ağır bir de o 17" jantlarla chipli megane karşısında büyük sıkıntı yaşar.
BthnKrkt
08-06-2011, 18:11
bizim 1.5 megane 3 le toyota 2007 hb corollayı denedik 90 hp dizel. videoda var toyota megane yi geçiyor ve bu bir kere değil defalarca denedik corollanın sahibi arkadaşım zaten siteden birisi focus la nolur bilmiyorum ama yazılımsız orjinal megane 90 hp dizel focusla nerdeyse aynı gidiyodu.
Deneme sürati çok önemli
Meganin en iyi olduğu devirde focus çok alt devirlere inmesi lazım
Focusun en iyi olduğu devirde megane 3500+ devirde olacağı için 3. viteste denemesi lazım
bizim 1.5 megane 3 le toyota 2007 hb corollayı denedik 90 hp dizel. videoda var toyota megane yi geçiyor ve bu bir kere değil defalarca denedik corollanın sahibi arkadaşım zaten siteden birisi focus la nolur bilmiyorum ama yazılımsız orjinal megane 90 hp dizel focusla nerdeyse aynı gidiyodu.
sitede bi yerde görmüştüm dizel kia rioyu bi yerden sonra 1 boy geçiyomuş 105 lik megan 3 ama ?
:) vallahi hangi megane o bilemiyorum ama , ben stock'ken 109 focusu az farkla geçiyordum...Kia rio ile 170e kadar arka tamponunda sonra uzunda geçiyordum ki rio'nun gidişini bilen bilir...
Megane dizel'le roll moll yaparken herkes süremez açıkcası verimli şekilde:(
90lık corolla'ları rahat rahat ayırır megane ;)
belgehan
08-06-2011, 22:07
Babamda 2.0 stock oğlu stock sporttrend var. Bende 1.5 dci megane coupe.
Megane uzuyor. ;)
o megane sahibi önce basması gereken sürati öğrensin, sonra denesin
Boost Up
08-06-2011, 22:36
sakin ol:D:D
hayır ya corolla nerden basarsa bassın , megane nin 90lık corollayı her şartta rahat rahat geçmesi lazım
focus 110lugunda 90lık meganı alması lazım 90 hp yanı:D
bu denemede ıse belli hıza kadar megan dıyesım var, yuksek hızda ıse focus dıorum. sıfır km gibi focus ıcın ama:)
sport trend ,105 lik dizellerle karşılaştırılcak araçlar değil bence.serdar abi gelsin bi açıklasın.105-110 bg civarı dizelleri problemsiz geçebilecek bir araç.işin içine yazılım girmesi lazım öyle geçerse megane geçer.
flexamin
09-06-2011, 08:29
bende varken focus chipli megane dizel ile denedim ki en az 3-4 boy geçiordum . sport trend var sport trend var:)
ankara'da megane varsa deneyecek foruma üye olan umut isimli arkadaşımız var onla denetiriz.
genel olarak herkezde megane geçer fikri var benim gibi belgehan arkadaş da denediğini megane ıle geçtiğini de belirtmiş,
flexamin 105 hp dizelin çiplenmişi ile denediğinize eminmisiniz 80 falan da olabılır herhalde ne dersin
Hardcore yazilimlami gunluk yazilimlami :D
Ben hardcore yazilimla kopru yolunda siyah bi tanesi ile denedim ya bnm dumandan gelemiyordu ya harbiden gelemiyorduki efendi cocuktu cekmekoy girisnden girdi hatta korna calip bas parmak yapti :D
Hardcore yazilimlami gunluk yazilimlami :D
Ben hardcore yazilimla kopru yolunda siyah bi tanesi ile denedim ya bnm dumandan gelemiyordu ya harbiden gelemiyorduki efendi cocuktu cekmekoy girisnden girdi hatta korna calip bas parmak yapti :D
dumansız temiz :D
flexamin
09-06-2011, 08:53
genel olarak herkezde megane geçer fikri var benim gibi belgehan arkadaş da denediğini megane ıle geçtiğini de belirtmiş,
flexamin 105 hp dizelin çiplenmişi ile denediğinize eminmisiniz 80 falan da olabılır herhalde ne dersin
80 olsa sölerim zaten kardeşim için rahat olsun. varsa ankarada umut kardeşimden rica ederiz kırmaz bizi çıkartır focusunu ;)
80 olsa sölerim zaten kardeşim için rahat olsun. varsa ankarada umut kardeşimden rica ederiz kırmaz bizi çıkartır focusunu ;)
eyvallah abi valla elinde olan denerse sevinirim
Hatta focus zaten bizde anadolu yakasında megane 3 105 lik çipli coupe si olan varsa bi deneme imkanımız varsa memnun olurum
bende varken focus chipli megane dizel ile denedim ki en az 3-4 boy geçiordum . sport trend var sport trend var:)
ankara'da megane varsa deneyecek foruma üye olan umut isimli arkadaşımız var onla denetiriz.
Megane dizel.. versiyonu nedir?
Ben denemiştim sporttrendle
2-3-4. viteslerde 1-2 boy önüne geçiyodum 4 ün sonunda yanımda oluyodu 5 te 1 boy falan geçiyodu (benim viteslerime göre konuşuyorum tabi)
Ama benim araba eco map şu anda daha agresif yazılımla nolur oraısnı bilmem
Stock 105 lik megane sporttrend geçemez asla o kadar da uzun boylu değil :D
Megane yazılımlıysa geçebilir gerisi hayal olur biraz :)
satmasaydım denerdik focusla..
serdar benim adıma deneriz demiş diyebiliride zaten o yetkisi var ;)
madem bu kadar merak edilen bir konu varsa ankarada megane 3 chipli uygun bir zamanda deneyebiliriz
flexamin
09-06-2011, 10:44
satmasaydım denerdik focusla..
sattığın adam dan ödünç al :D
sattığın adam dan ödünç al :D
yazılım yokkine panpa onu sildirdim :D :D yazılımsız hiç şansı yok..
BthnKrkt
09-06-2011, 10:50
hayır ya corolla nerden basarsa bassın , megane nin 90lık corollayı her şartta rahat rahat geçmesi lazım
bizde öyle diyoduk ama geçemedi videoları bugun yükler paylaşırım 90 lık focus megene ve corollayı corollanın sahibi aykut106 nickli arkadaşımız siteden.
bizde öyle diyoduk ama geçemedi videoları bugun yükler paylaşırım 90 lık focus megene ve corollayı corollanın sahibi aykut106 nickli arkadaşımız siteden.
90 lık auris var ablamlarda, kullandım da.. megane'ı geçmesi imkansız.. corolla daha mı hafif veya şanzımanı mı daha kısa?
BthnKrkt
09-06-2011, 10:54
90 lık auris var ablamlarda, kullandım da.. megane'ı geçmesi imkansız.. corolla daha mı hafif veya şanzımanı mı daha kısa?
ağırlığını bilmiyorum hb corolla bende akrabalarımdaki corollaları kullandım daha önce 4 farklı hiçbiri onun gibi gitmiyor yazılım vs yok
valla bende megane varken 90 lık corollaya geçilseydim yakardım o arabayı :D :D 15hp fark boru değil yani.. o megane'da bir sıkıntı vardır.. olağan dışı bir olay..
BthnKrkt
09-06-2011, 11:07
valla bende megane varken 90 lık corollaya geçilseydim yakardım o arabayı :D :D 15hp fark boru değil yani.. o megane'da bir sıkıntı vardır.. olağan dışı bir olay..
valla megane nın durumu nedir ne deildir bilmiyorum 30k lardaydı sanrıım kilometresi
valla megane nın durumu nedir ne deildir bilmiyorum 30k lardaydı sanrıım kilometresi
Samsunda mıydı Batu..
Çıkalım deneyelim ;)
ağırlık farkı ne meganla corollanın.ağırlık 15bg i bi güzel götürebilir
volkan_gs
09-06-2011, 11:41
90lık corolla 105lik meganedan baya geride kalır ben eski meg 2 100lük dizelimle geçiyodum 90lık aurisi :)
Megane3 coupe , accent era 1.5 crdi ları geçebiliyor mu ?
Bu focusun teknik verileri nedir kaç hp dir kaç torktur gibi..
flexamin
09-06-2011, 11:48
130 hp
174 nm tork
stock
Motor gücü (HP) : 130 Hp
Motor hacmi : 1988 cm³
Maksimum hız : 201 km/sn
0-100 km hızlanma süresi : 9,3 sn
Maksimum tork : 178 Nm
Çekiş tipi : Önden çekişli
Motor tipi : Benzin
Yakıt tüketimi (şehir içi) : 11,6 lt/100 km
Yakıt tüketimi (şehir dışı) : 7 lt/100 km
Yakıt tüketimi (ortalama) : 8,7 lt/100 km
Toplam ağırlık : 1640 kg
Bagaj kapasitesi : 350 m³
Depo kapasitesi : 55 lt
Bu veriler doğru ise boş ağırlığıda 1,248 kg iimiş bunları baz alır isek gerçekten yazılımlı megane e gelmesi çok zor...
Ben kendi aracım için konuşiim günlük yazılımım 140+hp 300+ Tork 1,250 Boş ağırlık.
0-100 9,3 ün altındadır. Maksimum hızım 217
Ayrıca şehir içinde 6 litrenin altında yakıyorum :)
Konusu geçen arabada 17 varmış bendede 18 var onu yazmaya gerek yok tek artisi hacmi ve devir çevirmesi bunları avantaja çevirip yere verebilirse o zaman olabilir fakat bana zor gibi geldi,gerçekten..
flexamin
09-06-2011, 12:12
standart bir std 118 -122 hp arası yere aktrıyor gücünü :)
:) vallahi hangi megane o bilemiyorum ama , ben stock'ken 109 focusu az farkla geçiyordum...Kia rio ile 170e kadar arka tamponunda sonra uzunda geçiyordum ki rio'nun gidişini bilen bilir...
Megane dizel'le roll moll yaparken herkes süremez açıkcası verimli şekilde:(
90lık corolla'ları rahat rahat ayırır megane ;)
yahu sen hala megi en iyi giden olarak mı görüyosun :) (kim olduğunu biliyorum :D)
ben 1-2 defa denk geldim yazılımlı megane 3'e hiçte öle gitmiyordu :o
benimde öyle önümde basan eden oldu pek giden gibi durmuyor fluence filan.kız arkadaşımın babası meg 3 kullanıyordu,şimdi şirketten era almış,o bile era çok daha iyi gidiyor diyo :D
flexamin
09-06-2011, 12:36
xdream nickli arkadaş std için yol aktarabilirse falan demiş
standart sport trend 118 ila 122 hp arası yola aktarıyor.
acaba çipli 140 hp 105lik megane 3 nekadar yola aktarıyor ? galiba arkadaş 140 hp nin hepsini yola aktardığını düşünüyor
yahu sen hala megi en iyi giden olarak mı görüyosun :) (kim olduğunu biliyorum :D)
ben 1-2 defa denk geldim yazılımlı megane 3'e hiçte öle gitmiyordu :o
En iyi giden diye birşey dedimi hatırlamıyorum ...
Kendi denediklerimi söylüyorum...
Gerginlik yaratmaya çalışmayalım..
Kendin denemişsen şöyle oldu böyle oldu dersin konuşuruz
satmaktan vazgeçecem şimdi :D
acaba çipli 140 hp 105lik megane 3 nekadar yola aktarıyor ? galiba arkadaş 140 hp nin hepsini yola aktardığını düşünüyor
st nın aktarması ep3 den az kaybedıyormuş ya oylemı ben ınanamadım maalesef
flexamin
09-06-2011, 12:48
evde bulursam koyarım buraya dyno sheet i ( kuzenin zırt stock aracını ölçtürmüştük zamanında)
evde bulursam koyarım buraya dyno sheet i ( kuzenin zırt stock aracını ölçtürmüştük zamanında)
Yurtdışında yapılan ölçümlerden örnek olsaydı daha güvenilir olabilirdi aslında :o
flexamin
09-06-2011, 12:50
Yurtdışında yapılan ölçümlerden örnek olsaydı daha güvenilir olabilirdi aslında :o
akşam eve geçince bulmaya çalışıcam dyno sheet i ozmn ne diyecekler onu çok merak ediyorum
akşam eve geçince bulmaya çalışıcam dyno sheet i ozmn ne diyecekler onu çok merak ediyorum
İşte bende diyorumki ne derece güvenilir olup olmadığı aşikar tr'de birçok dyno'nun
flexamin
09-06-2011, 12:58
ee ankara'daki herkesin ölçtürdüğü yerde ölçüldü:) ozmn herkesin yanlış şimdi netten araştırıorum örnekleri
Evet öyle düşünüyorum?????
Ayrıca ben normal yazılımlarımız için söylüyorum.Dediğiniz şekilde filtresiz 17 jantlı yani stock hatta - si olan st normal yazılımla 1 2 boy BELKİ hacimden dolayı geçer.15 dakika sonra hard yazılım yüklendiğinde gecemez yada dounun box lu halini geçemez.Ben denemicem fikrimi söylüyorum denicek olan ecufastte benim hard yazılımı parasını verip yükletsin stock st ile denensin görelim bu benim fikrimdir katılmak zorunda değilsin.Bizde yere aktarırken %59 güç kaybı vermiyoruz,şuda var focusla 2. vitesle 2.vites denenmez focus 2 meggy 3 te olması lazım buda focus için avantaj olur ama yine söylüyorum hardcore yazılım olduğunda o 2 vites 3.vites farketmez..
kimse bana katılmak zorunda değil denensin görelim focus geçsin tebrik edelim..
Evet öyle düşünüyorum?????
Ayrıca ben normal yazılımlarımız için söylüyorum.Dediğiniz şekilde filtresiz 17 jantlı yani stock hatta - si olan st normal yazılımla 1 2 boy BELKİ hacimden dolayı geçer.15 dakika sonra hard yazılım yüklendiğinde gecemez yada dounun box lu halini geçemez.Ben denemicem fikrimi söylüyorum denicek olan ecufastte benim hard yazılımı parasını verip yükletsin stock st ile denensin görelim bu benim fikrimdir katılmak zorunda değilsin.Bizde yere aktarırken %59 güç kaybı vermiyoruz,şuda var focusla 2. vitesle 2.vites denenmez focus 2 meggy 3 te olması lazım buda focus için avantaj olur ama yine söylüyorum hardcore yazılım olduğunda o 2 vites 3.vites farketmez..
kimse bana katılmak zorunda değil denensin görelim focus geçsin tebrik edelim..
kankaaaaa 5. vitesimde olaydı geleceğe gidiyodum :hehe: sanmıyorum sporttrend o halimizi geçemezdi aracın nerden baksak 150 hp falan vardı :D
ben denedim işte ben 5 e attığımda 1 boy falan geçiyo beni ama 2-3-4 te 1-2 boy arası önündeyim, 6 ya atsam daha da geçerdi focus
ha yazılımım ekonomi odaklı idi, eğer açtırsaydım o zaman senaryo değişirdi ama olsun bu haliyle geçiyo yani :hehe:
bu arada ilah olmuşum beni yolda gören megane coupeci "sen o box takan değilmisin" diyo bana çok garip bi duygu HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
kankaaaaa 5. vitesimde olaydı geleceğe gidiyodum :hehe: sanmıyorum sporttrend o halimizi geçemezdi aracın nerden baksak 150 hp falan vardı :D
ben denedim işte ben 5 e attığımda 1 boy falan geçiyo beni ama 2-3-4 te 1-2 boy arası önündeyim, 6 ya atsam daha da geçerdi focus
bu arada ilah olmuşum beni yolda gören megane coupeci "sen o box takan değilmisin" diyo bana çok garip bi duygu HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
Doucum 5,3lt gazlayarak yaktığımız yazılımla bahsediyosun bu denemeleri.
O geceki halimizle gelmesi çok zor,senin pompan mazot yetiştirmiyordu benim attığım dumandan 4 şerit gözükmüyordu ki ben o yazılımın 150sinin rahat olduğunu düşünüyorum.
megane bulamazsam bızım fluence le denıycem :D
Arabamı bakımdan sonra yol bilgisayarını hiç sıfırlamadım, bizim denememizde var yani tüketim değerinde
3.000 kilometre ortalamam hala 5.3 litre kahretsinnnnnnn :hehe: Foto çekicem bi türlü 5.4 yapamadım :hehe:
Focus lpg taksa rampa yukarı arabayı ittirse yakamaz bu kadar az, varsın geçsin canım 2-3 boy
ProdriveSTI
09-06-2011, 15:31
Megane uzar, deneme aralıkları vs. de önemli. Focus zaten ağır bir de o 17" jantlarla chipli megane karşısında büyük sıkıntı yaşar.
Focus zaten ağır derken ?
Meggy daha ağır ondan.
Megan dızeller neymıs arkadas stock era crdı yada focus tdcı ı gecebılıyormu,, hiç sanmıorum cok gerıde kalır bence..
Burdaki denem ıcınse eger aynı bglere gelırse st ıle meg, benzınlının daha duzgun egrılerı ıle onde olucagı muhakak ozellıkle yuksek hızda ki denenmıste;)
140 hplerde fılan olursa meg bı hıza kdr onde gidebılır belkı ama yuksek hızda gerıde kalması muhtemel olabılır genede, vıtes oranlarına ve egrılere bakmak lazım.
standart bir std 118 -122 hp arası yere aktrıyor gücünü :)
böylebır dunya yok maalesef,:) dyno kaynaklıdır o
Cumartesi öğlene kadar müsaitim, yazılımlı, yazılımsız meganları beklerim bi deneyelim bakalım. Varsa izmirden benim gibi ne olacağını merak eden denemek isterim.
Araç full stock St130.
Yazılımsızlarla 100hplik 1.6 benzinli fusionuda denemek isterim. Maksat bilgi paylaşımı olsun :)
BthnKrkt
09-06-2011, 16:11
Samsunda mıydı Batu..
Çıkalım deneyelim ;)
yok samsunda deil malesef istanbulda ama bahsettiğim meggy samsunda. bu arada o coupe deil 4 kapı idi
Megan dızeller neymıs arkadas stock era crdı yada focus tdcı ı gecebılıyormu,, hiç sanmıorum cok gerıde kalır bence..
Burdaki denem ıcınse eger aynı bglere gelırse st ıle meg, benzınlının daha duzgun egrılerı ıle onde olucagı muhakak ozellıkle yuksek hızda ki denenmıste;)
140 hplerde fılan olursa meg bı hıza kdr onde gidebılır belkı ama yuksek hızda gerıde kalması muhtemel olabılır genede, vıtes oranlarına ve egrılere bakmak lazım.
Sanmıyor olabilirsiniz fakat sürmediğiniz oldukça belli :(
Yazılımlı megane 217-218 tarzı hızları görür maximum olarak , 2 litre benzinli aracın devir bandı fazladır uzunda 220den sonra geçebilir...
Yazılım var yazılım var (soner dayım bilir) denedi , 2araç 2side yazılımlı aynı araç(megane 1.5 106ps) dünya fark oldu arada :(
o kadar çok etken varki , burdan direkt yorumlamak çok zor....
yok samsunda deil malesef istanbulda ama bahsettiğim meggy samsunda. bu arada o coupe deil 4 kapı idi
Benim aracımda hatchback
Focusu turbosuz diye yavana atmayın.sağlıklı olanları iyi gider.Eğer megane yazılımsız ise focusu geçmesi hayal olur.
flexamin
09-06-2011, 16:35
böylebır dunya yok maalesef,:) dyno kaynaklıdır o
sağlıklı bakımlı baskı balatası iyi olan stock bir sport trend bulun istanbulda güvendiğiniz bir dyno ya çıkartın 20-30 hp kayıp lamı wercek bakın görün ;) nedemek istediğimi anlarsınız.
Not: istanbulda çok güvendiğiniz paşaoğlunda dyno ya girin bakalım
redbaron
09-06-2011, 17:17
ikiside stoksa focus geçer, megane da yazılım olursa megane geçer
Sanmıyor olabilirsiniz fakat sürmediğiniz oldukça belli :(
Yazılımlı megane 217-218 tarzı hızları görür maximum olarak , 2 litre benzinli aracın devir bandı fazladır uzunda 220den sonra geçebilir...
Yazılım var yazılım var (soner dayım bilir) denedi , 2araç 2side yazılımlı aynı araç(megane 1.5 106ps) dünya fark oldu arada :(
o kadar çok etken varki , burdan direkt yorumlamak çok zor....
İllaki kullanmam gerekmez tabikide,217 218 goruyorsa focus 201 stock son hıza sahıp 220 gibi görebılır egıme baglı olarak bu artar,
Hangı araclar denedı onu anlamadım yalnız..?
sağlıklı bakımlı baskı balatası iyi olan stock bir sport trend bulun istanbulda güvendiğiniz bir dyno ya çılkartın 20-30 hp kayıp lamı wercek bakın görün ;) nedemek istediğimi anlarsınız.
Not: istanbulda çok güvendiğiniz paşaoğlunda dyno ya girin bakalım
e tamam gırelım bakalımmı dıyım o zman ben yanılıyım ole olsun, 106 yere çok çok ıyı veren bı alettır o 120e 106 108 gıbı verıyor %90lard oranı, focus daha bıle ıyıyse bu performans verılerıne yansıması lazımkı kg hpsı bellı gidişi az çok bellı, dedıgım gıbı yanılırım inş.. paşaoğlunda olabılır tabi.
En iyi giden diye birşey dedimi hatırlamıyorum ...
Kendi denediklerimi söylüyorum...
Gerginlik yaratmaya çalışmayalım..
Kendin denemişsen şöyle oldu böyle oldu dersin konuşuruz
gerginlikle ne alakası var ? Sen demiyormuydun ben seni yazılım yapınca geçerim diye ? Hatta stok halinle bile geçeceğini söylüyordun arattırma bana şimdi msn loglarını :) Kendi deneyimimi aktardım zaten ceset gibi gidiyordu hiç alakası yoktu yani, hatta bu arkadaşta yürümeden önce çok iddalıydı :icon13:
gerginlikle ne alakası var ? Sen demiyormuydun ben seni yazılım yapınca geçerim diye ? Hatta stok halinle bile geçeceğini söylüyordun arattırma bana şimdi msn loglarını :) Kendi deneyimimi aktardım zaten ceset gibi gidiyordu hiç alakası yoktu yani, hatta bu arkadaşta yürümeden önce çok iddalıydı :icon13:
Stock vs stock geçerim 307'yi,308'i...Her zaman da iddaaa ederim edeceğimde ....
Yazılım sonrası da aynı şeyi savunuyorum savunacağımda...
O arkadaş arabasının yazılımını kime yaptırmış acaba , söyleyebilirmisin...
İllaki kullanmam gerekmez tabikide,217 218 goruyorsa focus 201 stock son hıza sahıp 220 gibi görebılır egıme baglı olarak bu artar,
Hangı araclar denedı onu anlamadım yalnız..?
Ya dediğim gibi 220den sonra geçebilir geçsinde hacim farkı , devir çevirme avantajı vs vs... deneyen megane'ler forumdan değildi , 0 dumanlı yazılımlı(pschiptuning) megane 3 ile , yine yazılımlı Ankara'da biryerde yapılmış coupe ile denedi Soner dayım, boy boy geçti...
Önüne gelenin mapper'ım dediği TR'de çok değişkenlik gösterdiğinden araçlar birşeyde söylemek yanlış olabiliyor , denemeye imkanı olan olsada bizde görsek...
serkan sen de megane'ı çok küçümsedin şimdi.. focus dediğin araba 109 ps, megane 106 ps.. 3 hp mi öve öve bitiremediğin?
Ya dediğim gibi 220den sonra geçebilir geçsinde hacim farkı , devir çevirme avantajı vs vs... deneyen megane'ler forumdan değildi , 0 dumanlı yazılımlı(pschiptuning) megane 3 ile , yine yazılımlı Ankara'da biryerde yapılmış coupe ile denedi Soner dayım, boy boy geçti...
Önüne gelenin mapper'ım dediği TR'de çok değişkenlik gösterdiğinden araçlar birşeyde söylemek yanlış olabiliyor , denemeye imkanı olan olsada bizde görsek...
bu soner dayı ben oluyorum :D 3 ay önce ACT nin dumanlı yazılımını yaptığı megane coupeyi, 4-5 boy geçmişliğim var.. :) gerinden bile bastım acaba rakip bilmiyor mu diye ama sonuç değişmedi.. 3 kez denedik hepsinde de 4-5 boy geçtim..
Benim arabam 114 hp verdi bu arada standartken :d 105 hp falan degil hheheehee
Dayı adı renault ya bütün bu konuşmaların sebebi odur.
yerlisine bişey diyemem ama ithal megane'lar 10 numara arabadır.. binip kullanmayan bilemez..
flexamin
09-06-2011, 19:43
istanbulda sağlıklı bir sport trend ile yazılımlı bir megane deneyin. şuan boş konuşuluyor. deli bir kuyuya taş attı 1000 akıllı onu çıkarmaya çalışıyor.
olmazsa ankarada megane 3 105 hp chiplisi varsa bulalım biz deneyelim çekelim videoyu
Dayı adı renault ya bütün bu konuşmaların sebebi odur.
Sen bana forumdan 2 kere banlanan samsunluyu hatırlattın nightkid miydi adı neydi.Renocuydu oda :)
Sen bana forumdan 2 kere banlanan samsunluyu hatırlattın nightkid miydi adı neydi.Renocuydu oda :)
Konuyla ilgili yorumun nedir onu söyle
Konuyla ilgili yorumun nedir onu söyle
konuyu bilmiyorumda sen pek bi atarlısın azcık zorlasan gti larla yürüyeceksin.
Focus zaten ağır derken ?
Meggy daha ağır ondan.
Yanlış biliyormuşum, düzelttiğin için teşekkür ederim.
King of meggy satilik yazilim :D
Saka bi yanada deneyin gorelim cok merak ettim bnm zamanim yok yoksa hardcore yazilimla denerdim.vakti olan varsa yazilimda yardimci olurum.
serkan sen de megane'ı çok küçümsedin şimdi.. focus dediğin araba 109 ps, megane 106 ps.. 3 hp mi öve öve bitiremediğin?
..
:) Yok dayı:) aslında dedıgın gıbı gucler yakın, ama herkesın dedıgı o motorlu focus ve 307 ıyı gıdıyor(bencede) 105lık leon tdı var mesela 2 araclada denedım 3-4 boy gecer leonu dizel focus, guc egrılerı sanzıman oranları ıle ılgılıde olabılır tabi
Benim arabam 114 hp verdi bu arada standartken :d 105 hp falan degil hheheehee
işte şimdi işler değişir dermişim:) ama gercektende bazı araclar underrated olabılıyor, yanı lıste degerınden daha guclu, gucsuzde olabılıormus rs4ler mesela 380 fılan verıormus dynoda..
simdi fransız megane olunca dahamı iyi gidiyor yerliden onu anlamadım?
teknik verisine de baktım 11.4 sn 100 ,max hız 185.bizim leon gibi bişeymiş.focusu biraz zor geçer ki focusla aynı olmasına rağmen 307 ve c4 daha hafiftir,308 i bilmem.yani denilene göre megane 218 -220 lere kadar gidicek çat diye duracak geçerse 220 den sonra focus geçecek.focus işi 220 ye bırakmaz sağlamsa.
aslında st nın son hızı gucune gore dusuk bıraz, astra ecotec fılan olsa 136lık daha ıyı gıder,
focus tdcı 190km fabrıka verısı,205 210 cok yapmışlıgım var, 185mış megan hımm:) cıplısı 218 yapıor gercı::)
Focus tdci dedigin kac model motor farki varmi bunlarda??eger yok ise bn inanmicaksin ama geciyorum.oda agir dumamli yazilimli ve bende agir dumanli yazilimli iken ayrica o tek biz 2 kisiydik.
:) Yok dayı:) aslında dedıgın gıbı gucler yakın, ama herkesın dedıgı o motorlu focus ve 307 ıyı gıdıyor(bencede) 105lık leon tdı var mesela 2 araclada denedım 3-4 boy gecer leonu dizel focus, guc egrılerı sanzıman oranları ıle ılgılıde olabılır tabi
işte şimdi işler değişir dermişim:) ama gercektende bazı araclar underrated olabılıyor, yanı lıste degerınden daha guclu, gucsuzde olabılıormus rs4ler mesela 380 fılan verıormus dynoda..
ki ben ölçtürdüğümde hava 32 dereceydi bir de o var, 250 nm de tork vermişti
yazılımdan sonra hiç ölçtürmedim ne yalan söylim :)
ama turbosu falan çok geç spoolluyo orjinal yazılımla, 2600 devirde peak torku veriyodu
scanner falan sökük, müsait vakitte megane topicine scanlerim dyno sheeti
istanbulda sağlıklı bir sport trend ile yazılımlı bir megane deneyin. şuan boş konuşuluyor. deli bir kuyuya taş attı 1000 akıllı onu çıkarmaya çalışıyor.
olmazsa ankarada megane 3 105 hp chiplisi varsa bulalım biz deneyelim çekelim videoyu
bold yeri oku edepsizlik yapmışsın düzelt orayı mümkünse bu konuya bi daha yazma
simdi fransız megane olunca dahamı iyi gidiyor yerliden onu anlamadım?
teknik verisine de baktım 11.4 sn 100 ,max hız 185.bizim leon gibi bişeymiş.focusu biraz zor geçer ki focusla aynı olmasına rağmen 307 ve c4 daha hafiftir,308 i bilmem.yani denilene göre megane 218 -220 lere kadar gidicek çat diye duracak geçerse 220 den sonra focus geçecek.focus işi 220 ye bırakmaz sağlamsa.
aynen fransızı daha hızlı.. o senin verdiğin rakamlar yerliye ait.. ithalin 0-100 ü 10.9, son hızı ise 190 km..
flexamin
10-06-2011, 09:46
bold yeri oku edepsizlik yapmışsın düzelt orayı mümkünse bu konuya bi daha yazma
arkadaşım ben bunu kimseye kişisel olarak söylemedim. ayrıca ne yazcağımı senden öğrencek değilim.
aynen fransızı daha hızlı.. o senin verdiğin rakamlar yerliye ait.. ithalin 0-100 ü 10.9, son hızı ise 190 km..
motor aynı değilmi?o veriler coupe için görünüyor.
motor aynı değilmi?o veriler coupe için görünüyor.
hayır bu veriler ithal verileri.. motor aynı ama yerlinin lastik yanakları 60, ithallerin 55 ve ithaller 2 cm daha alçak yerliden..
Focus dieseller 90lık ve 109 luk olarak 2 çeşittir. 109lukla hafif eğimde 235 düzlüktede 210-220 arası rahat görüyor.
Sport trend lpgdeyken bile sıkıntısız 220 gören dahada gitmeye niyeti olan bir araç.
Standart meganla 100lük benzinli fusionda denenir :)
ingiliz sitesinden baktım edc li 11.7 manuel 12.3 yazıyor?
hata var o bilgide.. almanyadaki renault sayfasına bak.. pardon 5 hp fazla değilmiş.. 106 hp.. 0-100ü 10,5 sn
se_RC_an
10-06-2011, 16:35
aslında st nın son hızı gucune gore dusuk bıraz, astra ecotec fılan olsa 136lık daha ıyı gıder,
focus tdcı 190km fabrıka verısı,205 210 cok yapmışlıgım var, 185mış megan hımm:) cıplısı 218 yapıor gercı::)
seko ben bi cihpliyim görcen sen o zamn meganı küçümsemeyi :heyoo:
yok mu bu arabalarla deneyen eden
Megane 1.5 dizelin 217 gördüğüne dua edin bence
190 km/h ile giderken araba zaten 4000 devirde oluyor 6. viteste. Yeterince vites oranları kısa bir araç. 6 yı uzatsanız son sürati artar o arabanın. 200+ km/h lerde 5000 devirlere yaklaştığı için artık araba hızlanmak istemiyor.
190-200 lere kadar çok güzel hızlanıyor tabi.
105 lık fluence düz yolda 5. vitesi 200 gibi bitiriyor ama 6 çok isteksiz 210 anca iman kuvveti ile...
ben bendeki çipsiz 105 lik fluence ile focusu denicem ona göre çiplisi ne yapar muhasebesini yaparız
seko ben bi cihpliyim görcen sen o zamn meganı küçümsemeyi :heyoo:
haydı konılım:) viraja gel:hahaha: cıpslı ıyı olur korkutur adamı:eek:
se_RC_an
13-06-2011, 11:25
geliriz fark yapmaz biliyon yani sen bi gel buraya bakarız
Focus dieseller 90lık ve 109 luk olarak 2 çeşittir. 109lukla hafif eğimde 235 düzlüktede 210-220 arası rahat görüyor.
Sport trend lpgdeyken bile sıkıntısız 220 gören dahada gitmeye niyeti olan bir araç.
Standart meganla 100lük benzinli fusionda denenir :)
imkansız..
konuyu bilmiyorumda sen pek bi atarlısın azcık zorlasan gti larla yürüyeceksin.
samsundamısın?