PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : iPhone’nun yazılımını bir Türk kırdı

Day Walker
09-06-2011, 09:37
iPhone 5’te kullanılacak iOS 5 yazılımını Mert Erdir isimli genç bir Türk kırdı. Dünyayı şaşırtan Erdir, internette günün yıldızı oldu

İstanbul’da yaşayan 17 yaşındaki Mert Erdir, Apple’ı alt etmeyi başardı. Vatan gazetesinin haberine göre; Amerika’nın bilişim devi Apple, önceki gün büyük tartışma yaratan iCloud sistemi ile birlikte güncellenen yeni yazılımı iOS 5’i kamuoyuna tanıttı. Apple’ın henüz yapım aşamasındaki iPhone 5 telefonunda kullanacağı yazılım için, bir deneme sürümü hazırlandı. Apple tarafından önceden belirlenen yazılım uzmanlarına verilen iOS 5 Beta isimli yazılımı İstanbullu bir genç aşmayı başardı.

Apple’ın bu yazılımını kıran Mert Erdir, başka bir yoldan güncelleme yapmayı başardı.

Tek kuruş harcamadan akıllı telefonu iPhone’a yenilenen yazılımı yükleyen Erdir, sistemdeki bir açıktan yararlandığını açıkladı. Erdir sosyal paylaşım sitelerine yaptığı açıklamada “Amacım kimseye zarar vermek değil, sadece aşık olduğum Apple şirketinin ve belki bir gün tanışabileceğim Steve Jobs’un dikkatini çekmek. Bana Twitter’dan ulaşabilirsiniz. Bu yazılımı param olmadığı için kırdım, bu yüzden hevesli genç bir yazılımcıya bağışlarınızı bekliyorum” dedi. Konuyla ilgili Apple’den herhangi bir açıklama gelmedi.

Day Walker
09-06-2011, 09:38
Helal olsun inş. apple bu çocukla irtibata geçer ve işe alır.

aslan
09-06-2011, 09:38
Oğuz abi başı belaya girmesinde

qatrio
09-06-2011, 09:39
Adam liseli beyler ne yapsa yeri :D şaka biyana ne varsa bizde var onlar yapıyo olabilir ama biz geliştiriyoruz.. ;)

Kakus
09-06-2011, 09:40
Steve Jobs'a kendini tanıtıp E-Mail attığı takdirde cevap verecektir. Steve Jobs bayılır son kullanıcı E-Mail'lerini cevaplamaya... :)

EM-RE
09-06-2011, 09:42
Şu çocukla tanıssamda şu telefona pratik yoldan müzik atmasını öüretse bana :D Yazılımda filan gözüm yok :D

Yigit-Y
09-06-2011, 09:44
yanlışlıkla yapmış olmasın gürcistanda da bir nenemiz fiber hattını kopartmıştı tüm net kopmuştu sonra adı nene hacker olmuştu :D

Day Walker
09-06-2011, 09:45
arkadaşlar io5 yazılımı şu anda developer ve hackerler için hazırlandı ve iphonelarının udid kaydını veren seçilmiş kişilere verildi.
Bu çocuk beta sürümünü kendi başına indirmiş.Yani bu adamın gelip elini sıkmaları lazım.

DENON
09-06-2011, 09:48
helal olsun kardeşime :D
demekkı bu çocuk apple ın yazılımcılarından daha iyi biliyor bu işi :D

cem
09-06-2011, 09:50
reyis anlatiyo, posterler cok iyi ama ;

v0tAzhQOBJg

tool
09-06-2011, 09:50
jailbreak redsnow falan degil neden bukadar sisirildi anlamadim

Day Walker
09-06-2011, 09:52
jailbreak redsnow falan degil neden bukadar sisirildi anlamadim

İO5 in jailbreak ide geldi :D

otuzdört
09-06-2011, 09:55
kesin pampacı inci lerden :D

VteC_MaNiaC
09-06-2011, 09:58
Şu çocukla tanıssamda şu telefona pratik yoldan müzik atmasını öüretse bana :D Yazılımda filan gözüm yok :D

uaheuaheuaheuaheuaheuaheuaueh olm benimde tek hayalim bu :D

Kakus
09-06-2011, 10:07
Ulan varya bu kesin yanlışlıkla yapmıştır bunu. Kurcaliym derken bulmuştur.

Posterleri de keeesssttt :D

semprimena
09-06-2011, 10:20
arkadaşlar io5 yazılımı şu anda developer ve hackerler için hazırlandı ve iphonelarının udid kaydını veren seçilmiş kişilere verildi.
Bu çocuk beta sürümünü kendi başına indirmiş.Yani bu adamın gelip elini sıkmaları lazım.
İos 5 yüklemek isteyen shift+update (restore değil) ile yükleyebilrler arkadaşlar. Ancak buglarla dolu bir beta şu anda tavsiye etmem...

DR808
09-06-2011, 10:49
Adam liseli beyler ne yapsa yeri :D şaka biyana ne varsa bizde var onlar yapıyo olabilir ama biz geliştiriyoruz.. ;)

Hahahahah Sana cok katılıyorum dostum :D Helal olsun cocuga ıns ıse alınır hayatını degıstırır !