Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Polisler kendilerini neden çok yüksekte görüyorlar

Mivec_4G63
09-06-2011, 12:32
Altı üstü bir memursun sen de... Bir işlem yaparken niye ses tonunu yükselterek azarlama vari konuşuyorsun, öyle olunca tatmin mi oluyorsun ? Velhasıl ruhsat çıkarmak için emniyete gittim, verdim evrakları memura. Biraz inceledikten sonra bu evrakları niye buraya getirdin git nerede oturuyorsan oraya götür orada işlemini yapsınlar dedi. Ek-1 belgelerini nası birbirinden ayırıyor polat alemdar misali... Dedim burası bana daha yakındı buraya geldim, yok hala diyor ben bunun işlemini yapmam ,burada oturan adam nere gidecek falan demeye başladı. Burada işlem yapmak benim yasal hakkım, evrakları geri verin sizi şikayet edeceğim dedim, burada bir saattir azarlama vari konuşuyorsun birşey demiyorum sen sonuçta burada bir kamu hizmeti sunuyorsun insanlarla konuşmayı bilmiyorsan senin burada işin ne dedim? adam delirdi çıldırdı adeta. Evraklarımı ver diyorum, bir yandan işlem yapıyor dumur vaziyette. Neyse halettik işlemleri güç bela. Ruhsatı almak için randevu tarihimi alıp uzaklaştım. Madem burada ben bu işlemi yapabiliyorum niye bu kadar arıza çıkartıyosun? Sonuç olarak günümün tamamını sinirli geçirmeme sebep olan şahsa buradan selamlarımı yolluyorum.

edit: Genelleme yapmış gibi olmayayım, arada insan gibi davranan, görevini gereği gibi yapan polisler de var.

DENON
09-06-2011, 12:35
onlarıda mazur görmek lazım günde 1000 çeşit insanla uğraşıyorlar , sen tamamen haklısın evet aynen dediğin gibi oluyor ama yınede onların işide zor

34btr1907
09-06-2011, 12:37
tabiki genelleme yanlış olur bazen muhattap oldugum polisler arkadaş kanka gibide muhabbet edebiliyor bazen senin bahsettıgın gibide her insanda her meslekte karşılaşılabileceği gibi var bu meslektede ama en büyük faktör o saate kadar pek bişey yapmamış insan ilişkileri zayıf kişilerde rastlamak mümkün bu duruma ... bi laf vardı eğer birini gerçekten tanımak istiyorsan ona yetki ver tarzında vs vs bişeydi tam hatırlayamadım :))

Mivec_4G63
09-06-2011, 12:38
onlarıda mazur görmek lazım günde 1000 çeşit insanla uğraşıyorlar , sen tamamen haklısın evet aynen dediğin gibi oluyor ama yınede onların işide zor

Ben gayet iyiniyetli olarak sakin sakin işlemlerimi yapmaya gitmiştim, yani benim adama karşı herhangi bir yanlış hareketim olmadı. Madem öyle sinirlenmeyen sabırlı adamlar alacaksın işe o zaman. Yani durduk yere benim sinirimi bozmaya hakkı yok kimsenin.

TaGo
09-06-2011, 12:39
Polislerin genelde anlayışlı ve görgülüleri SİVİL olarak görev yapanları. UNİFORMALI olanlarsa genelde en uzak durulası olanlar.

Mivec_4G63
09-06-2011, 12:42
Bazıları var , tamam amirim bu seferlik yap, o kadar yol geldim gibilerinden laflar bekliyor. Ancak eğer yasal bir hakkın varsa bunu kullanmak senin en doğal hakkın. Bazıları kendini tatmin edecek diye kendini küçük düşürmeye gerek yok diye düşünüyorum.

34btr1907
Polislerin genelde anlayışlı ve görgülüleri SİVİL olarak görev yapanları. UNİFORMALI olanlarsa genelde en uzak durulası olanlar.

askerdede öyle değilmi..rütbeler koldaysa uzak dur omuzdaysa sorun yok

eğitim işte polislerdede genelde dediğin gibi ,sivil demişssin ünv faktörü buda

DENON
misal ben polislerin özellikle asayiş, narkotik, ve hırsızlık masasında görevli sivil olanların şu cümlelerini çok seviyorum
SİVİL POLİS ÜNİFORMALI EKİPTEKİ MEMURA SESLENIYOR

ALALALALALALALALALAL

:D :D

Mivec_4G63
09-06-2011, 12:44
misal ben polislerin özellikle asayiş, narkotik, ve hırsızlık masasında görevli sivil olanların şu cümlelerini çok seviyorum
SİVİL POLİS ÜNİFORMALI EKİPTEKİ MEMURA SESLENIYOR

ALALALALALALALALALAL

:D :D

-napıyonuz lan burada ?
+namaz kılıyoruz amirim
-sabah namazı kaç rekat ?
+hmm beşş
- al bunu al bunu.. al al al topla bunları

orkun-07
09-06-2011, 12:47
tamamen hükümet politikası.polis devleti olduk diyorlar bosuna demiyorlar.size öyle konusan polise sizde aynı şekilde cevap vermenizi tavsiye ederim.ozaman 1 adım geri atıyorlar emin olabilirsiniz

FaBeRgE
09-06-2011, 12:47
tabiki genelleme yanlış olur bazen muhattap oldugum polisler arkadaş kanka gibide muhabbet edebiliyor bazen senin bahsettıgın gibide her insanda her meslekte karşılaşılabileceği gibi var bu meslektede ama en büyük faktör o saate kadar pek bişey yapmamış insan ilişkileri zayıf kişilerde rastlamak mümkün bu duruma ... bi laf vardı eğer birini gerçekten tanımak istiyorsan ona yetki ver tarzında vs vs bişeydi tam hatırlayamadım :))

bence genelleme yapmak doğru olur,

neden derseniz genelleme kelimesi çoğunluk varsa kullanılır,

benim gördüğüm 10 polisten 8'i bu şekilde bi havalarda,kendini birşey sanıyor.

düzeltme: Türk halkına yetki verdin mi toto direk kalkıyor :)

DENON
09-06-2011, 12:49
konuyla alakası var diye yazıyorum , bursada mobesler koyulmadan önce rollıng yaptıgımız vakıf yolu denen yerde varız 30 arac falan , neyse yaptık rollıngı yol kenarında toplandık baktım polısler gelıo bize dogru lan naapalım naapalım kaçmayın dedım bagajdan cıkardım türk bayragını tutturdum kaputun üstüne , polısler geldı naapıonuz lan burda

cevap : asker gecırıyoruz abı
polis : haaa iyi cok gürültü yapmayın

:D

DOHC
09-06-2011, 12:54
askerdede öyle değilmi..rütbeler koldaysa uzak dur omuzdaysa sorun yok

eğitim işte polislerdede genelde dediğin gibi ,sivil demişssin ünv faktörü buda

Tam tersi, rütbe omuzda ise adam subaydır. Uzak dur :) Kolda (pazu bölgesi) ise astsubaydır, boşwer..........

onursumer
09-06-2011, 12:55
ehliyetimi yenilerken işlem yaptırmaya gittiğim bolumde oturan kadını bidaha gormek istemiyorum o nasıl bi surat ifade ...

bende hizmet sektorundeyim yoğun çalışıyorz nelerle karşılaşıyorz ama bir sonraki gelene yansıtmıyoruz bunu işimiz bu zaten ...

TEQUILA
09-06-2011, 12:57
kimse işini severek yapmıyor, temel sorun burda.
Bide üzerine arkanda devlet, üzerinde üniforma varsa herhangi bir sebeple bozuk olan moralinle karşındakinin ağzına s......sın.

onur_S
09-06-2011, 12:59
g.tü sıkmamıştır iş yapmaya.oturduğu yerden kazanıyo zaten.

cgty06
09-06-2011, 13:01
Yaklaşık 1 hafta kadar önce arkadaşımın babası vefat etti. Biz de baska bi arkadasımla taziyeden sonra kapının önünde duruyoruz. Hadi bi turayalım kafa dağıtalım dedim. Evimizin 1 arkası cadde oradan geçiyoruz Rutin gbt sorgulaması varmıs binaların arasına polis arabasını gizlemişler. Neyse ordan geçerken beyler kimlikler dedi verdik o sırada bi çakal grubu geliyo polisi görünce kaçtılar felan neyse bunlar kovaladı yakalayamadı. 5 dk felan beklerken zaten yorgunum arabaya yaslanmışım. Pmyo dan yeni mezun olmuş neredeyse benimle yaşıt polis: şşş koçum yaslanma arabayı çiziyon diye bağırdı :S. koçum moçum ne ayak demeye kalmadan arabadaki polis arabadan indi kolumdan tuttu arabanın arkasına çekiyo beni. Hayırdır abi dedim sen dedi asker kaçağısın :S. Dedim abi nasıl olur ben okuyorum. Ne bölümü okuyon dedi ben de mühendislik abi al bu da kimliğim dedim. Neyse gösterme araman varmış diye beni kendi mahallemde arka kafes olan bölüme oturttu. millet bana bakıyo. diyorum abi nasıl olur okulun tecil ettirmesi lazım yok lan kaçakmıssın iste! diyo. sonra arabaya bindiler 2si önde telefonla konusurmus gibi yapıyo gülüyo felan. Abi şakamı yapıyosunuz diyorum o yeni yetme yok koç şaka yapar gibi bi halimiz mi var diyo. rahat bi 5 dk o kafesli yerde bekledim bunlar indiler sigara felan içiyolar. sonra geldi kapıyı açtı ne dese beğenirsiniz..:icon_wack Kardeş sana şaka yaptık..!! kızmadın değilmi bize???..!. Dedim şakanızı s...rim. böyle şakamı olur poliscilik mi oynuyosunuz burda.. Dumur bakakaldılar arkamdan. Sonra ilçe emniyette müdür bi abimiz var hemen yanına gittim anlattım durumu. ''Şaka yapacak kadar boş zamanları var demekki onların''. dedi Sonra teşekkür ettim çıktım. Son 1 haftadır hiçbirisini görmüyorum burda.
Kendilerini ne sanıyolar üniforma üstlerinde olunca anlamış değilim...

Ranthor
09-06-2011, 13:08
güvenlik güçleri hakkın da yorumları public 'de yazmayınız