PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TEMA Meşe Projesi



facia
29-08-2007, 13:42
Meşe Projesi nedir?

Tarihte "Meşe Denizi" olarak bahsedilen Anadolu'da bugün 6.500.000 hektar alanı kaplayan meşe ormanlarının 5.750.000 hektar alanı bozuk ve çok bozuk meşe ormanlarından oluşmaktadır.
TEMA Vakfı - Orman Bakanlığı işbirliği ile1998 yılından beri sürdürülen "Meşe Projesi" dünyanın en büyük ağaçlandırma projelerinden biridir.
Yurt çapında 1 milyon hektar alanda sağlıklı meşe ormanları oluşturmayı hedefleyen "Meşe Projesi" meşe tohumu ekimi, meşe fidanı dikimi ve canlandırma kesimi (meşe rehabilitasyonu) çalışmalarını hedeflemektedir. Projenin toplam maliyeti 1,8 milyar $'dır.
TEMA Vakfı'nın Orman Bakanlığı ile işbirliği sonucu, başta halkımız olmak üzere özel - kamu sektörü, Türk Silahlı Kuvvetleri, Eğitim Kurumları'nın destekleriyle 1998-2004 yılları arasında 640 milyon adet tohum toprakla buluştu.
Bu proje dünyamızın içinde bulunduğu küresel ısınma tehdidine karşı mücadeleye, Türkiye’nin katkı projesidir.
Neden Meşe ?
1. Ülkemizin her coğrafi bölgesine yayılmış 18 türü vardır.
2. Derin ve saçak kök sistemi ile toprağı korur, erozyonu önler,
3. Yeraltı sularının geçirgenliğini artırır, yağış sularını yeraltına indirerek yeraltı sularının, kaynakların ve akarsuların beslenmesini, sürdürülebilirliğini sağlar,
4. Çeşitli hayvanlara doğal barınak olur,
5. Yaprakları ve meyvaları ile toprağı ve hayvanları besler, ıslah eder,
Ekolojik, ekonomik ve biyolojik değere sahiptir.
6. TEMA Vakfı, 1992 yılında Türkiye'nin geleceğini tehdit eden erozyon ve çölleşme tehlikesine karşı toplumsal duyarlılığı arttırmak ve bu mücadelenin bir devlet politikası haline getirilebilmesi sağlamak için kurulan 265 bini aşkın gönüllüsü bulunan bir sivil toplum kuruluşudur. TEMA Vakfı bu mücadelesini kamuoyunun desteğiyle ağaçlandırma projeleri, erozyon önleme amaçlı kırsal kalkınma, mikrohavza, mera ıslahı, doğal varlıkları koruma amaçlı örnek projeler uygulayarak sürdürmektedir. TEMA Vakfı'nın projeleri ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.
Ben de Meşe Projesine katılmak istiyorum !

Şubelerden Katılım:

En az 9 adet tohum için 3,00 YTL. ve katlarını aşağıdaki hesap numaralarına tüm şubelerden ücretsiz havale yapabilirsiniz. Talep etmeniz durumunda en az 6 YTL tutarındaki 18 tohumluk bağışınıza sertifika hazırlanmaktadır. Sertifika istiyorsanız, bağış bilgilerinizi içeren dekontu ve irtibat bilgilerinizi 0212 281 11 32 nolu faksa göndermeniz yeterlidir.
Banka Şube Hesap No
Ziraat Bankası Levent 1576822-5001
Halkbankası Beyoğlu 16000001
HSBC Merkez 706-012-0412-282
Kolay Katılım:

Yapı ve Kredi Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, Denizbank, Akbank ve Tekfenbank’ın ATM makinalarından tek tuşla projeye katılabilirsiniz.
İnternet yoluyla katılım:

İş Bankası , Akbank, ve HSBC Bank’ın internet sitelerindeki Meşe Katılım Formu'nu tıklayarak kredi kartı bilgilerinizle güvenli biçimde katılabilirsiniz.
Kredi Kartı Yoluyla Katılım:

Dilersiniz Kredi Kartınızla Online Meşe Bağışında bulunabilirsiniz.
www.qsms.net Yoluyla Katılım:
"Türkiye İçin 100 Milyon Mesaj: TEMA Vakfi, ozyasar.NET arasında imzalanan protokolle, TEMA Vakfı'nın 1998 yılından bu yana Çevre ve Orman Bakanlığı işbirliği ile sürdürdüğü Meşe Projesi çerçevesinde meşe tohumlarını toprakla buluşturacak "Türkiye için 100 milyon mesaj" kampanyası başlatılmıştır.
Proje çerçevesinde herhangi bir ücret ödemeksizin adınıza 20 sms reklam gönderilmesine izin verdiğiniz takdirde, adınıza 9 meşe tohumu toprakla buluşturulacaktır. Türkiye de ilk defa uygulanan hedef kitle temelli Türkiye İçin 100 Milyon Mesaj Projesi'nde amaç yüksek katılım sağlanması ve reklam verecek sponsorlar ile meşe tohumlarının ekimi için gerekli desteğin teminidir.
Bu projede ozyasar.NET, TEMA Vakfi ile arasında imzalanan protokol gereğince bağısçıdır. TEMA Vakfi tüzel kişiliğinin protokolde geçen işbirliği sınırları dışında; www.qsms.net web sitesi ile ilgili herhangi bir hukuki ilişkisi yoktur. TEMA Vakfının bu web sitesi veya sahipleri ile herhangi bir ortaklığı yoktur. Projedeki tüm çalısmalar TEMA tarafindan sürekli denetlenmektedir

Eriador
29-08-2007, 13:46
Tema da olmasa ne olcak bu yeşilliklerin hali bilgilendirme için tşk ler en yakın bi banka ya gidip elden geldikce bi yardm yapıcam

Dragger
29-08-2007, 15:09
Paylasım icin tesekkürler.

Hersey otomobil modifiyesi degildir aradabir hatırlamak lazım :)

facia
31-08-2007, 08:24
Paylasım icin tesekkürler.

Hersey otomobil modifiyesi degildir aradabir hatırlamak lazım :)

Evet ama sadece 2 kişinin dikkatini çekmesi düşündürücü :) Sadece 1lt benzin parası söz konusu olan atla deve değil..

Yiğit G.
03-09-2007, 10:42
teşekkürler