PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford Focus Ztech

Burak E.
11-06-2011, 18:58
arkadaşlar 2001 Ford Focus Sport 2.0 Ztech Nasıldır bi bilginiz Varmı yakın zmanda alabilirim
şimdiden teşekkürler

OnurD.
11-06-2011, 19:02
Daha yeni aldık bitane. Uzun yıllardırda Ford kullanırım ve çevremde de fazlasıyla vardır. tek sorunu ST ismini çok fazla hakeden bir araç değil :) Gerçi açılımı sport trend ama olsun :)

Kesinlikle tavsiye ederim, yakıtı, sağlamlığı ve yol tutuşu çok çok iyi. Ufak tefek oynamalarla dahada performansı arttırılabilir.

Ozan Özer
11-06-2011, 19:28
2.0 Motor araç alıyorum hakkını versin;inanılmaz gitsin diye düşünüyorsan alma hiç:)
Kullanımı keyifli;tasarımı bana göre halen güzel;hor kullanılmamışsa asla seni üzmeyecek bir araç.Merak ettiklerin tam olarak neler? Yakıt olarak hiç hesaplama yapmadım açıkcası ama korkunç bir yakıtı yok.

Burak E.
11-06-2011, 20:08
Yol tutuş Olsun 2.0 olsun ama az yaksın performance yeteri kadar olsun yeter ögrenci arabası :) görünüş zaten süper tek jant almak lazım gibi ayrıca teşekkürler

Y.Emre
11-06-2011, 20:14
yol tutuş iyidir.. yakıt üzmez ama, performans aşırı besleme olmadıktan sonra kolay değil.. bakımlıysa sağlamdırda..

bide 5cm falan basınca orjinal jantıda hoş geliyo bana :)

SifirinciMurat
11-06-2011, 20:23
Daha yeni aldık bitane. Uzun yıllardırda Ford kullanırım ve çevremde de fazlasıyla vardır. tek sorunu ST ismini çok fazla hakeden bir araç değil :) Gerçi açılımı sport trend ama olsun :)

Kesinlikle tavsiye ederim, yakıtı, sağlamlığı ve yol tutuşu çok çok iyi. Ufak tefek oynamalarla dahada performansı arttırılabilir.

bornovadaki gri arabayı mı aldınız?

Burak E.
11-06-2011, 20:39
yol tutuş iyidir.. yakıt üzmez ama, performans aşırı besleme olmadıktan sonra kolay değil.. bakımlıysa sağlamdırda..

bide 5cm falan basınca orjinal jantıda hoş geliyo bana :)

Düşünüyorum alır almaz 5 veya 3 lük yay takmayı orginal jantları cok güzel

OnurD.
11-06-2011, 21:05
bornovadaki gri arabayı mı aldınız?
Bu Özurfanın karşısında duruyodu yanyolda, onu diyorsan evet. Arkadaşıma almmıştık o aracı, planları değiştirdi satmaya karar verdi koydu oraya, dayanamadık Biz aldık :) Geçmişini bildiğimiz bakımlı güzel bir araç. sağında solunda sürtük ezik çizik var sadece onlar can sıkıyor. İlk sahibi doktordan almıştık zamanında, yabancıya gitmemiş oldu.

Mutu
11-06-2011, 21:07
Performans olarak çok kötü değil fakat 2.0ın hakkını verememesinin nedeni biraz da ağırlığı. O fiyatlara alınabilecek en donanımlı kaza yaptığında en sağlıklı içinden çıkabileceğin, fiyatları uçuk olmayan modeldir. Daha yeni arkadaşım sattı 17bine, 2. sport trendiydi 3.yü arıyor şimdi. Hiç bir spor arabanın arka koltuğuna oturmak insanı rahat ettirmez ama bunun ki gayet iyi :) Atiker lpgyle 20-25 kuruş arası yakıyor şehiriçi. :) Gider olarakta çok kötü değildir, eğer 4bin üstü denersen 206 gtinin peşinde oluyor, ağırlık farkına rağmen :)

Burak E.
11-06-2011, 21:24
Performans olarak çok kötü değil fakat 2.0ın hakkını verememesinin nedeni biraz da ağırlığı. O fiyatlara alınabilecek en donanımlı kaza yaptığında en sağlıklı içinden çıkabileceğin, fiyatları uçuk olmayan modeldir. Daha yeni arkadaşım sattı 17bine, 2. sport trendiydi 3.yü arıyor şimdi. Hiç bir spor arabanın arka koltuğuna oturmak insanı rahat ettirmez ama bunun ki gayet iyi :) Atiker lpgyle 20-25 kuruş arası yakıyor şehiriçi. :) Gider olarakta çok kötü değildir, eğer 4bin üstü denersen 206 gtinin peşinde oluyor, ağırlık farkına rağmen :)

Teşekkür ederim cok acıklayacı oldu bu :D en yakın zmanda almaya gidiyorum

Mutu
11-06-2011, 22:12
Sen ona bakarsan,o da sana sıkıntı yaratmaz, sunroof klima yaz için çok iyi :)

5 cm fk yay almıştık şuan 215 gibi bir rakama satılıyor, yakıtı iyi. Tek kötü yanı vergi o da yaşı 10 olduğu için uygun oluyor. :)

Burak E.
11-06-2011, 22:34
sunroof elektirikli degil galiba ben onu elektiriklige cevirmek istiyorum inş mümkündür. Ben her zman arabama bakmışımdir bakımlar eksiksizdir bi o kötülügü var sanırım elektirikli sunroof olmaması

Mutu
11-06-2011, 22:43
Evet manuel sunroof. Ama hoş yarım açabiliyorsun falan. Sanmıyorum elektrikliye çevrilmesi kolay olsun. Uygun motor, ünitenni yerleştirilmesi v.s :)

OnurD.
11-06-2011, 22:52
Manuel suroof iyidir, bozulmaz etmez daha iyi. Ot. sunroof istiyorsan 1.6darkline alacaksın ;)

oğuz
11-06-2011, 22:54
gazlı ST bulursan on numero. gidişi de tatminkar. ufak dokunuşlarla zevkli olur. 5 cm yay egzos filtre. bide hıdır oldumu peh peh

Kadyr
11-06-2011, 22:57
Clio rs tercih ederim gidis olarak.ama konfor ic hacim tek kapiya gore falan guzel araba ama insan 2.0 duyunca daha fazla guc bekliyor

ruudvan
11-06-2011, 23:00
arkadasımda vardı bn keyıfle suruyordum kı genclık zamanımızda 200 le durmaksızın serıt degıstırdıgımı bılırım.ama bızde coıl de vardı

Burak E.
11-06-2011, 23:03
clio rs felan pek bana uymuyor kısacası arabaya sıgmıyorum desem yeridir :D boydan dolayı :) zor işlerin adama oldugum için yaparımda daha sonra yaparım elektirikli sunroof olayını :) 1.6 darklıne baktım ztech yan yanaydılar zaten ama ztech ayrı bi güzel geldi gözüme :D

Burak E.
11-06-2011, 23:05
aldıgımda colı veya yay düşünüyorum 200 felan iyimiş ya :)

brkkksln
11-06-2011, 23:08
bakmıştım bi ara st130 lara ama bence o motoru boşuna koymuşlar o araca.hiç tatmin edici değil hiç.
yakıtıda öğrenci işi falan asla değil.şehir içi 12lt den aşağı düşeceğini sanmıyorum o aracın yakıtının.
manuel sunroof iyi bozulmaz etmez kolay kolay ama bence olmaması gereken bi durum.elektrikli yapılmış olsa çok iyi olurdu.
oturuş pozisyonunuda sevmedim hiç.koltuk yükseklik ayarı falan var ama kendime uygun pozisyonu hiç bulamadım.

1.6 st lere bak derim çok performans derdin yoksa.

OnurD.
11-06-2011, 23:10
Şöylede birşey var, darkline sahipleri uçmuş biraz 17.500-18.00den aşağı darkline yok :)

Y.Emre
11-06-2011, 23:14
aldıgımda colı veya yay düşünüyorum 200 felan iyimiş ya :)

focuslar -alt takımları düzgünse araba genel olarak bakımlıysa- kendi sınıfına göre iyi yol tutar.. 3kapısıda 5 kapısıda

SifirinciMurat
11-06-2011, 23:20
Bu Özurfanın karşısında duruyodu yanyolda, onu diyorsan evet. Arkadaşıma almmıştık o aracı, planları değiştirdi satmaya karar verdi koydu oraya, dayanamadık Biz aldık :) Geçmişini bildiğimiz bakımlı güzel bir araç. sağında solunda sürtük ezik çizik var sadece onlar can sıkıyor. İlk sahibi doktordan almıştık zamanında, yabancıya gitmemiş oldu.

evet o araba. ezik mezik ama düzgün olduğu belliydi. yolumun üstünde olduğundan işe gidiş dönüşte hep görüyordum, bir ara benim de aklımı çeldi ama sonra bu işleri bıraktığımı hatırlayıp vazgeçtim. araba yarıştırmaya pek uygun olmasa da ferah ferah binip rampada bayırda perişan olmamak için güzel bir seçim.

Mutu
11-06-2011, 23:30
2.0 130 hp daha tatminkar olması gerekiyor diyenler 106 alıp tabut gibi sıkışıp ölümü gerçekten hissedebilir. :) Focus, güven veriyor, frenleri olsun, virajlarda standart hali dahi güven veriyor. 200de rahat hissedebilirsin. Ayrıca asr(standart) mevcut. Esp ise opsiyonel, klima havayastığı fazlalık olarak değil güvenlik için önemli olduğu için standart. O yüzden yavaş bu arabalar, yavaşta değiller de, diğerlerine göre biraz daha hantal. Ama eminim bin tona düşürüksün ağırlığı o zaman görün nasıl tatminkar ;)

OnurD.
11-06-2011, 23:43
evet o araba. ezik mezik ama düzgün olduğu belliydi. yolumun üstünde olduğundan işe gidiş dönüşte hep görüyordum, bir ara benim de aklımı çeldi ama sonra bu işleri bıraktığımı hatırlayıp vazgeçtim. araba yarıştırmaya pek uygun olmasa da ferah ferah binip rampada bayırda perişan olmamak için güzel bir seçim.

Aynen, Araçta dört kişiymiş, klima açıkmış hiç farketmiyor rampada baya baya iyi asılıyor. Bu arada araçta parmak kadar bile boya(değişen) yok. A-Z ye herşeyi yeni aracın. Silecek lastiklerinden, aküsüne, lastiklerinden egozuna kadar herşeyi yeni ve fatura-garantileri mevcut. doktor amcam iyi bakmış araca :)

Bu arada ruhsatta 1100küsür kg yazıyor çokta ağır sayılmaz. Hantal dediğimiz arabada bu arada hothatch olarak satılmış olan 206gti dan çok da yavaş değil. 2bin devirden başlıyor asılmaya 6700dd e kadar asılıyor. Bence gayet iyi. ST170 headers, 63lük düz ve güzel bir egzoz. Filtre kiti ve güzel bir chiple 150hp hiçte zor değil gibi.

dipnot: Şüpheyle yaklaştığım FK 50mm yaylar beklediğimden iyi çıktı.

Temiz denk getirilinirse kesinlikle tavsiye ederim.

Kadyr
11-06-2011, 23:45
sahıbındende yazan fıyatlara aldanmayın gıdın pazarlık yapın en az 2 bın asagısı :) cok perf beklemıyorsan muratımın dedıgı gıbı alınır.yoksa ben rs cıyım :D rs ten yana olurum

Burak E.
11-06-2011, 23:51
acıkcası motor cok yakar ama saglamlık konusunda güvenlik konusunda iyidir. benim için önemli olan güvenlik ve saglamlık

Burak E.
11-06-2011, 23:52
sahıbındende yazan fıyatlara aldanmayın gıdın pazarlık yapın en az 2 bın asagısı :) cok perf beklemıyorsan muratımın dedıgı gıbı alınır.yoksa ben rs cıyım :D rs ten yana olurum

ben rs,gt,gtı,vtı fark etmez :D arabam dıştan güzel görünsün biraz oynayabiliyim saglam ve güvenilir olsun yeter bana :)

Mutu
11-06-2011, 23:52

O kadar da öldürme moruk piyasayı. İleri de ben de almayı düşünüyorum, sıkılınca nasıl satıcam :eek:

focus musty35
11-06-2011, 23:59
kardesım doktorun arabasını aldıysanız ılk sahıbı herhalde bızım mahalledekı olması gerek abının ısmını pek hatırlayamadım ama esmer bırı :) arabası temızdı dedıgın gıbı ufak tefek cızık gocuk oda normal yanı kazasız belasız :)

focus musty35
12-06-2011, 00:06
bu arada

ST170 headers, 63lük düz ve güzel bir egzoz. Filtre kiti ve güzel bir chiple 150hp hiçte zor değil gibi demıssın bunlarla araba 157 160 arası mınumum cıkıyor ve cok farklı gıdısı oluyor

bu arada eskı fordcuyuz ilk fordum :D 2003 senesi ılan tarihi baya ılersi :D bu foto ben hala bugune kadar bole şık ve ıyı duran focus gormedım benım 4 kapıda baska

http://i52.tinypic.com/2mqqpaq.jpg

http://i54.tinypic.com/2wpjbd2.jpg

Burak E.
12-06-2011, 00:13
senin focusa hayranım zaten kumburgaza geldiginde bayabi inceleme fırsatım olmuştu keyif in önünde :)

OnurD.
12-06-2011, 00:14
kardesım doktorun arabasını aldıysanız ılk sahıbı herhalde bızım mahalledekı olması gerek abının ısmını pek hatırlayamadım ama esmer bırı :) arabası temızdı dedıgın gıbı ufak tefek cızık gocuk oda normal yanı kazasız belasız :)

İlk sahibi aynen , Necat diye bir arkadaşıma aldık, oda 1gün kullandı sadece sonra satmak durumunda kaldı düşeş bir araba buldu diye biz aldık yabancıya gitmesin diye :)

Kadyr
12-06-2011, 00:20
O kadar da öldürme moruk piyasayı. İleri de ben de almayı düşünüyorum, sıkılınca nasıl satıcam :eek:

kankım sana rs aldırırım ben ahah :D
olum her araba ıcın ole sahıbınden pıyasasına bakma pazara cık anlıyorsun :)

Mutu
12-06-2011, 00:26
kankım sana rs aldırırım ben ahah :D
olum her araba ıcın ole sahıbınden pıyasasına bakma pazara cık anlıyorsun :)

Görende piyasadan haberim yok sanacak neysem :D

Ben de arkadaşımın sattığı focustan 1-2 fotoğraf koyayım.

fk 5 cm yay vardı.

http://i54.tinypic.com/r8yr2c.jpg

Bu da yıkama ve hızlı cila sonrası :D

http://i54.tinypic.com/wmmuc5.jpg

Burak E.
12-06-2011, 00:30
bu resimlerden sonra gerçekten alasım geldi focus :)

focus musty35
12-06-2011, 00:35
http://i53.tinypic.com/33llahg.jpg

focus iyidir ;)

Burak E.
12-06-2011, 00:45
Senin focus kumburgazda bayabi takılıyordu zmanında :) aslında şimdi bende orda degilim :)

focus musty35
12-06-2011, 00:55
Senin focus kumburgazda bayabi takılıyordu zmanında :) aslında şimdi bende orda degilim :)

kumburgaz derken karıstırıyrsun sanırım bu ıkı focusa ızmır dısına cıkmadı cunku :)

Burak E.
12-06-2011, 12:15
alla alla istanbulda olan bi focus vardı seninkine benzeyen karıştırdım sanırım :D istanbulda varmıydı böyle bi focus o yüzden özür karıştırmış olabilir :)

slhdmr34
12-06-2011, 21:32
Burak, o baktıgın araba benim eski arabam olabilir, kumburgazda fln da gorme ihtimalin cok yuksek cunku, Amerikan panjur sinyalli panjur vardı oradan emin olabilirsin ;)

ProdriveSTI
12-06-2011, 21:45
Focus'a binip az yaksın kuramından vazgeçin,yaktığı benzinin hakkını veren bir otomobil değil,2005 1.6 focus sahibiyim lpg yok aracımda 50-55 kuruş yakıyor km'de.

DetailEF
12-06-2011, 21:51
Focus'a binip az yaksın kuramından vazgeçin,yaktığı benzinin hakkını veren bir otomobil değil,2005 1.6 focus sahibiyim lpg yok aracımda 50-55 kuruş yakıyor km'de.

Benzin pahalı ondan olmasın :)

EREN34
12-06-2011, 21:52

Benim 2.0 Megane o kadar yakmıyor ama:)

DetailEF
12-06-2011, 21:53
Benim 2.0 Megane o kadar yakmıyor ama:)

Renault ile Ford bambaşka cumhuriyetler sevgili kardeşim. Ford her zaman 1 gömlek fazla yakar, ama benzininde maşallahı var, arabalar az yakıyor benzin pahalı :)

DetailEF
12-06-2011, 21:56
Ztech nedir bu arada ? Zetec olmasın o :soru:

Ufuk
12-06-2011, 22:00
Güzeldir zetec iyidir.4500'den sesi incelir gidişinde ufak bir değişim olur.Ama vtec gibi falan değil kesinlikle ufak bir değişim olur sadece.Ford hakkında bilgisi olanlar yazmış zaten konuya.

EREN34
12-06-2011, 22:04
Renault ile Ford bambaşka cumhuriyetler sevgili kardeşim. Ford her zaman 1 gömlek fazla yakar, ama benzininde maşallahı var, arabalar az yakıyor benzin pahalı :)

Ford ve Opel cömertkar benzin konusunda.O konuda hem fikiriz. TEk olay litre fiyatında değil onu çıtlatayım dedim;)

DetailEF
12-06-2011, 22:06
Ford ve Opel cömertkar benzin konusunda.O konuda hem fikiriz. TEk olay litre fiyatında değil onu çıtlatayım dedim;)

Moruk tek olay madem litre fiyatında değilde ne? Benzin şu an 2 tl olsa bu muhabbeti bana yapar mıydın :D

EREN34
12-06-2011, 22:07
Moruk tek olay madem litre fiyatında değilde ne? Benzin şu an 2 tl olsa bu muhabbeti bana yapar mıydın :D

Benzin 2 TL olsa ben 2.0 arabaya binermiydim sence kardeşim:D

DetailEF
12-06-2011, 22:08
Benzin 2 TL olsa ben 2.0 arabaya binermiydim sence kardeşim:D

Ben burda olur muydum sence :hehe:

ProdriveSTI
12-06-2011, 22:09

oda var tabi ama sınıfındaki diğer araçlar arasında çok yakıyor genede...

1. ve 2. vites 4000 devire kadar aracın sesini sevmiyorum,ama çok güçlü alt devirleri birazda üst devirleri güçlendirip motoru modladık mı tadından yenmez hesabı süper olur :)

DetailEF
12-06-2011, 22:12
oda var tabi ama sınıfındaki diğer araçlar arasında çok yakıyor genede...

1. ve 2. vites 4000 devire kadar aracın sesini sevmiyorum,ama çok güçlü alt devirleri birazda üst devirleri güçlendirip motoru modladık mı tadından yenmez hesabı süper olur :)

Ben böyle yürümeyip yapılınca yürüyen sürpriz arabaları gerçekten çok seviyorum, hep hayalimdi bi SportTrend almak böyle içini komple söküp f/h/e yazılım emme gömme port polish falan dayayıp yürütmek. İnşallah bir gün yaparız :)

ProdriveSTI
12-06-2011, 22:15
Ben böyle yürümeyip yapılınca yürüyen sürpriz arabaları gerçekten çok seviyorum, hep hayalimdi bi SportTrend almak böyle içini komple söküp f/h/e yazılım emme gömme port polish falan dayayıp yürütmek. İnşallah bir gün yaparız :)

Haklısın egzan. , piston koysak bi süper olur.
hayal değil aslında,hayal olması için çok büyük bi proje olması lazım kanımca isteğimiz gayet küçük bi proje :)

DetailEF
12-06-2011, 22:18
Haklısın egzan. , piston koysak bi süper olur.
hayal değil aslında,hayal olması için çok büyük bi proje olması lazım kanımca isteğimiz gayet küçük bi proje :)

Eksantrik koyarsın supapları büyütürsün, emmeyi eksozu portları genişletip parlatırsın, hayabusa itb si koyarsın, ms yaparsın, st170 headers koyup 63 düz eklersin, sonada güzel bi supersprint koyarsın 63 lük, kaputu delersin ram air sünger filtreleri çıkarırsın oradan, içini full sökersin camları pleksi yaparsın yapılır neden yapılmasın yeter ki istensin, coiloverını koy spor koltuklarını tak gergilerini tak 10 numara hafta sonu keyifli bi aracın olur :)

ProdriveSTI
12-06-2011, 22:21
Eksantrik koyarsın supapları büyütürsün, emmeyi eksozu portları genişletip parlatırsın, hayabusa itb si koyarsın, ms yaparsın, st170 headers koyup 63 düz eklersin, sonada güzel bi supersprint koyarsın 63 lük, kaputu delersin ram air sünger filtreleri çıkarırsın oradan, içini full sökersin camları pleksi yaparsın yapılır neden yapılmasın yeter ki istensin, coiloverını koy spor koltuklarını tak gergilerini tak 10 numara hafta sonu keyifli bi aracın olur :)

Oh daha ne isterim,gırtlak atmo. olsun yeter :)

DetailEF
12-06-2011, 22:23
Oh daha ne isterim,gırtlak atmo. olsun yeter :)

Para varsa yancıkta, elin oynar "tay"cıklarda :)

ProdriveSTI
12-06-2011, 22:25
Nasip bakıcaz artık :)

DetailEF
12-06-2011, 22:32
Yanlış anlaşılmasın ben 2.0 SportTrend için söyledim :)

es312
06-11-2013, 18:29
1.6 darkline yürütülmezmi ?

dkaya87
06-11-2013, 18:51
çılgın hort olmuş :)

GÖKTÜRK
06-11-2013, 19:00
bence hortluk bi durum değil yeni konu açılmasın diye yazılmıştır