Orijinalini görmek için tıklayınız : Arıza Problemi
arkadaşlar bir aracın turbosu ne varsa basmıyorsa,safe bi yazılım varsa,bu araç neden basınç arızası verir,boost pressure not reached P0299?kaçakta yok gibi.özellikle yükte anında arıza?araçta turbo- back egzoz,air intake kiti var.1.4 tsi araç.kaçak vardı downpipe ın turboyla birleştiği yerde.saplamanın teki kırılmış.siyahımsı bi yağ kaçmış ufaktan.hemen anlaşıldı servisten orjinal contalarını aldım.saplamaları farklı taktırdım aynı yerde bi yağ sızması yok ama yine aynı arıza var.halamı kaçırıyor acaba yada başka bir sıkıntımı var?
DV yırtık olabilir yada kırık olabilir hortumlarda kaçak olabilir turbo bitmiş olabilir çok sebebi var
000665 -P0299 Boost Control Range Can't Reached
Possible Symptoms
Reduced Power Output
Limp Mode
Possible Causes
Hoses/Pipes incorrect connected, disconnected or leaking
Charger Pressure Control defective
Turbocharger faulty
Diverter Valve faulty
Possible Solutions
Check Hoses/Pipes to/between Components
Check / Clean / Replace Charge Pressure Control
Check Turbocharger
Check Diverter Valve
Special Notes
When found in 2.0l TFSI:
Check Boost Pressure Control Valve (N249), for cracked rubber diaphragm. A new/optimized Valve is available under Part # 06H-145-710-D (or newer).
RoW vehicles see: TPI 2016331 for details.
NAR vehicles see: TSB 01-07-70 or 2013392 for details.
.
downpipe tekrar çıkarılıp takıldı,orada bi sorun olabilmesi düşük ihtimal.bazen basınç fazlaysa tam yüklendiğimde gazı çekip vermiş gibi cuf cuf ediyordu,dv desek dump valve im yukarıda yazan dv den.turbommu gidik acaba ?
flexamin
13-06-2011, 09:36
onur forge dv al ;)
tdipower
13-06-2011, 11:20
yazılımını Ankara da o merhum kişi yapmamıştır umarım :) O' nun yaptığı araçlar hep böyle cortluyor
bu araca baktıracağım,kaçakmı var dv mi sıkıntılı ona göre neyi varsa değiştirim ama sorun ne onu bulmam lazım.ben öylesine biniyordum bana turbon ufak basamıyor dediler normal dedim kullanmaya devam,ama önceden hiç arızam filan yoktu.yüklüykende bastım ettim bi kere bile olmadı.şimdi hep yapıyor 16 janttan 18 e geçince bile yapıyor.benimde içime sinmemeye başladı bu arıza,sıkıntısının ne olduğunu bulup ne gerekiyosa yapcam artık.buna ankarada en iyi kim bakar,anlar,hortumun birimi yırtık,downpipe ın oradanmı kaçak var,dv imde ufak bi yırtık var ufaktan kaçırıyormu? tork garaja mı götürsem?merhum kişi derken :) ankarada zaten 2-3 kişi var bu işle uğraşan hangisi? :)
kontağı kağatıp açınca düzelme oluyormu ? bi süreliğine de olsa ? çekişin düzelmesi veya arıza ışığının gitmesi gibi ?
yazılımını Ankara da o merhum kişi yapmamıştır umarım :) O' nun yaptığı araçlar hep böyle cortluyor
Öldümü ki?
kontağı kağatıp açınca düzelme oluyormu ? bi süreliğine de olsa ? çekişin düzelmesi veya arıza ışığının gitmesi gibi ?
yok hayır.arıza sürekli yanıyor.P0299,000665 Kodu veriyor..Kontak açıp kapayınca öyle birşey yok hep yanık vaziyette.yükte anında yanıyor ama şimdi arızayı silsem bi süre binerim aracı performanslı kullanırsam 2-3 sonra hemen yanıyor.
utkuselamoglu
14-06-2011, 07:35
dv mii bozuk?
dv yapma ihtimali geliyor aklıma ... aynı sıkıntıya benzer bi problem yaşıyordum dv de yırtık çıktı..
Kimmis o merak ettim,ozel mesaj atabilirsiniz
Bencede dv gibi ayni sorunlari 2.0 tfsi makinede yasamistik
dv ler aynıysa 2.0 tfsi benimkinden çok daha basınclı yürüyor o olsa bile benimkinin olmaması lazım ama kim kontrol eder dv de sıkıntı varmı yokmu?forumdan bilen varmı?eğer dv de sorun yoksa boş yere 400 lira forge dv ye vermeyeyim.
sen aracını en kötü servise götürsene dostum sorunun ne olduğunu söylerler sana zaten
ona göre ne yapacağına bakarsın
üstad servise götürsem adamlar dicek sen değiştirmişsin bunu varsa bildiğin bi yer bu işlerden anlayan onlar baksın.downpipe olmasa götürürdüm .faberge sizin konunuz da vardı sizin probleminiz neydi araçtan?,tdipower;siz yazılım işiyle uğraşıyormusunuz?
lnd_samet
14-06-2011, 18:16
dv alıp değiştireceksin hocam-yaniii 3-4 kişi söylemiş yani acaba demenin bi faydası yok.
bu işle uğraşıyorsan alman gereken ilk parca forge dv idi-300-400 boşa vermeyeyim dersen olmaz...
al tak.
sonra yırtık hortum ara...
BlackEmperor
14-06-2011, 18:34
torq garaja git bi baktır arabana bide yazılımı yeniden yaptır mutlu mesut gazla
dv alıp değiştireceksin hocam-yaniii 3-4 kişi söylemiş yani acaba demenin bi faydası yok.
bu işle uğraşıyorsan alman gereken ilk parca forge dv idi-300-400 boşa vermeyeyim dersen olmaz...
al tak.
sonra yırtık hortum ara...
hocam bende son versiyon dv var bunu da araştıralım alcaz artık,207 cilerin vs.taktığı 2.0 tfsi cıların forge dışında taktığı son versiyon yaysız dv aracın üstünde var.eğer bu yaysız dv de dağılıyormu ona baktırmak istiyorum yokmu ankarada bakcak birisi :)yarın uğrayayım hemen baksın bana desin böyle böyle ben dv alırım.son hızı etkilermi bu dv yırtıksa?
lnd_samet
15-06-2011, 08:41
dump valvenin ne işe yaradığını yazmaya gerek yok.
evet etkiler.
basınç tutmaz araç daha ne olsun.
son versiyon DV nedir ya?
orjinal dv sonuçta değilmi?isterse 2015 model olsun ne fark eder-içi zar değilmi?
forge-forge-forge.
illaa baktırcam diyosan torq garaja git umarım ilgilenirler...
araba cok yakiyormu ?'manilfold falan tikanmis olamazmi??? Servise goturup bilgisayara baglatin isterseniz ..
hocam sakin :) bu araçlarda dv 3 kere revizyona girdi.son dv pek problem çıkartmıyor deniliyor.dv yi söktük baktık benimkide en son revizyona gidilen versiyon.yaylı değil hiçbirşey anlaşılmıyor.sabahın köründe kalktım gittim.vas programına bağlandı araç bize n75 valfini kontrol edin uyarısı verdi ve kendi kendine test yaptı n75 tık tık ses çıkarıyor çalışıyor ama ondanda problem olabilir.tork garajada gittim senin yazılımcının yaptığı araca ben mekanik olarak ellemem ama büyük ihtimal yazılımsaldır aracın o anda pik basıncı yüksek geliyodur pik'in biraz kısılması lazım denildi.
flexamin
15-06-2011, 10:35
onur git forge al. ya ss ya si si alcan :) aracında yazılım var , o var bu var orjinal dv yazılımlı araçta çabuk cortluyor. ;)
alcaz abi 2 sinide inş.düzelir