PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Civic EK Spor Yay Sorunu

Burak-Akın
12-06-2011, 17:34
Mrb. Aracım 2000 model honda civic Ek4 sedan orj. amortisörlere 3,5 cm maxtrack spor yay taktırdım. Çukur tümsek vs. gibi yerlerde ses çıkarıyolar takan usta kullandıgım süre içinde sesin kesilcegini söledi taktıralı 1 hafta oldu sesler biraz olsun kesildi normal mi yoksa taktırdıgım yere tekrar götürmelimiyim ? Bilen arkadaşların yardımcı olurlarsa sevinirim şimdiden teşekkürler..

recky
12-06-2011, 20:37
Cukurda amotısorun alttan vurma sesıyse ses gıtmezkı
oem amortısor spor yay ıle bu sesten kurtulamassınızz bılgım dahılınde bu yorumu yapıyorum daha bılgılı arkadaslar yorum yaparlarr

Burak-Akın
12-06-2011, 21:39
oem amortısor spor yay ıle bu sesten kurtulamassınızz bılgım dahılınde bu yorumu yapıyorum daha bılgılı arkadaslar yorum yaparlarr

Teşekkürler

Burak-Akın
12-06-2011, 21:46
biraz alışma zamanı var bende orjinallere 5 cm bastım oyle çok ses yok,ama zamanla alısır dostum gene taktırırken ıscılık onemlı anlıyan adam taktıysa sorun yoktur

Bende ankarada Fm'e götürdüm ii biliyolardır die ama hata ettim sanırım

ruudvan
13-06-2011, 03:11
ses yapmaması lazım suspansıyonlarından bırı yada bıkacı patlak olabılırmı yada yayda ust ve al oturan yerlerınde hortum tarzı lastık varmıydı veya rot kolların saglammı?

Burak-Akın
13-06-2011, 21:25
Teşekkrler Yorum için

Burak-Akın
13-06-2011, 21:28
ses yapmaması lazım suspansıyonlarından bırı yada bıkacı patlak olabılırmı yada yayda ust ve al oturan yerlerınde hortum tarzı lastık varmıydı veya rot kolların saglammı?

rotlar saglam amortisörlerde kesinlikle hiçbi sorun yok araç hor kullanan araçlardan deyil yaylardan önce hiçbi sorunu yokdu ses titreme vs. vs. yaylar takıldıkdan sonra ses gelmeye başladı tam 1 hafta oldu ama halen ses devam ediyor bugün tümsege yavaş girdigim halde tak tuk sesler geldi çok fazla ses çıktı

ruudvan
13-06-2011, 22:48
rotlar saglam amortisörlerde kesinlikle hiçbi sorun yok araç hor kullanan araçlardan deyil yaylardan önce hiçbi sorunu yokdu ses titreme vs. vs. yaylar takıldıkdan sonra ses gelmeye başladı tam 1 hafta oldu ama halen ses devam ediyor bugün tümsege yavaş girdigim halde tak tuk sesler geldi çok fazla ses çıktı

sen kaputunu ac amortısorun vıdaları takılmısmı bı bak onlerde 2ser somun olucak arkada aynı bagajtam sıkılmamısta olabılır kesın bıseyler eksık toplandı belkıde amortısorde o rıngler var onlar eksık olabılır en ıyımser sonuc yayların ustunde hortum yok o ses yapıo olabılır.

CARBONDIZAYN
13-06-2011, 23:09

3.5 cm yayda bi kaybı olmaz amortisörün..

ruudvan'nın söylediklerinide kontrol et..
veya arabayı lifte alıp yayların tam düz basıp basmadığını kontrol ettir.. gerçi şöylede bi durum söz konusu sonuç olarak sen arabnın standartları dışında bi parça taktın seslerin gıcırtıların gelmesi , konfor kaybı gibi durumları bazen görmemen veya duymaman gerekir , ses çok fazla değilse oynatma derim be yoksa araban sanayi arabası olur çıkar .. :icon_tup:

hem biz napalım 10 cm bastık arabyı her zerresinden ses geliyo :D ama seviyorum üleeeennnnn .. :D o yüzden hiç duymuyorum sesleri... :beuj: :D :D :D

adilhcl
14-06-2011, 00:45
arkadasım bende de 1.6 ies var 5 cm eibach taktım cokta memnun um he konfor azcık azaldı ama yınede bence pıyasadakı en guzel konfora sessızlıge sahıp yaydır bence eıbach bı yerde bısey vardır ıyı bırıne bı goster derım... ınsallah uzucu bı durum yoktur.

mcolgecen
14-06-2011, 01:43
ben maxtrac'n 5mm helezonunu kullanıyorum malesf ses yaylardan geliyor kasis ve tümseklerden geçerken veya dönüşlerdeki kasılmalarda yaylar ses yapıyor yayların dışında lastik yok ve kullandığımız yaylar çok sert... müziğin sesini biraz daha yükselt.

Burak-Akın
14-06-2011, 13:21
ben maxtrac'n 5mm helezonunu kullanıyorum malesf ses yaylardan geliyor kasis ve tümseklerden geçerken veya dönüşlerdeki kasılmalarda yaylar ses yapıyor yayların dışında lastik yok ve kullandığımız yaylar çok sert... müziğin sesini biraz daha yükselt.

Saol Kardeşm :) Müzik dinlemekden plaka artık düşcek arkadan. Ama dün kasisden geçerken tak tuk sesler geldi motor aşşa iniyo sandım bugün aracı götürüyorum ya düzgün bi şekilde yapar yada o garage'yle ugraşırım. Araba bu sonuçta

Burak-Akın
14-06-2011, 13:24
arkadasım bende de 1.6 ies var 5 cm eibach taktım cokta memnun um he konfor azcık azaldı ama yınede bence pıyasadakı en guzel konfora sessızlıge sahıp yaydır bence eıbach bı yerde bısey vardır ıyı bırıne bı goster derım... ınsallah uzucu bı durum yoktur.

Teşekkürler yorum için. benim aracımda 1.6i es bende eibach istiyodum açıkcası satan adam maxtrak ların daha yumuşak oldugunu daha ii oldugunu söleyip onları taktırdı. şimdi daha kötü durumda araç

Burak-Akın
14-06-2011, 13:26
3.5 cm yayda bi kaybı olmaz amortisörün..

ruudvan'nın söylediklerinide kontrol et..
veya arabayı lifte alıp yayların tam düz basıp basmadığını kontrol ettir.. gerçi şöylede bi durum söz konusu sonuç olarak sen arabnın standartları dışında bi parça taktın seslerin gıcırtıların gelmesi , konfor kaybı gibi durumları bazen görmemen veya duymaman gerekir , ses çok fazla değilse oynatma derim be yoksa araban sanayi arabası olur çıkar .. :icon_tup:

hem biz napalım 10 cm bastık arabyı her zerresinden ses geliyo :D ama seviyorum üleeeennnnn .. :D o yüzden hiç duymuyorum sesleri... :beuj: :D :D :D

amann kardeş :) sanayi arabası olmasını istemem zaten götürüyorum bugün ya düzgünce yaparlar yada cefasını çekerler. Eibach istiyodum ama garage sahibi maxtrac taktırdı daha ii oldugunu söleyerek bizi ugraştırıyo şimdi

Mikrop_Ali
22-06-2011, 00:03
benimde heryerden ses geliyo açıyosun muziği duymuyosun ama full basık napıcan katlanıyosun:)

emre_y
29-06-2011, 17:32
Sesler büyük bir ihtimal kesilmicek aynı sorun sadece Honda 'da değil çok araçta muhtemel olarak oluyor. Genelde arkalardan gelir aynı sorun benim araçta da var. Helezonların üst noktasında yayların temas ettiği noktalardan geliyor araba kasıldığında tak tuk diye ses yapıyor ben arkaları kule gergisiyle biraz da olsa azalacağı kanaatındayım ama kule gergisi bulamadım bulduklarımda çok uçuk rakamlar istiyor. Bulursam en azından bi deneme şansım olacak araştırıyorum.

mur_84
29-06-2011, 17:36
salıncağı filan sıkmamış olabilirler..