Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : laptop şifre unutma Win 7

63owen63
13-06-2011, 14:19
laptop şifre unutma Win 7

Merhaba arkadaşlar, kardeşim dizüstü bilgisayarının şifresini unutmuş, üzerindeki sistem win 7, şifreyi kıracak bir kaç program denedim çeşitli forumlarda verilmiş ama başarılı olamadım, yardımcı olabilecek biri var mı ? Format son çare olarak düşünüyorum çünkü o sistemin kurulu oldugu diskte fotograflar varmış,

Not : admin hesabı aktive edilmemiştir.

Rec.O
13-06-2011, 14:31
Yapacağınız şey şu win7 cd sini takıp kurmaya başlayacaksınız, harddisk bölümleri geldiğinde c yi biçimlendirmeyeceksiniz size soracaktır eski windows klasörü kalsınmı diye..Kalsın a tıklayın.C deki herşeyiniz durur.

MKT
13-06-2011, 14:37
yada alternatif olarak hiren boot cd indireceksin onun içerisinde password resetleme var.o programı çalıştıracaksın sıfırlanacak

tunerviper
13-06-2011, 15:10
ERD commander boot cd side işinizi görür.Cd yi boot edip administrator yada herhangi bir kullanıcı sifresini değiştirebilirsiniz.Server 2008 de bile işe yarıyor.

63owen63
13-06-2011, 15:20
Yapacağınız şey şu win7 cd sini takıp kurmaya başlayacaksınız, harddisk bölümleri geldiğinde c yi biçimlendirmeyeceksiniz size soracaktır eski windows klasörü kalsınmı diye..Kalsın a tıklayın.C deki herşeyiniz durur.

deneyecegim alternatiflerle kıramazsam , teşekkürler : )

yada alternatif olarak hiren boot cd indireceksin onun içerisinde password resetleme var.o programı çalıştıracaksın sıfırlanacak

hiren'ı indirdim fakat, win 7 destekledigi yazmıyor xp var en güncel ,emin misiniz calıştıgına

ERD commander boot cd side işinizi görür.Cd yi boot edip administrator yada herhangi bir kullanıcı sifresini değiştirebilirsiniz.Server 2008 de bile işe yarıyor.

commander boot'u edinip deneyecegim teşekkürler.

onursumer
13-06-2011, 15:34
active password changer pro diye bir program usb bellek yaratıp onla boot edip şifre sıfırlama yapabiliyorsun herzaman çalışmasada bazen işe yarıyor

ayrıca tekrardan win7 kur eski c yi windows.old olarak kurulumda kaydediyor zaten biçimlendirmeden yüklersen

peşinden yeni windows taki kullanıcını c deki tüm klasorlere sahip olarak atarsan şifre bilmeden içine erişebilirsin

bu işlemin tam detayını hatırlamasamda microsoft desteği telefonla ararsan yardımcı olurlar lisansın legal ise :D ben oyle yardım almıştım hatırlayamıyorum tam

turco_013
13-06-2011, 16:00
Download Hiren (http://www.hirensbootcd.org/download/) bunu denerseniz güncel yazılım 14 win 7 dede çalışıyor

Deagles48
13-06-2011, 16:05
Hiren boot xp vista win7 de çalışıyor

ProdriveSTI
13-06-2011, 17:46
Laptop'ta nasıl bilmiyorum ama dekstop'da anakartın pilini söküp biraz bekleyip taktıktan sonra şifre kalkıyordu.

63owen63
13-06-2011, 18:33
cevaplar için teşekkür ederim alternatifleri deneyecegim,

@prodrivesti : pil sökme biraz riskli bir durum oldugunu ögrendim internette gezinirken, bilginiz olsun

tunerviper
13-06-2011, 18:42
pil windows sifresinde bir işe yaramaz bios sifresi içindir.