Orijinalini görmek için tıklayınız : Çarptığım Araç Kiralik Olursa ?
34ER2890
15-06-2011, 15:18
Selam arkadaşlar bu sabah moralimi bozan bi telefon geldi bi avukatlık bürosundan arıyorum dedi bi bayan bundan yaklaşık 1 buçuk sene kadar önce eski aracımla ufak çapra maddi hasarlı bi kaza yapmıştım tutanaklar tutuldu ayrıldık hiç bi sorun yok fakat şimdi bi avukat beni aradı çarptığım aracın şirketin kiraladığı rent a car'a ait bi araç olduğunu ve kazdan dolayı aracın 3 gün serviste yattığını ve 120 tl den toplam 360 tl benden para istediklerini eğer kabul etmiyorsanız mahkemeye başvuracağını belirtti sabah sabah şoke oldum bi yazım dedim belki burdan bi akıl veren olur şimdi bırakim dava açsınlar mı? yoksa açtırmım kesin alırlar en iyisi peşin ödememe? eğer peşin ödersem %20 indirim varmış 290 tl oluyormuş. Kimsenin başına gelmemesi dileğimle...
senin araç mı kiralıktı. bence şirketin ödemesi gerekmez mi :S
öncelikle geçmiş olsun. valla bir bilgim yok ama mantıken senin ödememen lazım. nasıl hak iddia edicekler acaba merak ediyorum. ozaman her çarptığın araç sahibide aracı tamirde iken kiraladığı aracın ücretini istesin veya kazadan dolayı düşen değerinin farkını istesin oh ne ala
bence canını sıkma fake de olabilir.
hiç bir bilgiye dayanarak yazmadım sadece fikir olarak yazdım.
çok saçma, avukat olduguna eminmisin
Eğer suçlu sen isen senden alabilirler belki.. Tam emin değilim..
ama suçlu o ise aracın yattığı her günü aracı kiralayan kişiden alırlar.Bundan tam eminim :D
Cok sacma geldi banada kiralayan kişi arabayı teslim ederken zaten çarpıgı varsa yattıgı gün kadar o karıdan almıştır senlik durum ne bence bi çakallık var araştır.:icon_wack
S.Özeren
15-06-2011, 15:29
sendeki araç kiralıksa alırlar parasını , ama değilse naparsanız yapın de o avukata :)
punto_multijet
15-06-2011, 15:29
walla bende kiralık arac pert oldu. hatta bana carpanda pert oldu ama kimse para falan istemedi. ancak bazı kiralama firmalarında bu tarz seyler olabiliyormus diye duymustum. eger siz suclusanız bile kaskonuzun odemesi lazım sizden bişey cıkmaması lazım
punto_multijet
15-06-2011, 15:31
sendeki araç kiralıksa alırlar parasını , ama değilse naparsanız yapın de o avukata :)
o kiralama sırasında yapılan anlaşmaya gore değişiyor. eger aracta rent a car kaskosu var ise (normal binek arac kaskosu değil) o zmn yinede cepten para cıkmıyor diye biliyorum.
Kiralık araçların anlaşmalarında böyle bir madde var biliyorum. Fakat bu tip durumlarda kiralayan kişiden bunu tahsil ediyorlar. Eğer raporda sen suçlu , karşı taraf suçsuz bulunduysa bu ücreti senden talep etmişlerdir. Bu etik mi değil sonuçta bu araçların sigortası kaskosu var , kanuni mi onu bilemiyorum..
Allah kimsenin başına vermesin büyük geçmiş olsun..
kickbuttowski
15-06-2011, 15:34
Benim arabamda 1 hafta yatti sizde odeyin 7x300 liradan 2100 lirayi diyeceksin..
Hic sanmiyorum oyle birsey olabilecegini ki mahkemeye gitse bile neden 3 yil once aramadin diye sorulmaz mi?
34ER2890
15-06-2011, 15:37
Eğer suçlu sen isen senden alabilirler belki.. Tam emin değilim..
ama suçlu o ise aracın yattığı her günü aracı kiralayan kişiden alırlar.Bundan tam eminim :D
Şuclu benim arkadan vurdum ama ben araç kiralamadım kiralık araca vurdum
çok saçma, avukat olduguna eminmisin
değilim ofisine gidicem yarın
senin araç mı kiralıktı. bence şirketin ödemesi gerekmez mi :S
Yok muhtemelen karşı tarafın şirket aracı rent a car dan kiralık
İşte kanunimi değil mi onu öğrenmek istiyorum aslında !
bence bunu bir rent a car firmasına sor ama aradan 1.5 sene geçmiş büyük ihtimalle şirketin avukatları boş ve aç kalmıştır yemliyolardır milleti böyle tek tek arayıp.
34ER2890
15-06-2011, 15:40
Daha önce babam bi taksiye çarptı taksi 2 günlğk yatış parasını 150x2=300 tl yi dava açıp 300 + faiz + avukat parası 3 yıl sonra 750-800 tl ödedik bide böyle bi durum var
yani o kiralayanın ve kiralama şirketinin ve bunların sigortasının kaskosunun sorunu sen ne imza atmışsın ne bi anlaşma yapmışsın. iyi vurduğumuz araç kiralıksa yandık birde onu ödiyelim. dikkat edelimde kiralık araçlara hatta plakalığında ren a car yazan araçlara vurmayalım. böyle saçmalıkmı olur ya gitsin kiraladığı kişiden tahsil etsin. belediye otobüsü vursaydı o adama belediyeden alıcakmıydı 3 gunluk kira parası?
tamam da %100 sen kusurlu olsan bile karşı tarafın hasarını senın kaskon veya sıgortan oduyor ondan isteseymiş bizim cebimizden para çıkacaksa nie sigorta kasko? madem karşı tarafın maduriyeti söyleseymiş senin acentana. birde 3 sene sonramı akıllarına gelmiş tilkilerin?
Mivec_4G63
15-06-2011, 15:46
dostum en kötü icra takibi yaparlar, itiraz edersin olay kapanır.
34ER2890
15-06-2011, 15:48
dostum en kötü icra takibi yaparlar, itiraz edersin olay kapanır.
Yani anlamadım haliyle şimdi ne haliniz varsa görün açın davayı dersem ben uğraşacakmıyım dava mah vs yoksa işi oluruna mı bırakıcaz alabilirlerse alacaklar mı ?
Mivec_4G63
15-06-2011, 15:52
ne davası ? dava açmadan önce borcunu ödemen için sana bir ihtar yollarlar o ihtara 7 gün içinde itiraz edersen borç isteyemez. Ancak adamlar dava açarsa da en az borç kadar masraf çıkar ki buna cesaret edemezler die düşünüyorum. Dava açsalar bile hemen bitecek bir dava değil.
Mivec_4G63
15-06-2011, 15:54
ben dıgıturkle papaz oldum ılla dırettıler 500 lırayı verın dıye dedım benım uyelıgım bıttı bunlar kafasına gore uzatmıs yok dedı ılla vereceksınız ımzanız var falan. ıyı dedım napıyorsan yap. icra takipi yaptılar borcumu odemem icin emir geldi, buna ıtıraz ettım. daha da rahatsız etmedıler. banada dedıler hemen ode yuzde 20 ındırım falan flan. şahsi fikrim kanma bunlara, adamları ara deki sigortadan isteyin ücreti.
Yok muhtemelen karşı tarafın şirket aracı rent a car dan kiralık
İşte kanunimi değil mi onu öğrenmek istiyorum aslında !
iyide araç kiralayan kişi yatma parasını öder. rent a car olayı böyle yürür.
%100 sen suçlusun arkadan vurduğun için. ama yatma parasının senle alakası yok
Mivec_4G63
15-06-2011, 15:59
hocam bana sorarsan 120 tlılık gunluk kıralama bedelıne ıtıraz et önce, eğer x5e carpmadıysan
maxpower
15-06-2011, 16:10
böyle saçmalık olur mu sizin onlarla sözleşmeniz yokki ödemek zorunda olasınız, hiçbişey çıkmaz bence
ilk sayfada bi arkadaşta taksinin yattığı gün başına para ödediğini söylemiş ona da çok şaşırdım, ilk defa duyuyorum. belediye otobüsü değilki bunlar çalışamadığı sürenin parasını ödeyesiniz
Doğru bir durum olabilir.
Bildiğim kadarıyla taksi/otobüs gibi araçlara çarptığınızda onarım süresince gün başına belli bir meblağ ödüyorsunuz.
punto_multijet
15-06-2011, 16:22
Doğru bir durum olabilir.
Bildiğim kadarıyla taksi/otobüs gibi araçlara çarptığınızda onarım süresince gün başına belli bir meblağ ödüyorsunuz.
Ödenilen tutar aracın vergi için beyan ettiği gelir miktarına istinaden hesaplanıyor.
bence bunu bir rent a car firmasına sor ama aradan 1.5 sene geçmiş büyük ihtimalle şirketin avukatları boş ve aç kalmıştır yemliyolardır milleti böyle tek tek arayıp.
Haha bende aynen öyle düşünüyorum
Ya o yada nabız yoklayan bi kurnazdır
Hukuk bürosuna danışsanız en sağlıklı bilgiyi onlar verir
Ama bu hususta karşı tarafın kiralık olması seni değil kiralayanı etkiler
öle bi dünya yok para mara verme 300 lira içinde dava açmazlar onlar yerse hesabı takılmışlar
Ödenilen tutar aracın vergi için beyan ettiği gelir miktarına istinaden hesaplanıyor.
Doğrudur, yasal bir hesaplanma oranı olduğunu biliyordum ama ne şekilde olduğunu bilmiyordum.
CeSaNCeEm
15-06-2011, 16:28
Çok saçma Kiralayan sen olmadığın sürece hiç bişey çıkaramazlar ne haliniz varsa görün de geç git...
34ER2890
15-06-2011, 16:54
Genel durum ödeme diyorlar banada pek mantıklı gemeldi ama sonra 2 - 3 katı bize kalmasın dava masraflarıyla beraber... Şirketin avukatına sordurdum yargıtayda emsal karar var dedi öde dedi ama hala kararsızım.
focus musty35
15-06-2011, 17:24
bence kıralama sırketını ara o aracın plakası al ve o zaman ıcınde kaskosu var ıse rent a car kaskosumu onu ogren zaten eger ole deılse ve kaskodan para almıslarla karsı taraf kendı sakata gıtmesın dıe vaz gecer
Genel durum ödeme diyorlar banada pek mantıklı gemeldi ama sonra 2 - 3 katı bize kalmasın dava masraflarıyla beraber... Şirketin avukatına sordurdum yargıtayda emsal karar var dedi öde dedi ama hala kararsızım.
onun keyfine mi kaldık anoktakü saçmalamasın. en iyisi git seni arayanla konuş ama oda kesin öde yoksa alırız dicek. birde 1.5 sene olmuş nerdeydiniz siz de. 300 lirayı kolay mı kazanıyorsun öyle her arayana verceksen ohooo.
Burak E.
15-06-2011, 17:35
benim arkadaş rent a car geçen gün arkadan elemanın teki çarptı araca tutanaklar tutuldu kiralık arabanın sahibi ödedi yattı parasını senden alamazlar ayrıca 1.5 sene geçmiş üstünden yem atmışlar byk ihtimal
Dava açarlarsa kazanırlar dostum.
neden ? adamda o zaman neden talep edilmedi bu para peki. ren a car salak ozaman hemen alcagı parayı 1.5 sene sonra ıstıyor
34ER2890
15-06-2011, 17:57
:) şuayip varsa bi bilgin biraz detaylandır eğer durum böyleyse ödeyeyim burda ki arkadaşlar yatırma diyorlar ama tabi onlarda haksız bi durum diye siyan ediyorlar ama önemli olan haksız oluşu değil adamlar açarsa gereçkten kazanırlar mı yoksa bülüf mü ? :)
road runner
15-06-2011, 19:34
hiç bir şey olmaz ödeme aracın bütün sorumlulugu kiracıya aittir.. aracın yatar durumu warsa kiracı öder çünkü sözleşme kiracı ile yapılır... büyük bir ihtimal arayan kişi avukat değil rent a cardan bir kişidir kiracıdan alamadıkları parayı tutanakta senin ismin geçtiği için senden almaya çalışıyorlar üç kağıttan baska hiç bir şey değil ..
Emsal karar varsa ve ödemezsen başın derde girer. Avukatlara inceletmende fayda var.
sizi arayan muhtemelen rent a cardan birisidir.Çarptığınız aracın muhtemelen rent a car kaskosu yok.Eğer olsaydı onlar yattığı günün parasını kaskodan,kaskoda sizin trafik sigortanızdan tahsil edicekti.Onların dediği gibi olsa insanlar dua eder rent arabasına çarpmıyım diye.Bence alttan almayın olmadı sizde bir avukata başvurun.
neden ? adamda o zaman neden talep edilmedi bu para peki. ren a car salak ozaman hemen alcagı parayı 1.5 sene sonra ıstıyor
:) şuayip varsa bi bilgin biraz detaylandır eğer durum böyleyse ödeyeyim burda ki arkadaşlar yatırma diyorlar ama tabi onlarda haksız bi durum diye siyan ediyorlar ama önemli olan haksız oluşu değil adamlar açarsa gereçkten kazanırlar mı yoksa bülüf mü ? :)
Benim aracıma yan kapımdan 8 de 8 suçlu şekilde gelip vuran kişiden bende aracımı çok ucuza sattığım için zararım olduğunu söyleyip 1000 tl fark istedim. Adamda ödedi. Trafik kazalarında sadece araçların hasarları söz konusu olmuyor. Bu tip durumlarda oluyor. Ama 1.5 sene olayı başka. Yasal zaman aşım süresi 5 sene idi sanırsam. Öyle ise adam dava açabilir. Bu arada pazarlık yapın derim. Telefonda değil ama kayıt etmesinler kanıt diye. Oraya giderseniz cebinizde 200 tl vereyim bu işi kapatım diyin. Yada dava açın o şekilde halledelim dersin.
34ER2890
15-06-2011, 20:54
şumi sen dava açmadan adamdan istedin oda verdimi ?
berkayGLRN
15-06-2011, 20:59
siz hiç bi sekılde ödeme memnız lazım cünkü kıralık arabayla vurmamıssınız kı kıralık arabaya vurmussunuz sadece:)
şumi sen dava açmadan adamdan istedin oda verdimi ?
Adam bana 4 yol ağzında direksiyon başında uyuma sonucu frensiz vurdu. Takla atıyordum az daha. Aracı hasarlı halde sattım. Trafik sigortasıda üstüne birde ödediği nakit parada kesinti yaptı aracı yaptırmadığım için felan. Dava açma hakkım olduğunu internetten okudum öğrendim. Hukuk sitelerinde avukatlara gelen sorular emsal davalar var. Adamında bacanağımı kayınçosumu ne avukatmış. Benim açtığım telefondan 1 saat sonra aradı tekrar anlattım durumu başka bir adama. Uzatmaya gerek yok dava ile felan dedim. Sonra ertesi gün arayıp gelip alabilirsin parayı dedi. Bende gittim aldım. Yanlış hatırlamıyorsam 1500 demiştim. 1000 ye anlaştık. Helaleştik, el sıkıştık. Ben bir yazı hazırlamıştım yanımda. Tüm haklarımdan feragat ediyorum tüm hasarım karşılanmıştır gibisine. Onun yanında imzalıyıp ona vericektim. Gerek yok dedi almadı da kağıdı. Hacı hoca adamlardandı gerçi. :)
34ER2890
15-06-2011, 21:23
Yani tavisyen nedir ödim mi ödemim mi ?
karşı tarafı mağdur etmekle alakalı bir durum oldugundan talep edebilirler ama iyi araştırmak lazım ve ben ödeyeceksem bunları sigorta kasko ne işe yarıyor ki
34ER2890
15-06-2011, 21:44
Bende öyle dedim sigorta kasko ne iş yapar. Para çok olsa buraya yazmam öderdim heralde
Açıkcası senden böyle bir bedel isteyemezler çünkü geçerli bir nedenleri ve seninle onlar arasında karşılıklı bir sözleşme yok. Bu sebeple neye istinaden böyle bir ücret talep ediyorlar biraz saçma. O zaman trafiğe çıkmamak lazım. Adamın biri çıkar e bunla ben para kazanıyordum arabam yattı kalktı ver para, öteki çıkar bu aracın günlük 500 TL getirisi var 10 gün yatıı ver 5000 lira mı diyecekler. Kasko yapanlar salak mı neden yaptırıyorla ki! Şirket kasko dan kaçıyor bedelini karşı taraftan mı tahsil edecek. Ben olsam iyice sorup soruştururdum, ayrıca hiçbir şeye imza atmam ve parayı da ödemezdim. Bana mı sormuş trafiğe çıkarken?
Eray Yümsel
15-06-2011, 22:37
%100 sen hatalıysan kazada o parayı senden öylede böylede alırlar bence uzatma hukuksal olarak değil firma ile görüş günlüüğünü 30 40tl den hesaplayıp 100 150 lira para ver kapat konuyu günlük 120tl çok yazmışlar şişrmişler
shumi abi senin araç kiralıkmıydı
34ER2890
15-06-2011, 22:58
%100 sen hatalıysan kazada o parayı senden öylede böylede alırlar bence uzatma hukuksal olarak değil firma ile görüş günlüüğünü 30 40tl den hesaplayıp 100 150 lira para ver kapat konuyu günlük 120tl çok yazmışlar şişrmişler
iyi hoşta bide demez mi normalde araç 7 gün yattı biz 3 günlük istiyoruz karşı taraf fazla madur olmasın diye :cool::soru:
shumi abi senin araç kiralıkmıydı
Hayır kendi şahsi aracımdı.
sizi arayan muhtemelen rent a cardan birisidir.Çarptığınız aracın muhtemelen rent a car kaskosu yok.Eğer olsaydı onlar yattığı günün parasını kaskodan,kaskoda sizin trafik sigortanızdan tahsil edicekti.Onların dediği gibi olsa insanlar dua eder rent arabasına çarpmıyım diye.Bence alttan almayın olmadı sizde bir avukata başvurun.
bencede böyle kesin olta atıyorlar gelicekmi diye.
ben olsam vermem dikerim kuleyi aha gelen alsın :D
yokmu bi avukat abimiz kardeşimiz bu olaya bi aydınlık getirse netleşse forumda hiçmi avukat yok? su forum üyeleri ne işle ilgileniyor topiğine bakıp avukat olan varsa bi ö.m atalim konuyu incelesin bari.
onursumer
16-06-2011, 09:40
rent a car kaskosu olan araçta yanlış bilmiyorsm zaten istenmiyor boyle şeyler gidip konuşun bence oltaya gelme ihtimalinizde var
eğer doğruysa zaten oyle veya boyle o parayı dava açsalarda kazanıp alırlar siz suçlu gozukuyorsanız
Ben 2001 senesinde ford transitle bir adamı bariyerlere sokmuştum adam spin atıp kafadan arabayı vurmuştu benim hatamdan dolayı belki pertlik değildi ama en az 15 gün sanayide yada serviste yatıcak duruma gelmişti araba(kiralık olan araba)...Bizim arabada hiç bir şey yoktu rapor tuttuk gittik.Ne bir ses çıktı ne seda öyle bir şey olsaydı mutlaka bir sıkıntı çıkarırlardı.Bencede ödeme...
soyleseydın 1,5 senedır sız nerdeydınız dıye ?
bende rentacar işi yaptım. büyük bi ihtimal kiralanan aracın rentacar kaskosu yok normal kaskosu var. sonuçta kiralayanda bu durumda mağdur çünkü arkadan çarpmışsın. onun yaptığı sözleşme örneğini alıp avukata incelet bence büyük bi ihtimal sözleşmede böyle bi yazı vardır. dava açarlarsa bu parayı senden alırlar. en güzeli seni arayan avukatla görüş fiyat konusunda pazarlık yap anlaşmaya çalış orta yol bulursunuz ödersin parayı..
34ER2890
16-06-2011, 18:12
bende rentacar işi yaptım. büyük bi ihtimal kiralanan aracın rentacar kaskosu yok normal kaskosu var. sonuçta kiralayanda bu durumda mağdur çünkü arkadan çarpmışsın. onun yaptığı sözleşme örneğini alıp avukata incelet bence büyük bi ihtimal sözleşmede böyle bi yazı vardır. dava açarlarsa bu parayı senden alırlar. en güzeli seni arayan avukatla görüş fiyat konusunda pazarlık yap anlaşmaya çalış orta yol bulursunuz ödersin parayı..
Mantıklı konuştun kardeşim yarın ofisine gidicem ama peki rent a car kaskosu yaptırmamak şuç değil mi ?
Bi tanıdık rent a car cıya sordum alırlar parayı senden git anlaş dedi ama günlük fiyat biraz fazla dedi 200 tl ver kaptmaya çalış dedi bi durum yoklaması çek baktın olmuyor öde hepsini bitsin dedi yoksa alırlar dedi...
Rent A Car kaskosu yapmak zorunlu değil kardeşim. Normal kasko bile zorunlu değil. Trafik sigortası muaynesi olsun yeterli. :) Sen benimde dediğim gibi 200 tl'ye kapatmaya bak bu işi.
34ER2890
16-06-2011, 21:13
Eyw kardeşim sağol yarın halletmeye çalışacağım artık 200-250 neyse :)
kiralanan araç ne bilmiyorum ama sahibinden.com üzerinden aynı model aynı donanımlı araçların günlük kiralama fiyatlarının olduğu bi çıktı al bu işini kolaylaştırır. ayrıca şöyle bi durum var aracın günlük kirası 100tl olsun. kiralama süresi nekadar artarsa fiyat düşer.senden yattığı gün başına günlük kiralama fiyatı isteyemezler.
aLperTunga
17-06-2011, 12:41
yani o kiralayanın ve kiralama şirketinin ve bunların sigortasının kaskosunun sorunu sen ne imza atmışsın ne bi anlaşma yapmışsın. iyi vurduğumuz araç kiralıksa yandık birde onu ödiyelim. dikkat edelimde kiralık araçlara hatta plakalığında ren a car yazan araçlara vurmayalım. böyle saçmalıkmı olur ya gitsin kiraladığı kişiden tahsil etsin. belediye otobüsü vursaydı o adama belediyeden alıcakmıydı 3 gunluk kira parası?
:icon_tup::icon_tup: aynen öyle... valla sinirlerim bozuldu konuyu okuyunca harbiden ne sacma bi iştir bu ya.. dediğin gibi rent a car yazıyorsa plakalıkta o arabayı sollamayalım bile..
caner8958
17-06-2011, 12:48
sızın aracınız kiralık degıl anladıgım kadarı ıle ben kiralayan kişi adına anlatayım eger kiraldıgı araçta rent a car kaskosu warsa sen ona çarptıgın zaman kasko hem masrafları hem yattıgı gun parasını oder kiralama şirketine boylece sorun kalmaz.ancak normal kaskoluysa ki bu durumda yasal degıl kıralanamaz rent a car kaskosu olmayan bır araç.kiralayan şahıs odmek zorunda yattıgı gun parasını ama sndende koparmaya calısıyor olabılırler rent a car kaskosu yoksa nasıl mahkeme acacak ne dıyecek mahkemede kıralıyorum ama aracım normal kaskolu polıs cevırırse bı arkadasın aracı de dedıklerınımı soyleyecek :)
34ER2890
17-06-2011, 18:10
Valla sende haklısın ama kafam karıştı dostum söylenen şey bu parayı alırlar...
Bende 200 tl ye anlaştım hallettim kafam rahat
cebinden para çıkmaması lazım senin kaskon ve trafik sigortanın karşılaması lazım
kiralık aracın bağlı olduğu rent a car ı bulup aracın kiralık olduğunu ıspatlayabilirsen, kiralık araçlarda rent a car kaskosu yapmaları gerekiyor, aksi halde cezası var rent a car ile görüşüp bu durumda dava açacağını v.s. söylersen rent a car geri adım atacaktır, bi çok araçta rent a car kaskosu yoktur gibi durumlarda rent a carlar aracın yattığı süreyi talep ederler ancak biraz diş gösterip bu kasko durumunu belirtince yumuşayıp anlaşma yoluna giderler bilgin olsun..
otuzdört
17-06-2011, 20:11
Kiralanan arac sahıs kaskosuysa. isterler belki ama arkadasların dediği gibi renr a car kaskosu varsa bi cacacık yapamazlar. para felan veerme. 1bucuk sene önceki kazanın muabbeti yenimi cıkıormus hem ben anlamadım pek
dediğin bence mahalle arasında kiralanan şahinlerde olurdu sen gayet normal bı sekilde tutanağını tutmusun trafik sigortası vs kapanmış dosyası çok saçma bence zarfladilar saf biri çıkarsa öder diye