Orijinalini görmek için tıklayınız : Yine OGS sorunu!!
react1ve
15-06-2011, 23:40
Bgun ıstanbuldan golcuge gıttım ve geldım...Gıderken golckte gıselere gelene kadar koprude flan bı sıkıntı yasamadım..fakat golcukte gıseden gecerken kacak uyarısı verdı ve 126 lıra ceza kestı ogsnın ıcınde oldugu halde..oldgunu bılıyorm cunku aynı ogsyı donste de kullandım..bu ceza nedır neden kesıldı? ayrıca ıptalı mumkunmudur ve nasıl olr?daha once basına gelen arkdslar warsa lutfen paylassınlar bıldıklerını..
BurakCengizhanoğlu
15-06-2011, 23:53
Bende geçen gün köprüden geçerken okumadı ve ceza kesti 41 lira sanırım napıcaz ?
Burak E.
16-06-2011, 00:11
Gişelerde yan tarafında olan 2 katlı bi yer var orada hallediliyor benim araçtada oldu dedim böyle geçtim ama kaç uyarısı verdi dedim adamlar hesaba baktılar para var ceza kesildi dedim hemen kayıtları cıkarttılar gişe okumamış ogsyi hemen hesaptan düşüldü benim cezada iptal edildi
Plakayı okuyan kamera var , bildiğim kadarı ile plakanı kontrol ederek ogs kaydı olup olmadığına bakılıyor sonra ceza kesiliyor. Bende de kaçak , kara liste gibi şeyler yazdı daha sonra ogs ve plakaya kayıtlı hiçbir yerden ceza kaydı bulamadım..
fastchild
16-06-2011, 00:50
plakaya kayıtlı ogs var ise oradan hallediliyor
Ben gişeler arasında fiyat farkı var diye duymuştum. mesela bakiye köprüdeki gişelerin fiyatlarına yetiyor , fakat izmite giderkenki gişelerin fiyatına yetmiyor. bole bir durumda da ceza kesiliyor. bu olabilir mi?
JumboAli
16-06-2011, 03:35
126lıramı oha :S
react1ve
16-06-2011, 04:10
Ben gişeler arasında fiyat farkı var diye duymuştum. mesela bakiye köprüdeki gişelerin fiyatlarına yetiyor , fakat izmite giderkenki gişelerin fiyatına yetmiyor. bole bir durumda da ceza kesiliyor. bu olabilir mi?
tamam da kardesım ben ogsye yukleme yapmadan gıttıgm gıbı gerı dondum aynı ogs ıle
react1ve
16-06-2011, 04:42
Plakayı okuyan kamera var , bildiğim kadarı ile plakanı kontrol ederek ogs kaydı olup olmadığına bakılıyor sonra ceza kesiliyor. Bende de kaçak , kara liste gibi şeyler yazdı daha sonra ogs ve plakaya kayıtlı hiçbir yerden ceza kaydı bulamadım..
ogs benım aracıma kayıtlı degl ama bı sıkntı olrmu acaba?
3 gün içinde Aracınıza bir ogs cihazı tanımlarsanız cezasız olarak geçiş ücretini o cihazdan düşüyor diye biliyorum.Zaman geçirmeden bir deneyin derim.
Garantiye bagli ogs de hesapta eksiye dusme oluyomu diyelim para bitti gibi eksiye dusup sonra para yatirinca tamamlama oluyormu kontor gibi:)
onursumer
16-06-2011, 09:28
ogs plakana bağlı değilse ceza kesilir
ama 15 gün içerisinde başvurup ogs alırsan ceza gelmez ücreti hesabından düşerler alırken belirt zaten ;)
ogs camda sabıtmıydı deılse elle tutup gecıosan yapabılıo basıma geldı ıptal edıolar sıkıntı olmas..
Bizde köprüden geçmiştik mart ayında , araçta ogs olmasına ragmen ve yeterli bakiye bulunmasına ragmen kaçak geçiş uyarısı vermişti..
3 ay geçmesine ragmen ceza falan yok ortada :D
SekoLive
16-06-2011, 09:49
git acil ogs al onurun deidği gibi bir olay var sa yoksa cezayı ödeticekler
ogs plakana bağlı değilse ceza kesilir
ama 15 gün içerisinde başvurup ogs alırsan ceza gelmez ücreti hesabından düşerler alırken belirt zaten ;)
Geçen hafta babam kgs yerine ogs gişesine girmiş kartı okutamıyınca kaçak geçmiş
Bende ogs alcaktım zaten wesile oldu.sipariş werdim aynı gün.Aradım alo ogs-kgs yi dedim böle böle
ewet kaçak geçiş görünüyor en uzak mesafe ücreti kesilmiş cihazınızdan en uzak ücret kesilmiş şekilde elime ulaştı
Ayrıca eğer ogs olayın olduğu araca kayıtlıysa sıkıntı olmaz ogs den ücreti düşerler.
react1ve
16-06-2011, 14:52
ogs camda sabıtmıydı deılse elle tutup gecıosan yapabılıo basıma geldı ıptal edıolar sıkıntı olmas..
eet aynen ole camda sabıt degıldı ve el ıle tutarak gectım okumadı..nası ıptal edıyorlar?
126lıramı oha :S
+çüş diyorum.
Garantiye bagli ogs de hesapta eksiye dusme oluyomu diyelim para bitti gibi eksiye dusup sonra para yatirinca tamamlama oluyormu kontor gibi:)
evet bendeki öle
10 tl ye düşünce 40 tl aktarıor..
hesap veya kredi kartına bağlanabiliyor garanti de..
ya kendi palakanıza bir ogs tanımlatacaksınız (en geç 10 gün içinde)...yada cezayı ödiyceksiniz....başka bir şansınız yok.....ogs cihazı plakasına kayıtlı arkadaşlar hiç endişe etmesin...kaçak geçseniz bile ceza yazmıyor...araç plakasına kayıtlı ogs varmı diye bakıyorlar....eğer varsa ordan direk düşüyorlar.....yani diyelim plakanıza kayıtlı ogs cihazınızı evde unuttunuz....hiç tereddüt etmeden geçebilirsiniz sıkıntı yok....ama bir ay içinde 10'dan fazla olamamak kaydıyla....alle tutarak geçişlerin 4 te 1 inde okumuyor bendede...herhalde etkileniyor...en iyisi sabitlemek...
ersin_srndg
16-06-2011, 16:09
ogs kaçak geçilen aracın plakasına kayıtlıysa sorun teşkil etmemektedir.değilsede 15 gün içinde geçilen araca ogs alın ve cezadan kurtulun.
evet bendeki öle
10 tl ye düşünce 40 tl aktarıor..
hesap veya kredi kartına bağlanabiliyor garanti de..
Onu biliyorumda hİc para kalmamasi durumunda eksi bakiyeye inermi cezami geliyo acaba