Orijinalini görmek için tıklayınız : Kurulama Bezlerini Alıştırmak ?
DetailEF
17-06-2011, 17:19
Toprağa yatırmak en basit yöntem 2-3 gün kalsın hafif ıslak olucak çamur yani :)
İlk aldığınızda elde yıkayın.Sonra direk güneş ışığı görmeyen bir ortamda kurutun.
DetailEF
17-06-2011, 17:21
İlk aldığınızda elde yıkayın.Sonra direk güneş ışığı görmeyen bir ortamda kurutun.
Benim yöntemimi dene memnun kalırsın hiç uğraşmazsın :)
Benim yöntemimi dene memnun kalırsın hiç uğraşmazsın :)
:icon_tup::icon_tup: Oldu bil abi :)
Uber blue gelicek haftaya ona yapıcam
pamuklular için birkaç kere makinede yumuşatıcısız yıkayıp yüksek devirde sıktırma yapın. sentetikler yani mikrofiberler için yine yumuşatıcısız bir kere 50-60 derece civarı yıkayın yeterli.
çamaşır makinesine atın yumuşatıcı koymadan, sonra kurutun olay bitmiştir
Toprağa yatırmak en basit yöntem 2-3 gün kalsın hafif ıslak olucak çamur yani :)
o taktiği denedim 5 tane bezi üst üste koyup,sulayıp gömdüm :) 3 gün kaldı çıkardım bir sonuç yoktu tek tek mi gömsem acaba :)
yumaşıtıcı olmadan hımm bende tam tersi dop dolu yumuşatıcı koyup yıkıyodum makinede alışsın diye :) bu taktiğide hemen denerim ;)
yumaşıtıcı olmadan hımm bende tam tersi dop dolu yumuşatıcı koyup yıkıyodum makinede alışsın diye :) bu taktiğide hemen denerim ;)
bezler yumuşacık olur ama su emiciliği ciddi oranda azalır :)
evet en güzel yöntem budur :icon_tup:
Toprakta nemli kalması daha iyi..
DetailEF
17-06-2011, 17:31
o taktiği denedim 5 tane bezi üst üste koyup,sulayıp gömdüm :) 3 gün kaldı çıkardım bir sonuç yoktu tek tek mi gömsem acaba :)
Ben sonaxta hafta başı koyuyodum arabadan çıkan pislikleri biriktirdiğimiz çukura hafta ortası gibi sonu gibi çıkarıp makinaya atıyodum gayet rahattı, kalın bir toprak ve sürekli ıslak kalıyo oluyodu yani :)
yeri sohbet değil
2 milyona bimden mikrofiber bez al bence
eski bezlerle uğraşmaya değmez
DetailEF
17-06-2011, 17:34
yeri sohbet değil
2 milyona bimden mikrofiber bez al bence
eski bezlerle uğraşmaya değmez
Mikrofiberinde silmesi için alışması gerek yoksa saçma sapan izler bırakıyor, tekrar tekrar üstünden geçip iyice sıkman gerekebiliyor, ellerin su toplaması için iyi yöntem :)
toprağa yatır mis. denedinmi diye sorarsan hayır :D
ama yıkamacıya sormustum bikaç kere hepsi aynı şeyi söyledi
ykavcioglu
17-06-2011, 17:37
yıkamacılardaki tazikli su çok etkili geliyor..
DetailEF
17-06-2011, 17:38
yıkamacılardaki tazikli su çok etkili geliyor..
Bezi yaralarsan ileride bez iyice alıştığında oralardan yırtılır ve sıkman zorlaşır, homojen bir şekilde alışması gerek yoksa her türlü yine iz bırakır :)
naaptınız actınızmı mekanı camura yatırman lazım
tdipower
17-06-2011, 19:14
bende hep imrenirim yıkamacıların o muhteşem cam silen bezlerine :)
naaptınız actınızmı mekanı camura yatırman lazım
az kaldı kardesm çoğu gitti azı kaldı :) haberleşicez sürüngenide bekleriz :D
bende onu düşünüyorum napıcaz :D bizimkiler yamulunca sıfır geçiyoda senin sakat gibi :D
bir tecrübe ye gıtmek lazım :D
deneyelim görelim diyosun hadi hayırlısı :D
alfonso4474
17-06-2011, 20:03
ya suda bekletilir yada çamur toprak altıda olabilir bu mavi cam bezlerini hep öle yapyoduk
şile bezi diye tabir edilen bezler için en uygunu toprakta bekletme. ama süre konusunda net bişey söyleyemeyeceğim sadece ne kadar uzarsa o kadar verimli olacağını biliyorum.