PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PA 106 GTI Exhaust Sound

darkred
17-06-2011, 22:11
Uzun zamandır aklımda olan egzoz sistemini 15 gün kadar önce komple değiştirdim.

Çekim yapmak aklımdaydı ancak unutmuşum JDM VTİ arkadaşımızın konusunu görünce aklıma geldi bende cektim :D

48 mm potsuz kaynaksız olabildiğince kıvrımsız egzoz borusu ve sonda otto carbon...

1.videoda 10 saniyelik bir rolanti videosu var.
2.videoda 30 saniyelik rolanti ve boşta gaz verdiğim bir video var.
3.videoda ise yürürken biraz acemiliğimize gelmiş gazlarkenki ses mevcut.

Boruları 48lik yaptır diyerek beni yönlendiren YUSUF Ustaya ayrıca teşekkür ederim...

2270445

2270372

2270444

oğuz
17-06-2011, 22:13
hayırlı olsun güzel sesi var

JDM VTİ
17-06-2011, 22:17
Maşallah güzel ses olmuş, yürürken patırdama yapıyor mu çünkü boşta bariz ufaktan ufaktan patırdama sesleri geliyor :)

Ben şimdi SS Magnum replikası koydum, ses baya gitti 4binden sonra cızırtı oluyor tatlı bi sesi oldu.. Filtre sesi şaheser zaten GTI-6'lar da, o ön plana çıktı:D

Bu arada 106GTI'cılar SS magnum, Sebring XT1 tavsiye ediyorlar Otto vs. yerine nedeni nedir? Pnların sesini de çok beğeniyorum.

darkred
17-06-2011, 22:22
@oğuz

Teşekkür ederim :)

@JDM VTİ

Aynen yürürkende kompresyona binince güzel patırdamalar çatırdamalar yapıyor slincer takılıyken bile :)

Boruların 48 lik olması alt devirlerimi hiç öldürmedi üstlerdede ciddi canlanma var suanda cok memnunum :)

Arkadaşımın 306GTI ile roll yaparken onca egzoz sesinin içinde duyulan bir filtre sesi var 306 da :D

sinan-s
17-06-2011, 22:28
Maşallah kardeşim çok güzel .. :)

redlinemst
17-06-2011, 22:31
Bencede çok güzel olmuş,yürürkenki videolarını beklemedeyim.Maşallah

CinAli_06
17-06-2011, 22:36
bune la böyle osuruk gibi pohahaha :hahaha: :hahaha: :hahaha:

şaka biyana eferim len güzel olmuş sevdim sevdim hafiftende cızırdıyo =) :icon_tup: :icon_tup:

kutsal
18-06-2011, 02:45
maşallah arkaşadım bu sistem senin aracını hem ileri taşıdı hemde çok güzel ses maşalah

darkred
18-06-2011, 02:46
Yeni 2 video daha ekledim arkadaşlar ilk mesaja...

@sinan-s

Sinan abi teşekkür ederim biraz sesi fazla ama slincerla idare ediyor :)

redlinemst

Teşekkür ederim bu gece biraz roll yaptık o ara dönüşte bişeyler cekmeye çalıştık yürürkenki halini :)

CinAli_06

Teşekkür ederim kardeşim :)

@kutsal

Saol mayk :) 1.4 egzozdan sonra ciddi farketti biliosun :)

onur_S
18-06-2011, 02:54
evren hayırlı olsun,eskişehirdemi yaptırdın,bizede böyle uzayan araba lazım artık :)

darkred
18-06-2011, 02:56
Teşekkür ederim onurcum..Aynen eskişehirde yaptırdım yener usta halletti baya uğraştı sağolsun :)

onur_S
18-06-2011, 02:59
duyduğuma göre fark olmuş 2 boy civarı fazlası var azı yok :)

darkred
18-06-2011, 03:05
Aynen onur 2 boy civarı rahat aldım 48lik olduğu için alt devirdede eskiye göre hiç kaybım yok eski gaz tepkisini alıyorum yine iyiki 48 yapmısım :)

onur_S
18-06-2011, 03:08
o zaman by by go go dersin artık benim arabada körledi iyice minnacık turboyla :D onur abinin gti nasıl gidiyor bu arada diğerleriyle filan 106 olsun 306 olsun
allah kaza bela vermesin

darkred
18-06-2011, 03:15
Yok be onur ben hızlandımda sende hızlısın maşallah :) Onur abiyle deneme imkanımız olmadı henüz ameliyat oldu 2 bacakta suan pert 2 ay sonra denicez inşallah :D

Özgür Ozan
18-06-2011, 03:17
ses güzel:)
acaba önceki boruların kaç mm idi

darkred
18-06-2011, 03:23
ses güzel:)
acaba önceki boruların kaç mm idi

Önceki borular cok işlem görmüş.Boru 48 olarak geliyor sonra bir karış kadar 51 lik boru kaynatılmıs sonra tekrar 48 e dönmüş son susturucunun ordada 51 lik bir parça vardı söke taka saçma sapan bir egzoz borusu oluşmuş zamanla sökünce farkettik bizde :D :D

onur_S
18-06-2011, 03:28
Yok be onur ben hızlandımda sende hızlısın maşallah :) Onur abiyle deneme imkanımız olmadı henüz ameliyat oldu 2 bacakta suan pert 2 ay sonra denicez inşallah :D

benim arabada alt devir yazılım varmış her viteste niye geri düşüyorum diyodum :D turboda körlemeye baslamıs gibi istenilen basıncı basamaz oldu,alt devir olmayan istedik ondan sonrada arabaya yaramadı heralde turbo back olayı turbo sıkışır gibi bişeyler yapıyor o geçen 306 yla denediğimizde kendiliğinden çaf çuf ediyordu hatırladınmı,pik vurup gazı cekip vermiş gibi yapması turbodanmıs,içim rahat etmedi turboyu garantiden değiştircem adamlarla konustum,garanti varken sıfır turbo iyi olur zararı olmaz.orjinale cevir yazılımı,downpipeını filtreni filan gel değiştirelim dediler ondan sonra eskisi gibi bineceğim şu senden geçen yaz 2-3 boy yediği şekilde.ondan sonra full stok inşallah en azından o zaman uzunda yürüyo diyoduk şimdi o da kalmadı :D ,sonuç olarak pek kurcalamak iyi değil sorun yönünden en tatlı hali bu bence arabanın ,bence bu şekilde bin derim en fazla custom yazılım olur otesinde,ileride kaşıntı tutarsa sıkıntı çıkabiliyor

Özgür Ozan
18-06-2011, 03:32

Önceki borular cok işlem görmüş.Boru 48 olarak geliyor sonra bir karış kadar 51 lik boru kaynatılmıs sonra tekrar 48 e dönmüş son susturucunun ordada 51 lik bir parça vardı söke taka saçma sapan bir egzoz borusu oluşmuş zamanla sökünce farkettik bizde :D :D

o zaman baya rahatlamıştır araba:D:Dbende arabanda önceden 51 mm vardı da 48 mm e geçtin zannettim acaba nası bi değişim oldu dicektim:D:D

darkred
18-06-2011, 03:39
@ onur_26

Onur 306yla denediğimizde çaf çuf ların süperdi ama :D Sizin arabalar biraz daha komplex yapıda bizimkiler kara düzene daha yakın olduğu için cok sorun cıkmıyor gibi en azından ben 2 yıldır hiç sorun yaşamadım :) Garantin varken turbo değişimi yapmak güzel olur garanti bitiminden sonra turbo değiştirmek maddiyat acısından cok sıkıntılı olur değiştirmekle en iyisini edersin.Soft bir yazılımla kullan araban cok sık duruyor varsın yürümesin sekli yeter cok begeniyorum durusunu :) Ben bu saatten sonra yaparsam bi ince conta port polish yaparım en fazla kii oda bana yeter bu sartlarda sadece UK GTI geçebiliyor beniki speclerini sende biliyorsun az önce denedik 3 boy gerisindeyim varsın oda olsun arkadaştan videoları bekliyorum ekliycem burayada :) Benim yazılımdan ben cok memnunum daha iyisi olsa bile değiştirmeyi hiç istemiyorum :)

@ Özgür Ozan

Araba gayet rahatladı o egzoz sistemi üzerinde 1 tane orta susturucu vardı son susturucu olarakta quicksilverlardaki 1.4 son susturucu vardı yani cok cok cok sıkıyordu suan gayet iyi :) 51 de alt devir cok ölüyor 48 de öyle bir sorun yok keske 51 yapsaydım diye bi düşünce bile geçmedi aklımdan fazla rahatlıkta iyi değil :D

Özgür Ozan
18-06-2011, 04:01
o zaman maşallah diyelim:)

Gokhan43
18-06-2011, 08:15
Maşallah Evren'im çok güzel oldu :)

alfonso4474
18-06-2011, 08:46
egzoz un duruşuda sesi iyi biarada patlama sesini koyun bnce:):)

Alper_
18-06-2011, 10:59
merak ettiğim sistemi yapmışsın güzelde olmuş güle güle kullan :)

darkred
18-06-2011, 12:08
@gökhan43

Gökhanım teşekkür ederim :)

alfonso4474

Teşekkürler dün gece video ceken arkadaşın biraz acemiliğine geldi daha güzel ve kaliteli bir cekim yaparız ilerleyen günlerde :)

Alpe®

Abi teşekkür ederim ben birde ortaya susturucu koymayı planlıyordum ama sonradan vazgeçirdiler :D

seWki26
19-06-2011, 02:43
evrenim kankam harbiden ses güzel oldu yapıldıkdan sonraki denemelerimizi hatırlarsan benim arabanın sesini duyamamıstım eksozundna + cekiş olarak yiğitlede konusmustuk bi eksoz bu kadarmı farkettirir die demekki ediyomuş hacım allah kaza bela vermesin ..