Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Albea benzin/lpg sorun ve yine sorun :(

koray ozan
19-06-2011, 00:50
Atikeri albea ya uygun oldunu söyleyip kandıran satıcının Allah bin bir belasını versin!!
Neyse biz konumaza dönelim;
Abilerim ablalarım kardeşlerim:aracımda yaklaşık 8000 km dir lpg kullanıyorum.
kronolojik olarak anlatacak olursak;
1) araç benzinde isteksiz gidiyordu.
2)gazda ve benzinde haftada 1 deolsa stop ediyordu
3)benzinden lpg ye geçerken stop etmeler başladı.
4)yolda giderken boşa attığımızda stop ediyordu (gaz kelebeği temizlenerek sorun ortadan kaldırıldı)
5)araç her sabah marşa bastıktan 10 15 sn sonra stop etmeye başladı. gaza geçtiğinde de aynı problem devam etti
6)geçen hafta servise götürdüğümüzde bilgisayara bağlandı ve lambda sensöründe sıkıntı olduğu ortaya çıktı. servis çalışanlarıda lpg den dolayı kaynaklandığını söylediler ve beyinden hata kodunu sildiler.(bu şekilde 4-5 gün sorunsuz bindim.) bende zaten lpgyi yakan adama kıl olduğundan büyük bir sinirle gittim bağırdım çağırdım adam ayar atarız düzelir dedi ve ayarı attı 1-2 gün bindik yine lpgde stop etmeye başladı.
7)bazı sabahlar motor ısınıncaya kapalı garajdan çıkamıyorum gaz yemiyor ve rölanti dalgalanıyor.
8)bugün ise araç iyice sapıttı gazda da benzindede gaz yemiyor. sesi bir acayip çıkıyor. normalde buuuuupp diye ses ıkıyorsa bubububup gibi garip bi ses çıkmaya başladı. gazda da benzindede sürekli egzosdan patlama sesi ve alev çıkıyor. yokuşlarda çekmiyor. Akşam akşam moralim çok bozuldu :(

Aklımda olan sorunlar
1)lambda sensörü (bir kaç yerin söylediğine göre lpgde devre dışı kaldığından böyle bir hata kodu çıkartması normalmiş. ne kadar doğru orasını bilemem)
2)maf sensörü
3)lanet olasıca atiker

aracın bakımları tam. 56.000 km de 8000 km dir lpg kullanıyorum. her 1000 km de bir 70 tl lik benzin kullanıyorum. yağı suyu bakımı zamanında hatta zamanı gelmeden yapıldı.

araçda headers eksoz var. filitreden yapabilir dendiği için kapalı filitreye döndüm şu anda.
gösterge tablosunda herhangi bir ışık yanmıyor.
2 yıldır headersı kullanıyorum şimdiye kadar sensör ile ilgili bilgisayarda hata vermemişti.

yakın zamanda aracın sorununu çözersem brc nin beynini taktıracağım, çözemezsem arabayı satıp kurtulacağım otobüs veya tabanvayla istediğim yere gideceğim

ArMy
19-06-2011, 07:10
8. madde bobin arızasına büyük ölçüde işaret ve muhtemelen öyledir..Geçmi olsun. Soğukken rolanti dalgalanmasını hepsi yapıyor ara gazı vermemek lazım :)

senna
19-06-2011, 07:20
lambdaya bak mafı temizle ilk başta ölçüm alın düzgün çalışmıyorsa onuda dene yeniden

halilcan9455
19-06-2011, 07:22
4 arabamda atiker kullandım. lpg kiti kadar takan ustada çok önemli bunu söyleyeyim.

h.guroglu
19-06-2011, 07:35
benim aracımdada atiker suzvar sorun kullanıyorum

lpg li araçlarda ateşleme çok önemlidir ateşleme sistemini komple kontrol et o patırdamaları büyük bir ihtimal ateşlemeden yapar bobinin uçlarını kontrol et meme yapmış olabilir.

bende açık filitreyle kuulanıyorum hemde yaz kış bir sorunla karşılaşmadım

birdaha o lpg cinin önünden geçersen koşarak arkana bile bakmadan kaç

koray ozan
19-06-2011, 09:38
bu hatalardan dolayı 2 gün önce üstün otogaza (Anakara bölge bayisi) gittik adamlar baskı balatadan dedi şaka gibi.
çok teşekkür ederim ankarada artık güvenebileceğim birusta kalmadı önerebileceğiniz bir yer var mı?

h.guroglu
19-06-2011, 10:00
derler derler bi ara benimkide tekleme yapmıştı ş.arası yolda bi gazcıya girdim adam banada dedi baskıdan yapıyor değiştirmen lazım istersen hemen değiştirelim burda dedi bilmiyorduki daha geçen hafta değiştirdim baskıyı tmm usta deyip 1-2-3 kesicilerle uzaklaştım ordan :D:D

Trance-R
19-06-2011, 17:17
nasıl bir araba bu fiat palio/albea grubu ben anlamadım,illa bir sorun yazan oluyor.ateşleme sistemini elden geçirtin...tofaşın gözünü yiyeyim :) allah kolaylık versin kardeşim.

koray ozan
19-06-2011, 18:28
sorun bujilerden çıktı değiştireli 11000 km olmuş bugün servise gitti 4 tane usta baktı bir lambda dedi biri benzin pompası biri beyin dedi...
en sonunda genç bi abi geldi baktı ateşlemede sıkıntı var dedi buji ve buji kablolarına bakalım dedi. bujileri değitirdi sorun kalmadı.
araç lpg li olduğu için 10 000 de bir değişmesi lazımmış. benzinliyken 35 000 km kullanmıştık. bunlarda lpgnin zararları :(

gökberk
19-06-2011, 19:04
Sorunu bulup çözmeniz çok güzel...Evet ateşleme çok önemlidir de ben şu lpg'nin buji ömrünü azaltacağına
en azından 35 bin km de değiştirdiğin bujinin 10 bin de değişmesi saçma geldi...
Sen yine de başka bir atiker ustası bulmaya çalış... Ayar da çok önemli...

koray ozan
19-06-2011, 19:21
yok adam çıkardı gösterdi bujiyi kap kara olmuş araçta yağ yakma vs. hiç birşey yok. şimdi saat gibi maşallah.
servisin önündede alev show da yaptık :D

alpeRS
19-06-2011, 19:52
Benzin kokusu var mi ?

koray ozan
19-06-2011, 20:27
kat olamdığından haliyle oluyor

Coco06
19-06-2011, 23:46
bu hatalardan dolayı 2 gün önce üstün otogaza (Anakara bölge bayisi) gittik adamlar baskı balatadan dedi şaka gibi.
çok teşekkür ederim ankarada artık güvenebileceğim birusta kalmadı önerebileceğiniz bir yer var mı?

Üstün otogazın Allah bin belasını versin diyecem olmuyacak.

Kaç defa gittim sayamadım onu değiştir bunu değiştir bulamadılar bir türlü.Atikerden soğudum resmen.Sorunumu da aracı satarak hallettim.Neyseki senin sıkıntın lpg sisteminden değilmiş Allah üstün otogaza muhtaç etmesin kimseyi.

Chatin
26-06-2011, 03:51
üstün otogaz eskiden iyi idi. üstün otogaz ın iyi olmasına neden olanlar artık orada değiler.

buradalar

iletişim | quattro garage (http://www.quattrogarage.com/iletisim/)

sahibi de foruma üyedir.

samet_61
26-06-2011, 04:01
atıker bızım araclarda beyın problemı verır sureklı ecu yazılımını guncellettırmen gerekır ugrasma gıt zavollı lovato brc bunlardan bırını tak bak keyfıne

samet_61
26-06-2011, 04:03
dostum 15 dk kutup balarını cıkar sonra arabaya benzınde bın aynı sorunlar benım palıoda vardı gaz kelebek potanıyomtre sensorunu temızlettır guzelce balata spreyıyle ve atıker tupnu sok at bızım araclarda cıddı sorunlar cıkarttırıo ama oncelıklı ısın servıse gıt ve ecuya yenı guncel yazılım yuklettır cunku dedgım gıbı atıker lpg aracın 1 2 ayda bır ecuyu sapıttırıo