PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : clio rs vs leon tdi R

mechanic
21-06-2011, 23:13
clio rs 172
hai (hot air intake :D)
qtp egzos

leon;
şimşek chip tuning
220 hp 450 nm

2. vites leona göre kalkış, 50-55 kmh
YouTube - ‪clio RS & leon TDİ R adana‬‏ (http://www.youtube.com/watch?v=Ob1CwQyfNwM)

2. vites 65-70 kmh,
YouTube - ‪clio RS & leon TDİ R 2. vites 65-70 kmh‬‏ (http://www.youtube.com/watch?v=g7tXmRiQd3c)

3. vites leonun tüm torkları doluyken (450 Nm) hiç şansım yok
YouTube - ‪clio RS & leon TDİ R 3. vites‬‏ (http://www.youtube.com/watch?v=8m1RCVb0WJ0)

hüseyin kardeşime teşekkür ettim..

leon satıldı arkadaşlar..

Alicanrs
21-06-2011, 23:15
maşallah 2 aracada

tdipower
21-06-2011, 23:18
leon cidden güzel yürüyor maşallah araçlara :)

M///maniac
21-06-2011, 23:23
leon baya baya iyi gitmis clioda biraz daha ii vites atsa daha güzel gidicegini düsünüyorm

*AddO*
21-06-2011, 23:24
Leon'a maşallah gerçekten ama Rs'in vites geçişleri çok yavaş, ondan da biraz geri düşmüş.

JapanVsGermany
21-06-2011, 23:33
Aynen izler izlemez clio witesten çok kaybediyor dedim ben de...

2 araca da maşallah

Alicanrs
21-06-2011, 23:38
qtp egsoz cut out dimi oda yavaşlatır rs'i

JDMazda_GTR
21-06-2011, 23:45
leon cidden güzel yürüyor maşallah araçlara :)

senı ne zaman gorecez bole nm hp lerde bebek:)

iynn-RS
21-06-2011, 23:49
vites atışa diyecek bişey yok zaten ama acık solemek gerekırse rs ın devırlenmesını hıc begenmedım.

shele
22-06-2011, 08:20
leon tdi, çipli-eksozlu 1.8t top sportlarıda aşşağı yukarı böyle ayırıyordu, o yüzden stok rs'i geçmesi normal. kısacası rs'e yapılacak daha çok şey var ama leon gırtlak diyebiliriz. bu rs'i yolda bikaç kez yokladım güzel yürüyor bence.

life is life
22-06-2011, 08:44
maşallah araçlara. leon güzelmiş..

İbrahimRS
22-06-2011, 08:58
MaşaLLah Her iki aracada aRKadaşLarında dedi gibi RS Biraz vites atışLarı Yavaş oLmuş

kurtbil
22-06-2011, 10:23
ne kadar leon hatta 1.9 tdı fanatıgı olsamda Rs ın saglıklı gıttıgını farzedıcek olursak 220bg leon oyle gıtmez.1300 kılo 1.9 tdı topsportla saglıklı Rs ı oyle ayırmanın mumkunatı yok.arada bg farkı olsada leon gecıcek olsada boyle muhıtboyu gecemezdı.

berkayGLRN
22-06-2011, 10:28
maşallah araçlara..

primera sr20de
22-06-2011, 10:45
maşallah leona hiç fırsat vermemiş

levent
22-06-2011, 10:54
leon tdi, çipli-eksozlu 1.8t top sportlarıda aşşağı yukarı böyle ayırıyordu, o yüzden stok rs'i geçmesi normal. kısacası rs'e yapılacak daha çok şey var ama leon gırtlak diyebiliriz. bu rs'i yolda bikaç kez yokladım güzel yürüyor bence.

leon daha stage2 sayılır , 3-4 lük yolu daha var :)

ne kadar leon hatta 1.9 tdı fanatıgı olsamda Rs ın saglıklı gıttıgını farzedıcek olursak 220bg leon oyle gıtmez.1300 kılo 1.9 tdı topsportla saglıklı Rs ı oyle ayırmanın mumkunatı yok.arada bg farkı olsada leon gecıcek olsada boyle muhıtboyu gecemezdı.

aynen , bu kadar bariz geçmesi normal değil.

douu
22-06-2011, 11:03
clio'ya yapılan modifiyeler aracın gücünü daha aşagı cekiyor ve sıkıştırıyor bence.. ben de bu rsle denemiştim stok turbo 175 hp olan halimle bundan biraz daha az farkla geçmiştim..

leon burda vw parcacısı bir abimizin.. arabaya bilinçli ve güzel modifiye yapıyolar.. şu anda hybrid turbo egzantrik yazılım filtre egzozla yürüyor araba.. güç yazılan gibi deildir tam ama 205 hp 420 nm falan gibi bişeyler cıkarır diye düşünüyorum ben de..

kurtbil
22-06-2011, 11:06
clio'ya yapılan modifiyeler aracın gücünü daha aşagı cekiyor ve sıkıştırıyor bence.. ben de bu rsle denemiştim stok turbo 175 hp olan halimle bundan biraz daha az farkla geçmiştim..

leon burda vw parcacısı bir abimizin.. arabaya bilinçli ve güzel modifiye yapıyolar.. şu anda hybrid turbo egzantrik yazılım filtre egzozla yürüyor araba.. güç yazılan gibi deildir tam ama 205 hp 420 nm falan gibi bişeyler cıkarır diye düşünüyorum ben de..

leonu leona kırdırmak lazım o zaman anlarız ıyı mı kotu mu :)

douu
22-06-2011, 11:19
kalın geliyor kanka :D kırdırdık yoksa :D bu leonla filtre egzoz yazılım olan 1.8T leon denedik kafa burun gidiyolar :D

tdipower
22-06-2011, 11:32
senı ne zaman gorecez bole nm hp lerde bebek:)

enjektörler postayla geliyor gümrük mevzuatları yüzünden :) heyecanla bekliyorum gelsinde o zaman bakalım hp lere nm lere :cool:

mechanic
22-06-2011, 11:51

aracın gücünü sahibi söylüyor. denemesi bedava diyor :D ..
ben alt devirlerde kalktım 50 kmh ile . benim 50kmh leonun turbosunun dolduğu yer, aynı şekilde 3. vitesle kalkışta da aynı derece turbonun tam dolduğu yer.
ben devrimdeyken,70 ile kalktığımız video, izlerseniz 3. vitesin sonunda 4. viteste geliyor geçiyor...

senin ibiza beni geçtiğinde (5. vitese attığımda) bende 3 orta susturuculu, 1,6 clio son susturucusu, 40lık borular vardı.... 2 boy değil 15 boy atmsı gerekirdi arabanın bence..

douu
22-06-2011, 12:41
2 boy geçmedim ki zaten o zaman daha fazla fark vardı diye hatırlıyorum..

kurtbil
22-06-2011, 12:43
kalın geliyor kanka :D kırdırdık yoksa :D bu leonla filtre egzoz yazılım olan 1.8T leon denedik kafa burun gidiyolar :D

ne yazılım var 1.8 t de

FaBeRgE
22-06-2011, 12:46
RS hiç basmamış gibi geldi bana :D

Leon'a maşallah :)

shero
22-06-2011, 12:46
seat yürümüyo kosmus masallah diyorum adanada olmak varmıs

Sportline
22-06-2011, 12:51
RS in vitesler zor bitmiş .

by serçe
22-06-2011, 13:17
maşallah iki aracada ...

typer46
22-06-2011, 13:41

demekki arabadan arabaya fark varmış gidişde.

mechanic
22-06-2011, 14:15
qtp egsoz cut out dimi oda yavaşlatır rs'i

vala açıkcası adanada öle remus supersprint takıp gezemiyoruz. ya gece kovalamaca oynayacaz ya da bu tip dezavantajları göze alacağız. tabi bazı cesur arkadaşlar veya orjinal diye kaktıranlar var onları kıskanıyoruz. :D ortada 40 cm susturucu ve son susturucu çift bölmeli işte ..
vitesleri de hızlı atamıyorum üzerime gelmeyin ağlarım vallaaa :(

dizellerle rollenmek zor aslında vitesler tutmuyor devirler tutmuyor. biz yine de eğlencesine takılıyoruz.. herkesi de bekleriz her zaman...

typer46
22-06-2011, 14:20
vala açıkcası adanada öle remus supersprint takıp gezemiyoruz. ya gece kovalamaca oynayacaz ya da bu tip dezavantajları göze alacağız. tabi bazı cesur arkadaşlar veya orjinal diye kaktıranlar var onları kıskanıyoruz. :D ortada 40 cm susturucu ve son susturucu çift bölmeli işte ..
vitesleri de hızlı atamıyorum üzerime gelmeyin ağlarım vallaaa :(

dizellerle rollenmek zor aslında vitesler tutmuyor devirler tutmuyor. biz yine de eğlencesine takılıyoruz.. herkesi de bekleriz her zaman...

araçların 2 side çok güzel kazasız belasız ama vide çekimi çok hoşuma gitti çok net.

mechanic
22-06-2011, 14:23
araçların 2 side çok güzel kazasız belasız ama vide çekimi çok hoşuma gitti çok net.

nasıl yapıldığı anlatımlı olarak çok yakında... assonra

typer46
22-06-2011, 14:24
nasıl yapıldığı anlatımlı olarak çok yakında... assonra

:) hd kameramı

yusufsele
22-06-2011, 15:47
vallaha arkadaşlar şimşek'in yaptığı bütün arabalar gerçek anlamda yürüyor adamlar diyorlarki dizelciler için bu sözler arkadaşlar yanlış anlamayın ATARI OLAN VARSA ADANA GİŞE MERSİN GİŞE HODRİ MEYDAN çıkın sahneye arabanız yürüyosa görelim diyolar..... fazla söze gerek yok bu sözler içinde benle kimse polemiğe girmesin benim kimseye bir sözüm yok şahsım adına.....

kurtbil
22-06-2011, 16:07
once uyelerımız bolumunde foruma b selam verseydınız de sonra yazsaydınız

levent
22-06-2011, 16:11

dizelle benzinliyi denerken en temizi belli bir hızdan basmak, isteyen istediği viteste bassın o hızda hangisinde daha iyiyse aracı :)

yasindamar
22-06-2011, 16:15
maşallah araçlara... şimşekler in aracı çok iyi. çok beğeniyorum. diesel-power foreva :D

yusufsele
22-06-2011, 16:31
once uyelerımız bolumunde foruma b selam verseydınız de sonra yazsaydınız

uyelerımız bolumune bakınız bı ıstersenız ;)

kurtbil
22-06-2011, 17:12
ıyı de ben bunu soyledıgım dekı saate bakın konunuzu actıgınız saate bakın :) neyse hosgeldınız :

typer46
22-06-2011, 17:13
vallaha arkadaşlar şimşek'in yaptığı bütün arabalar gerçek anlamda yürüyor adamlar diyorlarki dizelciler için bu sözler arkadaşlar yanlış anlamayın ATARI OLAN VARSA ADANA GİŞE MERSİN GİŞE HODRİ MEYDAN çıkın sahneye arabanız yürüyosa görelim diyolar..... fazla söze gerek yok bu sözler içinde benle kimse polemiğe girmesin benim kimseye bir sözüm yok şahsım adına.....

dediginiz araçları istanbuldada görmek denemek isteriz yolları düşerse bizim yolumuzda düşerse denemek isterim.

01ASU
22-06-2011, 22:05
leondaki basınç 1.8 demiydi çünkü 2.5 bar bastığında çok fena şeyler oluyor o araca

yasindamar
22-06-2011, 23:29
araçları karıştırmıyon değil mi umut???

MKT
22-06-2011, 23:39
maşallah her iki aracada Su vtec ile yasinin leonu denediğimizdede 1,5 bar basıyorken yasin aynen böyle gittik bizde.bende ilk önce öne çıkıyodum sonra yasin dizel ile kıyamet koparırcasına geçiyodu 5-6 boy belki daha fazla.Çok güzel her iki araçta fakat RS in filtre işine bi çözüm şart.

MKT
22-06-2011, 23:56

karıştırmış araçları kanka:D sen bize bu farkı 1,5 barda atıyordun :D ki bide 4-5 boy RS i geçiyoduk.demekki senle bu leon deneseniz sen 1,5 barda 1 direk açarsın

ümitech
23-06-2011, 00:52
maşallah araclara ....hüseyin abinin arabanın maşallahı var...bu adamlar dizelden anlıyor vesselam :) lakin rs saglam vites atsa 2 boy farkeder heralde çünkü oldukça yavaş vites geçişleri...

levent
23-06-2011, 01:10
maşallah her iki aracada Su vtec ile yasinin leonu denediğimizdede 1,5 bar basıyorken yasin aynen böyle gittik bizde.bende ilk önce öne çıkıyodum sonra yasin dizel ile kıyamet koparırcasına geçiyodu 5-6 boy belki daha fazla.Çok güzel her iki araçta fakat RS in filtre işine bi çözüm şart.

1.9 tdi ın güzel yani , 3. vites biter bitmez bildiğin ışınlanıyor araba :D yani 130 sonrası :D tamda benzinli rakiplerinin 3-4. viteslerinin arasına denk geliyor :)

01ASU
23-06-2011, 06:35

hııı baba ben snn ki sandım düşük barda basıosun sandım şaşırdım çünkü daha ii gitmesi lazımdı felan dedim :D 2.5 bar bassan hatta haritadan silmen lazım die düişünmüştüm :D değilmiş

douu
23-06-2011, 08:06
aynı arabadan 2 tane olunca da sıkıntı oluyor :D bu yasinin araba deil arkadaşlar :D

percussionali
23-06-2011, 21:27
Rs in plakası nedir acaba ?

efe_
23-06-2011, 22:37
Maşallah ....
Gözüme çok duman batmadı leon'da çok iyi :D

Cliosportve
24-06-2011, 01:09
Clioda aracı birşey fena sıkıyor
Yazılım var mı ? Nedir Clio Rs in gerçek specleri
Ben ilk defa bu kadar az devirlenen RS görüyorum

mechanic
24-06-2011, 07:40
Clioda aracı birşey fena sıkıyor
Yazılım var mı ? Nedir Clio Rs in gerçek specleri
Ben ilk defa bu kadar az devirlenen RS görüyorum

:D spec sahibi değil valla henüz :D egzosun orta susuturucusu uzun idi kısalttık. rahatladı araç. sıcak hava alıyorum ona da cai veya diğer tip filtre önerisi bekliyorum...

mustafa_KYR
24-06-2011, 08:28
keşke bende olsaydım güzel gece olmuş :D bu arada anladım kı bır daha kı rollerde senın sağında kalmak gerekıyormus :D hem benımde işime gelır camlar manuel olunca sıkıntı oluyor dıger taraftan cam açmak :D RS cok şık duruyor leonda çok şık duruyor ayrıca güzel de gıdıyor :D maşallah ıkı aracada sahıplerınede . kazasız belasız roller :D

doğu bu arada bu leon degılmıydı baya bır kovaladıgım :D hehe

Ali_206
24-06-2011, 09:37
şimdi başka bir rs kadranıyla kıyasladım aynı spec lerde başka bir rs 3. vites başından 4. vites sonuna videodaki rs ten tam 10 saniye erken hızlanıyor çok büyük bir fark videodaki leonuda rahatlıkla sağlıklı bir rs in bu spec lerde geçmesi muhtemel. bir sorun olduğu kesin

umut01
24-06-2011, 09:47
video kalitesi on numara olmuş. araçlara maşallah. hep bu kalitede videolar istiyoruz izleyici olarak :))

Cliosportve
24-06-2011, 12:48
:D spec sahibi değil valla henüz :D egzosun orta susuturucusu uzun idi kısalttık. rahatladı araç. sıcak hava alıyorum ona da cai veya diğer tip filtre önerisi bekliyorum...

:D Filtre eksozt ile ben burda baya bir RS i geçtim :)
Kısa spor tip eksozt direk geçişli daha iyi gelicektir
Ayrıca Filtre için önerim aküyü bagaja almandır
RS lerde çığır açar :)
Şekil olarak şu resmi gösterebilirim
Ucunda 80 lik HKS var havayı buram buram çekiyorum tampon deliklerinden giren havaylan

http://ressim.net/s/upload/02b0dce4.jpg (http://www.ressim.net/i/4410002)

F4R
24-06-2011, 21:57
ama selçuk sanırım senin arabadaki asıl güç, motorun üstünde duruyor :D

soldaki boruya kelepçelenmiş şey nedir?

Cliosportve
24-06-2011, 22:02
ama selçuk sanırım senin arabadaki asıl güç, motorun üstünde duruyor :D

soldaki boruya kelepçelenmiş şey nedir?

Hahahaha :D Millet emmeyi soğutmak için binbir yol denedi ben bir soğuk biraylan işi çözdüm :D
Diğer kelepçelenmiş şeybir nevi charger görevi görüyor :D Tamda içeriğe girmeyeyim diyip kıllandırıyım ortalığı :D

3rk4n
24-06-2011, 22:56

2002 mi sizin rs ve iskenderundan mı aldınız ?

Varex tarzı eksozlar falan deneseniz düz boru ve sonra varex gibi polis bulunan yerlerdede rölantide devam :D

F4R
24-06-2011, 23:09
ohoo fitili ateşledin artık :)

ve rs spec; filtre egsoz, sc :D

F4R
24-06-2011, 23:12
2002 mi sizin rs ve iskenderundan mı aldınız ?

Varex tarzı eksozlar falan deneseniz düz boru ve sonra varex gibi polis bulunan yerlerdede rölantide devam :D

madem konusu geçti ne zamandır merak ediyordum. hemen sorayım.

1. rs de düz 61 veya 63 lük boru sona sadece varex vana kapalı iken baya keser mi sesi varex?

2. diyelim düz boru sonra otto var, sondaki ottoyu söküp varex taksak vana açıkken ne kadar kayıp olur? 200e kadar kaç boy?

3. varexler 800-900 civarı, o paraya değer mi? performans iyi mi? sesi hakkaten baya kesiyor mu? vana açıkken ses nasıl?

bayadır kafama takılıyodu bu sorular sırf bunlar için konu açacaktım, rs ile varex aynı konu altında buluşunca dayanamadım sorem dedim :)))

3rk4n
24-06-2011, 23:26
madem konusu geçti ne zamandır merak ediyordum. hemen sorayım.

1. rs de düz 61 veya 63 lük boru sona sadece varex vana kapalı iken baya keser mi sesi varex?

2. diyelim düz boru sonra otto var, sondaki ottoyu söküp varex taksak vana açıkken ne kadar kayıp olur? 200e kadar kaç boy?

3. varexler 800-900 civarı, o paraya değer mi? performans iyi mi? sesi hakkaten baya kesiyor mu? vana açıkken ses nasıl?

bayadır kafama takılıyodu bu sorular sırf bunlar için konu açacaktım, rs ile varex aynı konu altında buluşunca dayanamadım sorem dedim :)))

Varex lerin nette videoları var baya kesiyorlar sesi boy hesabına gelince ben pek bişi etkileyeceğini zannetmiyorum ona göre dizayn edilmiştir. Daha ucuz alternatif olarak izmirli sponsor bi eksozcumu lion marka idi sanırım getiriyorlar 500 falandı yanlış anlamadıysam fiyat gene ss replikasıda yaptırılabilir 60lık hoş olur bence.

percussionali
24-06-2011, 23:57
Varex lerin nette videoları var baya kesiyorlar sesi boy hesabına gelince ben pek bişi etkileyeceğini zannetmiyorum ona göre dizayn edilmiştir. Daha ucuz alternatif olarak izmirli sponsor bi eksozcumu lion marka idi sanırım getiriyorlar 500 falandı yanlış anlamadıysam fiyat gene ss replikasıda yaptırılabilir 60lık hoş olur bence.

Rs i honda veya peugeot larla karıştırmayın Rs e yapacaksanız 63 düzboru sonra ss istediğin performans ve ses yeter şunu söyleyim 63 rs in canı yani egzoz ben egzozsusz denediğim rollinglerde 5-6 boy geçlidiğim araca sadece ve sadece egzoz takarak 2 3 boy geçiyorum hesabını sen yap Rs e egzozun nekadar yaradığını aynı zamnadada flitre salıklı soğuk hava aldığı zaman egzoz ve flitre Rs in canı salıklı olursa ikisi yapabileceklerini tahmin bile edemezssiniz:D denenmiş tecrübelerden söylenir kulaktan dolma değil saygılar;)

F4R
25-06-2011, 00:15
ali chipsiz, orj yazılımlı rs de 63 mü ideal 61 mi? yada şöyle sorıyım çok fark olur mu arasında?

3rk4n
25-06-2011, 00:18
Rs i honda veya peugeot larla karıştırmayın Rs e yapacaksanız 63 düzboru sonra ss istediğin performans ve ses yeter şunu söyleyim 63 rs in canı yani egzoz ben egzozsusz denediğim rollinglerde 5-6 boy geçlidiğim araca sadece ve sadece egzoz takarak 2 3 boy geçiyorum hesabını sen yap Rs e egzozun nekadar yaradığını aynı zamnadada flitre salıklı soğuk hava aldığı zaman egzoz ve flitre Rs in canı salıklı olursa ikisi yapabileceklerini tahmin bile edemezssiniz:D denenmiş tecrübelerden söylenir kulaktan dolma değil saygılar;)

Niye rs araba deilmi :) karıştırmayayım. 63lük boru çekili sende sonraki sustucunun giriş çapı kaç ? Yukardaki bold kısmın hesabını yaptım 9 boy yapar bi biru bi eksozla 9 boy hızlandı ise o rs aman diyim aman diyim bi egzantrik takma 12 boyda ordan alsa allah allah... Yapabileceklerini tahmin edemeyeceğim kısım nedir hiçmi rs görmedik sağlıklı olunca uzayamı cıkıcak kprolu typlar falanmı geçicek :D Kulaktan dolmayla bu kadar öğrendim ben napalım yeterince spor arabamda oldu ama napalım öğrenecez :D :D

iynn-RS
25-06-2011, 00:31
şimdi başka bir rs kadranıyla kıyasladım aynı spec lerde başka bir rs 3. vites başından 4. vites sonuna videodaki rs ten tam 10 saniye erken hızlanıyor çok büyük bir fark videodaki leonuda rahatlıkla sağlıklı bir rs in bu spec lerde geçmesi muhtemel. bir sorun olduğu kesin

aynı kıyaslamayı bende yaptım ben 5 e attıgımda vıdeodaki rs 4 e atmış oluyor:)

ama arkadaşı tebrik ediyorum arabasına bu kadar olumsuz tepkı alıp hala olumlu cevaplar verdıgı için:D

Ayrıca Filtre için önerim aküyü bagaja almandır
RS lerde çığır açar :)

hiç güleceğim yoktu ilahi selçuk:D:D

60 lık düz boru+orjinal susturucu ile 60 lık düz boru+ss son susturucu arasında en az 4-5 boy fark tarafımdan da test edilip onaylanmıştır.

filitre egzoz gıbı cok basıt seylerle bariz iyileşmeler gosteren ve binbir türlü çeşidi denenmiş ve yapılması gereken şeylerin tartışmasız belli olduğu bir aracı su videodaki durum düşürmeyin artık yazık günah ya.

percussionali
25-06-2011, 00:39
60 lık düz boru+orjinal susturucu ile 60 lık düz boru+ss son susturucu arasında en az 4-5 boy fark tarafımdan da test edilip onaylanmıştır.

filitre egzoz gıbı cok basıt seylerle bariz iyileşmeler gosteren ve binbir türlü çeşidi denenmiş ve yapılması gereken şeylerin tartışmasız belli olduğu bir aracı su videodaki durum düşürmeyin artık yazık günah ya.

vall kardeşim şuan bendede 60 lık var 240 245den sonra 60 lık yetmiyo 63 fikrimce en salıklı düz boru sona ise 60lık ss ama ara boru 63 ile salıklı sonuca ulaşır eminim ama aynı fikirde olduğumuz konu flitre egzoz Rs in kaderi;)

darkred
25-06-2011, 00:41
Maşallah araçların ikisinede...

Coğu arkadaşla bende hem fikirim RS in vitesleri cok yavas kalmış...

mechanic
25-06-2011, 10:18
olumsuz tepki yeniden değerlendirme yapmak için fırsattır arkadaşlar, kavga etmek için sebep değildir.
tabi bir de yorumların havada kalması, yapmış olmak için veya yazmış olmak için yazanlar, kıyaslamaları hayali yapanları dikkate almayacaksınız...

kıyaslama yapacaksanız sıcak hava girişini, sıkan egzosu, yavaş vites atmamı ve 2. videoya göre kıysalama yapın.

intercoolerı spreyleyen:D hiç bir masraftan ve hinlikten kaçınmayan hüseyin kardeşime burdan selam söylüyorum, az sonra da yanına gidecem araç gitmediyse bir daha çıkarız belki.. su vtec satılmadıysa onunla da ölçü almak için çıkmam lazım...

herkeze thnxşür..

Cliosportve
25-06-2011, 10:44
RS çileri seviyorum :D
Bırakın onu bunu 70 lik eksozt sistemimle boğarım sizi :D

01ASU
26-06-2011, 06:03
olumsuz tepki yeniden değerlendirme yapmak için fırsattır arkadaşlar, kavga etmek için sebep değildir.
tabi bir de yorumların havada kalması, yapmış olmak için veya yazmış olmak için yazanlar, kıyaslamaları hayali yapanları dikkate almayacaksınız...

kıyaslama yapacaksanız sıcak hava girişini, sıkan egzosu, yavaş vites atmamı ve 2. videoya göre kıysalama yapın.

intercoolerı spreyleyen:D hiç bir masraftan ve hinlikten kaçınmayan hüseyin kardeşime burdan selam söylüyorum, az sonra da yanına gidecem araç gitmediyse bir daha çıkarız belki.. su vtec satılmadıysa onunla da ölçü almak için çıkmam lazım...

herkeze thnxşür..

aracım satılmadı ama bu aralar daha öncede belirttim evlilik işlerim olduğunu ondan bnm adıma pek mümkün hatta biraz komik gelebilir evleneceğim insan arabadan nefret ediyor ve her çalıştırmaya evde bi tartışma ondan yatırıyorum aracı satmak için eğer mümkün olursa bende bir kaç şey ekledim görmek isterim

BoraRS
26-06-2011, 08:32
Niye rs araba deilmi :) karıştırmayayım. 63lük boru çekili sende sonraki sustucunun giriş çapı kaç ? Yukardaki bold kısmın hesabını yaptım 9 boy yapar bi biru bi eksozla 9 boy hızlandı ise o rs aman diyim aman diyim bi egzantrik takma 12 boyda ordan alsa allah allah... Yapabileceklerini tahmin edemeyeceğim kısım nedir hiçmi rs görmedik sağlıklı olunca uzayamı cıkıcak kprolu typlar falanmı geçicek :D Kulaktan dolmayla bu kadar öğrendim ben napalım yeterince spor arabamda oldu ama napalım öğrenecez :D :D

Erkan RS lerde egzoz farki ciddi boyutlardadir. Utkunun RS ile benim RS kafa kafaya yururken ben sirf sesi azalsin diye ortaya direk gecisli bir tane osuruktan orta susturucu koymustum da hemen ayni aksam denememizde Utkunun bana 200 lere kadar 1.5 boy nasil actigini gormen lazimdi :) Devam etsek daha da acilacakti fark.

Ayni sekilde benim eski RS ile birebir ayni speclerde fakat sadece uzerinde son susturucu olan bir RS ile denemistim. 230 km de yaklasik 6-7 boy fark olmustu aramizda. Ayni RS spor tipi son susturucusunu geri takinca kafa burun gitmistik :rolleyes: Farki sen dusun.

Demek RS ler ile ilgili dersine iyi calismamissin :D Kulaktan dolma bilgilerle degil somut verilerle gel bana Erkan :D:D

3rk4n
26-06-2011, 09:05
bora abl :) somut olarak yaza bu tarafa gelirsen 2de 70 basalım jipinden soğutayım seni :) :) abi ben 1 boy 2 boy 3 boy anlarım ama sadece eksoz 9 boy hızlandırıp yawaşlatmaz aracı ve adanadaki arkadast son susturucu probleminden ziyade orta susturucusu fazla. Derslerime iyi calısırım onuda biliosun abi :)

F4R
26-06-2011, 11:12
Erkan RS lerde egzoz farki ciddi boyutlardadir. Utkunun RS ile benim RS kafa kafaya yururken ben sirf sesi azalsin diye ortaya direk gecisli bir tane osuruktan orta susturucu koymustum da hemen ayni aksam denememizde Utkunun bana 200 lere kadar 1.5 boy nasil actigini gormen lazimdi :) Devam etsek daha da acilacakti fark.

Ayni sekilde benim eski RS ile birebir ayni speclerde fakat sadece uzerinde son susturucu olan bir RS ile denemistim. 230 km de yaklasik 6-7 boy fark olmustu aramizda. Ayni RS spor tipi son susturucusunu geri takinca kafa burun gitmistik :rolleyes: Farki sen dusun.

Demek RS ler ile ilgili dersine iyi calismamissin :D Kulaktan dolma bilgilerle degil somut verilerle gel bana Erkan :D:D

bora peki son susturucu en verimli hangisi? ben rs aldığımda sonra 63lük otto düşünüyorum, ss ile çok fark olur mu arasında?

Cliosportve
26-06-2011, 11:15
Ben 63 lük otto kullanıyorum memnunum
Supersprint kullanan arkadaşlarda çok memnunlar
Otto biraz fazla ses yapar silencer derdi var
Supersprint ottoyo nazaran daha tok ve sesi kısık çıkar

3rk4n
26-06-2011, 11:24
saxo ve vti da otto kullandım cok güzel eksoz ama polis sıkıntılı oluyor bende izmir işi ss alıcam 60lık.

Cliosportve
26-06-2011, 11:28
Benimde 70 lik ara borular var sonda 63 lük otto
Bu duruma bakılırsa biraz sıkıştırma yapıyor son susturucu
Ama memnunum

F4R
26-06-2011, 11:58
benim bu egsoz ve cai konularında sormam gereken çok şey var. ben en iyisi arabayı aldıktan sonra konu açayım. böle her konuda zart diye sivrilik sormak olmuyo :)

shele
26-06-2011, 13:49
benim bu egsoz ve cai konularında sormam gereken çok şey var. ben en iyisi arabayı aldıktan sonra konu açayım. böle her konuda zart diye sivrilik sormak olmuyo :)

soracak birşey yok aslında, herşey denenmiş... 1-2 seçenek var.. poliz sıkıntı yapmayacaksa ss komple ve pipercross cai(misal) veya bmc, devir kesiciyi iptal ettir, kısa şanzıman tak, para harcayacam diyorsab cb egzantrik atıver, cai'yi sök itb yap, daha çok param var diyorsan komple turbo kit ve turbocharger kitler satılıyor, contasına pistonuna cıvatasına beyni dahil...
hayırlı olsun :D

BoraRS
26-06-2011, 23:05
bora abl :) somut olarak yaza bu tarafa gelirsen 2de 70 basalım jipinden soğutayım seni :) :) abi ben 1 boy 2 boy 3 boy anlarım ama sadece eksoz 9 boy hızlandırıp yawaşlatmaz aracı ve adanadaki arkadast son susturucu probleminden ziyade orta susturucusu fazla. Derslerime iyi calısırım onuda biliosun abi :)

Erkan jipimden sogumam icin beni arazide yenmen lazim asfaltta degil :D

Egzoz konusuna gelince durum tecrubeyle sabit. Sana daha enteresan birsey daha soyleyeyim. Benim RS' e ilk RS Tunerin kendi yazilimini attim. Yani bildigin chip tuning. Araba daha hizli gitsin diye atilan yazilim. Ingilterede milletin ove ove bitiremedigi arabanin karakteri degisti dedigi yazilim :) 4. vitesin sonuna kadar filtre headers egzoz cai li bir Vteci 2 boy max geciyordum. 4. vitesin sonunda beni yakaliyor 5. viteste 230 km ye kadar 4 boy onume cikiyordu. Sonra wimmeri bir attim, ister inan ister inanma ama 230 km ye kadar aradaki fark 7-8 boy oluyordu :rolleyes: Vtec hic kafa bile cikaramiyordu. Bir yazilim bu kadar farkettirir mi diye merak ediyor insan dimi. Ama ettiriyordu iste.

Before after dynosu yapmistim CAI siz ve CAI li olarak stock RS e. CAI siz derken yanlis anlama acik kafa buyuk K&N filtresi vardi arabanin. Yani stock filtre de degildi. K&N filtreli hali vs CAI li RS te 6 hp dynoda fark olmustu. Rollerde soguk havada net 2 boy farketmisti.

Yani RS leri anlayabilmek icin bizzat binip yasamak tecrube etmek gerek. Yoksa inanmayacak bisey yok. Netice itibari ile bahsettigimiz sey quantum fizigi veya evrim teorisi degil. Hergun usanmadan sikilmadan bizzat denedigimiz seyler :) Nasil sadece tek basina headers bir typeR da 5 boy net farkettiriyorsa, RS lerde de egzoz sistemi olsun CAI olsun en az o kadar etkili oluyor.

Alicanrs
26-06-2011, 23:10
rs'te sona hks ya başkası yalan :D:D arabadan inmek istemiodum sürekli gaz :D

BoraRS
26-06-2011, 23:17
rs'te sona hks ya başkası yalan :D:D arabadan inmek istemiodum sürekli gaz :D

Olm sen ne zaman GTI aldin? CZT ye ne oldu?

BoraRS
26-06-2011, 23:18
...devir kesiciyi iptal ettir...

Bence de devir kesiciye ne gerek var. Surekli 8000 9000 donsun. 3 ay sonra once kasnagi eline alsin sonra selenoid valfini sonra vanosu. Zaten su devir kesiciyi neden koyarlar anlamam arabalara :rolleyes:

Alicanrs
26-06-2011, 23:21
Olm sen ne zaman GTI aldin? CZT ye ne oldu?

sattım abi sattım :D 2 hafta oldu alalı gti

BoraRS
26-06-2011, 23:22
bora peki son susturucu en verimli hangisi? ben rs aldığımda sonra 63lük otto düşünüyorum, ss ile çok fark olur mu arasında?

Ya son susturucuda verim merim aranmaz kardes. Bak ben draglara girdigim son susturucu anlatayim sana. O zamanlar cok param yoktu. Arabama da cok para harcayamiyordum. Millet hafif egzoz potsuz kivrimlar kil tuy detaylarla ugrasirken ben gittim benim kasap egzozcuya, komple 63 luk kivrimi bol boru yaptirdim. Borulari bir gorsen iki elle zor kaldirirsin :) Sonra gittim Bostanci sanayiye sona 51 lik girisi olan ve ishal ...t gibi ses cikaran sanayi tipi igrenc bir son susturucu aldim. Cok da para vermistim o zamanlar. Yanlis hatirlamiyorsam 50 TL idi :D Ve ben bu speclerle draglara katildim birinci oldum.

Yani milletin cok fazla otto olsun zotto olsun kil tuy olsun dedigine inanma. 60 lik girisi olan herhangi bir son susturucu performans olarak isini gorur. Haa ses kalitesi diyorsan o baska.

BoraRS
26-06-2011, 23:26
sattım abi sattım :D 2 hafta oldu alalı gti

E hadi hayirli olsun o zaman kardesim.

F4R
26-06-2011, 23:26
Ya son susturucuda verim merim aranmaz kardes. Bak ben draglara girdigim son susturucu anlatayim sana. O zamanlar cok param yoktu. Arabama da cok para harcayamiyordum. Millet hafif egzoz potsuz kivrimlar kil tuy detaylarla ugrasirken ben gittim benim kasap egzozcuya, komple 63 luk kivrimi bol boru yaptirdim. Borulari bir gorsen iki elle zor kaldirirsin :) Sonra gittim Bostanci sanayiye sona 51 lik girisi olan ve ishal ...t gibi ses cikaran sanayi tipi igrenc bir son susturucu aldim. Cok da para vermistim o zamanlar. Yanlis hatirlamiyorsam 50 TL idi :D Ve ben bu speclerle draglara katildim birinci oldum.

Yani milletin cok fazla otto olsun zotto olsun kil tuy olsun dedigine inanma. 60 lik girisi olan herhangi bir son susturucu performans olarak isini gorur. Haa ses kalitesi diyorsan o baska.

sğl bora. direkt performans olarak sordum ben. aracı aldığımda üstüne egsoz felan olmazsa otto düşünüyorum bende. neyse bakalım dediğim gibi önce hayırlısıyla bi alalım da :) ondan sonra zaten soruya boğarım sizi :)

Alicanrs
26-06-2011, 23:29
sğl bora. direkt performans olarak sordum ben. aracı aldığımda üstüne egsoz felan olmazsa otto düşünüyorum bende. neyse bakalım dediğim gibi önce hayırlısıyla bi alalım da :) ondan sonra zaten soruya boğarım sizi :)

yaa hks al hks zevkle bin arabana :D:D otto ne ya boğuk sesli =)

BoraRS
27-06-2011, 00:51

Tabii sen guzel bir RS al da sonra sorularini sorarsin. Ozellikle Alicana sor. O cok iyi biliyor RS leri. En son benden 4 boy yiyince oturup baya analiz etmisti ben nerede yanlis yapiyorum diye zuhauhauhauhauha :hehe:

iynn-RS
27-06-2011, 09:21
Tabii sen guzel bir RS al da sonra sorularini sorarsin. Ozellikle Alicana sor. O cok iyi biliyor RS leri. En son benden 4 boy yiyince oturup baya analiz etmisti ben nerede yanlis yapiyorum diye zuhauhauhauhauha :hehe:

puahahaha ilahi bora abi:D:D

zaten ondan sonra RS alamadı alican:D

PPR engineering
27-06-2011, 09:42
yaa hks al hks zevkle bin arabana :D:D otto ne ya boğuk sesli =)

otto boğuk seslimi gel typer da sana carbon ottonun nasıl öttüğünüdinletiyim:)

Alicanrs
27-06-2011, 10:02
otto boğuk seslimi gel typer da sana carbon ottonun nasıl öttüğünüdinletiyim:)

kanka typer o jap typerdada otto vardı dinledim m.etme:D Hks gibi olamaz hiç biri bana göre kalite farkı bi kere :)

BoraRS
27-06-2011, 10:31
puahahaha ilahi bora abi:D:D

zaten ondan sonra RS alamadı alican:D

HEralde alamaz. RS ten soguttum onu o gece :D En son da CZT si ile benim EZN ye kaldirmisti fena yapacaktim ama habire yan cizdi gelmedi hicbir davetime :D

Yanci Alican :D

Alicanrs
27-06-2011, 10:36

ben senden 4 boy yedim he rs le abi ? 4. vites yan yana oldğumuzda hani yol kalabalıktı deneyemioduk yaa dürüstçe yazın walla ayıptır.. ki ben 1.6 enjektörüyle deniodum paso senelerdir bunuda biliosun abi sorunlu halde .. en son halini sende biliosun nasl gittiğini tabi üstüme oyna hep :D

BoraRS
27-06-2011, 11:07
ben senden 4 boy yedim he rs le abi ? 4. vites yan yana oldğumuzda hani yol kalabalıktı deneyemioduk yaa dürüstçe yazın walla ayıptır.. ki ben 1.6 enjektörüyle deniodum paso senelerdir bunuda biliosun abi sorunlu halde .. en son halini sende biliosun nasl gittiğini tabi üstüme oyna hep :D

Ulan olm hep acitasyon hep acitasyon :D Biktim senin su kucuk emrah modundan :D

Alicanrs
27-06-2011, 11:07
Ulan olm hep acitasyon hep acitasyon :D Biktim senin su kucuk emrah modundan :D

yaa abi saçma sapan yazma şurda ciddiyim ne küçük emrahı ? walla sinirleniorm ama msnde istediğini de millet yanlış anlıcak ;)

BoraRS
27-06-2011, 11:10
yaa abi saçma sapan yazma şurda ciddiyim ne küçük emrahı ? walla sinirleniorm ama msnde istediğini de millet yanlış anlıcak ;)

Kizma len tamam ozur sustum :D

Ama sen EZN varken benim elime dusmedin ya iyi yirttin :D

Tamam sustum :D

Alicanrs
27-06-2011, 11:12
Kizma len tamam ozur sustum :D

Ama sen EZN varken benim elime dusmedin ya iyi yirttin :D

Tamam sustum :D

:D:D ezn başka dünya abi maşallah çok gzl gidiodu ben onu şakasına dedim be ne haddimize ezn ye kaldırmak ehehe :) görüorum buralarda üstü açık gezio tın tın :D

BoraRS
27-06-2011, 11:18
Walla hala cok ozluyorum EZN yi. S2000 de her renk guzel ama kirmizi bambaska. Gerci gecen bitane gordum sedefli maviydi. Boyatilmis sanirim. Walla o da cok hosuma gitti.

Hanimi kandirirsam cipi satar alirim birtane daha dicem ama artik 2004 modeline 70 milyar veririz heralde :D

KMR2-GT
27-06-2011, 11:57
abı nıe sattın sen s2000ı ya.guzel arabaydı

BoraRS
27-06-2011, 14:39
abı nıe sattın sen s2000ı ya.guzel arabaydı

Evin ozel sebeplerinden sattim Kamer. Kismet olursa ileride alicam birtane daha.