PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : frene basınca gelen ses

oktay_41
22-06-2011, 12:58
herkese iyi forumlar arkadaşlar geçen hafta aracımın ön fren balatalarını değiştirdim hep olmuyo fakat bazaen frene basınca tak diye bi ses geliyo sanki metal sesi gibi ses sağ ön taraftan geliyo gibi geldi bana takan ustayı aradım balatalar alışana kadar normaldir böyle sesler dedi balatalar dieke alışıncaya kadar frende tam performans vermez dedi freni biraz fazla kullan dedi sizce söyledikleri doğrumu yoksa sallıyomu beni. aracım 98 Model Hb civic Abs siz modeli

mehmetRS
29-06-2011, 00:48
tak diye gelen ses sırasında direksiyonda bir darbe hissediyorsanız disklere bakın derim..

İbrahim33
09-05-2014, 20:33
2 gündür , frene basınca tam durmaya yakın arabanın alt taraftan sanki hafif bir boru sesiymiş gibi boğuk tiz bir ses geliyor , balatadan mıdır acaba ? çözemedim ben.

koluman
10-05-2014, 09:51
2 gündür , frene basınca tam durmaya yakın arabanın alt taraftan sanki hafif bir boru sesiymiş gibi boğuk tiz bir ses geliyor , balatadan mıdır acaba ? çözemedim ben.
balata değişikliği zamanı gelmişde geçiyor bile :D

Ahmet Saraçoğlu
10-05-2014, 10:08
benimde geri giderken ilk basış anında geliyor o ses , bikaç arabada daha denk gelince normaldir diyip devam ediyorum.

hakaniko
15-05-2014, 10:00

balata değişikliği zamanı gelmişde geçiyor bile :D

Ben de balataları ve diskleri geçen hafta değiştirdim. İlk başta az tutuyordu onlar alıştı ama şuanki sorunum diskler ısınınca durmaya yakın frenlerden kazıma sesi gibi ses geliyor. Normal midir? Balata ve diskler AC DELCO marka.