PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gösterge Hakkında !!!

sinan-s
25-06-2011, 23:22
Aşağıda resmini eklediğim kadran da ön sis işareti okla gösterdiğim yer yeşil olan işareti yani :D Nasıl kendi aracım dada aktif hale getirebilirim..Yardım ederseniz sevinirim :) Taktım kafaya uyuyamıyorum :D:D::D Diğerlerinin hepsi aktif bendede :)

http://img89.imageshack.us/img89/2362/big5270191658l.jpg

Low-Rider
25-06-2011, 23:23
valla benim düşündüğüm konuyu sen açmışsın:)sisleri taktıktan sonra bende nasıl aktif ederim diye düşünüyordum

SOMEONESPECIAL
25-06-2011, 23:25
Göstergeyi söküp o kısımda t5 ampül var mı diye bi bakın

Alper_
25-06-2011, 23:30
bende de onun sağındaki yanmıyor :D

sinan-s
25-06-2011, 23:30
Göstergeyi söküp o kısımda t5 ampül var mı diye bi bakın

Kerem abi inan hiç anlamam sökmekten ampülünden :D

sinan-s
25-06-2011, 23:31
bende de onun sağındaki yanmıyor :D

Yeşil olan yanıyor turuncu olan arka sis mi yanmıyor alper...

106 nın fabrikasyon sadece normalde bütün modellerde arka sis işaretini yanar ön yanmaz ama bu eleman yapmış bende böle olsun istiyorum :)

Alicanrs
25-06-2011, 23:32
hepsi yanan 106 var ehehehe :D

aLperTunga
25-06-2011, 23:34
bu yüzdenmi uyuyamıyorsuun sinanım allah aşkına naaptın sen yaa desene arabanın xenonu patlasa intahar felan edersin sen mazallah :) göstergeyi elektrikçiye söktür arkada onların minik siyah duylu ampuleri var onlardan alıp takman gerenk..

Ahmet Saraçoğlu
25-06-2011, 23:35
muhtemelen göstergeyi tamamen sökmenize gerek kalmaz , göstergeyi elinize aldığınızda arka tarafında ampul hazneleri ve hangi bölümün hangi özelliği yakğığıyla ilgili bi simge (A01 A02 A03 vss vss)gibi simgeler yazar diye düşünüyorum ama hiç psa grup kadranı sökmedim , Misal mercedeste öyle ; kadranı siperliğin içinden hafifçe sağ sol yaparak çektip aldığımızda o alt uyarı ışıklarının kablo ve ampulleride etiketli ve kadranı sökmeden dıştan müdahale edilebilir biçimde duruyor.Açıp arkasına bakmak lazım kadranın.

sinan-s
25-06-2011, 23:35
bu yüzdenmi uyuyamıyorsuun sinanım allah aşkına naaptın sen yaa desene arabanın xenonu patlasa intahar felan edersin sen mazallah :) göstergeyi elektrikçiye söktür arkada onların minik siyah duylu ampuleri var onlardan alıp takman gerenk..

Bu dıgıtal olanları ben ledli diye biliyorum o ampülleri ama oluyorsa iyi o zaman :)

SOMEONESPECIAL
25-06-2011, 23:36
kerem abi inan hiç anlamam sökmekten ampülünden :d

anlamayacak bi şey yok. Sök clusterın çerçevesini.
Gösterge saatinin 4 tane 2 üst 2 altta vidası vardır,
onları sök arkadan fişlerini çek göstergeyi komple eline al.
Yanmasını istediğin yerde duy var mı varsa ampül varmı varsa
sağlammı yoksa al bi t5 tak bak bakalım çalışıyor mu ?

Gene de zor diyorsan topkapıda kilometreci behram usta var
ona anlat derdini yakında olsan ben bakardım ama uğraşamıyorum
artık arabayla filan.

çok basıt inan yaparsın ;)

Alper_
25-06-2011, 23:45
Yeşil olan yanıyor turuncu olan arka sis mi yanmıyor alper...

106 nın fabrikasyon sadece normalde bütün modellerde arka sis işaretini yanar ön yanmaz ama bu eleman yapmış bende böle olsun istiyorum :)

turuncu olan yanmıyor görmedim hiç..diğeri yanıyor diye biliyorum..bide bu arabalarda 90 derecelik bir açıyla direksiyona geçmen lazım o ışıkları görmek için:D

sinan-s
25-06-2011, 23:48
anlamayacak bi şey yok. Sök clusterın çerçevesini.
Gösterge saatinin 4 tane 2 üst 2 altta vidası vardır,
onları sök arkadan fişlerini çek göstergeyi komple eline al.
Yanmasını istediğin yerde duy var mı varsa ampül varmı varsa
sağlammı yoksa al bi t5 tak bak bakalım çalışıyor mu ?

Gene de zor diyorsan topkapıda kilometreci behram usta var
ona anlat derdini yakında olsan ben bakardım ama uğraşamıyorum
artık arabayla filan.

çok basıt inan yaparsın ;)

İşi bilen birine yaptırırım artık bakalım Saol abi.. :)

gökan
26-06-2011, 00:00
ampul haznelerınden konrtol edersın sınan gtur bı elektrıkcıye

Göki,ZD
26-06-2011, 00:38
kadranda ampul yok.. smd led var.. o mevcut yerde led var zaten, sadece tesisatta soketlerinkinde işlem yapıcaksın arkadaki kablolar ile yani, onuda işi bilen birisine yaptırmak gerek, yoksa mip eder..

97-98-99 Ampul
00-01 smd led

sinan-s
26-06-2011, 00:44
kadranda ampul yok.. smd led var.. o mevcut yerde led var zaten, sadece tesisatta soketlerinkinde işlem yapıcaksın arkadaki kablolar ile yani, onuda işi bilen birisine yaptırmak gerek, yoksa mip eder..

97-98-99 Ampul
00-01 smd led

Sen yaptın mı peki hiç göki..Bende led diye biliyorum normal ampül değil evet..com 2 koldan mı işlem mi yapılacak..

Göki,ZD
26-06-2011, 00:50
1- anakartı çok hassas sökerken dikkat etmek gerekiyor..
2- yüksej ihtimal koldan yada arkadan borda giren 2 soketten birisinde işlem yapılcak, sisleri yaktıgında anakarta ısıgın oldugu yere sinyali hangi kablo gönderiyorsa onu birbirine baglıcak, ama becerebilcek iyi bi usta lazım..bana kalırsa kurcalatma derim..00-01 kadranları çok hassas çerçeveden çıkarmak sıkıntı biraz ve göstergeler sökülüyor kalibre bozulması yüksek ihtimal..
bordu sökerken ufak bi esneme çatlatıyor.. tecrübe ile sabit 350 kaçtı..

rdmmm
26-06-2011, 00:53
ben başka bir forumda corsa c için uygulayan görmüştüm linki paylaşıyım ama yasaksa moderatörler tarafından kaldırılabilir.
Corsa C Comfort Olmayan Sis Farını Etkinleştirme işlemi (montajlı) (http://www.opelx.com/el-yapimi-home-made/20147-corsa-c-comfort-olmayan-sis-farini-etkinlestirme-islemi-montajli.html)

sinan-s
26-06-2011, 00:53
2- yüksej ihtimal koldan yada arkadan borda giren 2 soketten birisinde işlem yapılcak, sisleri yaktıgında anakarta ısıgın oldugu yere sinyali hangi kablo gönderiyorsa onu birbirine baglıcak, ama becerebilcek iyi bi usta lazım..bana kalırsa kurcalatma derim..00-01 kadranları çok hassas çerçeveden çıkarmak sıkıntı biraz ve göstergeler sökülüyor kalibre bozulması yüksek ihtimal..

Anladım bende korktum şidmi bu işlemden :) Bu elemanlar iyi risk almış o zaman :)

Birde şöle bir şey duymuştum

sis açma kolundakı sis kademesi 106 da tek kademe.Bunun 2 kademelisi takılırsa oluyormuş diye duydum. (306 lardakı koldan) ön ayrı arka ayrı 2 kademe olarak açılıyormuş.

Safak
26-06-2011, 01:00
Benim arabamda da ön sislerin göstergedeki ışığı yanmıyor die Mert ile göstergeyi sökmüştük :D
Arka sis yanınca gösteriyordu ama ön göstermiyordu, meğerse herifler oraya öyle bir gösterme ışığı hiç koymamışlar... Yeri bilem yokmuş :D

Göki,ZD
26-06-2011, 01:04
aslında korkulcak birşey değil, adamlar risk de almadılar, olay sadece kasap işçilikden dolayı girme diyorum :)
valla bilemicem, çıkma 306 kolu bul, soketler aynıysa olabilme ihtimali var ama sen o kadar kurcalatmassın aracını. bence girme o fantazilere :)

Sebring
26-06-2011, 01:07
Usenmedim ciktim disari arabaya gittim.Benim arabamin sisleri ayri degil.Sadece uzunlarla beraber yaniyor.Sisleri ayirdiginizda,arka sisleri yakinca,onler de yaniyor herkesin bildigi gibi.
Simdi dusunuyorum,
Sinan-S'in koydugu resime gore konusuyorum,on sisler ile arka sisler ayni sekilde kumanda ediliyor bence.
Yani gostergede on sis lambasi ikaz isigini yaktiran vatandas,bence arka sis ikaz isigindan bir paralel falan mi cekti acaba?
Not:Tamamen sesli dusunuyorum....

wekoo
26-06-2011, 01:09
bence saglam bi elk. baktır sinan

aLperTunga
26-06-2011, 09:35
aslında korkulcak birşey değil, adamlar risk de almadılar, olay sadece kasap işçilikden dolayı girme diyorum :)
valla bilemicem, çıkma 306 kolu bul, soketler aynıysa olabilme ihtimali var ama sen o kadar kurcalatmassın aracını. bence girme o fantazilere :)

:icon_tup::icon_tup:

Ahmet_28
26-06-2011, 10:04

adam zaten uyuyamıyor 350 sinana kaçarsa dahada ölene kadar uyumaz :D

sinan-s
26-06-2011, 10:07

Tamam b u işe girmiyorum dediğin gibi kurcalamaya hiç gerenk yok :D:D

sinan-s
26-06-2011, 10:08
Usenmedim ciktim disari arabaya gittim.Benim arabamin sisleri ayri degil.Sadece uzunlarla beraber yaniyor.Sisleri ayirdiginizda,arka sisleri yakinca,onler de yaniyor herkesin bildigi gibi.
Simdi dusunuyorum,
Sinan-S'in koydugu resime gore konusuyorum,on sisler ile arka sisler ayni sekilde kumanda ediliyor bence.
Yani gostergede on sis lambasi ikaz isigini yaktiran vatandas,bence arka sis ikaz isigindan bir paralel falan mi cekti acaba?
Not:Tamamen sesli dusunuyorum....

Senin düşündüğünü bende düşündüm olabilir paralel..:icon_tup:

Göki,ZD
26-06-2011, 10:09

kanka digital yok bide benim göbegim çatladı YiğitY buldu banada. servisde 1170 tl :D

sinan-s
26-06-2011, 10:09

Abi zaten böle çok dolanbaçlı bir işe girmem :)

Alper_
26-06-2011, 14:30
bende yanıyor sanıyordum hiç biri yanmıyormuş :)

boosted_pug
26-06-2011, 19:13
ankaraya uğrarsanız yardımcı olurum benim araba 98 model 2001 cluster taktım üç dört kere açtım içini gökinin dediği gibi biraz hassas ama halledilebilir

saxolarda çift kademe hem ön hem arka sisi açabiliyosunuz 106 larda tek kademeliyse paralel ğağlamak gerekli

clioGT
26-06-2011, 21:26

göki sağlam bi elektrikçi var mı tanıdık ya?