PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Almanyadaki gümrük işlemleri ?

Maxi
28-06-2011, 12:40
Bu sefer türkiye değil almanyadaki gümrük olaylarını öğrenmem gerekiyor arkadaşlar.

diyelim almanyada yaşayan birisiniz
çinden veya amerikadan ebay üzerinden birşey satın aldığınız zaman
dhl veya fedex veya ems ile herneyse

almanya gümrüğünde sıkıntı yaşanıyormu ?
orada da gümrüğe takılma, gümrük vergisi yok tse ye göndericez kıl tüy olayları varmıdır ?

bu soruya tabiki şu anda orada ikamet eden arkadaşlar ancak cevap verebilir .

selamlar

KA®ANLIK
28-06-2011, 12:44
kış aylarında bir takım piston amerikadan almanyaya getirtmiştik.

gümrükte takıldı. Almanyada malı teslim alacak kişi gidip, gümrük vergisini ödeyip şak diye almıştı. bir prosedür uygulanmamıştı.

bilginize,

zuupermen
12-11-2011, 09:19
bu gumruk icin odenen bedelin oranı neydi acaba bir bilginiz varmı :o

golfcu0101
12-11-2011, 12:50
malyeti yüksek olan herseyin gümrükte takilma riski büyük

Onuralp
12-11-2011, 12:54
Gümrüğe takılır ama vergisini alıp ödersiniz. Bize tshirt'ler gelmişti hemen almıştık.

timucintt
12-11-2011, 16:44
Almanyada aldığın malın faturasını isterler 1 2 basit parçaya bişi demezler ama fazladan ve büyük olanlar paketler direkt ticari amaçlı diye vergi kesilir.. ve alman gümrüklerindeki elemanlar herşeyin farkında malın ederinden tutda nerden gelebileciğine kadar çok çakallar... alman devletinden vergi kaçıramazsın :) onun için aldığın malın faturalı alıp ona göre faturasına göre vergilendirt vergisini ödeyerek malı gümrüğe takmadan alırsın...

Asimos
13-03-2013, 08:37
Arkadaşlar usa ebay den 2001 model toyota motoru , almanya hannover e teslim olacak şekilde satın alınsa , alman gümrüğünde ne gibi prosedür uygulanır?
Mesela oradada bu motor 2.el , sokamazsın vb. gibi durumlar olurmu?
Sadece wergisini werir teslim alırsın şeklinde ise , gümrük wergisi vb. masraflar ne kadar tutar?

BİLAL
13-03-2013, 09:09
bunu ben denıcem bakalım ne olacak payleşırım ..

benım almanyada bı arkadasım var konu yu anlattım .o2 sensoru lazım dedım oda epaydan ben sıparış verrım adresıde turlıye yazarım dedı mebla ufak bakalım ne olacak.

sonucta parca hangı ulkeden cıkarsa cıksın turkıye gumrugune dırek gelecek bence farkeden bışey olmuyo..benım fıkrım

mustafa_a
06-12-2016, 09:25
Güncelleyip bir soru sormak istiyorum. Çinden Almanyaya gelen ürünlerde bizim ülkemizde olduğu gibi 75 euro gibi bir limit varmı acaba bilen varmıdır ?