PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Istanbul - Izmir arası araç transferi!!

Jehuty
28-06-2011, 12:57
Uzun zamandır yatırdığım aracımı restore ettirdim. Fakat bir sıkıntı var Istanbul dan Izmire getirmem için aracı muayeneye sokmam gerekiyor ve benim sadece bir günüm var oda yüksek ihtimal pazar günü veya c.tesi akşamı. İstanbuldan İzmire muayenesiz nasıl getirebilirim ? bir fikri olan var mı veya en kötü ihtimal Izmirde araç için bana 2 gün remorkunu ödünç - kiralık verebilecek var mı ? kendim getiririm.
:soru:

bugra_0101
28-06-2011, 13:17
valla çık gel dicem :) ama olmıcak çok dikkat çekmessen kimse çevirmez seni

VoodooRush
28-06-2011, 13:18
Muayenesiz gelse yiyeceği ceza 60 lira zaten ondan sonra bir hafta da süre veriliyor. Problem olacağını sanmıyorum. Zaten o yolda hız dışında gündüz durdurulma ihtimali çok düşük.

Burak E.
28-06-2011, 13:18
wallhi babam kaç ay-yıldır muayenesiz gezdi bişi olmaz zaten byk oranla otobanda olucaksınız biraz dikkatle atlatırsınız izmire kadar polisler anlayışlı o konularda hiza edersiniz yakalanırsanız diyorum size gecici izin belgesi veriyor 2-3 gün boyunca dolaşabiliyorsunuz ama sonra yaptırmanız gerekiyor

taytay
28-06-2011, 13:21
Muayenesiz gelse yiyeceği ceza 60 lira zaten ondan sonra bir hafta da süre veriliyor. Problem olacağını sanmıyorum. Zaten o yolda hız dışında gündüz durdurulma ihtimali çok düşük.

bende böyle biliyorum bi sıkıntı olmaz sadece ceza yersin uzun yolda durumu açıkladınmı sıkıntı olmaz ceza bile yazmayabilirler. sigorta olmadımı sorun olur.

berkay_aydin
28-06-2011, 13:21
önden 1 araç giderse çevirme vs. haber verebilir

maxpower
28-06-2011, 13:22
yakalanınca muayenesiz diye parka çekmesinler??

ps. bence gece gelirseniz kimsecikler görmez :D

Jehuty
28-06-2011, 13:24
Geçici izin belgesini diğer aracım için almıştım farkında olmadan 3 gün geçirmişim polis çevirmese haberim olmayacak. cezasıda beklemeden öder isen 49 TL indirimli. Eğer uzun zamandır muayenesi yok ise trafikten men ediyorlarmış :s doğru mudur bilmiyorum..

Jehuty
28-06-2011, 13:26
yakalanınca muayenesiz diye parka çekmesinler??

ps. bence gece gelirseniz kimsecikler görmez :D

Evet uzun yolda böyle birşey yaşamak istemem açıkçası :(

gökan
28-06-2011, 13:27
gece cık yola :)

EM-RE
28-06-2011, 13:27
Benim bir asker arkadaşım öküz gibi bağıran egzosuyla istanbula yanıma geldi,kaç kilo bu araba dedim?Dur bir ruhsata bakıyım dedi,işte o an izmirde unuttuğunun farkına vardık :D

Olay geçen hafta oldu geri döndü bile,bende bir sıkıntı olucağını sanmıyorum.Radara filan denk gelmediğin sürece birde gece gelirsen yolun büyük kısmı otoban zaten hiç bir şey olmaz.

berkay_aydin
28-06-2011, 13:29
Gece daha çok çevirme olmaz mı ?

taytay
28-06-2011, 13:32
Benim bir asker arkadaşım öküz gibi bağıran egzosuyla istanbula yanıma geldi,kaç kilo bu araba dedim?Dur bir ruhsata bakıyım dedi,işte o an izmirde unuttuğunun farkına vardık :D

Olay geçen hafta oldu geri döndü bile,bende bir sıkıntı olucağını sanmıyorum.Radara filan denk gelmediğin sürece birde gece gelirsen yolun büyük kısmı otoban zaten hiç bir şey olmaz.
aynı olay bizimde basımıza geldi polis cevirince arabada ruhsat olmadıgını anladık polis siz bu arabayı kesin çaldınız falan dedi baya bi ağladık sızladık bıraktı sonra bizde anlamadık :) bu arada gece cevirme oluyor bunuda gördük :)

gökan
28-06-2011, 13:35
ben gece polıs gormedım yolda 4 senedır gıdıyrm bana denk gelmedı ozman:)

alex
28-06-2011, 13:37
Sakın Skaın gel bısy olmaz

By_HaNNibaLL
28-06-2011, 13:38
Bursa izmir arasi gece cok fazla cevirme olmuyor ama gece dikkat ederseniz :D 00.00dan sonra

orhansah
28-06-2011, 13:40
Çanakkale üzerinden kaç kez gittim hiç polise denk gelmedim :) benim şansıma mı bilemem :)

geçen cuma bursa üzerinden gittim (akşam 6-7-8 civarı) 6-7 yerde çevirme vardı :S

burak1812
28-06-2011, 13:43
bende gece gitmeni tavsiye ederim..5 sene balıkesire gittim geldim istanbuldan 2 haftada bir..çevirme saati kışın yok denebilecek kadar azdı yazın akşamüstü tezgahı kuruyolar :) zaten çöl gibi yol sıcakta çevirme yapmıyolar:)

Jehuty
28-06-2011, 13:44
Istanbul - Izmir arası çok yol yaptım geceleri trafik değilde asayiş kontrol yapıyor.. bazen trafiğe denk geldiğim oldu ama onlarda hiç durdurmadı.. Asıl korkma nedeni mi söylemeyi unuttum.. Ne kadar efendi de kullansam araç 91 Crx yani polis mıknatısı :(

taytay
28-06-2011, 13:45
Istanbul - Izmir arası çok yol yaptım geceleri trafik değilde asayiş kontrol yapıyor.. bazen trafiğe denk geldiğim oldu ama onlarda hiç durdurmadı.. Asıl korkma nedeni mi söylemeyi unuttum.. Ne kadar efendi de kullansam araç 91 Crx yani polis mıknatısı :(

crx i hala satmadınmı :) ne güzel ya crx club dagıldı herkez satmıs bende cok özlüyorum

Jehuty
28-06-2011, 13:48
Herkes sattı da ben kıyamadım , sanırım benden oğlana kalacak araç komple sıfırlandı , yeni fabrikadan çıkmış gibi..

makif84
28-06-2011, 13:50
Ben İstanbul'dan Ankara'ya Gümrükten aldığımız aracı plakasız ruhsatsız sakin sakin getirdim kimsede bişey demedi,trafik sigortası yoksa parka çekerler ama muayenesiz aracı çekmiyorlar bilginiz olsun

By_HaNNibaLL
28-06-2011, 13:53
Gece radar olmuyor 2 3 kontrol cevirmesi olur onlarda artik biraz sansa kalmiş beni bikac kere cevirdiler ve inanilmaz iyi polisler kontrolden sonra şeker falan veriyor hayirli yolculuklar diyip yolu bile kontrol ediyorlar cıkarken

Jehuty
28-06-2011, 13:58
Ben İstanbul'dan Ankara'ya Gümrükten aldığımız aracı plakasız ruhsatsız sakin sakin getirdim kimsede bişey demedi,trafik sigortası yoksa parka çekerler ama muayenesiz aracı çekmiyorlar bilginiz olsun

İçime su serpen bir post oldu :) teşekkür ederim. Kesin mi :D

VoodooRush
28-06-2011, 14:02

Dediğim gibi gece olsun, gündüz olsun sürekli kullandığım yol. Radar dışında gündüz durdurulmadım şimdiye kadar. Gece de bir kere farım patladı yolda, o yüzden durduruldum. İstanbul'da zaten akşam üzeri kalabalıkta durduran olmaz. O yolda da Susurluk'u sorunsuz geçersen İzmir'e kadar problem olmaz.

Ben mesela iki sene önce İzmir'den çıktım, İzmit'e geçtim orda takılıp İstanbul yaptım, sonra Sakarya'ya döndüm arkadaşı eve bırakacaktım orda kapının önünde polis çevirdi :). Araba servisteydi muayene geçmiş o arada farketmemişiz.

edit: Bu arada muayeneden arabayı bağlamazlar buna garanti veriyorum. Ama egzoz vs. sorun çıkarsa ondan bağlayabilirler. Muayene yok diye yakalanırsan cezanı yiyorsun eline kağıt veriyorlar onunla 1 hafta dolaşıyorsun kafana göre.

mmustu
28-06-2011, 14:02
aracın çalışır yürür durumda ise ben götürür getiririm :)

kendimi bildim bileli muayenesiz sigortasız arabalarım oldu hep öle bindim :D

Jehuty
28-06-2011, 14:11
Egsoz var ama silencer ile çok ses yapmıyor. Otto Spec hani sesini tarif etmek açısından marka verdim. mmustu çalışıyor tabii ki yürüyor tek problem aracın muayenesi yok onu yaptıracak vaktim de yok Istanbula gelip aracı alıp işlemleri Izmirde halledeceğim. Birde jantlar saç falso gözüküpte göze batarsak çevirirler diye düşündüm..

Low-Rider
28-06-2011, 14:14
aracın çalışır yürür durumda ise ben götürür getiririm :)

kendimi bildim bileli muayenesiz sigortasız arabalarım oldu hep öle bindim :D

Arkadaş yeni restore ettirmiş yazık etme:D

mmustu
28-06-2011, 14:14
valla dostum muayene sorun değil sigortan var mı ? yoksa oda sorun değil

sen istanbuldamısın izmirde mi ? dediğim gibi bi çıkar yol bulamazsan hazırr boştayken ben alır götürürüm izmire arabayı :)

Jehuty
28-06-2011, 14:16
Eywallah saol mmustu şuan İzmirdeyim. Trafik sigortası var onu yeni yaptırdım. Vergi borcu falan hiçbir eksiği yok muayene dışında.. Dediğin gibi baktım çıkar yolu bulamadım sana haber veririm misafirimiz olursun İzmride.

mmustu
28-06-2011, 14:18
zaten bu ara izmire gelme isteğim depreşmişti banada vesile olur :D mıstafa kankamı özledim :D

her türlü getiririm :D

makif84
28-06-2011, 14:20
İçime su serpen bir post oldu :) teşekkür ederim. Kesin mi :D

esin fazla kasma bas gel;)

Boost Up
28-06-2011, 14:27
sac jantlar sıkıntıysa sanayiiden alın kapak olsun bitsin:D

hüsor
28-06-2011, 14:29
muayenesiz daha once yakalanmadıysan hiç bi sorun olmaz zaten olaki yakalanırsan uyarı kağıdı veriyorlar 2. kes yakalandığında ruhsatın 1 tane nüshasını alıyolar 3. de kapatıyorlar o yuzden bi sıkıntı olmaz.:)

levent
28-06-2011, 14:30
En fazla ceza yersiniz, bağlamazlar tek sorun muayene ise. Ayrıca gece kontrol amaçlı durdurulma ihtimali var sabah erken saatte çıkarsanız radara girmediğiniz süre durdurulmazsınız :) O yolu çok kullandık gece gündüz, gece kontrole çevrildik gündüz radara bikaç kez :D

gökan
28-06-2011, 14:31
acele degılse temmuzda ordayım getırırı ızmıre :)

mmustu
28-06-2011, 14:38
adam izmirde araba istanbulda :)

Jehuty
28-06-2011, 14:39
Acelesi yok benimde zaten gidip almaya daha vaktim olmadı ama Izmire geldiğimden beri Istanbula ziyarete gelmedim. Aile orada kaldı , arayıda fazla açmak istemiyorum.

XSi
28-06-2011, 14:45
gece yerine pazar gündüz dönmek daha mantıklı..

hafta içi gündüz ve gece çevirmeler daha yoğun..

Ben cuma günü güneye tatile gidiyorum geceden çıkıcam yola çevirme durumunu yazarım

MeMo
28-06-2011, 14:57
Son 1 senede kaç kere gıttım geldım hatırlamıyorum o yoldan :) gunduz nerdeyse hiç olmuyor geceleride sabaha karsı akhisardan sonra tek tük baslıyor ama sımdı tatıl donemı nolur nolmaz bılemeyız

Jehuty
28-06-2011, 15:15
Çevirmelerde artık bağlamadıkları için problem olmazmış. Ceza yazmalarına razıyım 7 iş günü izin veriyorlar. Benim için yeterli olur. Zaten Izmire gidince muayenesini yaptıracağım.

DaRkNeSs-
28-06-2011, 15:20
ben 2008 de crx imi istanbuldan almıştım ve vizesi de aldığım zaman yaklaşık 8 ay geçmişti :) eski sahibi asteğmen olarak askerlik yaptığı için vizesini yaptıramamıştı.
o şekil gece yolculuğu yaptım akşamüstü istanbuldan çıktım gece 2 yada 3 gibi izmire girdim sakin sakin. hatta ara ara ( balıkesir çevre yolu ve bursa otobanda) canımı sıkan 2 arabaya haddini bildirerek :D
çevirmedi kimse.

ekim ayında kaza yaptım arabamın vizesi geçmişti.kazaya karıştığım için araba trafikten men edildi bi kağıt verdiler 1 hafta mı 10 gün mü ne o kağıtla trafikte gezebiliyorsun polis çevirince de o kağıdı gösteriyorsun o süre zarfında bişey yapmıyor.ruhsat yaprağı falan almadı benden. daha hala yapmadım vizesini haftaya yapacam kısmetse.vizesi yapıldıktan sonra da gidip trafikten men ini kaldırıyosun o kadar. onun için bi masraf yaDA ceza yok.

ha kazaya karışmadan bi hafta önce alkol çevirmesine girdim aldı ruhsata baktı ama geri verdi araba hoşuna gitti polisin sanırım :D (araba turbo içerde 5 tane gösterge bunlar ne ne yapmışsın arabaya falan dedi :D)

ilk aldığım zaman da vizesiz 2 ay kadar gezmiştim arabayı üstüme almak için 35 plakaya geçirmek için 2 ay gezdim, o arada 2-3 defa çevirmeye girdim polisler her seferinde uyardı bir an önce vizeni yap diye,kimse bağlamadı durumumu anlatınca.
senin de durumunu anlatırsan arabanın uzun süredir sanayide yattığını yeni toplandığını ve iş durumundan istanbulda vize yapamadığını izmirde yaptığını seni bağlayacaklarını hatta ceza keseceklerini zannetmiyorum.
hatta gelmeden önce izmirden vize randevusu alıp,internetten aldığın sayfanın çıktısını alıp ruhsata koymanda faydalı olacaktır diye düşünüyorum. :)
sıfırlanmı kız gibi crx i de izmirde görmek için sabırsızlanıyorum eski crx club kardeşim :)

bu arada tay tay crx clubdaki herkes satmadı daha arabasını ;) benim gibi manyaklık derecesinde para harcayanlar da mevcut :D

mmustu
28-06-2011, 15:21
ya can bu kadar uzun yazmaya ne gerek var olum :D

güzel kardeşim acelen yoksa ve istanbula geleceksen zorun yaşamazsın Allahın izni ile gidersin muayeneden bağlanmıyor araç ceza yazıp 1 hafta sevk veriyorlar sıkıntı yok yani

istanbula gelmeyeceksen dediğim gibi ben alır gelirim zaten izmire gelme aşamasındayım.

Oconner
28-06-2011, 15:23
muaynesiz ilk uyarıda ceza yazılmıyor abi

mmustu
28-06-2011, 15:24
daha iyi ya işte :D

Jehuty
28-06-2011, 15:26
Trafikten men edildiğinde araç yine bağlanmıyorsa içim iyice rahat etti , sonuçta muayenesini yaptırınca en kötü men ini kaldırırım. Kısmetse Izmirde Crx nüfusunu arttırmayı planlıyorum :D

mmustu kısmetse gelme niyetim var. Nasıl yapılmış kontrol etmeden almam.

ilk seferinde diğer aracım için bana ceza yazdı ve cezanın üzerine 7 iş günü izinlidir yazdı..

mmustu
28-06-2011, 15:28
ilk seferde 1 hafta sevk veriyorlar muayeneye gitmen için sıkıntı yok :D

sanctuary35
28-06-2011, 15:34
biz izmirden vana gittk bişeycik olmadı

DaRkNeSs-
28-06-2011, 15:37
ya can bu kadar uzun yazmaya ne gerek var olum :D

güzel kardeşim acelen yoksa ve istanbula geleceksen zorun yaşamazsın Allahın izni ile gidersin muayeneden bağlanmıyor araç ceza yazıp 1 hafta sevk veriyorlar sıkıntı yok yani

istanbula gelmeyeceksen dediğim gibi ben alır gelirim zaten izmire gelme aşamasındayım.

fena mı ulen bilgi verdik işte başımızdan geçenleri :D
sen karışma crx den uzak dur adam yeni toplamış arabasını :D
sen izmire ne zaman gelcen? söyle de crx i o ara kapalı garaja kapatayım yada yazlığa bırakayım tehlike geçene kadar :D

KA®ANLIK
28-06-2011, 15:42
ilk seferde 1 hafta sevk veriyorlar muayeneye gitmen için sıkıntı yok :D

lan olm hadi adam neyse yaşamadan bilemez de,

sen hiç mi korkmuyorsun, hiç mi kafanda bir soru işareti yok ? :D

yani binmeyi geçtik , bir de uzun yola giderim diyorsun. yazıktır adama la.
yapma bunu, hem ona hem de kendine.

bu işin sonunu ben sana diyim; sende bozacan psikolojiyi behzat ç gibi, arada bazı arabalara bindiğinde EKE canlanacak birden yanında; "yapma muştucuk" dicek

onu mu istiyorsun anlamadım ki ben

:D:D:D

mmustu
28-06-2011, 15:46
kanka vallahi eke ile 2 sene muayenesiz ruhsatta yeşil renk araba mavi ve sigortaız gezdim :D ondan önceki ve sonraki arabalarımda aynı şekilde :D hatta şuanki merso bile muayenesiz :hehe: ben böle çok rahatım evraklar tam olunca huzursuz oluyorum :D

MeMo
28-06-2011, 16:09
Çevirmeyi bilmemde manisa sanayi sitesinden sonra sabuncubeline kadar 2 tane sabuncubelinden sonrada 1 tane radar var istiyorsan tam olarak anlatırım yerlerini ama onlara dikkat et dag havasının vermıs oldugu etkıyle hıc acımıyorlar :)

Jehuty
28-06-2011, 16:13
Çevirmeyi bilmemde manisa sanayi sitesinden sonra sabuncubeline kadar 2 tane sabuncubelinden sonrada 1 tane radar var istiyorsan tam olarak anlatırım yerlerini ama onlara dikkat et dag havasının vermıs oldugu etkıyle hıc acımıyorlar :)

Uyarın için teşekkür ederim ama artık bağlamadıklarını öğrendim ya rahatım cezaya razıyım 60 TL ceza yazıyorlar..
Cobra sağ olsun radarla pek problem yaşamıyorum..

MeMo
28-06-2011, 16:16
Uyarın için teşekkür ederim ama artık bağlamadıklarını öğrendim ya rahatım cezaya razıyım 60 TL ceza yazıyorlar..
Cobra sağ olsun radarla pek problem yaşamıyorum..

Ya oraya kadar gelip oh be geldım dedıkten sonra ceza yemek insanın canını sıkar o yüzden uyardım onlar kesin yazıyor cunku... Sen sanayideki ışıklardan sonra 90 ı gecme yavas yavas gıt bence cunku dedıgım gıbı gelmıs sayılırken ceza yemek can sıkar

DENON
28-06-2011, 16:31
istanbul izmir arasının neresinin büyük bölümü otoban yavv , bursadan otobana girse 50km gider sonra 320km otoban falan yok , istanbuldan izmite kadar var sonra bursada 50 km var otoban, otobandan cıktıktan sonra gideceğin 320km içinde 5 tane çevirme yaparlar benden söylemesi

bluestain
28-06-2011, 17:19
Hic korkma yersin cezayi birakirlar bir hafta icinde muayene yaptirmazsan yakalandiginda arabayi bagliyorlar