Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Peugeot 207 1,4Hdi Yazilimin Riskleri

muarrem
28-06-2011, 15:54
Merhaba arkadaslar 207 1,4hdi aracima yazilim yaptırmak istiyorum. Yazilimi ye ecufast , booster performance mehmet gazihan yada omer ulusoy yaptiricam.
Size sormak istediğim. Bu yazilimi yaptirdiktan sonra ne gibi riskleri göz önünde bulundurmam lazim ? Burda bir başlıkta okumustum yazilimdan sonra bir arac 3 kere turbo kırmıs markasini hatirlamiyorum ama motoru crdi motordu. 207 1,4hdi in turbosu nasildir yazilimi kaldırabilir mi ? İlerde beynin de veya baska bir yerinde herhangi bir sorun cıkarırmı. 1,4hdi larda bildiğim kadarıyla intercooler yok. Yazilimdan sonra intercooler sart mi ? Birde bir yazida mehmer gazihan ısınan yağın turboyu kırdıgını soylemisti , bunun icinde ayrica bir sey taktırmak lazım mı ? Herkese vereceği cevaplar icin teşekkür eder , bilgilerini beklerim.

muarrem
28-06-2011, 18:14
Babam Eskisehirdeki peugeot servisine bu olayi sormus. Oradakilerin deddiğine göre bu yazılımlar diğerini üstüne yapiliyormus , yani yazilimlar üst üste oluyormus. Abs ye katelizatöre , yakıt pompasına ve beyne zarar verirmiş. Bu yüzden onlara gelen pek cok arac oluyor mus. Abs ye beyin gereksiz zamanlarda sinyal yolluyormus vs.

By_HaNNibaLL
28-06-2011, 21:16
Aracin orjinal yazilimindaki değerleri değiştiriyorlar ve üzerine tekrar yüklüyorlar öyle bişey olacağini sanmam

erh
28-06-2011, 23:31
Babam Eskisehirdeki peugeot servisine bu olayi sormus. Oradakilerin deddiğine göre bu yazılımlar diğerini üstüne yapiliyormus , yani yazilimlar üst üste oluyormus. Abs ye katelizatöre , yakıt pompasına ve beyne zarar verirmiş. Bu yüzden onlara gelen pek cok arac oluyor mus. Abs ye beyin gereksiz zamanlarda sinyal yolluyormus vs.

acıkcası yazılımı kim yaparsa yapsın bu soyledikleriniz olamaz. servistekilerin tamamen bilincsizce soyledikleeri sozler tamamen cahillikten ileri geliyor..

emre_
28-06-2011, 23:54
benim aracımdada aynı motor var 1.4 hdi yazılımsal olarak yaşanacak riskler değil servisin size söyledikleri var olan yazılım kopyalanıp motora gönderilen mazot değerleri egzost değerleri basınç vs. değişiklikleriyle yeniden yükleniyor bunun abs ye yada katalizötere zararı olması ihtimalini sanmıyorum mazot pompasına gelince zarar değil ama muhtemelen daha çok çalışacaktır daha fazla mazot pompalıyacağı için normal halinden daha yüksek çalışacaktır ben yazılımlı olarak 10.000 km ye yakındır kullanıyorum başka ilavelerimde mevcut yazılımla ilgili bir problem yaşamadım mehmet gazihan yaptı yazılımı daha sonradan güncellemesinide yaptı gayet memnunum eğer düşüncen varsa pişman olmassınız :)

muarrem
29-06-2011, 23:55
acıkcası yazılımı kim yaparsa yapsın bu soyledikleriniz olamaz. servistekilerin tamamen bilincsizce soyledikleeri sozler tamamen cahillikten ileri geliyor..

peki erhan bey ne gibi riskler ortaya cıkabılır. Yapilan ise kesin olarak garanti veriyormusunuz. Ben arabayi cok sert kullanan biri değilim. Günde 4 saat araba sürüyorsam bazen bunun bir yarim saati basarim o kadar. Ama 17" jantları taktıktan sonra araba biraz hantallasti. O yüzden yaptirmak istiyorum. Birde diger sorum siyah duman atma olayi olmiycak degil mi ? Yaptiginiz diger 207 lerde siyah duman sorunu oldumu acaba.

assurdo
30-06-2011, 09:56
207tr.com'un sahibi olarak benden daha iyi kimse cevaplandıramaz bu soruyu :)

1.4HDI aracima 55.000 de mehmet gazihan tarafından remap yapıldı. Ben dumansız olsun dedim o yüzden 85 bg olmuştu. Şu an aracım 100.000 e dayanmak üzereymiş ve 2.sahibinin dediğine göre hiçbir sorun yok.

207 1.4HDI da remap yüzünden karşılaşabileceğin tek sorun, turbonun ısınmasından dolayı çevresindeki keçenin tutuşabilme olasılığıdır. O da maksimum güç elde etmek için turboyu fazla açtığında olur.

Diğer konulara için rahat olsun bişicik olmaz.

Yogi
30-06-2011, 10:16
ben "Dr.Ecu" da yaptırdım yaklaşık 11.000 kilometredir kullanıyorum çok memnunum ve hiç bir sorun olmadı

http://www.techturkey.com/forum/ecufast-chip-tuning/75846-chip-tuning-24.html

buraya yazarsanız en kısa zamanda size geri dönüş yaparlar

muarrem
30-06-2011, 18:04
Fikirkleriniz için teşekkürler arkadaşlar.

muarrem
04-07-2011, 23:33
Bügün araba erhan abide yazilimi yaptirdim. Suan icinde gayet memnun kaldım. Siyah duman olayi olmadı ama belli bir süre sonra cok az atabilecegini söyledi. Birde turbomun biraz yag biraktigini gördük. Yazilimdan sonra arac 3500 deviri gectikten sonra turbodan çııısss gıbı bır ses gelıyor ama bununda herhangi bir sorun yaratmıycagini soyledi kendisi. Herkere oneririm.

sariogluarda
19-05-2014, 14:53
İyi günler 1.4 hdi euro 5 aracıma yazılım yaptırmak istiyorum tavsiye edermisiniz turboda bi sıkıntı cıkarırmı arac haralet yapıyormu performans ve yakıttan memnunmusunuz?tesekkürler

ygtkrmdnz
22-05-2014, 17:25
Bügün araba erhan abide yazilimi yaptirdim. Suan icinde gayet memnun kaldım. Siyah duman olayi olmadı ama belli bir süre sonra cok az atabilecegini söyledi. Birde turbomun biraz yag biraktigini gördük. Yazilimdan sonra arac 3500 deviri gectikten sonra turbodan çııısss gıbı bır ses gelıyor ama bununda herhangi bir sorun yaratmıycagini soyledi kendisi. Herkere oneririm.

O ses turbonun miladini doldurma sesi de olabilir bi kontrol ettirmekte fayda var , araciniz kac binde

yasindemir
22-05-2014, 20:20
Benzer ses'le önceki aracımda turbo indirmiştim. Turboyu kesinlikle kontrol ettirmekte fayda var ;)

Onur Fatih
23-05-2014, 01:05
konu tarihi eski. adam kırsaydı şimdiye yazardı bence :D

Birkan61
23-05-2014, 08:21
93 bin km'deki 207 dizele ecufastte yazılım yaptırdık araba 100 bini devirdi turboda falan anormal bi durum yok henüz ve araba devamlı sıkıştırılarak kullanılıyor :)

eanday
23-05-2014, 10:01
207tr.com'un sahibi olarak benden daha iyi kimse cevaplandıramaz bu soruyu :)

207 1.4HDI da remap yüzünden karşılaşabileceğin tek sorun, turbonun ısınmasından dolayı çevresindeki keçenin tutuşabilme olasılığıdır. O da maksimum güç elde etmek için turboyu fazla açtığında olur.

Bu lafa çok takıldım şimdi durduk yere aklımı kurcaladı tutuşmak falan Allah korusun :soru: