PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uluslar Arası Lojistik (Yardım)

aykt22
29-06-2011, 01:13
Ben ticaret lisesi 3. sınıf muhasebe ve finansman alanında okuyorum. 2 yıllık direk geçiş var lojistik bölümüne ancak 4 yıllık ile arasındaki fark nelerdir ? ingilizcenin ana dilim gibi olması gerektiğini biliyorum iş bulma, iş imkanları nasıldır vs..? cevaplar için şimdiden Teşekkürler.

alper_pug
29-06-2011, 02:09
Bu sene ön lisans yani 2 yıllık uluslararası lojistik bölümünden mezun oldum. 4 yıllıkla eğitim açısından pek farkı yok sadece sıkıştırılmış ve yoğun bir biçimde görüyorsun dersleri. Eğer hayata erken atılmak istiyorsan 2 yıllık okumanı tavsiye ederim.
Lojistik sektörünün geneli alaylı olduğu için iş imkanında sıkıntı yok. Her geçen günde gelişmekte lojistik. Bu aralar gerçekten popüler bir bölüm ve önü açık fakat ingilizce gerçekten çok önemli. Firmalar ingilizceyi dilden saymıyor üstüne başka dillerde istiyor. Başka öğrenmek istediklerin olursa yardımcı olurum.

oxygen
29-06-2011, 02:13
Biri on lisans,digeri lisanstir.2 yillik okullar 4 yilliklara gore cok daha az is imkani verir.Daha dogrusu cok daha alttan is hayatina baslatir,cok daha zor yukselmeni saglar.diger 2 yillik(muhasebe,sigorta,elektrik,turizm vsvs) unilere gore daha raahat is bulabilirsin.cunku daha yeni yeni oturan,sektorlesen bir is.az mezun verdi diger bolumlere gore.

Eger beklentilerin ciddi kariyer yonunde degilse 2 yillik ama eger ben yukarilara cabuk cikmak istiyorum dersen 4 yillik okumalisin.sadece lojistikte degil bu kural her bolumde aynidir.

Yabanci dil konusunda sadece ingilizce olarak dusuunme,ingilizce artik yabanci dil degil sadece ulasim araci.cok global bi is yapiyosun,dunyanin her yerine tasima yapacaksin ya da cesitli ulkelerden tedarikcilerin olacak.

Soyle bi alternatifin de var,cesitli programlar var stok yonetimi icin,tasit takipleri icin(LV3,SAP vs vs).bu programlarin egitimini alip,lojistigin yazilim alaninda uzmanlasabilirsin,disardan firmalara destek veren danismanlik firmasi kurabilirsin.tabi bunlar senin cabana ve girisimciligine bakar.

BurakCengizhanoğlu
29-06-2011, 02:23
konu açmak istemedim ama bende özel üniversitede ne okumalıyım bir tavsiye de bulunurmusunuz? mühendislik dışında rahat ve önü açık ne okuyabilirim ?

Berkan
29-06-2011, 03:01
+oxygen

yeni bitirdim u.a lojistik 4 senelik uzattım gercide neyse :D

girebiliyosan 4 yok ugrasmam dersen 2 seneligge gir uzatabilrsin askerlik vs acısındanda avantajın var biliyosn sıkıstırılmısı olabilir ama daha çok şey görüyosn 50+ dersle mezun oldum ben istersen müsait bir zamanda ders listemi yollarm bakarsn

react1ve
29-06-2011, 03:11
arel unı lojstık son sınf ogrencısyım mezun olmam gerekıyordu bu sene ama uzaklastrma caktılar bı sene =)) 4 ayım doldu,babam lojıstıkten emeklı..ben arkdsların soledıklerıne acık solemek gerekırse cok katılmıyorm..tabı kı de 4 senelık ck daha ıyı ama 2 senelık ıle de bı yerlere gelmen fazlasıyla mumkun.sektre kmsenın bısey demeye hakkı yok zaten ozetle tıcaret bıtmeyecegı ıcın lojstıkte bıtmez ve devamlı gelısır..yabancı dıl olarak ıngılzcenın yanına cınce cekersen guzel olr dıe dusnuyrm kı artık cogu ınsan ole yapyr,ustelık cın urunlerı eskısı kadar ragbet gormese de....

bu arada hosgeldın..

XSi
29-06-2011, 10:01
2 yıllık ve 4 yıllık ile arasında 9,5 ay askerlik farkı var, ki bu çoookk önemli bi farktır, sırf bunun için 4 senelik bölüm okunur :)

HaKo
29-06-2011, 10:08
hangi okulda okuyacağına bağlı biraz. Ben 4 yıllık lisans programında da okudum. 2 yıllık dış ticaret bitirdim. şu anda 3. sınıf işletmeden devam ediyorum. Tecrübelerime dayanarak,

Genelde 2 yıllık ön lisans programları için 4 yıllığın sıkıştırılmış olanıdır, aşağı yukarı aynıdır vs. diye bir söylem vardır. Alakası yok.. Bir kere 2 yıllık önlisans programlarına ve okullara üniversite bile denemez, ortam kesinlikle fakülte ortamı değil, çok daha amatör, hocalar genelde esnaf kesimden yani alaylı, bankacı , gümrükcü , ekonomist ki bu bazen güzel bir etken. Dersler çok daha amatör ve çok kısıtlı. 4 yıllık üniversitedeki kapsamlı değil, okutulan müfredat kesinlikle aynı değil. Ben bahçeşehir üniversitesi dış tic bitirdim, ondan öncede doğuş üniversitesi ingiliz dili ve edebiyatı okuyordum ama 3. sınıfta bıraktım. 2 yıllık üniversitedeki eğitim bi *** değil, o yüzden olay sende bitiyor, kendini çok iyi geliştirmen lazım. En azından bizim üniversite böyleydi, ben kendimi hiç kasmadan 2 yılı kazasız bitirdim. ne öğrendim diye sorarsan koca bir sıfır.. Hocalar rahat, millet rahat, kurs gibi üniversite ortamı :)

maxpower
29-06-2011, 10:15
şu an türkiyede faaliyet gösteren en büyük lojistik firmaları hangileridir bilen arkadaşlar yazabilirmi??

EM-RE
29-06-2011, 10:51
Benim kardeşim 2 senelik lojistik bitirip sonra direkmi yataymı ne aof işletmeye geçti...
3 ve 4 üde orda bitirdi..Şu anda elinde 2 diploması var gibi duruyor.

Önünde askerlik var bende merak ediyorum bu lojistikte nerelerde ne yapabilicek...

oytun200sx
29-06-2011, 13:07
beykent üni den 2 senelik lojistik mezunuyum,açık öğretimden 4 e tamamlayıp çift diploma avantajı kullanmak gibi bi niyetim var.

soruna gelince;bu bölümün okullu mezun sayısı çok az.daha yeni yeni mezun veriyo.şuan çalışanlar ise alaylı.eğer bu sektörde de çalışan tanıdıkların varsa eğer iş sorununun olcağını sanmıyorum...

Berkan
29-06-2011, 16:58
şu an türkiyede faaliyet gösteren en büyük lojistik firmaları hangileridir bilen arkadaşlar yazabilirmi??

horoz - alışan - eski adı serlock yeni adını unuttm mcdonaldsın tüm lojistiği onlara ait - barsan - balnak - arkas suanlık aklıma gelenler

Benim kardeşim 2 senelik lojistik bitirip sonra direkmi yataymı ne aof işletmeye geçti...
3 ve 4 üde orda bitirdi..Şu anda elinde 2 diploması var gibi duruyor.

Önünde askerlik var bende merak ediyorum bu lojistikte nerelerde ne yapabilicek...

askerlik açısından diyorsan o biraz şans taşıma lojistik merkezlerinede giden var hiç alakası olmayan yere gidende var her bölümde olduğu gibi.atıyorum inş mühendisi psikoloji bitiren gibi garanti yedek oluyo enazından arkadaslarımda sekmedi ama loj.da daha uzun çıkan görmedim ben :)

Oğuzhan Ç.
29-06-2011, 21:04
Geçen sene İstanbul Arel ünivertesinden mezun oldum.Şuan Ekol Lojistikde calışıyorum arkadaşlarında dedikleri gibi ingilizce + 1 dil çok önemli dil varsa çok rahat iş bulabilirsin :)

h.savas
29-06-2011, 21:24
[QUOTE=Berkan;2405703]horoz - alışan - eski adı serlock yeni adını unuttm mcdonaldsın tüm lojistiği onlara ait - barsan - balnak - arkas suanlık aklıma gelenler

+ borusan mannesman - omsan- ekol - ........

çok okumak istedim lojistik çok araştırdım ama olmadı (devletim sağolsun :mad:)
beykoz da lojistik meslek yüksek okulu var bi düşün istersen tamamıyla lojistik sektörü üzerine kurulmuş bi üniversite...:icon_tup:

Oğuzhan Ç.
29-06-2011, 21:52
Beykoz Lojistikde iyidir Sponsoru Mars Lojistik saglam bir firma .

react1ve
29-06-2011, 23:49
Beykoz Lojistikde iyidir Sponsoru Mars Lojistik saglam bir firma .

bıldıgım kadarıyla suanda en cok arac sahıbı fırma mars lojıstık bu pıyasada..arkdsların da dedıgı gıbı barsan-arkas-ekol-mars bunlar cok buyuk ve kapsamlı fırmalar..

u.kurt
30-06-2011, 00:04
4yıllık ve 2 yıllık arasında fark yok 2 yıllık daha iyi 2yıl lojistik 3ve4 üde kafana göre bi bölüme geçip devam ediyosun hem çift diploma avantajın oluyor

lojistikte işsiz kalmazsın ama kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum bunu çok stresli yorucu bir iş isim vermek istemiyorum bir lojistik şirketine üniversite stajımı yapmak için gittiğimde bana bu stresli sıkıntılı iş için okulmu okuyorsun başka bölüm bulamadınmı dendi ve iş yerinde sürekli herkez gergin patlamaya hazır bi bomba gibi :) ben anadolu lojistik lisesi mezunuyum şuan istanbul aydın üni.de lojistik okumaya devam ediyorum üniversite bitene kadar bütün hocaların vs sana lojistiği çok güzel bir şekilde anlatıcaklar heves ediceksin masa başı iç diyeceksin ama işin içine girdiğinde görüceksin.
Orta ve Türkiye devleri arasındaki lojistik firmalarında birçok görevde çalıştım benim gördüğüm hep pimi çekilmiş bomba gibi dolaşan insanlar :)

Bu arada birde forumda kendini tanıtırsan daha iyi olur ;)

facia
30-06-2011, 08:44
Madem henüz lisedesin... İşin kolayına kaçıp 2 yıllık okumak yerine daha fazla çalışıp 4 yıllık okumanda her zaman fayda vardır... 2 yıllığa girip sonra 4 yıla çevirmen baştan 4 yıllığa girmenden daha zordur... Sınırlarını baştan zorlayamazsan sonradan o iş olmaz... Birde herkes üniversite hayatını yaşamalı hayatının en uzun tatili üniversite olucak unutma... Bu fırsatıda tembellik yaparak elinden kaçırma sonra çok pişman olursun... Birde çok ekstra bir adam olmadıkça aynı pozisyona terfi alıcaksan ve rekabet içerisinde olduğun bir lisans mezunu varsa her zaman için 2. sırada olursun...Birde askerlik tarafı varki bence kafadan 4 yıllık okumak için bir sebep.

aykt22
03-09-2011, 15:23
cevaplar için herkeze çok teşekkür ederim benimde düşüncem 4 yıllıktan yana askerlik açısındanda

senna
03-09-2011, 15:56
4yıllık ve 2 yıllık arasında fark yok 2 yıllık daha iyi 2yıl lojistik 3ve4 üde kafana göre bi bölüme geçip devam ediyosun hem çift diploma avantajın oluyor

lojistikte işsiz kalmazsın ama kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum bunu çok stresli yorucu bir iş isim vermek istemiyorum bir lojistik şirketine üniversite stajımı yapmak için gittiğimde bana bu stresli sıkıntılı iş için okulmu okuyorsun başka bölüm bulamadınmı dendi ve iş yerinde sürekli herkez gergin patlamaya hazır bi bomba gibi :) ben anadolu lojistik lisesi mezunuyum şuan istanbul aydın üni.de lojistik okumaya devam ediyorum üniversite bitene kadar bütün hocaların vs sana lojistiği çok güzel bir şekilde anlatıcaklar heves ediceksin masa başı iç diyeceksin ama işin içine girdiğinde görüceksin.
Orta ve Türkiye devleri arasındaki lojistik firmalarında birçok görevde çalıştım benim gördüğüm hep pimi çekilmiş bomba gibi dolaşan insanlar :)

Bu arada birde forumda kendini tanıtırsan daha iyi olur ;)

mesajı yeni gördümde hiç bir bölümün 2 yıllığı ve 4 yıllığı birbirine benzer olmaz, 2 yıllık vs daha iyi demek biraz yanlış olur

aykt22
03-09-2011, 15:58
mesajı yeni gördümde hiç bir bölümün 2 yıllığı ve 4 yıllığı birbirine benzer olmaz, 2 yıllık vs daha iyi demek biraz yanlış olur

katılıyorum bencede kesinlikle ayrıldığı noktalar vardır bende 4 yıllık düşünüyorum