Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf r nm 294 km top speed
typermelih
29-06-2011, 09:15
İYİ SEYİRLER HERKESE YouTube - ‪golf r top speed 294‬‏ (http://www.youtube.com/results?search_query=golf+r+top+speed+294&aq=f)
SekoLive
29-06-2011, 09:20
maşalalh bu ne rahatlık :D müzik acık tıptıs dıptıs 294 oluyor ibre :D keşke müzik sesi olmadan güzel bi video çekilseydi.
maşallah güzel bitirmiş.yandakı cupra mıydı
maşallah egt ne durumda görebiliyormusunz?
typermelih
29-06-2011, 09:29
maşallah egt ne durumda görebiliyormusunz?
11.8 sürekli değerler böyle
ahmet3425
29-06-2011, 09:36
golf r ın bu hızlara cıkabileceğini hiç düsünmemistim cok ciddi bir surat masallah aracına.
Maşallah...
Denediğiniz Cupra daha önce denediğiniz ve sizi geçen Cupramı?
11.8 sürekli değerler böyle
Afr değil Egt'yi sormuşlar
Egsoz gazı sıcaklığı ne durumda oluyor bu top speed sırasında.
typermelih
29-06-2011, 09:48
Maşallah...
Denediğiniz Cupra daha önce denediğiniz ve sizi geçen Cupramı?
hayır cupra değil bu arada herhangi bir rol olmadı ben öylesine bastım
ulu_cupra
29-06-2011, 09:50
Maşallah Allah kaza bela vermesin
Ben de Cupra'da 280km yi geçince çok mutlu olmuştum.Hatta kulakları çınlasın DoDo Hamann Doğukan da vardı o akşam video çektiğimde Ankara'da...
YouTube - ‪MOV04258.MPG‬‏ (http://www.youtube.com/watch?v=QOxUrYl96Hk)
typermelih
29-06-2011, 09:51
Afr değil Egt'yi sormuşlar
Egsoz gazı sıcaklığı ne durumda oluyor bu top speed sırasında.
:D uykusuzum dun gece 02.00 de geldim bu sebeple algılama kıtlığı yaşadım
typermelih
29-06-2011, 09:54
Maşallah Allah kaza bela vermesin
Ben de Cupra'da 280km yi geçince çok mutlu olmuştum.Hatta kulakları çınlasın DoDo Hamann Doğukan da vardı o akşam video çektiğimde Ankara'da...
YouTube - ‪MOV04258.MPG‬‏ (http://www.youtube.com/watch?v=QOxUrYl96Hk)
bu arada aslında bu son suratım değil devir saatine bakınız 6800 de 294 ü görünce kesıcıye gırıyor ve devir ansızın 8000 e atıyor yani aslında 300 ü geçerdi
iyi bi deneyimdi maşallah kazasız belasızz :icon_tup: devamını beklıorz sanırım fragmandı...
ulu_cupra
29-06-2011, 09:57
bu arada aslında bu son suratım değil devir saatine 294 ü görünce kesıcıye gırıyor ve devir ansızın 8000 e atıyor yani aslında 300 ü geçerdi
Tabi tabi geçer.Ben mesela 280i tam gördüğümde 7500-7600 devir civarında oluyodum.Golf R şanzıman oranı da aşağı yukarı aynıdır.
Tekrar Maşallah
typermelih
29-06-2011, 10:10
iyi bi deneyimdi maşallah kazasız belasızz :icon_tup: devamını beklıorz sanırım fragmandı...
kardeşim bu güzel 294 ü sen çektin gerçi sallana sallana bihal olmuşuz :D
by_hayali
29-06-2011, 10:24
biz Arif'le(UBA cupra) 6 kesiciye girince araba kendisini korumaya alıyo gaz kesiyodu :) hız 285+/- civarı oluyodu kadranda :)
bu arada maşallah R'a
yavuz364
29-06-2011, 10:27
az daha devam etseniz 3-5 daha gidecekmiş :) maşallah çok iyi
masallah duz hesap 300 dıyelım bız ona :)
BMK TypeR
29-06-2011, 10:59
Maşallah kardeşim, Çok güzel olmuş araçın,
Başarılı bir sürat maşallah.
maşallah süphanallah. bu 440hp 500nm ye yakın cıkan arac mı?? eger oysa bırde hızlanma vıdeosu koyarsan sevınırım. bayadır dsg golf alıp yapma fıkrım var.
Maaşallah hakket hp ni mmerak ettim:)
cetinkaya55
29-06-2011, 11:35
Maşallah,çok rahat gidiyor...
yandaki araç cupramı abi? değilse bile bi ar aiyi tutunmuş inanmış yani:) Cem cideoyu çekerken aynadan O arbayı çekmeye devam edince,hani bukadar fark oldu gibisinden bir ibare uyandırdı sanırım arkadaşlarda o yüzden benim gibi merak edip sordular hangi cupra diye.Maşallahı var aracın.seside gideride 10 numara bir araç.allah kaza bela vermesin.ağzı tadı ile bin abi
typermelih
29-06-2011, 11:37
Maaşallah hakket hp ni mmerak ettim:)
1.55 bar kesinti yok 425 hp 466 tork
maşallah süper araç olmuş hayırlı gazlamalar
1.55 bar kesinti yok 425 hp 466 tork
Maşallah. Bu DSG ve 4 çeker aracı hangi dynoda ölçtünüz. DSG diğer otomatikler gibi dynoda sorun yaratıyormu ?
typermelih
29-06-2011, 11:41
yandaki araç cupramı abi? değilse bile bi ar aiyi tutunmuş inanmış yani:) Cem cideoyu çekerken aynadan O arbayı çekmeye devam edince,hani bukadar fark oldu gibisinden bir ibare uyandırdı sanırım arkadaşlarda o yüzden benim gibi merak edip sordular hangi cupra diye.Maşallahı var aracın.seside gideride 10 numara bir araç.allah kaza bela vermesin.ağzı tadı ile bin abi
teşekkurler amin.merak edecek bişey yok yanımdakini öyle çekmiş inan neyi çektini bile bilmiyorum
typermelih
29-06-2011, 11:42
Maşallah. Bu DSG ve 4 çeker aracı hangi dynoda ölçtünüz. DSG diğer otomatikler gibi dynoda sorun yaratıyormu ?
istanbul paşaoğlu hayır sorun yok sadece olan torku yere veremıyor
63owen63
29-06-2011, 12:04
Estağfirullah! Çok fena olmuş, hızlanması nasıl , tırmanışı hakkında biraz bilgi verir misiniz melih bey, video çekmemişsiniz henüz sanırım, kadran ivmelenmesini inceleyebildiniz mi, ?
Allah nazarlardan saklasın, tebrik ediyorum :)
gurlekyasin
29-06-2011, 12:07
abi allah kaza bela göstermesin maşallah...
63owen63
29-06-2011, 12:17
Set up ınızı bilmiyorum melih bey gerçi ama çok uzak set-up lar yok sanırım ?
bu arada hızlanması için fikir versin diye koyuyorum
Gt3076R lı bir r 1.55 basıyor,
http://www.youtube.com/watch?v=fNE24y6G5Og&feature=related
Basarılı , 300u gecmelı zaten bu speclerde, maşallah..
typermelih
29-06-2011, 12:28
Estağfirullah! Çok fena olmuş, hızlanması nasıl , tırmanışı hakkında biraz bilgi verir misiniz melih bey, video çekmemişsiniz henüz sanırım, kadran ivmelenmesini inceleyebildiniz mi, ?
Allah nazarlardan saklasın, tebrik ediyorum :)
şimdi hızlanmasından kasıt kalkıştan itibarense zaten benim araç 4 çeker olmasından dolayı sıkıntı yok k04 turbo varken 2500 de turbo doluyordu ama şimdi bu 4200 oldu önceden 2. vites 60 km surat bebım için en iyi yerken şimdi bu en kötü yer oldu 3. vites 100 çok iyi 2. vites 80 de çok iyi zaten üstlerde tork öyle bir geliyorki görmüş oldunuz vidyoda bu suratlere gelmem çok kolay oluyor,bakınız 3 km 5 km çıkıyor zaten yapacağım iki şey kaldı onuda yaparsam bu işi kapatacam...gerçi stage 4 yazılımımda hazır suan son bir kez 6000 tl lik olursam 520 hp alırsın dıyor bayçu...kafam cok karışık ne yapsam yetmiyor insan oğlu işte çiğ süt emmiş doyumsuzluk hatsafada :o
typermelih
29-06-2011, 12:30
Set up ınızı bilmiyorum melih bey gerçi ama çok uzak set-up lar yok sanırım ?
bu arada hızlanması için fikir versin diye koyuyorum
Gt3076R lı bir r 1.55 basıyor,
YouTube - ‪Scirocco R (http://www.youtube.com/watch?v=fNE24y6G5Og&feature=related)
stage 3 revo yazılım gt3071K kit rs4 enjektör forge ıntercooler apr benzın pompası 76 lık iskender usta egsoz ıvır zıvır yani bir stage 3 için istenilen herşey var
typermelih
29-06-2011, 12:32
abi allah kaza bela göstermesin maşallah...
teşekkurler yasinim
dragon07
29-06-2011, 12:35
yanlış anlaşılmasın ama 520hp olunca patlama riski nedir? gerek dsg gerekse motor sıkıntısız yürümü acaba tskler...
63owen63
29-06-2011, 12:41
yanlış anlaşılmasın ama 520hp olunca patlama riski nedir? gerek dsg gerekse motor sıkıntısız yürümü acaba tskler...
Kuru kavrama dsg A3 ve TT grubunda var. Golf r'daki şanzıman nedir net bilmiyorum ama öyleyse eğer malesef bu şanzıman üzerinde 400 NM tork limiti var. 400 NM'yi geçince sanzıman safe moda geçiyor. Bu sebeple ABT ve superchips'in DSG ve düz vites softwareleri farklı TTS için. DSG'nin torku daha düşük.
Melih bey sizde herhangi bir safe mod olayı söz konusu mu, yada böyle bir araştırma muhabbet geçti mi aracınız yüklenirken, ?
JapanVsGermany
29-06-2011, 12:55
çok çok güzel bir deneme çekimi olmuş maşallah ;)
typermelih
29-06-2011, 12:57
Kuru kavrama dsg A3 ve TT grubunda var. Golf r'daki şanzıman nedir net bilmiyorum ama öyleyse eğer malesef bu şanzıman üzerinde 400 NM tork limiti var. 400 NM'yi geçince sanzıman safe moda geçiyor. Bu sebeple ABT ve superchips'in DSG ve düz vites softwareleri farklı TTS için. DSG'nin torku daha düşük.
Melih bey sizde herhangi bir safe mod olayı söz konusu mu, yada böyle bir araştırma muhabbet geçti mi aracınız yüklenirken, ?
evet bunlar konuşuldu revo da dsg yazılım var ama revonun sitesine girerseniz stage 3 için istenenlerin karşılığında dsg yazılım yok ama 4 yapılırsa olmalıymış ben bayçu nedediyse aptım pişmanda değilim temiz bir esnaf yamanda aynı keza...gerek görmedini söyledi ingilteredeki revo firması bu şanzumanın yazılımını bu setapla yürütebilirsiniz demiş sıkıntı yok demiş...sürekli kulağım şanzumanın verdiği tepkide ama en ufak bir değişiklik yok çok şükür
arnawood omer
29-06-2011, 13:00
Maşallah aracınıza mükemmel gidiyor fakat 6800devirde değil yaklaşık 7400devirde geliyor yanlış görmediysem 294'e ve kesiciye giriyor hıdıdıdın yapıyor.
63owen63
29-06-2011, 13:07
evet bunlar konuşuldu revo da dsg yazılım var ama revonun sitesine girerseniz stage 3 için istenenlerin karşılığında dsg yazılım yok ama 4 yapılırsa olmalıymış ben bayçu nedediyse aptım pişmanda değilim temiz bir esnaf yamanda aynı keza...gerek görmedini söyledi ingilteredeki revo firması bu şanzumanın yazılımını bu setapla yürütebilirsiniz demiş sıkıntı yok demiş...sürekli kulağım şanzumanın verdiği tepkide ama en ufak bir değişiklik yok çok şükür
Allah nazarlardan saklasın, yanlış anlamayın, aracınız beni gerçekten çok heyecanlandırdı, ilgim,merakımda iyi niyetlidir,sevdigimdendir , aracınızın şanzıman sınırlarını biraz araştırıp size de net bir bilgi verecegim,içinizin rahat olması açısından:)
typermelih
29-06-2011, 13:14
Maşallah aracınıza mükemmel gidiyor fakat 6800devirde değil yaklaşık 7400devirde geliyor yanlış görmediysem 294'e ve kesiciye giriyor hıdıdıdın yapıyor.
yanlış gormüşsunuz 6800 son devrim 8000 yanlız 9000 değil tesekkurler
dragstar
29-06-2011, 13:25
oy maşallah
top speed böyle olur :D maşallah
melih kankacım araba maşallah çok güzel olmuş kazasız belasız yalnız biliyosun halen var bi pıt merak etme yapıcaz senin arabaya bi adalet daha biraz keyfini sür şimdilik daha gideri var baycu başkanında ellerine saglık .
M3 ten vaz geçip bundanmi aliyim :) cidden kopmuş gitmiş :)
yasindamar
29-06-2011, 15:07
emeğinize değmiş gerçekten. allah kaza bela vermesin güle güle kullanın inşallah...
inşallah ilerleyen günlerde bikaç denk araçla rolling de görebiliriz :icon_tup:
WhiteCupra
29-06-2011, 15:17
maşşallah aracına ALLAH kaza bela vermesin iyi günlerde gazlarsın inşallah çok güzel olmuş....
Serhat Y.
29-06-2011, 15:21
Melihcim gülegüle kullan tekrar sıkıntısız, arkadaşlar ben aracı istanbuldaki işlemleri bittikten sonra test etme imkanı buldum çok başarılı hazırlandığını söyliyebilirim Melihinde dediği gibi alt devirler çok bitik ama turbo dolduktan sonraki ivmelenmesi çok başarılı özellikle vasgate den gelen o ilk ses çok ürkütücü, birde Melih aklında olsun biz Bayçu yla teste cıktıgımızda gaz pedalına sonuna kadar oturdugunda yani o kademeden sonrasına kadar olan kısıma daha fazla basınç basıyor demişti sanırım anlık olarak ama, biliyorsundur gerçi ama hatırlatıyım dedim yinede, denediğin stage3 lü bir cupra vardı onunla nooluyor şimdi merak ediyorum videolarını bekliyorum, selamlar,,,
typermelih
29-06-2011, 15:47
bs type-r;2405545]Melihcim gülegüle kullan tekrar sıkıntısız, arkadaşlar ben aracı istanbuldaki işlemleri bittikten sonra test etme imkanı buldum çok başarılı hazırlandığını söyliyebilirim Melihinde dediği gibi alt devirler çok bitik ama turbo dolduktan sonraki ivmelenmesi çok başarılı özellikle vasgate den gelen o ilk ses çok ürkütücü, birde Melih aklında olsun biz Bayçu yla teste cıktıgımızda gaz pedalına sonuna kadar oturdugunda yani o kademeden sonrasına kadar olan kısıma daha fazla basınç basıyor demişti sanırım anlık olarak ama, biliyorsundur gerçi ama hatırlatıyım dedim yinede, denediğin stage3 lü bir cupra vardı onunla nooluyor şimdi merak ediyorum videolarını bekliyorum, selamlar,,,[/QUOTE]
kanka zaten sen ve alpaslan olmasaydınız kafayı yerdım sizinde kafanızı yedirttim ama :D koyacam tabi vidyoları en kısa surede şimdilik aracı tanımaya calısıyorum bılıyorsun bu işler bu camıada hassaslık istiyor...aracın yurudumü keyfını hep beraber sürüyorsun,birine yenilsen hemen etiket oluyorsun...ben elimden geleni yaptım...bu arada alt devirler bitik deme adamlalar şimdi 40 km suratle 4. viteste kalkalım diye rol teklifinde bulunmasın :D
BMK TypeR
29-06-2011, 16:01
Melih benım eskı cupra deneseydın bende merak edıyorum nasıl gıdersınız dıye 1.55 barlık halınle, cupra cont 1.4yuruyo
tebriği hak ediyorsunuz maşallah :icon_tup:
typermelih
29-06-2011, 16:20
Melih benım eskı cupra deneseydın bende merak edıyorum nasıl gıdersınız dıye 1.55 barlık halınle, cupra cont 1.4yuruyo
tabi denenecek aracıma guvenim sonsuz senin aracında zaten turkıyede citti risklerle baya basarılara imza atmıs bir makına...yasın benım arkadasım sonuç ne cıkarsa cıksın önemli değil ama biraz basınç açacam açıkçası....tabi şunuda bılıyorum k04 un bastığı 1.55 basınçla 3071 in bastıgı 1.55 basınç aynı olamaz yanı 3071 kıtle 1.55 bar sureklı basmak iyi diye dusunuyorum...ama ben yınede su basınç açma boost alim 1.7 bastırim öy yurıcem sonrada 1.55 ile yurıcem bakalım fark cok olacakmı tabi bu bır zaman gerektirecek cunku istediğim urun yok...tabi bu insan psikolojısi baya emek harcıyorsun,karşılığınıda almak istiyor insan
BMK TypeR
29-06-2011, 16:37
tabi denenecek aracıma guvenim sonsuz senin aracında zaten turkıyede citti risklerle baya basarılara imza atmıs bir makına...yasın benım arkadasım sonuç ne cıkarsa cıksın önemli değil ama biraz basınç açacam açıkçası....tabi şunuda bılıyorum k04 un bastığı 1.55 basınçla 3071 in bastıgı 1.55 basınç aynı olamaz yanı 3071 kıtle 1.55 bar sureklı basmak iyi diye dusunuyorum...ama ben yınede su basınç açma boost alim 1.7 bastırim öy yurıcem sonrada 1.55 ile yurıcem bakalım fark cok olacakmı tabi bu bır zaman gerektirecek cunku istediğim urun yok...tabi bu insan psikolojısi baya emek harcıyorsun,karşılığınıda almak istiyor insan
deneyerek basıç farkını görmüş olursun, bızde oyle deneye deneye cozduk arabayı:)
maşallah melih hızlanma cok güzel.. wgden gelen o seste gerçekten harika.. ortalıgı karıştırma zamanı geldi artık hadi hayırlı ugurlu olsun
_muhaRRem
29-06-2011, 16:43
maşallah çok iyi...
arnawood omer
29-06-2011, 17:11
yanlış gormüşsunuz 6800 son devrim 8000 yanlız 9000 değil tesekkurler
53.saniyede hız 283 iken devir 6900-7000rpm üstünde gözüküyor videoda valla ondan dedim ben. Tekrardan maşallah canavar gibi.
Cliosportve
29-06-2011, 17:19
Güzel bir top speed videosu olmuş her ne kadar ses kalitesi düşük olsada
Tebrikler
mustafa_KYR
29-06-2011, 18:03
Melih maşallah çok başarılı kardesım allah kaza bela vermesın ınsallah :D
by serçe
29-06-2011, 18:49
maşallah çok iyi kazasız belasız kullanın aracınızı ...
maşallah çok güzel.
ilk sayfada sorulmuş ama arada kaynamış. egt değeriniz ne idi?
bu arada afr için 11.8 fakire kaçmıyor mu? ben mi yanlış biliyorum
Gokhan43
29-06-2011, 23:30
Maşallah çok güzel hızlanıyor :)
typermelih
30-06-2011, 07:04
maşallah çok güzel.
en iyi değer 11.8 dir 13 ler tehlikelidir
en iyi değer 11.8 dir diye birşey yok benzinin kalitesine göre değişkenlik gösterir benim bildiğim
11.5-11.8 bu araba için ideal degerdir demek istemiş melih ;)
typermelih
30-06-2011, 09:16
en iyi değer 11.8 dir diye birşey yok benzinin kalitesine göre değişkenlik gösterir benim bildiğim
benzinin kalitesi metanol kit varsa aracta önem arzedermi
benzinin kalitesi metanol kit varsa aracta önem arzedermi
tabi ki eder .. ne kadar kaliteli benzin o kadar iyi .. sırf methanol var diye kırsal motorin koyalım :D
maşallah çok güzel olmuş bu arada aracınız
typermelih
30-06-2011, 18:49
tabi ki eder .. ne kadar kaliteli benzin o kadar iyi .. sırf methanol var diye kırsal motorin koyalım :D
maşallah çok güzel olmuş bu arada aracınız
kırsal hafıf bır abartı olmuş örnekte :)
kırsal hafıf bır abartı olmuş örnekte :)
ya tabiki abartı ama methanol varsa benzinin kalitesinin önemi yokta mantıksız olmuş
_muhaRRem
30-06-2011, 22:08
2.0tfsı istiyorum bende artıkınnnn..
İstanbulda maslakta gördüm aracı. Üzerinde çok emek ve güzel bir çalışma var. Sonuçta haliyle güzel çıkmış. Maşallah.
civic@ef
30-06-2011, 23:47
maşallah :)
2.0tfsı istiyorum bende artıkınnnn..
satağğğğ yeğen :D
typermelih
01-07-2011, 07:11
ya tabiki abartı ama methanol varsa benzinin kalitesinin önemi yokta mantıksız olmuş
türkiyede en kalıtesis benzının oktan değeriyle en kaliteli benzinin oktan değeri arasında nekadar fark var..çok kalıtesis bir benzin alıyorsan risk se metanol un yüzdesini arttırırsın olur biter
türkiyede en kalıtesis benzının oktan değeriyle en kaliteli benzinin oktan değeri arasında nekadar fark var..çok kalıtesis bir benzin alıyorsan risk se metanol un yüzdesini arttırırsın olur biter
peki siz öyle diyorsanız öyledir .. ;)
maşallah melih agız tadıyla binip gazlarsın inşallah ;)
maşallah .. egt saatiniz var dimi boyle topspeed yaparken bi göz ucuyla egtyede bakıyorusnuzdur .
kaliteisz benzine denk gelirseniz o an methanolun yuzdesni nasıl artırcaksınız veya nasıl ayarlaycaksınız.
typermelih
02-07-2011, 15:09
maşallah .. egt saatiniz var dimi boyle topspeed yaparken bi göz ucuyla egtyede bakıyorusnuzdur .
kaliteisz benzine denk gelirseniz o an methanolun yuzdesni nasıl artırcaksınız veya nasıl ayarlaycaksınız.
zatan % 70 metonollu yurudugum için sureklı sıkıntı değil
typermelih
02-07-2011, 15:12
ayrıca kalıtelı kalıtesız benzın düşüncesi almış başını gidiyor birkaçyıldır...ben 32 yaşındayım daha 10-15 yıl oncesıne kadar mıllet oktan nedır onu bıle bılmezdı ama ozamanda mıllet sonunakadar sıkardı hiçbişeyde olmazdı
typermelih
02-07-2011, 15:13
maşallah melih agız tadıyla binip gazlarsın inşallah ;)
teşekkurler...
sürekli % 70 metanol % 30 su ile yürüyorum sıkıntı yok diyorsan sıkıntı yoktur ...
34 yasında bir kullanıcı olarak benimde en çok dikkat ettiğim ayrıntıdır düzgün benzin ... sanada nacizane tavsiyem benizn kalitesi limitleri geçilmiş turbo araçlarda en çok dikkat etmen gerekn şeydir . kazasız belasız sürüşler dilerim ...
BMK TypeR
02-07-2011, 16:35
Kötü benzın denk gelırse motor otomatık avansı anında geri cekıyo, devır döndurmuyo, motor kendını cekıyo gerıye,
typermelih
02-07-2011, 18:49
sürekli % 70 metanol % 30 su ile yürüyorum sıkıntı yok diyorsan sıkıntı yoktur ...
34 yasında bir kullanıcı olarak benimde en çok dikkat ettiğim ayrıntıdır düzgün benzin ... sanada nacizane tavsiyem benizn kalitesi limitleri geçilmiş turbo araçlarda en çok dikkat etmen gerekn şeydir . kazasız belasız sürüşler dilerim ...
bendende ıkı yaş buyuk oldunuza gore 94-04 yıllarına kadarkı yuruyen araclarda boyle temız yada kotu benzın dıye bısey yoktu normal benzın super benzın vardı ama bukadarda ınsanlar için super benzın onem arzetmezdı...guzel temennınız içinde tesekkurler
Nazar değmesin.. çok başarılı :)
berkayGLRN
03-07-2011, 18:10
maşallah:)
63owen63
03-07-2011, 18:29
bendende ıkı yaş buyuk oldunuza gore 94-04 yıllarına kadarkı yuruyen araclarda boyle temız yada kotu benzın dıye bısey yoktu normal benzın super benzın vardı ama bukadarda ınsanlar için super benzın onem arzetmezdı...guzel temennınız içinde tesekkurler
eski araçlarla şimdikiler aynı hassasiyete sahip degil malesef şimdikiler özellikle euro5 motorlar hassas, eskiden ne koysan giderdi,yakardı... Ama şimdi öyle degil,özellikle de bu tarz yüklü limitlerinin üstlerinde araçlar için Melih bey
typermelih
03-07-2011, 20:48
eski araçlarla şimdikiler aynı hassasiyete sahip degil malesef şimdikiler özellikle euro5 motorlar hassas, eskiden ne koysan giderdi,yakardı... Ama şimdi öyle degil,özellikle de bu tarz yüklü limitlerinin üstlerinde araçlar için Melih bey
euro 5 değerler avrupa normlarındakı uyum yasasına gore cevre kirliliğine en az değerleri vermesi için aracın şimdiki motorun egsoz kısmına hava gırış çıkış yerlerine takılan sensorler bunların hepsı daha az kirlilik...yoksa eskı motorlarda sonsor olmamasından dolayı uyarı vermemesı sızın bu aracların daha hassas olduğu ınancına kaptırıyor
Kötü benzın denk gelırse motor otomatık avansı anında geri cekıyo, devır döndurmuyo, motor kendını cekıyo gerıye,
aynen öyle.geri kendiliğinden düzeliyormu yoksa tekrar map i flash edincemi düzeliyor?
typermelih
11-07-2011, 21:21
maşallah çok güzel.
egt cihazı 6.7 lerdeydı sanırım
typermelih
11-07-2011, 21:24
evet arkadaslar turbo boost control cıhazını aldım 2.00 pik 1.95 yurutebılıyorum aracı değer dusmuyor ama çok tedirginim biryerini kıracam diye...ama araç dahada sapıttı rahat suan 460 hp ler cıkar torkta 500 u bulmuştur
Serhat Y.
11-07-2011, 23:08
Sen bi mail at melih revo ya, yada Baycuyla bi konus 1.8 ler normal diye duymustum ama 2 barda noolur bi ogren istersen,,
Melih egt ile ilgili soruya hala doğru cevap verememissin. Egt diye sordukları şey exhaust gas temperature yani egzoz gaz sıcaklığıdir. Degerler 500-600-700 falan gibi rakamlar ve daha fazlası olur. Bu denemede sanırım 1000 dereceleri gormussundur. Ama anladığım kadarıyla egt saati yok aracında. Almanı tavsiye ederim egt şakaya gelmez ;)
typermelih
12-07-2011, 07:15
Melih egt ile ilgili soruya hala doğru cevap verememissin. Egt diye sordukları şey exhaust gas temperature yani egzoz gaz sıcaklığıdir. Degerler 500-600-700 falan gibi rakamlar ve daha fazlası olur. Bu denemede sanırım 1000 dereceleri gormussundur. Ama anladığım kadarıyla egt saati yok aracında. Almanı tavsiye ederim egt şakaya gelmez ;)
ŞİMDİ bu doğru cevap verememişsin cümlesine bir anlam veremedim açıkçası,ayrıca bana nedemek oldunu öğretmeye çalışma durumuda biraz komik olmuş sanki...1000 değerleri görmüyor benim aracım okey...ya benim görme duyularımda bir sıkıntı var yada egt cihazım bozuk ,yada egt cihazım yok ben var sanıyorum ,eşsiz bilgin için teşekkurler...
Peki sonuç olarak EGT kaç oluyo basıldıgı vakit, cok güzel hızlanması var stabil olarak kullanırsınız inşallah.
typermelih
12-07-2011, 09:14
tesekkurler dereceler 900 gıbı tehlıke arzedıyor sonuç olarak egsoz sıcaklıgı demek motor sıcaklıgı demekte denebılır kırılmalar zaten yuksek ısıdan fazla çevirmeden aktarım organlarının ...bu sebeplerden dolayı oluyor
byspecial
12-07-2011, 09:25
ŞİMDİ bu doğru cevap verememişsin cümlesine bir anlam veremedim açıkçası,ayrıca bana nedemek oldunu öğretmeye çalışma durumuda biraz komik olmuş sanki...1000 değerleri görmüyor benim aracım okey...ya benim görme duyularımda bir sıkıntı var yada egt cihazım bozuk ,yada egt cihazım yok ben var sanıyorum ,eşsiz bilgin için teşekkurler...
Peki sonuç olarak EGT kaç oluyo basıldıgı vakit, cok güzel hızlanması var stabil olarak kullanırsınız inşallah.
tesekkurler dereceler 900 gıbı tehlıke arzedıyor sonuç olarak egsoz sıcaklıgı demek motor sıcaklıgı demekte denebılır kırılmalar zaten yuksek ısıdan fazla çevirmeden aktarım organlarının ...bu sebeplerden dolayı oluyor
Melih Bey pardon ama hala sorulan sorunun cevabı yok :))
Sizin EGT'niz sorulmuş lakin siz kaç derecede tehlike arz ettiğini yazmışsınız. Douu bey'in dediği gibi hala sorulan sorunun doğru bir cevabı yok .
mechanic
12-07-2011, 09:36
adam 900 demiş işte neyin peşindesiniz anlamadım. . ya da ben de yanlış anlıyorum :D ....
araç yüklenmiş , amatör biri 1 günde kırar bunu. profesyonel olduğu belli, kolay mı bu tip makinayı kullanmak...
adam 900 demiş işte neyin peşindesiniz anlamadım. . ya da ben de yanlış anlıyorum :D ....
araç yüklenmiş , amatör biri 1 günde kırar bunu. profesyonel olduğu belli, kolay mı bu tip makinayı kullanmak...
Tabiki kolay degil bu tarz araçları kullanmak bizde merak ediyoruz o yüzden degerleri ilk yapılan Golf R projesi yanılmıyosam ben görmedim Türkiyede. Merak etmemiz normal degil mi sizce? :soru:
neden kirilsinki,
guvenlik limitleri dahilinde korumalar atlanmamistir, kotu benzin denk gelse gider baska.
typermelih
12-07-2011, 10:24
Melih Bey pardon ama hala sorulan sorunun cevabı yok :))
Sizin EGT'niz sorulmuş lakin siz kaç derecede tehlike arz ettiğini yazmışsınız. Douu bey'in dediği gibi hala sorulan sorunun doğru bir cevabı yok .
cevabı varda siz okumamış ve nedenini sormuşsunuz
typermelih
12-07-2011, 11:12
ne egtymıs arkadas :D
aynen...kendimden şüpe eder oldum bitanedaha mı egt alsam :D
ciddi anlamda egt nin kaç olduğunu merak ediyorum.
egt göstergesinde 6.7 gibi bir rakam okuyamazsınız
afr göstergesinde de o rakamlar okunmaz.
dip gaz giderken acaba yağ basıncınımı okuyosunuz?
+ olarak egzos sıcaklığı motor sıcaklığı demek değildir.
bilmedigini mi idda ettim ben ? adam egt diyo 11.8 diyosun. sonra bir daha egt diyo bu sefer 6.7 diyosun. sonra 900lere gelince tehlike arz eder diyosun. bunları herkes biliyor burda zaten. senin aracında egt kaç dereceye cıkıyor onu sordu herkes. kimse sana bilgisiz veya araba kullanamayan demedi. yazılan yorumların içinden en olmayacak şeyi seçip yorum yapma. yüzyüze bakan insanlarız sonuç olarak. egt degerini yaz derece olarak herkesin sorusu cevaplanmış olur bu kez. senle bir sorunum olsa ima etmem bilmiyorsun derim ayrıca. yazdıklarımın altında ima arama boş yere ;)
typermelih
12-07-2011, 12:22
bilmedigini mi idda ettim ben ? adam egt diyo 11.8 diyosun. sonra bir daha egt diyo bu sefer 6.7 diyosun. sonra 900lere gelince tehlike arz eder diyosun. bunları herkes biliyor burda zaten. senin aracında egt kaç dereceye cıkıyor onu sordu herkes. kimse sana bilgisiz veya araba kullanamayan demedi. yazılan yorumların içinden en olmayacak şeyi seçip yorum yapma. yüzyüze bakan insanlarız sonuç olarak. egt degerini yaz derece olarak herkesin sorusu cevaplanmış olur bu kez. senle bir sorunum olsa ima etmem bilmiyorsun derim ayrıca. yazdıklarımın altında ima arama boş yere ;)
11.8 dıdıgımde sonra uykusuz oldumu soyledım yanlıs anlamısım dedım sonra 6.7 dememdekı değer egt cıhazı gorduysen sımdıyekadar 12345...dıye cıkıyor yanı 600 700 demek ıstemıstım ama sen anlamk ıstemedın sanırım...ayrıca araba kullanamayandan dıye bısey yazmışşın onu anlamadım
typermelih
12-07-2011, 12:26
ciddi anlamda egt nin kaç olduğunu merak ediyorum.
egt göstergesinde 6.7 gibi bir rakam okuyamazsınız
afr göstergesinde de o rakamlar okunmaz.
dip gaz giderken acaba yağ basıncınımı okuyosunuz?
+ olarak egzos sıcaklığı motor sıcaklığı demek değildir.
ben egsoz sıcaklıgı derken şayet sıcaklık coksa motorun ısısıda halıyle o derece ısınacak anlamında söyledim...ayrıca benım egt cıhazımda 100 200 300 diye çıkmıyor 1 2 3 4 diye çıkıyor
zaten hepsi öyle cıkar melih.. bende yok sanmışsın sanırım da bendede var..ne oldugunu cok iyi biliyorum merak etme.. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 olarak yazar.. içindede x100 diye bir ibare bulunur.. aynı devir saatlerinde oldugu gibi.. neyse 600-700 dereceler gayet güzel degerler egt için.. umarım bir sorun cıkmaz..
Ö.öztüRk
12-07-2011, 15:07
:) maşallah top speed fenalarda:)
600-700 imkansız gibi bence ama iyi günlerde kullanın
mechanic
13-07-2011, 16:20
11.8 dıdıgımde sonra uykusuz oldumu soyledım yanlıs anlamısım dedım sonra 6.7 dememdekı değer egt cıhazı gorduysen sımdıyekadar 12345...dıye cıkıyor yanı 600 700 demek ıstemıstım ama sen anlamk ıstemedın sanırım...ayrıca araba kullanamayandan dıye bısey yazmışşın onu anlamadım
bak dedim ben yanlış anlamış mıyım diye ben de anlamamışım arkadaş ayık kafayla okumak lazım buraları yaw :D:icon_tup:
typermelih
13-07-2011, 17:09
bak dedim ben yanlış anlamış mıyım diye ben de anlamamışım arkadaş ayık kafayla okumak lazım buraları yaw :D:icon_tup:
:D alemsin
100-200 km hızlanması ölçtünüzmü ?
300 km lerde 3071 ile 600 700 dereceler çok iyi ..
typermelih
13-07-2011, 21:21
ne dereceymiş
ne dereceymiş
size abartiliyor gibi gelebilir ama motorun çöp olmasina yol acabilir heleki yaptiginiz surat baz alinirsa...
typermelih
14-07-2011, 00:21
birazönce 280 i gördü araç 750 idi derece
mechanic
15-07-2011, 13:00
yaa böle işte herkes kaç olduğunu ne olduğunu sorar ama çooooook az kişi 750dereceye yorum yapabilir melih..olay bu işte...
typermelih
15-07-2011, 13:16
yaa böle işte herkes kaç olduğunu ne olduğunu sorar ama çooooook az kişi 750dereceye yorum yapabilir melih..olay bu işte...
:) evet kardeşim
kaç derece oldugunu sormak ayıpmı ? burada yorum yapıp soru soranlar sizin düşmanınız değil baştan beri igneleyici cevaplar veriyorsunuz...
mechanic
16-07-2011, 08:23
kaç derece oldugunu sormak ayıpmı ? burada yorum yapıp soru soranlar sizin düşmanınız değil baştan beri igneleyici cevaplar veriyorsunuz...
kayıtlara geçsin..
benim karakterim böyle birader.
herkes soruyor bu kaç, o kaç , laf olsun foruma yazmış olalım eleman çok ortada.
benim yazdığımı reply edip her yazı yazanı ciddiye mi alicik bu yaştan sonra....
bana bişe diyeceksen konuya yazma, pm at.
siz soyleyin biz dinleyelim,
egt probu turbodan sonrami?
_muhaRRem
16-07-2011, 09:23
Kolay bu tip makineyi kullanmak.
Kolay bu tip makineyi kullanmak.
hayir sanki f16 kaldirdi...
typermelih
16-07-2011, 15:00
hayir sanki f16 kaldirdi...
aracın hızlı olmasından dolayı değil tabiki f16 değil bu araba herkesın kullanacağını herkes bılır sadece bu setaplara getırıyorsan nasıl kullanacağını bılmek lazım demiş aracı...amaç zaten aynı herhangı bıryerini kırmamak
typermelih
16-07-2011, 15:02
siz soyleyin biz dinleyelim,
egt probu turbodan sonrami?
şakamı yapıorsun maksadını anlamadım
typermelih
16-07-2011, 15:03
kaç derece olacağını sormak tabi normal ama değeri yazıyoruz inanmıyorsun inanmıcaksan neden soruyorsun
şakamı yapıorsun maksadını anlamadım
bunda anlasilmayacak bisey yokki,
egt sensoru turbodan once mi sonra mi?
typermelih
16-07-2011, 15:05
bunda anlasilmayacak bisey yokki,
egt sensoru turbodan once mi sonra mi?
artık kimin citti kimin saçma soru sordunu algılayamadığım için bu şekılde soruyorum kusurabakma dostum...turbodan hemen sonra olabılecek en yakın yere
ozan cpr
16-07-2011, 15:16
kardeş maşallah kazasız belasız kullanmak nasıp etsin yürüyüşünüde gördüm 41 kere maşallah
typermelih
16-07-2011, 15:32
kardeş maşallah kazasız belasız kullanmak nasıp etsin yürüyüşünüde gördüm 41 kere maşallah
teşekkurler kardeş
sen 750 dedikten sonra ben tekrar sormusmuyum ?? neyse konuyu kapatalım birdaha yazmam bu topiğe son olarak egt sensorün turbodan hemen sonra ise 100-150 derece daha ilave etmen gerekir turbo manifolduna baglı olarak bunuda hatırlatayım.
typermelih
16-07-2011, 15:38
sen 750 dedikten sonra ben tekrar sormusmuyum ?? neyse konuyu kapatalım birdaha yazmam bu topiğe son olarak egt sensorün turbodan hemen sonra ise 100-150 derece daha ilave etmen gerekir turbo manifolduna baglı olarak bunuda hatırlatayım.
anladım abi saol
helalinden 850 900 ü olması lazım o egt nin ki öyle :) Arabaya gelince maşallahda burda 1200 hp arabası olan adamda ilk defa yapılmış bişey görse inciğine kadar sorar neyse artık maşallah diyelim dahada hızlansın