Orijinalini görmek için tıklayınız : LPG yi ruhsata işletirken emniyet cam filmini söktürüyor mu?
vtec powe®
29-06-2011, 21:05
Herkese selam.
LPG yi ruhsata işletmek için yarın muayeneye giricem. Muayene sonrası emniyetten yeni ruhsat alırken, cam filmine bakılıyor mu? Ya da memnur, tüvtürk raporunda hafif kusur olarak kayda alınacak olan cam filmini görüpte, git kardeşim cam filmi kusurunu düzelt de gel filan der mi?
Yakın zamanda benimle benzer durum da olan arkadaşların tecrübe ve görüşlerine ihtiyacım var.
Cam filmini sökmeden bu işten yırtmanın yolu nedir? Yardımm :)
Serkana sattığım Lagunanın ön cam dahil filmli idi ve ben TÜV den o şekilde geçmiştim. (Hafif kusur yazıyor raporda)
Sanırım geçen gün hem ruhsata işletti hemde muayeneye girdi o şekilde. Bir sorun çıkmadı diye biliyorum filmle ilgili bir sor istersen ona :)
Osman Bahadır
29-06-2011, 21:11
Memur bu. Evrak tamamsa "geç" der. Zaten muayeneden geçmişsin. Sen LPG fatura-projeni eksiksiz götür yeter.
vtec powe®
29-06-2011, 21:12
Serkana sattığım Lagunanın ön cam dahil filmli idi ve ben TÜV den o şekilde geçmiştim. (Hafif kusur yazıyor raporda)
Sanırım geçen gün hem ruhsata işletti hemde muayeneye girdi o şekilde. Bir sorun çıkmadı diye biliyorum filmle ilgili bir sor istersen ona :) Aracın yeni ruhsatı hangi emniyetten alındı biliyormusun?
vtec powe®
29-06-2011, 21:24
Memur bu. Evrak tamamsa "geç" der. Zaten muayeneden geçmişsin. Sen LPG fatura-projeni eksiksiz götür yeter.
Muayeneye yarın giricem, bugun sadece sızdırmazlık aldım.Tüvtürk muayene raporunu gösterme diyosun yani değil mi? Zaten göstermiycem ama bende memur o raporu ister mi onu merak ediyorum?Bakarsa kesin filmi sök gel der diye düşünüyorum...
vtec powe®
29-06-2011, 21:26
bu arada 5 dk lık sızdırmazlık raporu için 3 saat bekledim beylikdüzünde.lanet olsun...
GokhanRS
29-06-2011, 21:27
bu arada bilginiz olsun ruhsata işletmek için bağlı olduğu şubeye gitme zorunluluğunuz yok size en yakın olana gidebilirsiniz randevu alıp. hatta bağlı olmadığı şubeden yapınca 1 günde çıkıyor. bağlı olduğuna gidince geç çıkıyor nedense.
Muayeneye yarın giricem, bugun sadece sızdırmazlık aldım.Tüvtürk muayene raporunu gösterme diyosun yani değil mi? Zaten göstermiycem ama bende memur o raporu ister mi onu merak ediyorum?Bakarsa kesin filmi sök gel der diye düşünüyorum...
Yok öyle birşey abicim.Hafif kusurlu şekilde geçti belgeni alırsın.Emniyete gidersin muayene belgen dahil gerekenleri verir ve sorunsuzca halledersin.Önemli olan geçmiş olması hafif kusur veya kusursuzluk farketmez..Ama daha öncesinde de hafif kusur olarak film geçiyorsa bu seferkinde muayeneden geçemezsin..
Eray Yümsel
29-06-2011, 21:28
başkan ben sen hiç bişey yapmadın sandım ama çok geç kalmışız pm atmakta :) keşke bu işlemleri yapmadan konu açsaydın çözerdik
vtec powe®
29-06-2011, 21:31
Yok öyle birşey abicim.Hafif kusurlu şekilde geçti belgeni alırsın.Emniyete gidersin muayene belgen dahil gerekenleri verir ve sorunsuzca halledersin.Önemli olan geçmiş olması hafif kusur veya kusursuzluk farketmez..Ama daha öncesinde de hafif kusur olarak film geçiyorsa bu seferkinde muayeneden geçemezsin..
cam filmi daha önceki muayenedede hafif kusurdu.bu sefer cam filmini sökmeden muayeneye gidersen gecemezsin mi demek istiyorsun? buna gercekten eminmisin?
cam filmi daha önceki muayenedede hafif kusurdu.bu sefer cam filmini sökmeden muayeneye gidersen gecemezsin mi demek istiyorsun? buna gercekten eminmisin?
Hafif Kusur: Aracın yapılan muayenesi sonrasında, yeniden muayenesine gerek duyulmayan bir eksikliğin bulunması halidir.
• bu durumda araç muayeneden geçmiş sayılır. Aracın ön plakasına ve muayene raporuna muayenenin geçerlilik süresini içeren etiket yapıştırılır.
• Ruhsat onaylanır, hologram yapıştırılır ve bir sonraki muayene tarihi yazılır.
• Yetkili kişi tarafından detaylı muayene raporu verilir. Raporun muayene geçerlilik süresi boyunca saklanması gerekmektedir.
• Bir sonraki muayeneye raporla gelinmesi gerekmektedir.
• Raporda belirtilen eksikliklerin tamamlanması gerekmektedir.
vtec powe®
29-06-2011, 21:35
bu arada bilginiz olsun ruhsata işletmek için bağlı olduğu şubeye gitme zorunluluğunuz yok size en yakın olana gidebilirsiniz randevu alıp. hatta bağlı olmadığı şubeden yapınca 1 günde çıkıyor. bağlı olduğuna gidince geç çıkıyor nedense.yeni ruhsat alımak için emniyetten de randevumu almak gerekiyor? aracım b.çekmeceye bağlı avcılar şb dende ruhsat işini kotarabilirim yani, iyimiş.
Osman Bahadır
29-06-2011, 21:39
-Muayene süren gelmemişse bu yaptıracağın muayene LPG işletmek amaçlı tadilat muayenesi olur.
-Bu muayenede LPG montaj tespit raporunu tıpkı sızdırmazlıkta onayladıkları gibi tüvtürk onaylar.
-Ayrıca muayene raporu da verirler. Orada da sonuç yazar. Geçti veya kaldı diye. Hafif kusurdan dolayı polis birşey diyemez.
-Yönetmelikte tekrar gittiğinde aynı hafif kusurdan geçememen gerekirken uygulamada böyle birşey uygulanmıyor. Çok büyük rahatlıkla cam filminle hafif kusurlu olarak yine muayeneyi geçersin.
-Fatura, proje, tüvtürk ve sızdırmazlık onaylı montaj tespit raporu, ek-1 ve muayene raporu ile gidersin emniyete.
-Emniyette kimse arabana bakmaz. Muayeneden kaç tane hafif kusurlarla geçtiğine de kimse bakmaz. İsteyene muayene sonucunu gösterebilirsin. Muayeneden geçtikten sonra gerisi önemli değil.
Yazdırmamışsan yarın muayeneye girmeden önce bir adet ek-1 belgesi doldurt. Doldurturken de lpg işletmek için doldurttuğunu belirt. Aynı şekilde muayenede de sıra alırken lpg işletmek amaçlı geldiğini belirt ve evraklarını ver.
Sonuç: Cam filminden birşey olmaz. Rahat ol.
vtec powe®
29-06-2011, 21:39
Hafif Kusur: Aracın yapılan muayenesi sonrasında, yeniden muayenesine gerek duyulmayan bir eksikliğin bulunması halidir.
• bu durumda araç muayeneden geçmiş sayılır. Aracın ön plakasına ve muayene raporuna muayenenin geçerlilik süresini içeren etiket yapıştırılır.
• Ruhsat onaylanır, hologram yapıştırılır ve bir sonraki muayene tarihi yazılır.
• Yetkili kişi tarafından detaylı muayene raporu verilir. Raporun muayene geçerlilik süresi boyunca saklanması gerekmektedir.
• Bir sonraki muayeneye raporla gelinmesi gerekmektedir.
• Raporda belirtilen eksikliklerin tamamlanması gerekmektedir.
raporda belirtilen hafif kusurlu durumlar bir sonraki muayene dede yine hafif kusur verilir ve muayenden geçirilir diye biliyorum? yanılıyorda olabilirim.eğer o kusurlar giderilmeden tekrar girilen muayenede mühendis buna onay vermiyorsa işte orda göteborgla eşleşiriz filmi sökmek gerekir...
tamda cevabını beklediğim soru buydu beyler çok sağolun bilgiler için
arkadaşım sende inş.geçersin muayeneden
vtec powe®
29-06-2011, 21:47
-Muayene süren gelmemişse bu yaptıracağın muayene LPG işletmek amaçlı tadilat muayenesi olur.
-Bu muayenede LPG montaj tespit raporunu tıpkı sızdırmazlıkta onayladıkları gibi tüvtürk onaylar.
-Ayrıca muayene raporu da verirler. Orada da sonuç yazar. Geçti veya kaldı diye. Hafif kusurdan dolayı polis birşey diyemez.
-Yönetmelikte tekrar gittiğinde aynı hafif kusurdan geçememen gerekirken uygulamada böyle birşey uygulanmıyor. Çok büyük rahatlıkla cam filminle hafif kusurlu olarak yine muayeneyi geçersin.
-Fatura, proje, tüvtürk ve sızdırmazlık onaylı montaj tespit raporu, ek-1 ve muayene raporu ile gidersin emniyete.
-Emniyette kimse arabana bakmaz. Muayeneden kaç tane hafif kusurlarla geçtiğine de kimse bakmaz. İsteyene muayene sonucunu gösterebilirsin. Muayeneden geçtikten sonra gerisi önemli değil.
Yazdırmamışsan yarın muayeneye girmeden önce bir adet ek-1 belgesi doldurt. Doldurturken de lpg işletmek için doldurttuğunu belirt. Aynı şekilde muayenede de sıra alırken lpg işletmek amaçlı geldiğini belirt ve evraklarını ver.
Sonuç: Cam filminden birşey olmaz. Rahat ol. Evet esasında muayenem 16 agustosda doluyor, hazır senelik izindeyken aradan cıkartayım diye muayeneye sokucam, seninde dediğin gibi bunun adı tadilat muayenesi.
Ek-1 i muayeneden önce halledicem zaten, birde yangın tüpünün tarihi 2 seneyi bu ay geçmiş onu halledicem.Stepneyi bagaj filesiyle sabitledim, çift reflektörüm, boyunlugum filan trafik setimde tamam.
Cam filminden bir şey olmaz diyosun yani, inşallah dediğin gibi olur.
vtec powe®
29-06-2011, 21:49
tamda cevabını beklediğim soru buydu beyler çok sağolun bilgiler için
arkadaşım sende inş.geçersin muayeneden
açtıgım konudan birileri faydalanacaksa ne güzel, cevep veren yardımcı olan arkadaşlar da sağolsun, temennin için de teşekkürler.
GokhanRS
29-06-2011, 22:03
yeni ruhsat alımak için emniyetten de randevumu almak gerekiyor? aracım b.çekmeceye bağlı avcılar şb dende ruhsat işini kotarabilirim yani, iyimiş.
büyükçekmecedeysen çatalca trafiği tavsiye ederim hep bomboş. ertesi güne randevu alabiliyorsun internetten. mimarsinanın karşısına denk gelen küçük sanayinin ordan otobana doğru gidiyorsun otobana dönmeyip düz devam edersen şehir içine geldiğinde yol üstünde solda emniyet var.
hem adam gibi muamele yaptılar yani ters konuşmalar somurtmalar olmadı hemde ertesi gün öğlen gidip aldım ruhsatımı.
bende muaneyi yeni yaprağa işletmek için gitmiştim.
vtec powe®
29-06-2011, 22:03
başkan ben sen hiç bişey yapmadın sandım ama çok geç kalmışız pm atmakta :) keşke bu işlemleri yapmadan konu açsaydın çözerdik eyvallah, teşkkür ederim :)
SekoLive
29-06-2011, 22:41
beylikdüzünde 3 saat beklemeniz cok güzel şanslısınz biz sabah 8 den öğlen 2 civarına kadar bekledik :)
muayene yaprağınz doldu ise emiyette sıkıntı cıkabilir cam filmlerinden dolayı tekrar muayeneye sevk edilenler oldu. buna dikkat edin ama aracınz sanrım fd6 bu nedenle daha yaprak boştur diye düşünüyorum sıkıntı olmaz :)
vtec powe®
29-06-2011, 23:35
beylikdüzünde 3 saat beklemeniz cok güzel şanslısınz biz sabah 8 den öğlen 2 civarına kadar bekledik :)
muayene yaprağınz doldu ise emiyette sıkıntı cıkabilir cam filmlerinden dolayı tekrar muayeneye sevk edilenler oldu. buna dikkat edin ama aracınz sanrım fd6 bu nedenle daha yaprak boştur diye düşünüyorum sıkıntı olmaz :)
6 saat beklemissin valla iyi sabır.devletin bu sızdırmazlık istasyonlarına bir çözüm bulması lazım.ya istasyonlar çoğaltılmalı yada mühendis sayısı arttırılmalı yazık günah insanlar saatlerce bekliyorlar çok sinir bozucu.:ofk:
ruhsatta 2 muayene yeri daha var umarım sıkıntı cıkmaz,sıradan film olsaydı koymazdı ama lumarda yaptırdık, valla sökmek zorunda kalırsam kafayı sıyırırım.