Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çanakkale!!

cabrioleter
29-06-2011, 23:33
yarın Çanakkale de olacağım.
sanırım bi haftalık bi tatil beni bekliyor.
kesinlikle görmem gereken yerler neresidir?
peynir tatlısını yedim başka tatmam gereken lezzetler nedir?
yardımlarınızı bekliyorum

SekoLive
29-06-2011, 23:36
eyvah eyvah filmindeki o sular içindeki güzel yeri hani doktoru içiriyorlar ya o sahnenin oldugu yeri merak ediyorm kesinlikle öğrenip gitmelisin :) bu arada orayı bilen yazsın neresindedir :D

cem
29-06-2011, 23:36
şehitliğe git.

cabrioleter
29-06-2011, 23:39
şehitliğe kesinlikle gideceğim.
filmi izlemedim ama güzel yer varsa rakı içecek mehtaba karşı öneri alabilirim =)

S.Saka
29-06-2011, 23:46
ayazmaya gidebilirsin..
kordonda oturup birşey içebileceğin yerler çoktur.
merkezden kipaya doğru giderken yolun solunda balık restoranları mevcuk rakı bakık keyfi için ideal.
eyvah eyvahın çekildiği yer geyikli merkezden 50 km uzaklıkta oraya gidebilirsin.
şehitliğe zaten gidersiniz büyük bir ihtimal söylememe gerek yok.

B.Koçer
29-06-2011, 23:52
Truvayada gidersiniz Şehitliği muhakkak öneriyorum her Türk vatandaşının gidip görmesi gerek bence tüylerim diken diken olmuştu benim ..

Vtec-SEDAN
29-06-2011, 23:52
Çanakkale'den 95-100 km kadar mesafede olan Behramkale - Assos'u gezebilirsin. köy gezisi - antik yerler - deniz - yeme ve içme için değerlendirilebilecek çok güzel bir yerdir.

cabrioleter
29-06-2011, 23:56
ayazmaya gidebilirsin..
kordonda oturup birşey içebileceğin yerler çoktur.
merkezden kipaya doğru giderken yolun solunda balık restoranları mevcuk rakı bakık keyfi için ideal.
eyvah eyvahın çekildiği yer geyikli merkezden 50 km uzaklıkta oraya gidebilirsin.
şehitliğe zaten gidersiniz büyük bir ihtimal söylememe gerek yok.

teşekkür ederim dikkate alacağım.

Truvayada gidersiniz Şehitliği muhakkak öneriyorum her Türk vatandaşının gidip görmesi gerek bence tüylerim diken diken olmuştu benim ..

kesinlikle öyle olacağımdan şüphem yok.

araba olmayacağı için 50-60 km den daha fazla bi yere gidemem sanırım merkezden.

Ahmet Saraçoğlu
30-06-2011, 00:03
Şehitlikleri saymıyorum zaten illaki gidersiniz , kalma gezme vss kesinlikle bozcaada süper biyer ama geyikli iskeleden feribota binmeniz gerekir , günübirlik değeilde en az bi gün kalmak üzere gidilir , başka türlü pek keyifli olmaz...Açıkçası truvada pek bişey yok ama gitmişken göreyim derseniz siz bilirsiniz.
Çarşı caddesine gidebilirsiniz.... bide kordonda küçümen diye biyer var , yemekleri güzeldir.Tatile girdim ama kız arkadaşın okulunun tatil olmasını bekliyorum , biterbitmez bi çanakkale , bozcaada yapıcam bende inşallah.

ALERER
30-06-2011, 01:28
eyvah eyvah filmindeki o sular içindeki güzel yeri hani doktoru içiriyorlar ya o sahnenin oldugu yeri merak ediyorm kesinlikle öğrenip gitmelisin :) bu arada orayı bilen yazsın neresindedir :D

Ayazma Çanakkalenin Bayramiç ilçesine bağlı mitolojiye göre dünyada ilk güzellik yarışmasının yapıldığı Afrodit'in birinci seçildiği yer :D

ruudvan
30-06-2011, 01:40
Ayazma Çanakkalenin Bayramiç ilçesine bağlı mitolojiye göre dünyada ilk güzellik yarışmasının yapıldığı Afrodit'in birinci seçildiği yer :D

bu öenmli bilgi için erime teşekkürlerimi şunarım.

levent
30-06-2011, 02:35
Şehitliğe git, Truvaya git, Salı günü Gelibolu'ya pazara git gez, iskeleden çarşıya giderken köşede roma dondurmacısı var ordan dondurma ye kesinlikle :)

otto985
30-06-2011, 03:02
şehitliğe git.

+1 Şehitlik görülmesi gereken yerlerden

turbo&quattro
30-06-2011, 05:48
Canakkaleliyim...Sehitlige bir zahmet en son TR'deyken gitmistim...Birak Canallaleyi TR'de gorulmesi gereken yerlerin en basinda geliyor..Tarifi mumkun degil..

sedat s
30-06-2011, 09:33
guzeldık cok benım memlektım:)) herseyı bırak önce mutlaka sehıtlıklere gıt ama hafta ıcı gıt kalabalık olur hafta sonu araba koycak yer bulamassın.. aksamları kordon cok hareketlık ve gusel olur aksam mutlaka kordona ın gunesın batısında bı kac kadeh bısey ıc.. ezıneye dogru gıderken 15 km sora truva antık kentı var gorulmesı gereken bıyer ezıneden peynır al hatta bızım dukknadan al :)) geyıklıye (eyvah eyvah fılmının cekıldıgı yer ) git ama tesıs mekan hıc yok sakın sessız denıze gıreyım kafamı dınlıycem dıosan ugra bı kac salaş cay bahcesı lokanta vardır takılırsın orda 25 km uzunlugunda sahıl serıdı işte gezersın agır agır.. ayazmaya gıtmek ıstersen ezıneden ayvacık ıstıkametıne gıderken sola dönup bayramıce gıdıosun (20 km) bayramıctan sorada 25 km dha var yol bozuk dıkkat et 5 lıra gırııs ucretı var 11-12 gıbı orda ol guzel bı masa kap şelalenın ordan aldıgın ıckılerı suya koyarsın buz gıbı olur oksıjenden kafan gusel oluo o derece temız hava kesınlıkle gıdılesı bıyer alkol stoku yap gıt mekan ıcırıo adama :)) asosa gıdebılırsın muthıs ötesı bı denız manzara sessızlık.. geyıklıden vapur kalkıo bozcadaya 30 dkkada adada olursun mutlaka gıt ama fıyatlar fena ittirmasyondur ona göre dıkkatlı ol bı sıkıntı olursa kalıcak yer gıdıcek mekan her ne olursa olsun özel msj at bana telefonunu yardımcı olurum her turlu bu arada çanakklede kordonda takıl cafe vardır orası benım can cıger bı arkdasımın ısmı erkan akıncı gıt benden slm söle bıde kufur et ilgilenır senle :))

sedat s
30-06-2011, 09:36

tech turket olarak gıdelım s.çana kadar içereyım sıze :D tek kotu yanı mekan cok ıcırıo adama temız hava fln sora dagdan ınemeye baslayınca kafan gusel oluo gıdemıosun :D

karsiyakaliozi
30-06-2011, 09:42
sehıtlık rehber eslıgınde onemlı ,truva rehber esliğinde onemli, celık tabya 2. dunya savasından kalma pek bılınmez ,mor salkım meyhane eski meyhanelerden neresi kaldı dersen işde burası var mutlaka git

Murat Özcan
30-06-2011, 11:09
giderken ve gelırken ızlenen yol var gelıbolu yarım adası olan mevkii agaçlık virajlı yollar kenarlarda karpuz kavun satan insanlar var oralarda durup o temiz havada yemek yiyip temız havayı solumakta ayrı bır zevk kesınlıkle tavsıye ederım

cabrioleter
30-06-2011, 16:33
teşekkür ederim herkese
önerilerinizi dikkate alacağım
an itibariyle tatil başlar ;)

Berkan
30-06-2011, 16:35
şehitlik yanında conk bayırı anzak koyu Atamızın kalbine merminin gelip saati tarafından kurtuluğu yerler eski siperler görülüp gezilmesi kesin yerler ki zaten tek şerit çıkıp iniyosun dura dura yol kenarında bu dediğim her yere bakıp inceleyebilirsin

-aykt-
30-06-2011, 16:44
Merkezde HAN diye bir cafe var mutlaka orada vakit geçirin, ilerleyen saatlerde de sahilde BENZIN diye bir mekân var, belli saatten sonra '90lardan falan çalıyorlar duvarlarında sanatçıların fotoğrafları falan çok güzel mekândır.