Orijinalini görmek için tıklayınız : HIZ ve Dıkkat
JumboAli
30-06-2011, 04:23
Arkadaslar. sosyal msj vermek gıbı olucak ama bıraz bugun ılla gıtmem gerekıyo dıye cıktıgım bı yolculugun son 10kmsınde Kopege cartpım hızımda baya yuksektı allaha sukur hayattayım yolda kalmayı basardım bı sekılde ve sorunsuzca durdum ne yazıkkı bır gunah ısledık kopek öldü.
sızden rıcam ınsan basına gelmeden anlıyamıymus Tmm cok sevıoruz hız olsun yarısmak olsun. Gozunuzu seveyım dıkkat edın morallrm cok bozuk. allah kımseye gostermesın paylasmak ıstedım
Konuda ne yazılır pek kestiremedim fakat, en azından sizin sağ salim kurtulmanızın neye işaret olduğunu anlamanız bence bu üzücü olayın tesellisi. Sokak hayvanlarına insanlar tarafından yapılan eziyetleri gördükten sonra, ne kadar hızlı olsanızda, sizin ki biraz daha hafif kalıyor.
Umarım en yakın sürede atlatırsınız.
Gecmıs olsun jumbocum,gecen yaz bende 140la carptm orta serıtte vurup,sag serıde sonra sol serıde gectım devam ettım..allahtan bıtek on tamponun ortası ıcerı gocmustu..Arabaya cok bısey olduysa da uzulme.Köpeğe carpmak bana gore duvara carpmakla es deger cok kotu bı durum cıdden ya..Gecmıs olsun tekradan cok cok.
Boost Up
30-06-2011, 04:48
Jum işe yarar mı bilmiyorum ama dükkana al bitane köpek:) Varsa boş zamanın uğraşırsın mis:)
Low-Rider
30-06-2011, 07:20
geçmiş olsun jumbo
Geçmiş olsun.. Insanın başına gelmeden anlamaz ne kadar söylense de boş..
Geçmiş olsun jumbo olucak bunlar sana birşey olmamış en azından
gökh@n_gr
30-06-2011, 07:36
geçmiş olsun jum benimde başıma gelmişti akhisar yolunda canını sıkma sana birşey olmamış buna şükür..
kanashibari
30-06-2011, 07:40
çok geçmiş olsun. bazen bazı şeyler malesef elimizde olmuyor :(
punto_multijet
30-06-2011, 07:42
Geçmiş olsun Ali
SekoLive
30-06-2011, 07:51
köpeğe çarpman bi yandan iyi olmuş ali hayvancağza yazık olmus ama kaçıp kendine büyük zararlar verebilirdin ki cok örneklerini okuduk duyduk hayvana çarpmamak için şarampole uçanları...
büyük geçmiş olsun kardeşim.
bende herkesin bağlandığı gece polisten kaçıyodum yaklaşık 220km hızla ilerlerken bianda önüme köpek fırladı.kuyruğunun tamponumu sıyırdığını hissettim Allahtan bişey olmadı...zaten onun korkusuylada yavaşlayıp yakalandım polise.fena korkmuştum köğeğe bişey olucak diye..
geçmiş olsun .Bende aynı tarz ama beterini yaşadım son pişmanlık bi s...ke yaramıyor bunu düşünerek sürmek lazım.
34ER2890
30-06-2011, 07:59
İlk çarpan sen değilsin malesef oto yollarda kedi köpek cesedi çok görüyorum ama benim anlmadığım arkadaş 140 la çarptım sadece ön tamponda biraz içeri girdi diyor daha önce başka bi forumda bi arkadaş 90 la bi köpeğe çarptım yazmıştı yanlış olmasın 7-9 bin tl civarı bi hasar var demişti...
gecmıs olsun jum
Basımız saolsun
hız felakettır herzaman soyleerım
ocean0636
30-06-2011, 08:04
Gecmis olsun baskan
yawru büyük geçmiş olsun,aman dikkat :s
Geçmiş olsun Jumbo. Sana birşey olmamış çok şükür.
Geçmiş olsun Ali. Bende çarpmıştım daha öncede kaza olmasına rağmen bir canlının hayatına son vermek gerçekten etkilemişti beni :(
by_hayali
30-06-2011, 08:25
geçmiş olsun jumbo :(
geçmiş olsun kardesım. vti pert olduktan sonra ben daha hız filan yapmıyorum araba kullanırken sureklı o an gozumun onune gelyor. aman dikkat.
UĞUR_GSI
30-06-2011, 08:38
çok geçmiş olsun daha beteri olabilirdi allah korumuş,köpeğe çok üzüldüm cırpınmadan ölmüştür insallah
Köpek yerine insan da olabilirdi. Geçmiş olsun.
Hep sorarım kendime, böyle bir durumda olsam (hayvan-insan) ne yaparım diye. Manevra deneyip kontrolü mü riske atarım, yoksa direkt çarpar mıyım diye. Umarım yaşamak zorunda kalmam......
geçmiş olsun...
Trafık suprız yumurta gibi nezaman ne cıkacagı,neyle karsılasacagımız bellı degıl. Yapmamamız gereken dıkkatlı olmak...
geçmiş olsun...
Trafık suprız yumurta gibi nezaman ne cıkacagı,neyle karsılasacagımız bellı degıl. Yapmamamız gereken dıkkatlı olmak...
Bence tam tersi, yapmamız gereken dikkatli olmak :icon_tup:
Geçmiş olsun Ali valla çok üzüldüm ya sana bişey olmaması ise teselli oldu :(
8.000rpm
30-06-2011, 09:32
büyük geçmiş olsun
geçmiş olsun.. bazı köpekler sanki bile bile ölmek ister gibi yola bırakıyor kendilerini..
ahmet3425
30-06-2011, 09:58
geçmiş olsun kardeşim,
bende dün bi serefsiz yuzunden motordan düştüm cok şükür ufak sıyrıklarla kurtardım cok dikkat etmek lazım.
fastchild
30-06-2011, 09:59
geçmiş olsun abi
aLperTunga
30-06-2011, 10:12
Gecmıs olsun.allah beterınden saklasın..
geçmiş olsun jumbolcum malesef öle insanın basına bişeyler gelınce anlıyo. mesjın için teşekkürler..
ErmanArseven
30-06-2011, 10:26
geçmiş olsun jumbo
İlk çarpan sen değilsin malesef oto yollarda kedi köpek cesedi çok görüyorum ama benim anlmadığım arkadaş 140 la çarptım sadece ön tamponda biraz içeri girdi diyor daha önce başka bi forumda bi arkadaş 90 la bi köpeğe çarptım yazmıştı yanlış olmasın 7-9 bin tl civarı bi hasar var demişti...
İki araçta aynı cins köpeğe çarpmamıştır da ondan öyle fark vardır.
Birisi Sivas kangala çarpmıştır , diğeri terier cinsi küçük köpeğe çarpmıştır..
YavuzNaz
30-06-2011, 10:33
çok geçmiş olsun aynı olay benimde başıma geldi gece vakti akçakoca ereğli yolunda arabada çocuk kadın vardı ve herkez uyuyor ecel terleri döktüğümü hatırlıyorum.
Jumbo geçmiş olsun kardeşim..
Benim günlük kullandığım yolun %90'ı otoban olduğundan korktuğum en çok şey malesef bu hayvanlar yolda çok görüyorum malesef...
Çok bilgili bir veteriner arkadaşımla bunun muhabbeti geçmişti köpek eğer senin vurucağını hissederse kendini kasıyor buda bir nevi duvara çarpmış gibi bir etki gösteriyor ki bunu kendi gözlerimle bir tane tiponun pert oluşunu seyrederek gördüm.
Çok değil 4 gün önce bir golden evet yanlış duymadınız golden karşıdan karşıya geçmeye çalışırken bir tane corsa vurdu kamyonun önünden geçip arabanın önüne atladı arka sol ayağından vurdu ama hayvanada arabayada bir şey olmadı çok şükür ben yan yoldan seyrettim yapabilicek bir şey yok malesef ondan sonra bu kasılma işine hak verdim insan derisinden 10 kat daha sağlam derileri var kastıkları zaman kendilerini çarpma anında gerçekten duvar etkisi yaratabiliyorlar çok çok büyük geçmiş olsun tekrardan.
İnsan düşünmeden edemiyor acaba bariyerlerin altına geçemicekleri bir şekilde tel örülemez mi gerçekten çok büyük bir sorun çünkü...
ulasoztas1
30-06-2011, 10:49
çok geçmiş olsun birkaç kere yüksek hızda köpeğe çarpma tehlikesi yaşamıştım ikisinde de santimlerle kurtarmıştım o korkuyu az çok bilirim. Manevra yapıp kontrolü kaybetmektense köpeğe vurma kararı en azından bizim hayatımızı kurtarabiliyor. Bir keresinde uçan kuşa vurmuştum otobanda daha doğrusu o bana vurmuştu :S
Normal seyir halinde önünüze aniden çıkan hayvana vurmak ne yazıkki akıllıca olacaktır. Ani manevra takla atmanıza sebep olabilir. Tabi yol ve çevre şartları da önemli.
Geçmiş olsun diliyorum. Dikkatli olmakta fayda var her zaman.
Murat Özcan
30-06-2011, 11:05
geçmiş olsun arkadasım,hepimizin dikkatli olması lazım
cagri-35
30-06-2011, 11:13
Geçmiş olsun kardeşim.
Geçmiş olsun. Bu sana ders ve tecrübe olur. Bence bir sadaka ver hayır yap yada ufak bir kan akıt. sana zarar gelmediğine dua edelim. Allah korusun anlık olay bunlar istem dışı refleks ile ani diraksiyon kırma ve ani fren çok daha kötü sonuçlanabilirdi. Tekrar geçmiş olsun diyorum can sıkmak yerine daha temkinli dikkatli ve biraz daha yavaş gidersin olur biter.
geçmiş olsun jumbo, psikolojisi kötü oluyor başımıza gelmişti bizimde
deeperblack
30-06-2011, 11:40
Jumbocan geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.
Valla geçmiş olsun üzüldüm senin adına gerçekten kötü birşey, ben roll yaparken vtecte 5. vites kesiciye yakın sol şerit çizgisinde köpeğe denk gelmiştim, ben çok zor kurtardım kendimi ama arkadan gelenler çok şanslı değillerdi. bilirim o kötü duyguyu.
Gokhan43
30-06-2011, 12:05
Çok geçmiş olsun Jumbo
TURBO CİVİC
30-06-2011, 12:07
gecmis olsun en korktugum sey hayvana carpmak..
kanki cok gecmiş olsun,sıkma canını senin yufka yürekli olduğunu biliyorum.bundan sonra daha dikkatli gidersin,optum bebeğim.
Burak E.
30-06-2011, 12:42
Geçmiş Olsun Köpege üzüldüm ama size bişi olmaması cok daha iyi bir haber geçmiş olsun tekrar
Sercan Keklik
30-06-2011, 13:19
köpek olay yerınde öldümü? veterinere götürdünüz mü?
geçmiş olsun jumbo, Allah beterinden korumuş :o
geçmiş olsun jum. Allah beterinden korusun. trafiğe çıkınca aslında tüm bu yaşayabileceklerimizi baştan kabul ediyoruz. olmayınca ne güzel oluyor. olunca da önüne geçilmiyor malesef.
Buyuk gecmis olsun bende 7 sene once carpmistim kopege cok kotu bi duygu hala aklimda maalesef..
alperkirman
30-06-2011, 13:47
geçenlerde sahil yolundan giderken arabanın altına kuş girdi öldü baya moralimi bozmuştu
kazanın hertürlüsü kötü ve boral bozucudur tekrardan geçmiş olsun
by serçe
30-06-2011, 14:14
geçmiş olsun ........
kardeşim çok geçmiş olsun, köpeğe yazık olmuş ama köpeğe bir araçla çarpmakta çok büyük hasar verir, hatta ölüme bile götürebilir Allah korusun.
JumboAli
30-06-2011, 15:02
Allah Razı olsun Hepınızden . Hızım 160-180 arası bıseydı Turgutlu Salihli arasında bı yerdeydım Sadece Gorebıldım zaten kopegı Hıc fren bıle yapmadım dıreskyıonuda kırmadım. Vurduktuktan sonra Onumu goremedım bı sure. O surede refujlerden Kacmaya calıstım basarılıda oldum allaha sukur araba hasar aldı cektım saga kapattım motoru falan Yaktım 4luyu ole kalakaldım zaten polısler geldı bı sure sonra ızmırden arkadaslarıma haber vermıstım onlar geldı allah bınkere razı olsun.
Allah hepınızden razı olsun allah kımseye gostermesın ınsallah. Bır hayvanda olsa bır can almıs olmanın pıskolojısı berbat
Jumbo çok geçmiş olsun
birazda Onurun şansıydı 407nin tam ortada agız gibi olan ızgaradan vurdu köpeğe 3-5 santim sağa yada sola vursa durum çok daha vahim olurdu
muRattini
30-06-2011, 16:22
jumbocum çok geçmiş olsun
Geçmiş olsun valla. Ben kendim hiç çarpmadım ama bir kaç kere çarpan araçta bulundum. Geçen sene ama binek bir aile otomobili ile çıkan köpeğe çarpamamak için yaptığım manevra sonucu nerdeyse spin yada takla atıyordum Allah'tan birşey olmadan devam ettim.
CinAli_06
30-06-2011, 16:55
kardeşim büyük geçmiş olsun, Allahtan size bişey olmamış.
Vallahi aracım 407,ablamla tatıl donusu ferıbota yestısmeye calısırken carptım.Bu arada kopegın buyuklugu kangalın bı ufagı,bıldıgın ırı yarı bısey..
On tamponun ortasındkı sıyah ızgara kırıldı,kaput kastı,ve far ayakları kırıldı.Toplam bana malıyetı 200TL oldu .Airbag'de acmadım,abs,esp'de calısmıyodu(sensorlerım arızalı,hatta hala arızalı:D) ustanın bana dedıgı,baska bı araba olsaydı ıcerıye kadar komple gırmıstın sanslıymıssın demek oldu.Zaten vurdugum gıbı on tarafın ıcerı dogru gırdıgını hıssettım..+Kopege tam ortadan vurdum ızgaranın oldugu bolumden yani,ne sagından arabanın ne solundan tam ortadan gobekten baam dıye..
bende aynı dertten muzdarıpım.bızım okul yolunda cok bası bos kedı kopek gezıyor.bugune kadar 3 kopek ve 1 kedıye carptım.daha dogrusu gelıp carptılar bana her seferınde ben yolun kenarına kactıkca onume atladılar.duramadan hepsıne carpmıs bulundum maalesef.vıcdan olarak sıkıntılı bır durum bılırım.tekrar gecmıs olsun arkadasım.
Ne kadar dikkat etsekte bazen olucak oluyor . Bende akşam vakti 10 km ile karanlık ara sokağa girdim çöp kutusunun yanında yemek yiyen kedilerden bir aniden yola atlıyarak lastiğin altına girdi baktığımda tekrar yürüyordu ama iyi değildi . Dikkat tabiyki önemli ama olunca oluyor .
jdm-fuat
30-06-2011, 23:48
kanka cok gecmıs olsun :( ama yasanması gerekıosa onune gecemezsın ...
redlinemst
01-07-2011, 00:12
Geçmiş olsun,fazla takmamak lazım vardır bi hayır.
cembasmaci
04-07-2011, 10:26
Jum sana bir sey olmamıs ya... Araban bir sekilde tamir edilir; gecmis olsun cok...
berkayGLRN
04-07-2011, 10:34
geçmiş olsun..
geçmiş olsun jumbo reiz ufak bi köpek alıp baksan belkı bı nebze yardımı olur sana piskolojik olarak
bora1311
04-07-2011, 11:04
cok gecmis olsun...
Geçmiş olsun
bende 2 sene önce 206 ile büyük siyah bir köpeğe çarpmıştım 120 ile falan gidiyordum tem çatalca civarında
Resmen duvara çarpmış gibi olmuştum kemer sayesinde ben ve arkadaşım kurtulmuştuk 2-3 gün kaburgalarım çok ciddi ağrımıştı kemer nasıl sıktıysa artık
sol önden hasarım vardı çamurluk ve tampon gitti dışardan bişey yok gibiydi ama tüm alt takım değişmişti en çok para tutan şeyde aktif gergili kemerlerdi 2 side kazadan sonra değişti
totalde fazla bişey yok dediğimiz kazada 5 bin TL den fazla hasar vardı..
en çokta köpeğe acıdım başka bişeye değil resmen uyuyamadım vicdan azabından..
Çok geçmiş olsun. Bir büyüğümün sözü gldi aklıma, araç kullanırken insanın önünden, hayvanın arkasından geçeceksin demişti...
nitrO_Oxide
05-07-2011, 14:38
Geçmiş olsun
kaiser_soze
05-07-2011, 15:27
gecmis olsun, gecen sene tekirdag tarafında yazlıkta benımde basıma geldi..sokak hayvanlarını severim..arasıra kapımıza gelen beyaz bir kopegi beslerdim aynı hayvan bi haftasonu anayolda otobusun onunden fırladı, tam ortadan vurdum maalesef. plakam ucmustu hayvancağızda öldü tabi. bende de vicdan azabı.
merttepe
05-07-2011, 15:30
ali geçmiş olsun, dün duydum bende can'dan. sana bişey olmamış gerisi önemli değil pronto.
onn_dear
05-07-2011, 20:32
cana gelmesin tekrar geçmiş olsun otoban dışında hız yapmak ger.ekten gereksiz.