Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Radar .!!!!!!!!

mbquart417
30-06-2011, 14:31
Merhabalar..

Geçenlerde Erurumda (Horasan) Şehirler arası yolda Yurtdışı plakalı Fort Minibüsle 138km hızla Radar a düştüm...

Yalnız yolda radar uyarı levhası yoktu. Memur beye uyarımı yaptım , yoldan söküyorlar vs şeklinde cevap verdi...

Normalde uyarı levhası olmadan radar dan dolayı ceza kesilemz diye birşeyler duydum bu konuda bilgisi olan varmı acaba ..

DOHC
30-06-2011, 14:39
Doğru, radar kontrolü varsa uyarı yapılması lazım. Zaten direkt sabit tabela koyuyorlar yola, yol işareti gibi. Kontrol olsa da kalıyor tabela, kontrol olmasa da duruyor.
Ama bu tabelanın bir mesafe etkisi var mı bilmiyorum. Örneğin tabeladan itibaren 10 km boyunca bilgi geçerlidir gibi.....
Sen zor ispatlarsın gibime geliyor. En kötüsü alırsın noteri yanına, yol boyunca gidersin :). Astarı yüzünden pahalıya denk gelir....

mbquart417
30-06-2011, 14:51
hmm..

Alında memur da kabullendi levhanın olmamasını ama *****..
hani en azında net üzerinde bir şikayette bulunsam nasıl olur... Yolda hız sınırımızı aştık ama sonuçta cezada 290 tl..:)

mert_leon
30-06-2011, 15:03
ceza mahkemesine itiraz edebilirsiniz kesin sonuç ordan çıkar. yada erken ödeme yapın zararın neresinden dönerseniz kardır.

mbquart417
30-06-2011, 17:33
ceza mahkemesine nasıl basvuru yapabılırm acaba ..

gerçi işimizi şimdilik garantiye aldık cezayı ödedik 217.5 tl :)

barisy
30-06-2011, 17:42
bu durumu ispatlamanız zor olur üzerinden zaman geçtikten sonra. malesef bazı açıklar mevcut ve hukuki süreç işin içinde olanlar için bile çok ağır yürüyor.

alkolmetre ölçümünde yüksek çıkınca sonuca itiraz edip kan testi isteyen avukata hadi lennnn , şeklinde cevap verip cezasını eline verip gönderen ekibe açılan davayı ilk mahkeme reddetmiş , bir üst mahkeme bozmuş onun üstü bilmemne etmiş , sonunda avukat kazanmış . dava 3 yılda sonuçlanmış . ulan ehliyeti 6 ayda geri veriyorlar zaten .

ha iyi tarafı , kanuni hakkını kullandırmayan polisler hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan hapis cezası ve meslekten men ile yargılanmasına başlanmış.

bnde bu tip hakkını sonuna kadar savunan insanlar olmasa daha fazla hakkımız yenir.

d16y4
30-06-2011, 17:50
radarı sana bildirme gibi bir zorunlugu olamaz. senin trafik kurallarına uyma zorunlulugun var 138 km çok yüksek birde minibüs ALLAH KORUSUN :no:

barisy
01-07-2011, 12:23
radarı sana bildirme gibi bir zorunlugu olamaz. senin trafik kurallarına uyma zorunlulugun var 138 km çok yüksek birde minibüs ALLAH KORUSUN :no:

sabit veya seyyar olarak radarla hız kontrolü uyarısının yapılması zorunlu. Kanun bu şekilde.

Trafik kurallarına uyma konusu ayrı bir konu ama sana katılıyorum tabi.

Schumi
01-07-2011, 22:58
E yurtdışı plakalı aracın cezası nasıl oluyor. Ödemesen ne olucak ?

mbquart417
01-07-2011, 23:02
E yurtdışı plakalı aracın cezası nasıl oluyor. Ödemesen ne olucak ?

Ya sorma ödemeyi yaptık ama ...ödenmemiş olsaymış problem olmazmış dediler.

:)

DOHC
02-07-2011, 22:12
Sınır kapısından çıkarken karşına çıkıyor eğer sisteme girilirse..........