Orijinalini görmek için tıklayınız : Oto camlari ve gece farların rahatsizlik vermesi
Selamlar arkadaslar,
Normalde 2001 model fiat palio aracim var.
Ancak zaman zaman isyerinin arabasini da kullaniyorum. 2010 kangoo.
İsyerinin aracini hava karanlikken kullandigimda karsidan gelen araclarin farlarini bariz şekilde gözümü alip rahatsizlik veriyor. Kendi aracimla aynı saatlerde trafikte oldugum zamansa bir rahatsizlik hissetmiyorum. Bu durum aracin ön camından kaynaklı olabilir mi? Bu arada bahsettigim normal farlar sis vs degil.
Sizde de buna benzer durumlar yasaniyor mu yoksa, bu bendeki psikolojik mi? Sirf gece sürüsleri icin gözlük edinmeyi dahi dusundum.
bi cam film i tavsiye ederim ışık direk parlamıyor.. süzüyor ve daha net görebiliyorsunuz...
Day Walker
01-07-2011, 12:36
Şirket aracının ön camı değiştimi?
eğer değiştiyse muadil bir cam takılmış olabilir buda optiklenmeye neden olabilir.
yusufcan_k
01-07-2011, 12:45
kangoo ve palionun görüş mesafesi yüksekliginden dolayı olabilir diye düşündüm ben :)
aLperTunga
01-07-2011, 12:47
muhmetelen psikolojık olabılır bunu anlamak ıcın ıkı aracıda kullanırken karsıdan gelen araclara dıkkatlı baktıgın ıcın yanı farına baktıgın için gözünü alıyor olabıılır..benım tavsıyem karsıdan gelen aracın farına bakmayın..bana da oluyor bazen öyle bende karsıdan gelen araca bakmıyorum bilmem anlatabıldımmı biraz karışık oldu :D
Kango ve palionun cam açılarıylada alakalı olabilir birisi yatık birisi daha dik
cam orjinal değilse çok farkediyor
kangoonun da palionun da camı orjinal. Sizlerin de söyledigi gibi sürüs pozisyonu, cam acisi, camın markasi modeli hep farkeder zannediyorum.
kangoo yu cok fazla kullanmiyorum ön cama film cektirme gibi bir durum olamaz bu yüzden de.
Benden baska da yasayan ve rahatsiz olan pek kimse yok isyerinde. :) Bu forumdada yokmus.
Konuda amacim bir kisinin de cikip "kangoo da geceleri bende aynı sekilde rahatsiz oluyorum" u okuyabilmekti. Demek ki yokmus. Tum ilgilenen arkadaslara tesekkurler.
yavuz364
01-07-2011, 22:44
kangoo nun camı daha dik olduğu için ışık yansımıyordur ;)
Emir_b16a
02-07-2011, 01:16
cam çizikleride yansıma göz alma yapabilir :)
Kangoo tipik hastalıgı eger şu gözlükten alır takarsan sorunun hallolur
AV ve ATI GZL (http://www.unleyen.com/pinfo.asp?pid=336)
kangoo nun camı daha dik olduğu için ışık yansımıyordur ;)
cam çizikleride yansıma göz alma yapabilir :)
Evet bu iki nedenden de olabilir.
Kangoo tipik hastalıgı eger şu gözlükten alır takarsan sorunun hallolur
AV ve ATI GZL (http://www.unleyen.com/pinfo.asp?pid=336)
Birilerinin de bu rahasizligi yasadigini bilmek güzel oldu.
İlgilenen tüm arkadaslara tesekkurler.
fsunnetci
03-07-2011, 01:24
kimse milletin ayarsız farlar ile dolaştığına değinmemiş :rolleyes:
İstanbul trafiğinde her 10 araçtan 6'si neredeyse farları ayarsız dolaşıyor;)
100TL'ye xenon far satılırsa mercekli merceksiz herkes aracına taktırıyor yalnız kimse geceleri trafikte karşı tarafı düşünmüyor...:icon_wack
Onurkk06
03-07-2011, 01:34
100TL'ye xenon far satılırsa mercekli merceksiz herkes aracına taktırıyor yalnız kimse geceleri trafikte karşı tarafı düşünmüyor...:icon_wack
bu beyaz farlar gerçekten cok kötü gözünü alıyor insanın arkamdan fln gelse bile daha kötü yansıyor aynalardan fln
bu beyaz farlar gerçekten cok kötü gözünü alıyor insanın arkamdan fln gelse bile daha kötü yansıyor aynalardan fln
Tabii ayarsiz farlarda trafikte dolasanlarda karsidan gelenler icin rahatsizliga sebep oluyor. Ankarada da far ayari olmayan ve daglari tepeleri aydinlatan pek cok arac vardir. Zannediyorum arkadaslar palio da aynı sıkıntıyı yasamadigimi söyledigim icin bundan bahsetmediler. Yoksa ayarsiz farlarda xenon olsun olmasin trafikte problem.