Orijinalini görmek için tıklayınız : vti kısa şanzıman 4.785 mi 4.40 mı ?
atmosferik vtecde sadece roll yapmak için 4.785 mi yoksa 4.40 mı kullanmak mantıklı.hangisinde en yüksek verimi alabilirim.kullananlar deneyimi olanlar bilgi verirlerse sevinirim.
roll için en uygunu kendi şanzumanı..vtec kullanan arkadaşlarımız bu konuda daha tecrübelidir tabi :)
sanzıman oran seçimi için motorun gücünde esas alınan nokta peak tork degerinin alındığı devirdir ..
motor da ekstra varmı ? araba kaç devir çeviriyor .. oem ecu ? .. bunlarla ilgili bilgi verirsen herkes daha bilinçli şekilde yardımcı olabilir sanırım kardeşim ..
roll dediğiniz kaç km de olcak .. kacta bitecek ..? ..
sanzıman oran seçimi için motorun gücünde esas alınan nokta peak tork degerinin alındığı devirdir ..
motor da ekstra varmı ? araba kaç devir çeviriyor .. oem ecu ? .. bunlarla ilgili bilgi verirsen herkes daha bilinçli şekilde yardımcı olabilir sanırım kardeşim ..
roll dediğiniz kaç km de olcak .. kacta bitecek ..? ..
roll 2.vitesden 4.vites sonu.
ekstralar piston,ince conta,stage 2 eksantrik,filtre,headırs,60 lık ara boru ve eksoz ,p28 ecu- devir 9,200 çeviriyorum.
hakan en guzelı kılıt+4.40
4.40 tam ortası ne kısa ne uzun dıye bılıyorum
fsunnetci
03-07-2011, 01:07
4.40 ile çok iddialı olamazsın Roll'de ama yüksek CR'lı piston ve stage 2 egzantrikler ile bence 4.785 ile maksimum doyum noktasına ulaşırsın:rolleyes:
9200 donuyorsan kesınlıkle 4,785
4.7 olsun ama 5 ide kısa olucaksa yoksa 4.4 derim
9k dönülüyorsa 4.785 çok iyi olur
fhe + hafif volanlı araçta kısa şanzımanın artısı eksisi nedir peki?
eğer yazılım anlamında bişey olmucaksa 4.4 daha faydalı olabilir ama yazılım işine girilicekse p28 chipleyerek bile olsa 4.785 vazgeçilmez çok keyifli oluyor eski aracımda vardı videolara bakabilirsin nette pek roll videosu yok ama genelde drag var :D ama emin ol rollde o speclerde güzel bi yazılım ile çok şey değişiyor..
4.785 candır :D specler hemen hemen aynı bene 4.785 var ilaç niyetine kullanıyorum heleki 4.vites :)
Ilgılenen varsa Al tak şeklınde 4.40 bende mevcut p.m atabılırsınız :)
kerem_euk34
13-08-2012, 12:01
4.40 iyidir şehir için normal kullanımdada çok can sıkmaz 4.7 günlük kullanım için çok kısa rol için 4.40 ile 3-4 teki değişime inanamazsın :Di
bence kendi şanzıman oranı çok başarılı.
bence kendi şanzıman oranı çok başarılı.
Kanka 4 ve 5 vites uzun kalıyor bence 4.26 da :)
5 için haklısında ama o kadar topspeede çıkılmıyo artık mertlik bozuldu 200-210 da roll bitiyo :)
kerem_euk34
13-08-2012, 17:48
4.785 ile 9600 donuyorum gayet keyifli hatta inanilmaz :)
4.7 9200 donen arac ıcın cok ıyı olur bence..
kısa olanı hangisi peki ? rakamlara göre mi büyüyüp küçülüyor ? 4.40 mı ksa oluyor
4.785 en kısa olanı sonra 4,40
kısaya bulaştıktan sonra 4.7 girişmek sanırım daha mantıklı zaten gündelik kullanılmayan bi araba ara sıra zevk için çıkıyorum çok sorun olacağını düşünmüyorum o halde.. bahsedilen kadar fark oluşturuyorsa da oem ile arasında düşünülebilecek bi yüklemeymiş..:)
kısaya bulaştıktan sonra 4.7 girişmek sanırım daha mantıklı zaten gündelik kullanılmayan bi araba ara sıra zevk için çıkıyorum çok sorun olacağını düşünmüyorum o halde.. bahsedilen kadar fark oluşturuyorsa da oem ile arasında düşünülebilecek bi yüklemeymiş..:)
:icon_tup: :icon_tup: :icon_tup:
inventor
29-09-2012, 14:13
Bence roll için 4.78 daha iyi
Benim dusuncem gundelik kullanilmiyorsa 4.785 hafif volan ile birlikte aracinin speclerine gore en ideali olacaktir
4.40 iyi bence roll kovalamak için.