PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ailelerin çocuk koltuğu ihmali

Frid
03-07-2011, 10:04
Piyasada 100 liraya bile çocuk koltuğu satılırken, ailelerin ihmali yüzünden bir çocuk daha yaşamını yitirdi.

http://www.incirliova.com/images_up/arac%20cocuk%20koltugu.jpg

Ön koltukta annesinin kucağında oturan 15 aylık Fatma Naz, kaza sırasında ön camdan fırlayarak hayatını kaybetti. Piyasada 100 liraya bile çocuk koltuğu satılırken, ailelerin ihmali yüzünden bir çocuk daha yaşamını yitirdi.

Türkiye'de 1 Haziran 2010 itibarıyla trafikteki tüm araçlar için çocuk oto güvenlik koltuğu zorunluluğu getirilmesine rağmen, anne-babaların yüzde 80'e yakını bu kurala uymuyor.

ÖN KOLTUKTAN FIRLADI

Fiyatları 100 liradan başlayan çocuk oto güvenlik koltuğu kullanılmadığı için bir çok çocuk yaşamını yitiriyor. Kayseri-Ankara yolunda dün yaşanan kazada, bu kez kurban 15 aylık Fatma Naz'dı.

İskenderun Çocuk Hastanesi'nde şoförlük yapan Murat Aydınboy, eşi, kızı ve kardeşiyle Ankara'daki yakınlarını ziyaret etmek için otomobiliyle yola çıktı. Ankara'dan Kahramanmaraş'ta bulunan eşi Ayşe'nin akrabalarına da gitmek isteyen Murat Aydınboy'un kullandığı otomobil, Kayseri-Ankara karayolunun 42'nci kilometresinde virajı alamayıp takla attı.

ANNE-BABA KURTULDU

Otomobilde annesi Ayşe Aydınboy'un (19) kucağında bulunan 15 aylık Fatma Naz ön camdan fırlayıp, olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada sürücü Murat Aydınboy, eşi Ayşe ve kardeşi Mustafa Sefa Aydınboy ise hafif yaralandı. Ayşe Naz'ın anne ve babası çocuk oto koltuğu olmadan şehirlerarası yola çıkmanın yanı sıra, anne ve çocuğunun arka koltukta oturması gibi bir önlem bile almamışlardı.

YOKSA CEZASI 62 LİRA

50 kilometre hızla giden bir araçta kaza meydana geldiğinde, 18-20 kilo ağırlığındaki bir çocuk 500 kiloluk bir ağırlığa eşit hızla ileri fırlıyor.
ABD'de yapılan bir araştırmaya göre çocuk koltuğunun doğru kullanılmasıyla çocuk ölümleri yüzde 71 oranında azalıyor.
Türkiye'de tüm araçlarda çocuk oto koltuğu bulundurma zorunluluğu 1 Haziran 2010 itibariyle yasalaştı. Buna göre, boyu 135 santimetreden kısa ve kilosu 36'dan az olan çocuklar araçlarda oto koltuğuyla taşınacak. Kurala uymayanlara, 62 lira para cezası ve 15 ceza puanı uygulanacak.

Kaynak : Piyasada 100 liraya bile çocuk koltuğu satılırken, ailelerin ihmali yüzünden bir çocuk daha yaşamını yitirdi. (http://www.internethaber.com/cocuk-koltugu-olsaydi-fatma-yasayacakti-357180h.htm#ixzz1R1kKHVMY)

imparatoR
03-07-2011, 10:13
çok yazık çokk :(

3rk4n
03-07-2011, 10:21
ben alalı 1 sene olucak sanırım kesinlikle süper bişi kaza dan hariç ufak bi frenajda bile cocuğa zarar gelebilir

DogukanB
03-07-2011, 10:33
Yazık ya ufacık çocuğun ne suçu vardı

Bide ön koltukta ufak çocukları kucaklarına alanlar var, en ufak bi kaza da yaşamaları çok zor o durumda. allah akıl fikir versin ailelerine

ENGean
03-07-2011, 10:38
dun vatan caddesınde bı tane aracta sofor ufacık cocugu kucagına almıstı daha resmen bebek, ısıklarda yanlıs yapıyosun abı dedım, sanane dedı. ıcımden kufur ettım :)

senna
03-07-2011, 10:39
hala yoğurt yer geçer mantığıyla devam ettiğimiz için daha çok canlar yanar

messi
03-07-2011, 10:41
çocuk koltuğunu geçtik, arka koltukta kemeri takılmadan oturtulan çocuk 30 km/s hızla çarpışmada bile kaza şiddetiyle ya ölür ya sakat kalır.
özellikle orta konsol cephesine karşı oturtulmuşsa.

Cliosportve
03-07-2011, 10:48
Bebek koltuğu artık şart günümüzde arkadan yandan önden çarpılma ani duruşlar sürekli yaşandığı için.
Yazık olmuş burda Fatma Naz bebek melake gibi günahsız bir şekilde hayatını kaybetmiş.Allah ailesine sabır versin

elpadre
03-07-2011, 10:51
boyle duurmlara yazıcak bır sey bulamıyoumm allah rahmet eylesın uzucu durum

Ahmet Saraçoğlu
03-07-2011, 11:12
çocuk koltuğu çok önemli , yasalara kızıyoruz ediyoruz ama geçen sene bu zamanlar o zorunluluk çıkmasaydı çoğunun aklında bile olmayacaktı çocuk koltuğu.Ben 4 aylık yeğenimi artı ben hariç 4 yetişkini ankaraya götürürken taktık çocuk koltuğunu öyle geldik.Bizimkiler konserve , küçük paşam arka koltuğun yarısına rahat rahat yattı getirdim hepsini:D:D Varmıdır bilmiyorum ama tek rahatsızlığım ayarlanabilir isofiX olmaması.Yani sağa ola kaydırılamaması.Ama kesinlikle şart.

multispace
03-07-2011, 11:16
ihmale gelmez böyle şeyler aman ...

oguzhan999
03-07-2011, 11:49
keşke bizim milletimizde bu konularda gavurlar gibi anlayışlı kuralcı olsa

fastchild
03-07-2011, 12:15
100 liralık şey için çocuğundan oldu hayır birde ön koltuktasın

berkayGLRN
03-07-2011, 19:34
yazık vallahı 100 lira için..

HkN
04-07-2011, 10:36
Daha benim Ufaklık oturamıyor ama çocuk koltuğu hazır. Oturabilse devamlı kullanırım. Bencede çok gerekli bir uygulama ama işte insanlarımız 3-5 'ten kaçıyorlar. Bir çocuğun canı hiç bir şeyden değerli değil :(

5500
04-07-2011, 11:03
Allah rahmet eylesin.bu tür konularda en ağır cezalar getirilmeli. bizim insanımız birşey olmaz deyip geçiştiriyor herşeyi. şu avrupalının düzenine disiplinine hastayım.