Orijinalini görmek için tıklayınız : HD Video Format - Codec Yardım
Fotoğraf makinam HD video çekiyor ama ham çekiyor :)
yaklaşık 20dk 1080p Video = 8GB kaydediyor.
Netten indirdiğimiz en kaliteli HD filmler(90dk) en babası 8GB değil.
Çeşitli converter ve codec programları denedim ancak çözüm alamadım, ya video kalitesi düşüyor ya da çözünürlük azalıyor.
Görüntü kalitesi ve çözünürlüğü tamamen aynı kalmak şartıyla kullanabileceğim sıkıştırma programı, codec'i ya da formatı önerebilir misiniz? bir de önerdiğiniz çıkış formatının video upload sitelerinin (youtube, facebook vs) kabul ettiği bir format olması lazım.
not: cihaz 1080p .mov uzantılı quicktime videosu olarak kayıt yapıyor. h264 denedim olmadı.
yardımcı olabilirseniz sevinirim
teşekkürler.
MKV formatı şuanda en rağbette olan format. Netten indirdiğin görüntülerin formatı nedir bilmiyorum ama Blueray yada HD görüntü en kaliteli rip MKV uzantılı oluyor..
@Yigit-Y divx converter mı yoksa dvix mi? bide full HD oluyor mu?
@Jehuty program, yol yöntem desteği de alabilir miyim?
multispace
04-07-2011, 15:34
konu dısı ama o kamerayla iyi roll videoları çekilir walla :)
Divx Converter o işi yapıyor sanırım ama denemedim bi bak istersen açıklamasıda var
DivX Converter - Indir - TR - Download.CHIP.eu (http://download.chip.eu/tr/DivX-Converter-6.5-Beta_143862.html)
teşekkürler, akşam yeni denemeler yapayım :)
Konu ile alakasız ama SLR Makına kullanıyorsun dıye tahmın edıyorum. Eger slr makına ise fazla cekım yapma makınanın ömrünu baya kısaltıyor.
eyw.
makina slr-like, slr görünümlü compact yani :)
Daha önce de-code yapmadım. Ama netten senin için şöyle bir baktım.
Bu linkteki program (http://www.winxdvd.com/how-to-convert/mov-to-mkv-converter.htm) ücretsiz. .mov dosyasını .mkv (matruska) olarak çeviriyor.
çok teşekkürler, dün akşam bi videoyu .f4v formatına çevirerek 2,5 G'den 600mb'ye indirdim ... çok saol ....
63owen63
05-07-2011, 12:05
Makine nedir kardeşim ? Video çekimi nasıl, ? zoom yaparken motor sesi nasıl, + zoom yaparken ses gidiyor mu, bende alma arefesindeyim, yardımcı olursan sevinirim, hem iyi fotograf hemde video olayını birleştireyim diyorum :)
benim makine canon sx 1 is , iyi bir high-end compact makine, videosu muhteşem ama işte 8g sd karta anca 20dk hd kaydedebiliyor.... fiyatı sebebi ile tavsiye etmiyorum... özellikleri iyi ama 1.400 TL vermek mantıklı değil, ben amerikadan 400 usd'ye aldırmıştım... yurtdışından alma imkanın varsa şiddetle tavsiye ederim ...
motor sesi yok, zoom çok hızlı ... ancak hd video'da netleme hızı biraz yavaş
utkuselamoglu
06-07-2011, 08:41
koyote converter
Daha önce de-code yapmadım. Ama netten senin için şöyle bir baktım.
Bu linkteki program (http://www.winxdvd.com/how-to-convert/mov-to-mkv-converter.htm) ücretsiz. .mov dosyasını .mkv (matruska) olarak çeviriyor.
dün bi video'yu mp4'e çevirdim 1GB'den 200mb'ye indirdim, kalite kaybı olmadı ve upload edince de süper oldu.
1,43GB'lik bi videoyu 387mb'ye indirdim aynı şekilde, bazı yerlerinde 3-5sn görüntü takılması renk kayması oldu.. facebook'a yükledim video işlenemedi video hatalı diye uyarı verdi... ya benim pc yemedi ya da program kaldıramadı. pc: C2DUO 2,0 GHZ - 4GB DDR2
koyote converter
1,43'lük videoyu koyote ile yapmayı deneyeyim...
Not: 2,5 GB'lik bir videoyu reklamcı arkadaşım imac'de video programı ile 600mb'ye çevirdi f4v uzantısı ile
utkuselamoglu
06-07-2011, 09:56
koyote 3 4 gb ı 50 mb ın altına indiriyor
konu açmak istemedim bu konu ile biraz bağlantılı...
Adobe Premiere Pro CS5.5 kurucam bilgisayar min donanım desteklemiyor.
işlemci ram donanımı sağlıyor lenovo y550 laptop kurmak istiyorum ekran kartından dolayımı kuruluma izin vermiyor acaba ?