Orijinalini görmek için tıklayınız : lastik sorunu
izmirlicem
04-07-2011, 21:02
ben conti istiyodum,peder sayesinde lassa impetus revo taktık 1 ay önce üretilmiş taze lastik diye gaza geldi oda ve taktık araç 60000 binde continental premium contact ları söktük.lassayı taktık tek artısı var sessiz,onun dışında pütürlü yolda araba geziyo,frenlemede araba öne yığılıyo,bitik contilerle 140 la girdiğim viraja 90 la girdim arkayı oynatıyo en ufak direksiyon hareketinde,40 la sanayide bi yere gidiodum 40 la yere su dökmüşler araba sanki yerde sabun var ya lanet olsun bu nasıl lastik?kesinlikle lassa almayın
hemen böyle yorum yapma dostum EKE de lassa impetus sport kullandım çok memnundum bi çok lastik denedim yere en çok tutan oydu
Cliosportve
04-07-2011, 21:05
Lassa kullanan bir arkadaş var hangi serisi bilmiyorum ama lastik ölçüler 195-50-15 yagmurlu havalarda daha beter makaslara giriyor artık :D
ondertopcu
04-07-2011, 21:06
bende leonda lassa ımpetus kullanmıştım yagmurlu kuru faketmeksizin gayet iyiydi
Ahmet Saraçoğlu
04-07-2011, 21:07
benim c4 te de lassa geldi 220 45 17 ,,, valla gayet güzel yol tutuyor...Ceratodaki benzer ölçü dunlopla girdiğim her virajda , dipgaz yaptığım her sürüşte lanet ederidm dunlopa.
eski aracımda lassa kullanıyodum bende memnundum
izmirlicem
04-07-2011, 21:09
lastik 200 km yaptı daha acaba ondan olabilirmi?150 km hız üstünde fln pütürlü yolda araba seke seke gidiyo
kardeş o lastıkler snn makas atman ıcın mı uretılmış bı arabayı perte bagladın uslanmadın heralde 140 la gırdıgın vıraja 90 la gırıosan o lastıklerden allah razı olsun derım bn.
HarunToprak
04-07-2011, 21:11
Benimde eski aracımda lassa impetus vardı oldukça iyiydi.
lastik 200 km yaptı daha acaba ondan olabilirmi?150 km hız üstünde fln pütürlü yolda araba seke seke gidiyo
yeni lastik yol tutmazda 200 km den sonra tutması lazım artık..
bende lassadan çok memnundum nereden taktırdıysam pirelliyi p3000 i , yol desen tutmuyo sağı solu oynuyo , 175 70 14 lassayı cıkarıp 185 60 14 pirelli taktık
Millet memnun yav emitasyon lassamı aldınız :D şaka bi yana vardır belki sorunu lastigin konuşun lastikcinizde hamurunda var sanırım sorun :D
şöle bi durumda olabilir lastikleri takarken dot tarihine baktınız mı ? belki haşat olmuş lastikler takıldı ?
Ahmet_28
04-07-2011, 21:23
şöyle bi 500 km yap ondan sonra yorumlarını yazarsan çok daha iyi olur.hangi markayı takarsan tak sıfır lastik berbattır
lassa impetus sport 2 kullanmış birisi olarak gayet yol tutuşu ve frenide baliz düzelmeyi görmüştüm.inanmayan bir dostuma aldırttım o zamanlar teşekkür etti o sene çok kişiye emsal olmuştum o zamalar 2007 hyundai eram vardı ey gidi günler ey :)
gambit49
04-07-2011, 21:27
impetus sport u s70de kullandik halada ustunde kullaniyoruz yol tutusu v.s olsun gayet memnunuz
izmirlicem
04-07-2011, 21:27
şöle bi durumda olabilir lastikleri takarken dot tarihine baktınız mı ? belki haşat olmuş lastikler takıldı ?
baştada yazmıştım abicim lastik taze diye taktı peder lastik üretimi 2111 mayısın 1. haftası üretilmiş
bız ımpetus ıle 3 teker yapıyoruz sıkıntı yok
baştada yazmıştım abicim lastik taze diye taktı peder lastik üretimi 2111 mayısın 1. haftası üretilmiş
pardon gözümden kaçmış
Üzerindeki mum duruyordur halen.. Biraz daha kullan ondan sonra değerlendir
lastik konusunda bir genelleme yapmak anlamsız oluyor. her araca göre lastik markaları farklılık gösterebiliyor.
ben saab da lassa kullandım 2nci 100 km de çıkartıp attım. şuanda mishelin ps3 alpina kullanıyorum muaazzam.
babamdaki 407ye lassa almıştım gayet tatminkardı. a3 e zamanında almıştım aynı şekilde çok kötüydü. .
lassa ve pirelli lastiklerde sıcaklık arttıkça yoğunluktan yumuşaması ve yola tutuşu artması gerekirken daha çok sertleşiyor. ve bildiğim kadarıyla diğer lastik markalarına nazaran en sert kauçuğa sahipler. mutlaka bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlar vardır aramızda daha detaylı bilgiler sunacaklardır.
bora1311
04-07-2011, 22:07
bende lassa impetus sport kullanıyorum, lastikler iyi durumda degiller ama yinede memnunum...
impetus sport ve impetus revo ıyıdır ama impetus 2 asla :)
onursumer
04-07-2011, 22:23
daha yeni olduğu için olabilir
birçok arkdaşm kullandı bu lastikten oldukça memnunlardı
Bende son 2 aracımda lassa impetus sport kullandım brava gibi bir aracı başarıyla zaptedebiliodu o cüsseye rağmen. Frenleme bariz iyileşmişti artı yol tutuşuda çok fena olmuştu dikey giriodum heryere. Bencede bu işte bir hata var lassa iyidir ?
slowmotion
04-07-2011, 22:29
lastik havalarını kontrol edin. ayrıca üzerindeki katmanı atması lazım.
Eray Yümsel
04-07-2011, 22:34
hemen böyle yorum yapma dostum EKE de lassa impetus sport kullandım çok memnundum bi çok lastik denedim yere en çok tutan oydu
slick olsa daha az yol tutardı lassa impetus sport tan başka lastik tanımıyorum artık :D
Mivec_4G63
04-07-2011, 22:37
bridgestone b330 evo tavsiye ederim
mgnPower
04-07-2011, 22:38
Lassa snoways era kullanan bir taksici eski evime ancak cikmisti gerisi hep alt yolda biraki yurutuyordu bizi o gun bugundur lassaya ayri bir semtim vardir. ayrica kislik lastikde baskasini tanimam aynisini kullaniyorum bende. ayrica yazlik lastiklerinide kullandim gayet tatminkar ve guzeldi. lassadan inince dunloplarima lanet ediyordum onceki aracimda.
havaların baktırın derım o kadar fark olması ımkansız..
Her lastik her arabada aynı performansı vermez.
Fakat bu kadar ciddi fark - abartı yok ise - sadece lastik havalarından ya da arabanın mekanik bir probleminden kaynaklanıyordur. Ya da lastikte bir hata vardır.
Lassa snoways çok uzun süre kullandım, gayet memnunum Lassa'dan.
lassa eskisi gibi değil, güzel lastikler üretiyor artık. size denk gelmiş olabilir, hamurunda, kauçuğunda karkasında sıkıntı olabilir, garantisi var, olmadı lastikçinizle konuşun değiştirin. conti daha iyidir tabiki, bizim de continental bayimiz var ama lastik dersen michelin'i tek geçerim, üstüne tanımam :D
lassa kullanıyorum son derece memnunum :)
benmde eskiden accentte vardı grand slam onlar berbattı ama lassanın impetusları iyi diye duydum ben
Gecen sene meg1 de kullandim 200 le direksiyon birakip gitmistim denemek icin okdar stabildi yagmurdada cokta iyi duruyordu 185-60-15 kullanmistik
Lassa alıp taktık suzikiye çılgınca viraj yapıyorum makas zorluyorumki 175 tabana hayatta güvenmem ama bunlar çok iyi çıktı bence. Ben de lassayı tavsiye edrim. Senin lastiklerinde bi problem var muhtemelen o yüzden memnun değilsin.
by_hayali
04-07-2011, 23:06
lastik basınçlarını ve rot balansınızı kontrol etmenizi tavsiye ederim ;)
Lastiği biraz kullanın. Düzelmez ise lastiktede hata olabilir. Üretim hatası. Şikayet edin gelip bilir kişi incelesin. Zamanında 106gti kullanan bir abimizin sıfır 2 lastiği tutunmuyor şikayeti üzerine gelen bilirkişi tarafından değiştirilmişti. Goodyear F1 idi galiba lastiklerde.
Eray Yümsel
04-07-2011, 23:09
impetus sport u en iyi muştuyla ben test etmişizdir şu videodaki canınını alma sahnesi 1 senede gördüğü işkencenin 10da1 idir heralde ben bu haraketlerin üstüne izmire gidip aynı lastiklerle drag yaptım ordan ankaraya gittim vs vs benden öncesi bide muştu canını aldı lastiklerinv:D
YouTube - ‪İSTANBUL PARK E30 TOPLANTISI TURBO 34EKE30‬‏ (http://www.youtube.com/watch?v=LpdOYkn5ktY)
LpdOYkn5ktY
Ya Eray bi ogrenemedin su donut cizmesini gitti :D
Eray Yümsel
04-07-2011, 23:15
zamanla oturur :D
babamın aracına 2 sene önce lassa impetus revo aldım hala aracın üstünde gayet memnunum 2 seneden beri daha bi lastikte çatlama fln yok
Bu arada Lassa Impetus 2 kullanmıştım eski Corsa GSI aracımda. Gerçekten çok memnun kalmıştım. Size yeni taze seri diye dinlendirilmiş yani yatırılmış lastik de satmış olabilirler tabii kimsenin günahını almak istemiyorum.
VTec_king
04-07-2011, 23:26
mumları üzerinde olduğu için şu an jole gibidir dikkat ediceksin 300 400 km sonra gör bak nasıl iyi tutuyor o lastikler
izmirlicem
04-07-2011, 23:32
inşallah değişir rot balasta sıkıntı yok arabadada yok inşallah yeni diyedir ve alışır inşallah birde normal havayla nitrojen havası aynımı basmak gerekli?lastikçi 32 nitrojen bastıda yoksa dahamı fazla bakmak gerekiyo normal havaya göere nitrojeni?
biraz kullan alışıssın lastıkler daha yeni be kardeşim biraz km yapınca düzelir :)
multispace
04-07-2011, 23:55
2 takım lassa eskittim cok memnun kaldım valla
suprolla
05-07-2011, 00:16
bridgestone b330 evo tavsiye ederim
yol sesi çok yapıyor kuruda pek beğenmiyorum ama ıslakta efsane :) kuruda yolu çabuk bırakıyor ancak ıslakta daha kopmadı....şuanda kullanıyorum hiç bir şekilde tavsiye etmem(yol sesi inanılmaz var)
Bu kadar lassacı varken sorarım :
Bridgestone potenza gibi yarım saat ısınınca yol tutmuyor değil mi ?
Yav taşlayacaksınız belki ama ben o lastiklere lanet ederim... Kıçı kırık kore malı lastik kat kat daha iyi yol tutuyordu...
Herneyse bu lassanın hamuru yumuşak mıdır ? Lastik almayı düşünüyorum yeri gelmişken sorayım dedim...
Ahmetfikri
05-07-2011, 00:34
impetussport kullanıyorum şuanda deli tutuyo sende başka bi sorun olmasın
Ahmetfikri
05-07-2011, 00:36
Bu kadar lassacı varken sorarım :
Bridgestone potenza gibi yarım saat ısınınca yol tutmuyor değil mi ?
Yav taşlayacaksınız belki ama ben o lastiklere lanet ederim... Kıçı kırık kore malı lastik kat kat daha iyi yol tutuyordu...
Herneyse bu lassanın hamuru yumuşak mıdır ? Lastik almayı düşünüyorum yeri gelmişken sorayım dedim...
ilk marşta itibaren tatminkar ama ısınınca ve asfaltta güzelse çok daha ii oluyor
Bridgestone gibi yarım saat buzda gitmiyorsun yani ?
Kaç bin km'dir kullanıyorsun ?
Emir_b16a
05-07-2011, 00:45
anlattığınız problemler tutunma problemi hariç latikten öte lastik havasından ve balanstan kaynaklanan problemler bnce bunları kontrol edin belki takılırken vsbi problem yaşandı ...
timucintt
05-07-2011, 01:38
Valla ben çok lastik kullanmış ve denemiş biri olarak şunu diyim brigestone michelinden sonra hem fiyat hemde performans olarak lassa impetus revoya geçtiğimde yanan paralarıma üzülmüştüm.... çok önyargılıydım lassaya ama paranın tam karşılığı lastiktir lassa impetus revo... yol tutuşu ıslakta kuruda çok iyi frenajıda çok iyi gayet sessiz... tek kusuru bozuk yolda fazla ses yapıyor ama sıcak asfalt üstünde çok sessiz... sizd ebu durumu duyunca şaşırıdm.... lasitk havası rot balans vs ine iyice baktırın... bide lastik b iraz yol görsün ondan sonra tam kararı verin...
lassa impetus sport kullandım kullanıyorum çok memnunum senin tercihinde bi sorun var
FiReWaLL
05-07-2011, 09:01
imp.sport ile imp.revo aynı değildir. imp.sportlar W grubundan ve 17 den itibaren başlar , revolar 14 den başlar .
yerli üretim olduundan , dışardan gelen michelin, goodyear , conti gibi markalar türkiyede stok sorunu yaşarken lasssa bu durumu yaşamadı bununla beraber lassa son 5-6 senedir süper teknolojidede süper gelişti ...
conti ye göre değerlendirirsen ewet conti , ama lassada kötü değildir ...
bende goodyear efficientgrip ten sonra revo kullanıyorum , arada dağlar kadar fark war efficientgrip süper ötesi bi lastik , lassaya göre ...
lastiği alır almaz yorum yapmıışsın gibi geldi biraz. 500-600 km yaptıktan sonra kullanışlı hale gelir.
206'da impetus sport kullandım ki fena değildi
şöyle bi başlık kullanılmamalı ayıp memnun kalmaydıysan derdini yazarsın lassa satıyor olmamım yanında bende arabamda kullanıyorum ki anlattığın şekle bakınca senin arabanın rot ayarlarıyla ilgili sorunda var gibi gözüküyor bence lastiğe giydirmeden önce bi tekniğini çöz derim kii onun haricinde zaten yetkili bayiden aldıysan 60 gün içinde iade hakkın var memnun değilsen git iade et!!!!!
nitrO_Oxide
05-07-2011, 12:02
4 sene once lassa impetus 2 kullanmıstım gayette memnundum
4 sene once lassa impetus 2 kullanmıstım gayette memnundum
en son nasıl tutunduğunuda viaporta giderken konuştuk dimi moruk :D
Bende Lassa kullandım yanak yapısı görsel olarak ve yol tutuşu bir çok çin lastiğinden iyidir.
benım bıldıgım yenı lastıgın 500 km rodajı vardır uzerındekı mumu gıdene kadar yanlısım varsa duzltılsın :)
benım bıldıgım yenı lastıgın 500 km rodajı vardır uzerındekı mumu gıdene kadar yanlısım varsa duzltılsın :)
Doğrudur..:icon_tup:
SekoLive
05-07-2011, 12:20
Konu sanrım erken açılmıs bende şahine dunlop aldıgımda ilk 400-500km arabada yol tutmama hissi vardı sonrasındaki 200-300 kmde sıcak havalarda yola yapısıyordu cok güzeldi :) sanrım sizin lastikde böyle bi sonc vericek hata v.s. bişeyi yok ise
konu başlığını değiştirdim googleda direk çıkıyoruz
200 km olmuşken erken davranıp açılmış bir konu, otomobilin yürüründe de sıkıntı olabilir rot ayarı vs öldürmemek lazım lassa kullanmayan yoktur sanırım kötü lastik değil
konu başlığını değiştirdim googleda direk çıkıyoruz
200 km olmuşken erken davranıp açılmış bir konu, otomobilin yürüründe de sıkıntı olabilir rot ayarı vs öldürmemek lazım lassa kullanmayan yoktur sanırım kötü lastik değil
teşekkürler gerçekten iyi bir müdahale olmuş deminde yazdım zaten iade kampanyası var arkadaş yetkili bayiden aldıysa memnun değilse koşulsuz şartsın iade edebilir..
izmirlicem
05-07-2011, 17:05
konu başlığını değiştirmeniz iyi olmuş,biraz sinirle yazdım bende,rot yada balansta sıkıntı yok,araba ne sağa sola çekiyo nede titriyo yumuşak lastik olduğu için ben alışık değilim galiba,belkide 500 km fln yapınca düzelir dediğiniz gibi ama şöle bi durum var hani lastik havalarını inikse arkalar araba böle yatar savrulcak gibi olurya direksiyon hareketlerinde aynısı bende var havalarıda 32 düzgün yani,bide nitrojenle hava aynımmı basılıyo?birisi bana normal hava 32 ise 35-36 basmak gerekli nitrojende demişti
rot ayarının kötü olması demek, sağa sola çekmesi vs değildir belirli aralıklarla yaptırmak iyi olur makineye bağlayıp baktınızmı hiç
izmirlicem
05-07-2011, 22:26
rot ayarının kötü olması demek, sağa sola çekmesi vs değildir belirli aralıklarla yaptırmak iyi olur makineye bağlayıp baktınızmı hiç
lastikleri takarken hepsi yapıldı
lassa diğer lastiklere göre yumuşak değil aksine sert bi lastikdir ;) ısındıktan sonra tam performans verir rot sennanında dediği gibi bi ayardır bi lastiğin ayrı yöne bakıyorsa bunu gözle göremessin direksiyonda her zaman hissedemessin bence başka biyerde bi kere daha baktır ayarlara 35 36 gibi bişey söz konusu değil zaten ısınmasın diye nitrojen kullanıyor ki nitrojen dediğimiz sudan arındırılmış oksijendir amaçta sıcaklıktan dolayı genleşip basınç değişmesin diyedir basınç sabit kalır ;)
izmirlicem
07-07-2011, 18:51
kesinlikle yumuşak olduğu içinki lastikçide lassa yumuşak dedi abim,ve aynı dert bi arkadaşımda polo classic var üstünde michelin enery saver var onda denedik 70-80 le giderken oda aynı arkayı yatırıyo
Lassa kullandım yanak yapısı görsel olarak ve yol tutuşu bir çok çin lastiğinden iyidir
güncel soru...
lassa ımpetus V takıcaktık. sonra denildiki H kaldı. bizde iyi madem ondan takın dedik.
V max 240 kmH
H max 210 kmh
aracın top speed i 220 225 civarı. H lastiklerle bu hızlara çıksak ne gibi sorun olur..
V ile H arasında tutunma veya hızlanma farkı çok varmı :S :S