PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Nedir Yapı,Kredi Bankası?

onur_S
06-07-2011, 08:15
arkadaşlar dün akşam kartımda 122 lira para vardı,sabah girdim baktım kontor yüklemek için.bi işlem yapmadım.kartım banka kartı ve teslim alalı bi kaç ay oldu.
bu nedir ?haksız bir durum değilmi?

http://i1107.hizliresim.com/2011/7/6/2296.jpg (http://goo.gl/mc9cY)

Yogi
06-07-2011, 08:19
her bankanın aldığı hesap işletim ücretini almışlar
hesabını ne zaman açtırdın?

EM-RE
06-07-2011, 08:19
Dün itibari ile garanti bankasıda aldı,hemde bu aldıkları 6 aylık 40tl kullanım bedeli 2tl işlem ücreti..
Garantinin benden ne kdr kestiğini göremedim 10 lira para bırakmıştım zaten içinden onu çekmiş bgn yarın para yatırınca geri kalanınıda çekicek muhtemelen.Bunlara itiraz için sitede konu geçmişti.Bende müsait olduğumda itiraz edicem.

KÖROĞLU
06-07-2011, 08:20
Bu durumda bankanıza gidin durumu anlatın bu ücreti iptal etmelerini isteyin. Eğer etmezler ise kartı kapatacağınızı söyleyin sorununuz çözülecektir. (Bilgi bizzat YKB mensubu bir abimden alınmıştır. ) Eğer gitmezseniz ücreti kesiyorlar ve geri alamıyorsunuz. Ben de aynı sıkıntıyı yaşadım. Umarım yardımcı olur.

CasabLanca
06-07-2011, 08:22
onur öğrenci belgeni hemen faxla geri iade ediyorlar kanka

Yogi
06-07-2011, 08:23
öğrenci belgesi olunca yazık parası yoktur diye gerimi veriyorlar parayı:)
eğer öyleyse bende yollıyayım

ceco
06-07-2011, 08:24
yapı kredı gecenlerde benım hesabımdan 96 tl para almış, gidip şubeye bu nedır dedım açıklamada kımsenın anlayamayacagı tarzda garıp garıp 3 5 harf yazıyodu, aaa sistemde bı hata olmus dedıler 10 dk sonra para hesabıma gerı yatırıldı. yapıkredıye dikkat etmessen alttn alttan çarpıyo.

Enes-x
06-07-2011, 08:28
Dün itibari ile garanti bankasıda aldı,hemde bu aldıkları 6 aylık 40tl kullanım bedeli 2tl işlem ücreti..
Garantinin benden ne kdr kestiğini göremedim 10 lira para bırakmıştım zaten içinden onu çekmiş bgn yarın para yatırınca geri kalanınıda çekicek muhtemelen.Bunlara itiraz için sitede konu geçmişti.Bende müsait olduğumda itiraz edicem.

Onu ben konuştuştum bireyselle , otomatik ödemeye ya bir ya iki tane idi hatırlamıyorum fatura bırakıyorsun..Senin adına olmasıda şart değil o zaman almıyorlar.

SuperCorr
06-07-2011, 08:30
yapı kredi ye dün atm den para yatıramadım şu anda kabul edemiyoruz diyor..

çok sinir bozucu bir banka,, atm ler az sayıda ve eski

svtec
06-07-2011, 08:49
:ofk: ben bu bankaların hepsinin .... şerrefsizler otomatik ödemede versen bir yerinide yırtsan bu parayı alıyorlar geri iade için neler yapılyorlar neler benim akbankta pos hesabım bireysel hesabım birde döviz hesabım var... şimdi

pos hesabımın 6 aylık hesap iştm ücreti.. 75 tl

bireysel hsap 6 aylık işl ücrt 60.75

döviz hesabı 60.75 6 aylık hesap işlt ücrti

naptı.. 196.50X2 = 393 tl senelik hesap işletim ücreti...

üstüne pazartesi aylık pos cihazı ücreti 25 * 12 ay = 300 tl

limiti doldurmamışız bu ay posta 50 e öle kesmiş... yani

arife tarif her ay 8*12= 96 tl
393+300 +96 =789 her sene birde ayda en az 4-5 eft ve havale yapıyorum arife tarif sayesinde 3,5 eft 2,5 havale alıyorlar allah razı olsun :D sinirden gülüyorum...

benim gibi orta sınıf bir hatta micro işletmeden senelik nerden baksanız 1000 lira havadan çevirdğim parayı işlettiklerini saymıyorum kazanıyorlar... bankalarla şu dükkan olmasa hayatta işim olmaz yanlarından geçmem.. Soyguncu gavatlar...

multispace
06-07-2011, 11:04
bankalarla işim yok allaha sükür :) onur itiraz etmende fayda var hocam

Mutu
06-07-2011, 11:11

Yok 10 tl çekiyor garanti bankası. Diğerlerine göre biraz insaflı sanırım :D Benden 10 çekiyor en azından, dosya bilmem ne masrafı adı altında :D

onur_S
06-07-2011, 11:19
onur öğrenci belgeni hemen faxla geri iade ediyorlar kanka

aynen gittim yaptım sabahtan.
dilekçe yazdım arkadaşlar;
öğrenci belgemi de vermiştim üstelik,gittim faxladım kartı çıkarttırdığım şubeye.eskişehire,dilekçeyle öğrenci belgemi.

Kadyr
06-07-2011, 11:37
Garanti bendende 10 kesmis yariyil islem ucreti diye bunuda geri veriyolarmi:)

Jehuty
06-07-2011, 12:19
Garanti Bankası maşallah benim Euro hesabımdan 7 Euro + kredi kartlarımdan 2 adet birisinden 77TL diğerinden 35 TL + Vadesiz hesabımdan 55 TL yarı yıl hesap işletim bilmem ne diye para çekmiş. Aklınızda bulunsun bankadan dekontları alın bunlarla ilgili hepsini gidip kaymakamlıktaki hakem heyetine veya tüketiciyi korumaya verin geçmişe dönük olanlarıda alabiliyorsunuz. Bilerek problem yapmıyorum 2001 yılından beri kesiyorlar hepsinin dekontu var elimde sağlam vurgun yapmayı planlıyorum Garanti Bankasına :D

FaBeRgE
06-07-2011, 12:37
Eğer meseleyi uzatırlar iade yapmazlarsa aşağıdaki yöntemi denemelisin.

Selam herkese,,Kredi kartı yıllık aidat ücretleri ve Normal bankamatik kartlarının hesap işletim ücretlerinin geri alınması (geriye dönük olarak)
yapmamız gerekenler
1- Bankanızın müsteri hizmetlerini arayarak,,(kredi kartı yada bankamatik kartı) geçmişe dönük hesap ekstrenizi istiyorsunuz,,(email,fax)
2- Gelen ekstrelerde kesilen yıllık aidat ücretlerini yada hesap işletim ücretlerinin çıktısını alıyorsunuz
3- İkamet ettiğiniz ilçeye bağlı,, tük.hak.heyetine gidip,,Matbu Evrak dilekçesini dolduruyor,, arka tarafına çıktılarınızı ekliyorsunuz,,
4- Pul parasını ödeyip (yazışmalar için alınıyor),, işlemin nezaman biteceği sorulup,,tük.hak.hey.telefon numararasını alıyor,, tşk edip ayrılıyoruz
5- Nasıl haberimiz olacak sorusunada,,Posta ile bize haber gönderiyorlarmış,,(gerçi bana posta hiç gelmedi,,ama arkadaşıma gelmişti) telefonla arada bir arayıp soruyoruz,, yada bulundukları binada
sonuçları panoya asıyorlar,,gelsin paracıklar

Mutu
06-07-2011, 12:46
Eğer meseleyi uzatırlar iade yapmazlarsa aşağıdaki yöntemi denemelisin.

Selam herkese,,Kredi kartı yıllık aidat ücretleri ve Normal bankamatik kartlarının hesap işletim ücretlerinin geri alınması (geriye dönük olarak)
yapmamız gerekenler
1- Bankanızın müsteri hizmetlerini arayarak,,(kredi kartı yada bankamatik kartı) geçmişe dönük hesap ekstrenizi istiyorsunuz,,(email,fax)
2- Gelen ekstrelerde kesilen yıllık aidat ücretlerini yada hesap işletim ücretlerinin çıktısını alıyorsunuz
3- İkamet ettiğiniz ilçeye bağlı,, tük.hak.heyetine gidip,,Matbu Evrak dilekçesini dolduruyor,, arka tarafına çıktılarınızı ekliyorsunuz,,
4- Pul parasını ödeyip (yazışmalar için alınıyor),, işlemin nezaman biteceği sorulup,,tük.hak.hey.telefon numararasını alıyor,, tşk edip ayrılıyoruz
5- Nasıl haberimiz olacak sorusunada,,Posta ile bize haber gönderiyorlarmış,,(gerçi bana posta hiç gelmedi,,ama arkadaşıma gelmişti) telefonla arada bir arayıp soruyoruz,, yada bulundukları binada
sonuçları panoya asıyorlar,,gelsin paracıklar

Heh öğrenmek istediğim ilk 2siydi. İnternet bankacılığından dekontları e posta adresime gönderebiliyorum. :) Tahsilat zamanı :D

JenGoO
06-07-2011, 17:57
Onu ben konuştuştum bireyselle , otomatik ödemeye ya bir ya iki tane idi hatırlamıyorum fatura bırakıyorsun..Senin adına olmasıda şart değil o zaman almıyorlar.

+1

Minimum 2 adet fatura otomatik ödeme talimatı yapılıyor sonra kart aydatı alınmıyor dün bende caz yapdım.. Aslında almaları doğru ama bu kadar değil.. İnsafsızlık resmen. Bizlerin durumu iyi olmayanlar ne yapsın yıllık 80 TL :icon_wack

Mutu
06-07-2011, 18:40
+1

Minimum 2 adet fatura otomatik ödeme talimatı yapılıyor sonra kart aydatı alınmıyor dün bende caz yapdım.. Aslında almaları doğru ama bu kadar değil.. İnsafsızlık resmen. Bizlerin durumu iyi olmayanlar ne yapsın yıllık 80 TL :icon_wack

Demek benim öğrenci belgesi olmasa tam saplıcaklar :D Benden sadece 10+10 20 alıyorlar :D

levent
06-07-2011, 19:36
Dün benden de 30+2 tl çekmişler. bi öğrenci belgesi alıp götüriyim yarın bari :D

uygarr
06-07-2011, 20:22
güzel paylaşım çok teşekkürler

messi
06-07-2011, 20:40
piyasa gücüne sahip bankaların pür rekabet ortamında gayet normal bu tür işlemleri.
eğer imkanınız varsa bankalardan uzak ve hatta çok uzak durun...

güzel paylaşım çok teşekkürler
?