Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio RS - Xsara VTR Takas Hakkında Yardım.
Arkadaşlar Xsara VTR kulanıyorum şu an. Aşağıdaki linkte aracımın bilgileri var. Diğer ilandaki Clio rs ile takas düşünüyorum. Sahibiyle msjlaştk 2750 TL üste istiyor sizce mantıklı mı ? Kendi aracım bakımlı durumda diskler - balatalar - triger - pasta cila - bujiler - yağ hava filtreleri - lpg bakımı yeni yapıldı. Boğaz kelebeğimde bi sorun var bi de göstergemin km ibresi hareket etmiyor.
Diğer araç hakkında bilgisi olan kardeşlerim cvp yazarlarsa çok mutlu olurum. Şimdiden cvp yazan herkese Teşekkür ederim.
Xsara VTR
Sahibinden satılık modifiyeli Citroën Xsara 1.6 VTR 127000 km' de Gri renk 13.000 TL sahibinden.com'da (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-modifiye-araclar-otomobil-tr-de-tek-vtr-farki-kapali-garaj-muhafazali-52941287/detay/)
Clio RS
Renault Clio 2.0 Sport 2001 Model 15.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-bu-fiyata-bu-arac-kcmaz-53456459/detay/)
Şimdi şöyle bir durum var. Resimdeki RS i hiç duymadım görmedim ama motor yeni yapıldı denmiş. Motora ne olmuş? Nerede yapılmış? Yapılan her parçanın faturası var mı?
Bak RS ler çok sabıkalıdır bu konularda. Eğer motor kırdıysa o motoru tekrar orjinal parçaları ile toplamak ciddi masraftır. Çoğu RS sahibi de zaten araba 15 lira ben neden 5 lira da motoruna harcayayım diyip çakma reno parçaları ile arabalarını topluyorlar. Farklı egzantrikler farklı pistonlar derken araba RS likten çıkıyor. Bunun örnekleri çok var piyasada. Ne RS ler var laguna egzantriği ile yürüyen, flash baskısı ile yürüyen.
Ayrıca arabada headers var demiş ama RS lerde zaten orjinalden headers var. Orjinal headersını mı değişmiş? Eğer değişti ise kimbilir ne koydu yerine. Daha iyi bir headers koyabilmesi için yaklaşık 2 milyar lirayı gözden çıkarması gerekiyor da o yüzden soruyorum.
Benim şahsi fikrimi sorarsan motor kırmış ve tekrardan toplanmış RS lerden genel olarak uzak dur. Haa şöyle durumlar da olabilir. Adam motor kırar ama gider motorun içini komple yurtdışından getirttiği özel parçalarla toplar ve hepsinin faturası vardır o zaman alırsın.
Genel olarak 10 üzerinden 3 veriyorum bu RS e.
Aracın sahiplik belge tarihi: 21/06/2011 Bu kadar yeni trafik tescili yapılan araçların satılık ilanları mide bulantısı oluşturuyor bende. İki aracın fotolarına baktığımda bildiğin bakımlı otomobilini satıpta üzerine 2750 vererek muamma bir araç ile takasa girmek büyük macera gibi geldi bana.
Aracın sahiplik belge tarihi: 21/06/2011 Bu kadar yeni trafik tescili yapılan araçların satılık ilanları mide bulantısı oluşturuyor bende. İki aracın fotolarına baktığımda bildiğin bakımlı otomobilini satıpta üzerine 2750 vererek muamma bir araç ile takasa girmek büyük macera gibi geldi bana.
Evet boraRS arkadaşımın ve senin yazdıklarınıza katılıyorum. Motor konusunda serviste chek up yaptırsak sıhhat konusunda tatminkar cvp alabilirmiiz acaba ?
Servisler artık ekspertiz yapmıyorlar bildiğin üzere. Makinaya bağlatıp varsa hata kodlarına bakabilir, kompresyon testine falan sokabilirsin ama bir ton iş.. Zaten teferruatlı bir motor olduğu için risklide. BoraRS'in "Genel olarak 10 üzerinden 3 veriyorum bu RS e." puantajı çok yerinde olmuş. Hiç girme derim.
Alicanrs
06-07-2011, 15:17
geçin bu rs i çok yakından baktık baktırdık şaşe filan çekilmiş şaşesi düzgün deil bir sürü kayıt vs başına bela alırsın veriosa 7 ye al :D
geçin bu rs i çok yakından baktık baktırdık şaşe filan çekilmiş şaşesi düzgün deil bir sürü kayıt vs başına bela alırsın veriosa 7 ye al :D
Pis ölücü :D
Alicanrs
06-07-2011, 15:23
Pis ölücü :D
abi ama öle :) araç düzgn deilki kötünün iisi olsa nese:) baya kötü araç
Resimlerden de belli. Tonla RS var piyasada. 2700 vermeyi zaten göze almışsın. Bence arabanı sat adam gibi bir RS al. Yoksa başın çok ağrır.
Evet büyük bir yanlışdan dönmeme sebep olan tüm arkadaşlarıma teşekkür
ederim. Forum kardeşliği dedikleri bu olsa gerek. Zahmet edip cpv yazan herkese
teşekkür ederim. Başka bi rs sorgusunda görüşmek üzere. Saygılar sevgiler.
Rica ederiz. Sadece araba değil, her türlü kafe restorant bar mekan ev arsa sorabilirsin :D Sen sor biz söyleyelim :D
şimdi aynı problem bende de var. nerdeyse 1 senedir, son 1 aydır ise ciddi ciddi rs bakıyorum. para felan hepsi hazır ama şuan netteki satılık olan araçların neredeyse hiç birini gözüme kestiremedim. çokda fazla çevrem yok o yüzden fazlada sorup araştıramıyorum o-bu rs nasıldır felan diye. en büyük korkum benimde boranın söylediği gibi patlak, kurcalanmış bir rs almak bilmeden :( bakalım beklemedeyiz hala...
Rica ederiz. Sadece araba değil, her türlü kafe restorant bar mekan ev arsa sorabilirsin :D Sen sor biz söyleyelim :D
üstad son noktayı koymuşsun ne denir ki :) Zaten forumdan takip ediyorum gözüme kestirdiğim bi kaç kişi var sen dahil olmak üzere :) bi rs alma durumu olursa onların başını ağrıtacağım biraz sorularımla :)
şimdi aynı problem bende de var. nerdeyse 1 senedir, son 1 aydır ise ciddi ciddi rs bakıyorum. para felan hepsi hazır ama şuan netteki satılık olan araçların neredeyse hiç birini gözüme kestiremedim. çokda fazla çevrem yok o yüzden fazlada sorup araştıramıyorum o-bu rs nasıldır felan diye. en büyük korkum benimde boranın söylediği gibi patlak, kurcalanmış bir rs almak bilmeden :( bakalım beklemedeyiz hala...
Bak Selçuğun RS gayet iyi. Utkunun eski RS i de uzun süre satılıktı o da gayet iyiydi. Turşu RS vardı o da Utkudaydı o da iyiydi. Eskiden Serkanın RS vardı. BM RS. O da gözü gibi bakıyordu RS ine. Hem bu RS lerin fiyatları da uçuk değil. Madem paran hazır o RS lere neden gidip bakmıyorsun? O RS leri de değerlendirsene.
Ama yok benim 13 - 14 lira param var temiz RS bakıyorum dersen o artık eskide kaldı. Daha çok beklersin. Eskiden bu RS ler bu kadar kupon değildi. Biz bu RS leri yürütünce ve insanlara düşük maliyet yüksek pofomans diye anlatınca :D insanlar da RS lerin neler yaptığını gördükçe arabanın piyasası da yükselmiş oldu. Bugün ortalama iyi bir RS in piyasa değeri 17 liradır. Bilemedin 18 lira max. Ekstradan 200-300 lira harcayıp iyi bir CAI ve kıçı kırık bir egzoz sistemi ile bile filtre headerslı tayyarların kıçında gittiğini görenler hemen RS e yöneldi.
Ben EB RS i inanmayacaksın ama 18 liraya aldım 2008 de. Ama o zaman içine binip oturup baktığım RS lerin içinde en temiz olanıydı. Dolayısı ile bence piyasadaki RS lerde sorun yok. Bence senin bütçende cüzi bir genişlemeye ihtiyaç var :D
Evet büyük bir yanlışdan dönmeme sebep olan tüm arkadaşlarıma teşekkür
ederim. Forum kardeşliği dedikleri bu olsa gerek. Zahmet edip cpv yazan herkese
teşekkür ederim. Başka bi rs sorgusunda görüşmek üzere. Saygılar sevgiler.
Lafı mı olur, biz teşekkür ederiz.
Epicurus bir senede çok güzel araçlar geldi geçti gözünden kaçmış olamaz, ama son bir ay içinde bir kıtlık var hakikatten. Bende askerden geldiğim 16 Mayıs ile 26 Haziran arasında meslek icra eder gibi araç aradım. Şu an dikkat etmen gereken konuların başında araçların km'lerinin çekik olması geliyor. Hangi Rs'e baksam 90k - 100k km gösteriyordu saatleri ama içerisine girdiğinde araçların en az 150 - 160k yapmış olduğu döşemelerinden, koltuklarından, ön göğüsünden belli oluyordu.. Patlak, kurcalanmış bir aracı anlaman zor olmaz. Kullandığın zaman yürüyen aksamın işleyişinden, yüksek sürat stabilitesinden falan rahatça ayırt edebilirsin.
Lafı mı olur, biz teşekkür ederiz.
Epicurus bir senede çok güzel araçlar geldi geçti gözünden kaçmış olamaz, ama son bir ay içinde bir kıtlık var hakikatten. Bende askerden geldiğim 16 Mayıs ile 26 Haziran arasında meslek icra eder gibi araç aradım. Şu an dikkat etmen gereken konuların başında araçların km'lerinin çekik olması geliyor. Hangi Rs'e baksam 90k - 100k km gösteriyordu saatleri ama içerisine girdiğinde araçların en az 150 - 160k yapmış olduğu döşemelerinden, koltuklarından, ön göğüsünden belli oluyordu.. Patlak, kurcalanmış bir aracı anlaman zor olmaz. Kullandığın zaman yürüyen aksamın işleyişinden, yüksek sürat stabilitesinden falan rahatça ayırt edebilirsin.
Bak Selçuğun RS gayet iyi. Utkunun eski RS i de uzun süre satılıktı o da gayet iyiydi. Turşu RS vardı o da Utkudaydı o da iyiydi. Eskiden Serkanın RS vardı. BM RS. O da gözü gibi bakıyordu RS ine. Hem bu RS lerin fiyatları da uçuk değil. Madem paran hazır o RS lere neden gidip bakmıyorsun? O RS leri de değerlendirsene.
Ama yok benim 13 - 14 lira param var temiz RS bakıyorum dersen o artık eskide kaldı. Daha çok beklersin. Eskiden bu RS ler bu kadar kupon değildi. Biz bu RS leri yürütünce ve insanlara düşük maliyet yüksek pofomans diye anlatınca :D insanlar da RS lerin neler yaptığını gördükçe arabanın piyasası da yükselmiş oldu. Bugün ortalama iyi bir RS in piyasa değeri 17 liradır. Bilemedin 18 lira max. Ekstradan 200-300 lira harcayıp iyi bir CAI ve kıçı kırık bir egzoz sistemi ile bile filtre headerslı tayyarların kıçında gittiğini görenler hemen RS e yöneldi.
Ben EB RS i inanmayacaksın ama 18 liraya aldım 2008 de. Ama o zaman içine binip oturup baktığım RS lerin içinde en temiz olanıydı. Dolayısı ile bence piyasadaki RS lerde sorun yok. Bence senin bütçende cüzi bir genişlemeye ihtiyaç var :D
arkadaşlar bütçem 17 üstüne imkanı yok çıkamam. benim istediğim şöyle 100bini pek devirmemiş en fazla 110binde mümkünse fazla yıpranmamış bi rs. engin dediğin gibi bu aralar doğru düzgün rs yok piyasada.
bir tane var beğendiğim, kafama yatan. konu felan açtım ama pek net bir bilgi alamadım araç hakkında. ayrıca yaklaşık 2 aydır felanda satılık o yüzden de çekiniyorum. tekrar koyayım linkini belki bir bilen çıkar aracı.
Renault Clio 2.0 Sport 2001 Model 16.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Gri renk (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-clio-rssssssssss-50967692/detay/)
bora aslında senin baya çevren var bildiğim kadarıyla. var mı bu araç hakkında bilgi alabileceğin kimse?
yada ne biliyim tanıdık bir servis felan var mı bilgi alabileceğimiz?
Aracı bilmiyorum ama bilmemek değil öğrenmemek ayıptır :D Burada arabayı tanıyan bilenlerden geçmişini öğrenirsin anca. Ama zaten her ahlukarda alacağın arabayı gidip baktıracaksın. Tepretoğullarında Görkem kardeşim var. Önce arabaya bak içine sinerse al Görkeme söyle randevu al götür 96 Nokta Kontrol hizmeti var. 150 lira mı ne veriyorsun arabanın sana seceresini döküyorlar. Motordan girip egzozdan çıkıyorlar. 2-3 saat hatta belki daha bile uzun sürüyor. Sabah bırakıyorsun akşam üstüne doğru alıyorsun.
Boyasına fazla takılma. Boyasız Rs zor bulursun. şasesi motoru yürüyenine baktır temizse kaçırma. Ben senin yerinde olsam şimdiye elli tane almıştım. O kadar çok isteyip de 1 sene almamak gerçekten sabır ve dirayet işi:D
:) ya 1 senedir arıyorum ama para olayını tam denkleştirememiştim. şimdi onu hallettik Allah'tan. ama ben bu aracı alırsam en az 1 liralık masraf var gibi gözüküyor. egsozuna kadar stock araba. filtre, egsoz, yay derken 1000 lirayı bulacak. o yüzden sıkı bir pazarlık lazım. geçenlerde sahibini aramıştım, adam çok güveniyor arabasına, çok temiz felan dedi ama ne biliyim bilen birisinden net bişey almadan kalkıp bursadan istanbul'a gitmeyeyim dedim. hem vaktim yok hemde az değil en aşağı 100-200 masraf olur. o yüzden bekliyorum şuan denk gelse şöyle bilinen temiz bir rs :(
:) ya 1 senedir arıyorum ama para olayını tam denkleştirememiştim. şimdi onu hallettik Allah'tan. ama ben bu aracı alırsam en az 1 liralık masraf var gibi gözüküyor. egsozuna kadar stock araba. filtre, egsoz, yay derken 1000 lirayı bulacak. o yüzden sıkı bir pazarlık lazım. geçenlerde sahibini aramıştım, adam çok güveniyor arabasına, çok temiz felan dedi ama ne biliyim bilen birisinden net bişey almadan kalkıp bursadan istanbul'a gitmeyeyim dedim. hem vaktim yok hemde az değil en aşağı 100-200 masraf olur. o yüzden bekliyorum şuan denk gelse şöyle bilinen temiz bir rs :(
ben sana çok iyi bir rs öneririmde bütçen sanırım uygun değil onun istediği rakama biz çok direttik kafasındaki rakamın altınada vermiyor :) o yüzden hiç söylemiyim :D yoksa daha iyi bir rs in karşına çıkabileceğini sanmıyorum şahsen :)
Araç eğer temiz ve problemsiz ise yay, vs. konularını katla köşeye koy derim ilk etapta. Kurcalanmamış, egzozuna kadar orjinal bir Rs düşünsene... Daha öncede yazdığım gibi adam işin ticaretinde, ben telefonda konuştuğumda iddialı olarak çok temiz, problemsiz vs. gibi bir anlatımı olsa aynı gün basıp gidecektim ama boyası var mı bilmiyorum, baktırırsın gibi muallak konuştu fiyattada esneklik göstermediği için gidip bakmamıştım bende. Fotoğraflara bakılırsa orjinal, diri bir araç gibi duruyor.
Şunuda belirtiyim, ben son günlerde öyle bir hale gelmiştimki bırak boyayı, kazalı olan Rs'lere bile niyet eder haldeydim.En kötü düşük bir rakama alır ufak ufak kendim aracı toplarım diyerek düşünüyordum. Şansıma araçlarda hep ağır kazalı çıktılarda bir ton zaman ve para harcayacağım bir maceraya bulaşmadım.
Ben senin yerinde olsam bu adamla bir ciddi bir konuşmanın ardından aracın eski plakasını ve şase numarasının son dört hanesini(tramer sorgusu için) isterim ve iki plakayada tramer sorgusu yaparım. Baktın temiz çıkıyor, basar giderim yanına..
Araç eğer temiz ve problemsiz ise yay, vs. konularını katla köşeye koy derim ilk etapta. Kurcalanmamış, egzozuna kadar orjinal bir Rs düşünsene... Daha öncede yazdığım gibi adam işin ticaretinde, ben telefonda konuştuğumda iddialı olarak çok temiz, problemsiz vs. gibi bir anlatımı olsa aynı gün basıp gidecektim ama boyası var mı bilmiyorum, baktırırsın gibi muallak konuştu fiyattada esneklik göstermediği için gidip bakmamıştım bende. Fotoğraflara bakılırsa orjinal, diri bir araç gibi duruyor.
Şunuda belirtiyim, ben son günlerde öyle bir hale gelmiştimki bırak boyayı, kazalı olan Rs'lere bile niyet eder haldeydim.En kötü düşük bir rakama alır ufak ufak kendim aracı toplarım diyerek düşünüyordum. Şansıma araçlarda hep ağır kazalı çıktılarda bir ton zaman ve para harcayacağım bir maceraya bulaşmadım.
Ben senin yerinde olsam bu adamla bir ciddi bir konuşmanın ardından aracın eski plakasını ve şase numarasının son dört hanesini(tramer sorgusu için) isterim ve iki plakayada tramer sorgusu yaparım. Baktın temiz çıkıyor, basar giderim yanına..
valla engin bilmiyorum hocam. beklemedeyim bakalım. biraz daha bekleyeyim diyorum. bu arada senden ricam varsa seninde duyduğun bildiğin temiz bir rs beni haberdar eder misin?
Tabi canım seve seve.. Takın bir yerlerde olursa bakmaya da gideriz beraber.
Tabi canım seve seve.. Takın bir yerlerde olursa bakmaya da gideriz beraber.
inş engin. bu arada senin arabayı da çok merak ediyom :) daha denk gelemedim bursada. sende kazasız belasız kullanırsın inş.
Cliosportve
09-07-2011, 00:34
Bora abinin yorumu için teşekkürler.Temiz RS statüsüne sokulmuş arabam eyvallah kendisine.
Esas konuya gelince bu ilk konunun açıldığı linkteki BAB RS zamanında bu arabanın özel üretim olduğunu 178 HP orjinal fabrikasyon çıkışlı olduğunu idda ediyordu.Hatta Clio Rs 178 AT edition demişti.
Şaşırmamak elde değil Clio Rs lerde böyle bir üretim anca köprü altı sanayide yapılmıştır.
Arkadaşa dedim madem 178 HP gel rolling yapalım benim 172 lik barzo edition seni geçebilcekmi gibisine tamam dendi ama muhabbet orda kaldı tabiki :D
Neyse lafı uzatmayayım işin finalinde bilinçsiz bir kullanıcı ne olduğu belirsiz bir mal var.Motor kırmış olabilir herkezin başına gelebiliyor bunlar.Allah göstermesin kimselere.Fakat bu işi ucuz maliyete kaçıp 5 milyara kız gibi serviste topaltılcagına çıkma laguna 140 kapagı laguna pistonu koyulup nasıl olsa kopartırım gibisine sallanılmıyor.
Saygılar...
Selçuk arkasına şöyle şekilli fontlarla yazılmış gümüş bi kaplama yapıştırsana senin RS' in :D
Barzo Edition
Selçuk arkasına şöyle şekilli fontlarla yazılmış gümüş bi kaplama yapıştırsana senin RS' in :D
Barzo Edition
:) 10krktr
Cliosportve
09-07-2011, 10:55
Barzo Edition
I Love Koniyi söküp yerine Barzoo yazıcam :D
inş engin. bu arada senin arabayı da çok merak ediyom :) daha denk gelemedim bursada. sende kazasız belasız kullanırsın inş.
Sağolasın epicurus, darısı başına. Genelde Nilüfer taraflarında oluyorum pek Heykel'e çıkmadığımdan denk gelmemişizdir.