Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışı Eğitim Hakkında!
arkadaşlar şu anda gemi inşaatı okuyorum, yanlız seneye yurtdışına çıkıp okulu yurtdışında bitirmek veya sadece dil okullarıyla dil öğrenmek amacıyla gitmeyi düşünüyorum.(buna şu an karar vermiş değilim açıkcası) biraz araştıranlar varsa biliyordur internette milyar tane danışmanlık hizmeti veren firma var insan hangi birine inanacağını, güveneceğini bilemiyor.
sormak istediğim bu şekilde dil öğrenmek için gitmiş veya üniversite için gitmiş kimseler illaki vardır burada da. tavsiye edebileceğiniz şirketler veya ne biliyim şu ülkeyi araştır dediğiniz nereler var? ya da arkadaşım kardeşim gitti şuraya, şu şirketle? şunlara şunlara dikkat et dediğiniz tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim
çok teşekkürler şimdiden :)
yok mu Ukrayna ve Bulgaristanla ilgili bilgisi olan?
ismail_karakas
06-07-2011, 18:46
Ben Almanyaya gittim fakat benimki staj amaçlıydı. Zihago diye bir programla gitmiştim. Erasmusla giden arkadaşlar arasında en beğenilen ülke her yönüyle Polonya:) Polonyayıda düşün istersen.
özellikle şu an arkadaşlarım olduğu için buraya karşı biraz daha özgüvenim var Ukrayna-Odessa hakkında bi tercih yapmam ve karar vermem gerekiyor, genel olarak nesıldır? Ukrayna olsun insanı olsun veya gidipte gurbette 5 yıl okumaya değer mi?
Bak şimdi sana bir abi tavsiyesinde bulunayım. Arkadaşlarım Ukraynada veya Bulgaristanda diye o ülkelere gidilmez. Ben 5 sene Almanya' da Master yaptım okudum çalıştım. Ondan önce defalarca dil okullarına gittim hatta bir dil okulunun Türkiye temsilciliğini aldım ve öğrenci götürdüm. Ama bunlar yıllar önceydi.
Bir insan neden yurtdışına okumaya eğitim almaya gider? Çünkü yurtdışında gideceği ülkenin ismi ve gideceği okulun ünvanı ve başarıları o insanın hem dili daha iyi öğrenmesini hem de ülke ismi ve okul ismini rahatlıkla referans olarak kullanmasını sağlar. Piyasaya çıkınca bıraktığı etki açısından Almanya' da Master yaptım veya Hollanda' da mühendislik okudum veya İngiltere' de şu dil okuluna gittim artı çalıştım demek başkadır Bulgaristanın zıptırık üniversitesinde okudum veya Ukraynanın vıttırı vızık bölümünde İngilzce öğrendim demek bambaşkadır.
Kusura bakma ama sırf arkadaşların orada diye tercih ettiğin her iki ülkede açlıktan yoksulluktan sefaletten başını kaldıramamış ülkeler. Ne paraları para, ne ekonomileri ekonomi. Eğer İngilizce öğreneceksen arkadaşı markadaşı bırak bas İngiltereye veya Amerikaya git. Çok pahallı gelirse bas Almanyaya git. Avusturyaya git. Orada çok güzel ingilizce kursları ve kampları var. Kısa süreli uzun süreli. Hatta senin yerinde olsam direk üniversiteye Almanyaya giderim. Hem İngilizce öğrenirim hem Almanca öğrenirim. Orada kuracağın yeni dostlukların da tadı bambaşka olur. Seni sosyalleştirir sorumluluk sahibi yapar.
Senin gelecekte kaderini belirleyecek olan eğitimine daha geniş ve doğru vizyonla bak lütfen. Arkadaş eş dosta güvenerek adım atma. Nasıl olsa sen iyi düzgün bir insan olduğun müddetçe dünyanın neresine gidersen git dünyanın en güzel en keyifli dostluklarını da kurarsın ;)
Benden bu kadar. Umarım dediklerimi doğru anlarsın.
abi çok teşekkür ederim ilgilenip bu kadar anlattığın için öncelikle, ama arkadaşlar ordadan kastım orada üniversite okuyolar yani onlar orda biribirimizden kopmayalım oraya gidelim gibi bi durum yok yani kesinlikle. benim demek istediğim nokta şu an burda meslek yüksekokulundayım gidersem burayı bırakıp oraya gidicem ben gelecek sene için düşünüyordum fakat bu seneden gitmeye karar verdim.
abi Ukraynadaki okulun veya Varna'nın piyasada pek bi değeri yok mu? peki önerin nedir gerçekten kafam çok karışık ama kendimi şartlandırmadım şuraya gidicem diye. bütçe dahilinde benim için en uygun yer neresi ise oraya gitmeyi düşünüyorum çünkü
kickbuttowski
07-07-2011, 07:55
Ben Almanyaya gittim fakat benimki staj amaçlıydı. Zihago diye bir programla gitmiştim. Erasmusla giden arkadaşlar arasında en beğenilen ülke her yönüyle Polonya:) Polonyayıda düşün istersen.
polonyada guzeldir
Bende yurdışı eğitimi arştırdım BoraRS arkadaşımız doğru söylüyor arkadaşların orda diye orayı seçmenin bir analmı yok ben senin yerinde olsam biraz burs araştırması yaparım evet dediğin ülkeler uzu ve arkadaşların orda olabilir ama sen onlardan ayırı bir yere git onlar seni ziyarete geslin mesela ABD yad İngiltere burda adam akıllı öğrenirsin inglizceyi sana ince ipucu dediğim ülkelerde tanıdığın varsa ordan dil okulu araştır ve onlar seni kaydettirsin benim kardeşimin arkdaşı 6 aylık dil okuluna 1600 dolar para verdi türkiyede şirketler sadece 1 aylık yada maksimum 2 aylık sunuyorlar bu imkanı sana yani bu paralara gene karar senin tercih senin
İşveren konumunda olarak söylüyorum Rusya ya da Ukrayna'da dil eğitimi ya da herhangi bir eğitim almış kişinin Türkiye'de aynı bölümden mezun olmuş kişinin herhangi bir kişiden bir farkı yok gereksiz bi harcama yapmış olması dışında bu bence tercih edilmemesi için bir sebeptir.
Bence sen arkadaşlarının yanında bir ay bi tatil yap ama illa yurtdışı olacaksa avrupa ülkelerinden birini seç
Ha Rusya'da Rusça öğreneceksen o başka onu anlarım ama Rusya'da İngilizce bence saçma
Bence önemli alternatiflerden biri Rusça ve Çince bu diller ticarette çok önem kazanmaya başladı bunlarda eğitim alanı olabilir
Ukrayna - Odesa hayat için güzeldir ... Manken gibi hatunlar güzel bi yaşam bekler hele madi durum biraz iyi ise çok renkli bi hayat olur.
tam bi ülke adı vermemişin ? hangi dili öğrenmek üzerine gitmek istiyorsun onu sölesen daha kesin birşey yazardık.Çünkü her dil değişiyor hepsi birbiri ile aynı değil
en başta dil öğrenmek için yazdım ama şu anda Üniversite eğitimi için düşünüyorum ben Ukrayna'da İngilizce öğrenmeye gitmicem yanlış anlaşılmış sanırım. Ukrayna'da üniversitede Gemi İnşaatı okuycam gidersem. Dil için değil yani
en başta dil öğrenmek için yazdım ama şu anda Üniversite eğitimi için düşünüyorum ben Ukrayna'da İngilizce öğrenmeye gitmicem yanlış anlaşılmış sanırım. Ukrayna'da üniversitede Gemi İnşaatı okuycam gidersem. Dil için değil yani
böyle diyorsun ama ilk msg ın
[B]arkadaşlar şu anda gemi inşaatı okuyorum, yanlız seneye yurtdışına çıkıp okulu yurtdışında bitirmek veya sadece dil okullarıyla dil öğrenmek amacıyla gitmeyi düşünüyorum
sen tam olarak ne istediğin farkındamısın ?
evet haklısınız biraz karıştı durum :D açıkcası ben dün konuyu açtıktan sonra Ukrayna'ya yöneldim, Ukrayna'da üniversite ve Gemi İnşaa için :)
tama şimdi oldu ben lşisedeyken arkadaşım gitti bulgaristan gemi inşa okumaya baya menun orda kaldı ama ukrayna yada rusya oralar nasıldır bilmem tabi ama forumda orayla ticaret yapan yda tanığı orda olan birileri varsa onlardan yardım al derim