Orijinalini görmek için tıklayınız : Satmak Üzere Olduğum Araçta Parça Değişik ve Boyalı Olabilir Yardım
2004 model Doğuş Otomotiv çıkışlı VW Golf 5 marka otomobilimi bugün satmak üzere ustaya götürdük ve aracın boyasının ölçümleri aşırı tutarsız çıktı. Sonra sağ çamurluğun üzerindeki seri numarasının altında yazan eğer tarih ise aracın çamurluğunun bizim haberimiz olmadan değiştiği ortaya çıkıyor. Ayrıca aracın sağ çamurluğundaki vidalarla oynanmış olduğunu farkettim. Bununla ilgili bir kaç sorum olacak...
1. Parça seri numarasının altında yazan 12 04 üretim ay ve yılı mıdır?
2. Bu araç sürekli yetkili serviste bakım yapıldı ve araç şu anda 33 000 de ne gibi bir hak iddaa edebiliriz? Araç bizdeyken hiç bir lokal dahil boya yapılmadı.
3. Ne gibi bir yol izlemeliyim?
araç 0 dan itibaren sizdemiydi
araç 0 dan itibaren sizdemiydi
evet araç sıfırdan itibaren bizde ve sadece seneden dolayı her sene bakıma giriyordu... sürekli bakımları yetkili serviste yapıldı....
driftboy
06-07-2011, 23:17
2004 model Doğuş Otomotiv çıkışlı VW Golf 5 marka otomobilimi bugün satmak üzere ustaya götürdük ve aracın boyasının ölçümleri aşırı tutarsız çıktı. Sonra sağ çamurluğun üzerindeki seri numarasının altında yazan eğer tarih ise aracın çamurluğunun bizim haberimiz olmadan değiştiği ortaya çıkıyor. Ayrıca aracın sağ çamurluğundaki vidalarla oynanmış olduğunu farkettim. Bununla ilgili bir kaç sorum olacak...
1. Parça seri numarasının altında yazan 12 04 üretim ay ve yılı mıdır?
2. Bu araç sürekli yetkili serviste bakım yapıldı ve araç şu anda 33 000 de ne gibi bir hak iddaa edebiliriz? Araç bizdeyken hiç bir lokal dahil boya yapılmadı.
3. Ne gibi bir yol izlemeliyim?
Benzer bi olay abimin başına geldi. Aracı sıfır aldı bayide tırdan indirirken düşürmüşler. O arada bizimkine haber vermeyip serviste aracı toparlamışlar. Satmaya kalktıgında farketti ve daha sonra birisinin itirafı sonucunda ortaya cıktı.. Oyle bi durum olabilir mi acaba s?
Benzer bi olay abimin başına geldi. Aracı sıfır aldı bayide tırdan indirirken düşürmüşler. O arada bizimkine haber vermeyip serviste aracı toparlamışlar. Satmaya kalktıgında farketti ve daha sonra birisinin itirafı sonucunda ortaya cıktı.. Oyle bi durum olabilir mi acaba s?
valla açıkçası benimde aklıma o geliyor fakat eğer bahsettiğim parçasının seri numarasının altında yazan 12 04 üretim ayı ve yılı ise araç bizde iken serviste birşey yapılmış...
driftboy
06-07-2011, 23:20
Serviste yada bayide sağlam bi tanıdığınız varsa olayı aydınlatabilir. Öyle bi durum oldugu acıga cıkar ozaman..
Serviste yada bayide sağlam bi tanıdığınız varsa olayı aydınlatabilir. Öyle bi durum oldugu acıga cıkar ozaman..
araç teyzemin ve normalde İstanbul Acarlarda yapılıyordu bakımları. şu an aracı satmak üzere izmire getirdik ve bunu öğrendik yarın Vosmer yetkili servise götürüp onlara verecek gibi ekspertiz yaptırtçam bakalım onlar ne diyecek...
bu tür olay başına gelenler sonuçta ne oldu ve ne gibi bir yol izlediler şu an onu merak ediyorum...
Gecen gun bır arkadasımla konusu oldu, tanıdıgı jetta almıs sıfır.ama sol arka kapısı bariz derecede baska renk gelmıs.adamlar hatalarını kabul etmısler fakat.yenı jetta vermeye yanasmıyorlar.bu sekılde almalarını talep edıp 1 sene bakım vs bedava dıyorlarmıs ya da uzerıne para ekleyıp passat alın dıyorlarmıs.enteresan bır durum.umarım sızın olayınızda cozume kavusur.
Gecen gun bır arkadasımla konusu oldu, tanıdıgı jetta almıs sıfır.ama sol arka kapısı bariz derecede baska renk gelmıs.adamlar hatalarını kabul etmısler fakat.yenı jetta vermeye yanasmıyorlar.bu sekılde almalarını talep edıp 1 sene bakım vs bedava dıyorlarmıs ya da uzerıne para ekleyıp passat alın dıyorlarmıs.enteresan bır durum.umarım sızın olayınızda cozume kavusur.
zaten şu anda kafamızda yine doğuşa bağlı bir marka araç almak var alıncak arabada güzellik yaparlarsa uslu uslu otururuz fakat dediğim gibi bir olay çıkar ve bana bakım hediyesi verirlerse o hediyeyi :D:D:D sonuçta araba 2004 ten beri bizde ve sadece 33 000 km yol yapmış ne edeyim ben o bakımı :D
birçok araç satıcılarının yaptığı bir uygulama. benzer olay benimde başıma geldi, araç bayii girişinde çarpıyor sonrasında serviste parçalar onarım yada değiştiriliyor. ve bu alıcıya söylenilmiyor. yerse misali. farkedilip söylenildiğinde kabul ediliyor ama biraz uğraştırıyorlar neticede. .ancak satışında anlaşılan bir durum.
genelde üretim tarihi ve parça numaraları işleniyor bahsettiğin kısımda.
Onurkk06
06-07-2011, 23:51
serviste arabayı vurmuş olabilirler benim arkadaşım serviste çalışıyor çok oluyor böyle durumlar ne yazık ki
vw almanyayla irtibata geçmekle tehdit etseniz işe yarayabilir.. sonuçta yetkili servis ve sorusturma vs geçirmek hoşlarına gitmeyecektır..
Ahmet Saraçoğlu
07-07-2011, 00:00
Yarın gideceğiniz ekspertizde istanbuldaki servisten veya aldığınız acenteden şüphelendiğinizi belli etmeyin raporu elinize alana kadar.Böyle bişeyi baştan belli ederseniz Doğusu veya vw acentesini korumak amaçlı örtpas etmeye çalışabilirler.Ne olur ne olmaz.Hasarsız olarak düşündüğünüz aracınızın değişeni vss çıktığında adamların yanında servisten değil , aracı aile içinde kullanan başka herhangi birinden şüphelenmiş gibi davranın.
maslakta boyacı aziz bahsetmişti doguş grubu araba alırken dikkat edin boyalı olabiliyor diye :soru:
Hakkınızı sonuna kadar arayın 98 senesinde golfumu 0 aldığım tamastan bayram üzeri bakıma götürdüğümde almadılar sözde uzun yol yapicaktim bütün tatil planını iptal edip vw fabrikasına gidip şikayette bulundum ve ciddi bir rakamla tamasa ceza kestiler ve adamlar Almanya'dan türkiyedeki araca sahip çıktılar ve bakımlarım 1 sene boyunca bedavaya yapıldı hakkınızı sonuna kadar arayın
Bu gibi olaylarda kanıt olmadan sıkıntı oluyor ama servis e veridigin tarihteki kamera kayiti genelde oluyor bunu isteyebilirsin
koray ozan
07-07-2011, 02:08
doğuş grubunun gelen arabalarının çekildiği otoparkı her zaman görüyorum. çok rahat 40 arabadan 1 i hafif kazalıdır. bazen komple pert gelen çıkabiliyor :( . 3 gün önce polonun kaputunun yarısına kadar yoktu. nasıl düştüse artık. poloyu alacak kişiye Allah sabır versin
S.Özeren
07-07-2011, 02:53
aracı alırken güzel bi indirim yaptılarmı ?
arkadaşımın babasının vw marka aracında tavanın yarısı içeri göçmüş sonradanda tavanın alt kısmından sert bi cisimle dişarı kanırtılmış durumda görüntüsü var araç 2 senelik hiç kazası yok :D tavanınada bişey düşme durumu söz konusu deil ama dışarı dogru kaportada gamze olması ve ışık kırılmasından görülen oval şekilde izler ne bende merak ediyorum vw rekor çıkışlı araç.
Cimmeria
07-07-2011, 08:32
Yarın gideceğiniz ekspertizde istanbuldaki servisten veya aldığınız acenteden şüphelendiğinizi belli etmeyin raporu elinize alana kadar.Böyle bişeyi baştan belli ederseniz Doğusu veya vw acentesini korumak amaçlı örtpas etmeye çalışabilirler.Ne olur ne olmaz.Hasarsız olarak düşündüğünüz aracınızın değişeni vss çıktığında adamların yanında servisten değil , aracı aile içinde kullanan başka herhangi birinden şüphelenmiş gibi davranın.
çok mantıklı yaklaşım +1
valla açıkçası benimde aklıma o geliyor fakat eğer bahsettiğim parçasının seri numarasının altında yazan 12 04 üretim ayı ve yılı ise araç bizde iken serviste birşey yapılmış...
aracı servise bıraktıgınızda basına birşey gelmiş olabilir. geçmiş olsun
Malesef olayın aracın alındığından bu yana çok zaman geçmiş. Bu araç "NEFASETLİ" ise bile (yani yetkili serviste satış öncesi hasara uğramışsa dahi), şu dakika itibari ile bunu kanıtlama şansınız yok. Ancak bağırıp çağırırsanız size kampanya hediye ederler, bakım hediye ederler vs. Takasta öncelik ve iyi rakamda verebilirler tabi.
Cimmeria
07-07-2011, 08:40
Malesef olayın aracın alındığından bu yana çok zaman geçmiş. Bu araç "NEFASETLİ" ise bile (yani yetkili serviste satış öncesi hasara uğramışsa dahi), şu dakika itibari ile bunu kanıtlama şansınız yok. Ancak bağırıp çağırırsanız size kampanya hediye ederler, bakım hediye ederler vs. Takasta öncelik ve iyi rakamda verebilirler tabi.
bu tip durumlarda avrupalılar biraz daha müşteri odaklı düşünüyor, orayla direk yazışmak belki biraz daha çözüm sağlayabilir
Eski Doğuş çalışanı olarak yazıyorum, Burası Avrupa değil :D
vay arkadaş sıfır araba alırken bıle kaportacı ve boyacı ustamızı mı alıp gitcez , hey allahım ne ülkede yaşıyoruz yavv
Satış aşamasında aslında satıcı size aracın nefasetli olduğunu bildirmek zorundadır. Hatta bu çoğu zaman kampanyalı diye satılan, yok tek kaldı die satılan fiyatı düşük araçlar aslında işlem görmüşlerdir. Bunlarla ilgili sizden imzalı onay alması şarttır. Ancak siz olayın sıcağında neye imza attığınızı dahi bilmessiniz.
Cimmeria
07-07-2011, 08:43
Eski Doğuş çalışanı olarak yazıyorum, Burası Avrupa değil :D
içerden bilgi :D
vw almanyayla irtibata geçmekle tehdit etseniz işe yarayabilir.. sonuçta yetkili servis ve sorusturma vs geçirmek hoşlarına gitmeyecektır..önceden opelde motor konusunda bir sıkıntı çekmiştik.. astra g nin komple motoru almanya ile irtibat sonucu noter huzurunda değiştirildi :) zaten ilk yapacağım şeylerden biri almanyaya telefon açmak...
Yarın gideceğiniz ekspertizde istanbuldaki servisten veya aldığınız acenteden şüphelendiğinizi belli etmeyin raporu elinize alana kadar.Böyle bişeyi baştan belli ederseniz Doğusu veya vw acentesini korumak amaçlı örtpas etmeye çalışabilirler.Ne olur ne olmaz.Hasarsız olarak düşündüğünüz aracınızın değişeni vss çıktığında adamların yanında servisten değil , aracı aile içinde kullanan başka herhangi birinden şüphelenmiş gibi davranın.aracı takasa girmek için götürüyorum birazdan bakalım ne çıkaracaklar araca :) çıkardıklarında ilk şaşırcam ne olabilir nasıl olabilir diye :)
aracı alırken güzel bi indirim yaptılarmı ?aracı alırken fazla bir indirim yapmadılar zaten araç ilk türkiyeye girenlerden biri... ama daha sonra gelin garantiniz bitecek kapı fitillerini ıvır zıvırlarını değiştirelim muhabbeti falan yaptırlar...